Doar 2 linii pe indicatorul de temperatura lichid de racire

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • aslut, si la mine se aprind tot numai 2 linii la temperatura de la apa. am o intrebare : ce marca de termostat sunt in cutiile ca piese de origine, si cam ce termostat a-ti gasit la voi in masina? mentionez ca am modelul preferance, 1.4, din 2007. va multumesc.
    sigpic
    Asigurari Rca, Casco,Locuinta, Viata,etc...

    Comment


    • Eu am pus un Renault, un Verner si acuma am un Wahler. Defapt toate erau bune, sonda imi indica gresit 2 pavele. Placebo sau nu dar Wahler-ul parca da cea mai buna caldura. Am de rezerva si un Behr. Cand am cautat un termostat am inteles ca Wahler si Behr sunt cam cele mai bune (si cele mai scumpe). Spor si verifica-ti si sonda inainte de a schimba termostatul.

      Comment


      • DAUPHINOISE THOMSON era termostatul original de pe masina mea.
        Cum zicea si none, a schimbat in vara si sonda si termostatul si deja ii fluctueaza. Eu cred ca e boala fara leac, daca baga caldura iarna, eu spun ca e ok.

        Comment


        • Subscriu si eu pt DAUPHINOISE THOMSON atat pt cel Renault care a fost in masina din fabrica cat si pt cel Renault montat ulterior.

          Comment


          • ibuzescu :

            Ai idee daca este vreo diferenta intre sonda de temperatura pe care o ai tu pusa si sonda de temperatura care este pe logan 1.6 mpi ph2 model 2009 ???
            Ce inseamna in timp ca interval ca eu am ceva luni de cand am schimbat termostatul si de cand e posibil sa nu se fi facut aerisirea ca la carte?
            Last edited by RsA; 21 November 2012, 11:37.

            Comment


            • @mr.K : M-am obisnuit deja cu aceasta problema, cu fluctuatille liniutelor. Am 4 linii doar cand stau la relanti cu masina sau merg pe drum rau cu treapta 1 sau 2. In rest doar 2 linii, in vara dupa ce am schimbat atat termostatul cat si senzorul de temperatura faceam peste 15km si abia apoi urca la 4 liniute.( Inainte sa imi apara aceasta problema imi ajungea normal la 4 liniute si acolo ramanea indiferent daca era vara sau iarna)
              Legat de caldura, baga foarte bine pot sa zic ca frige la mana :d

              Comment


              • @none, daca zici ca la caldura stai bine atunci eu zic ca e doar o problema de afisaj. Fie sonda de temperatura nu este in parametrii fie ai probleme de masa insuficienta deci numai in bord iti arata 2 linii. Sonda poti sa o verifici cu un multimetru iar legat de pavelele din bord cu o interfata OBD sa vezi daca defapt in ECU arata 80+ si in pavele numai 2.

                Comment


                • RsA: Dacă nu ai făcut aerisirea corect pentru că nu ai avut răbdare să zicem, se va face oricum automat în scurt timp, în mers, în nici un caz în luni de zile. Ideea e să pornească GMVul de 3 ori. Cât despre sonda mea de temperatură nu ştiu nimic altceva decât că e de origine, deci nu pot face comparaţii.
                  sigpic

                  Comment


                  • Problema rezolvata la mine
                    Am schimbat termostatu si sonda de apa....am aerisit instalatia am schimbat lichidu de racire si am din nou 4 liniute !!
                    CL 93 TAV

                    Comment


                    • Acum sa vedem cat te tine. Ca daca schimbi termostatul si sonda si incepe sa fluctueze iar dupa cateva luni, cum a patit none...

                      Comment


                      • Acum 2 ani(la inceput de iarna) am inceput sa am si eu problema linilor pe bord. A fost termostatul, l-am schimbat(tot cu unul de origine) si a revenit totul la normal. Vara aceasta, termostatul a inceput sa faca pe nebunul, deschidea cand avea el chef(uneori nu deschidea desi afara erau 30 grade, mers 30 min prin oras, ac pornit). Asa ca l-am schimbat, de data aceasta cu unul Behr(fiind dezamagit de cel de origine). Toate bune si frumoase pana acum 2 saptamani cand din nou, ba 4, ba 2 liniute. Problema este de la sonda. Cand a inceput sa fluctueze, am deschis capota si m-am uitat la vasul de expansiune sa vad daca termostatul e deschis, bineinteles ca termostatul functiona corect. Stiu ca este de la sonda si nu de la masa insuficienta la bord, pentru ca vara aceasta, sonda imi arata pe bord 9 liniute iar gmv ul nu pornea. Am scos mufa de la sonda si am bagat-o la loc, totul revenind la normal. Probabil s-au oxidat contactele.

                        Vad ca multi schimba imediat termostatul cand apare problema linilor pe bord. Uitati-va la vasul de expansiune daca problema e de la termostat sau de la sonda/masa insuficienta tablou bord.

                        Comment


                        • se pare ca m.am inselat adica nu stiu ce sa fac....merg cu 2liniute dupa un anumit timp cand reduc viteza imi cresc 4 si dupa ce prind iar viteza imi scade la 2 am facut un drum constant de 40km cu 80-90km/h am mers numai cu 2liniute.....cand am redus viteza pe la 40-50km/h mi s.a ridicat 4.....acum nu stiu ce sa zic....posibil si de la vremea rece de afara...dar in orice caz nu se comporta normal
                          CL 93 TAV

                          Comment


                          • termostatul e de vina, din cauza ca se raceste mult mai tare circuitul la viteza mare.La mers cu viteza mai mica tine cat de cat temperatura...
                            Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                            Comment


                            • pai la 25lei cat am dat pe el cred si eu ca e de vina....dar totusi....e nou ce ma sfatuiti sa fac ? sa imi cumpar un termostat original ? costa in jur la 50lei....dar o sa se schimbe ceva ?
                              CL 93 TAV

                              Comment


                              • Eu nu am vrut să risc un șir nesfârșit de dileme și de bani aruncați pe piese îndoielnice în ambalaje frumoase, de aceea am luat atât termostatul cât și sonda de origine, din două surse verificate, diferite dar ambele de încredere; 45 respectiv 40 de lei. Nu am mai văzut 2 liniuțe după ce au apărut 4 sub nicio formă.
                                Last edited by ibuzescu; 25 November 2012, 02:13.
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google