Doar 2 linii pe indicatorul de temperatura lichid de racire

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • de cand a dat caldura...am doar 2 liniute....cand stau pe loc urca la 4...poate sa fie termostatul dar inclin mai mult spre antigel care se apropie de LOW ...schimb antigel,daca nu abia apoi ma uit la sonda si senzor
    Nobody dies virgin...because life fuck's us all !!

    Comment


    • @jmek si @punk

      daca e ceva defect atunci e termostatul, daca vreti sa fiti siguri faceti un test cu DDP sau clip, nu va mai bazati tot timpul pe indicatoare ca pot da informatii eronate din cauza masei insuficiente.

      Comment


      • @Jmek sunt zile nu pot sa zic canicula merg 70-80 km dimineata cu remorca dupa mine incarcata.....iar cand o mai pornesc dupa 5-6 ore se intampla sa nu fie nici o liniuta dar cu timpul mergand se ridica....asa mi se intampla....
        MY RYDE http://www.loganclub.ro/forum/zuzus_72_bmc-t44764.html

        Logan din Bicaz (Neamt)

        Comment


        • da la mine pleaca de la 0 linii si se ridica la 2....cand era nivelul la antigel ok...nu aveam nici o problema....asa ca....
          Nobody dies virgin...because life fuck's us all !!

          Comment


          • Punk: tu s-ar putea sa ai senzorul bulit. Testerul va da verdictul. Ca sa stai linistit intr-o privinta... este normal ca ventilatorul sa porneasca la 4 linii. Probabil nu ai bagat de seama pana acum.
            Jmek: Cand nivelul antigelului este la minim se completeaza nu se schimba. Dar daca vrei tu sa-l schimbi... Oricum bag mana in foc ca e de la termostat.
            Bogdan: Dupa 5-6 ore de stationare te astepti sa mai ai liniute aprinse ?

            Comment


            • cu 2 linii ramaneam si eu vara trecuta dar cand dadeam drumul la AC sau mergeam tare, dar tot am completet antigel din cauza faptului ca pierdea de la instalatia de gpl. In prezent nu mai am aceasta problema si nu am schimbat nimik in afara de antigel.
              Si am observat aceasta problema si la celalalt mcv (luat de nou), apar foarte greu cele 4 linii la temperatura. Eu zic ca dupa 3 ierni trebuie inlocuit antigelul.

              Comment


              • @Raziel...dar e normal sa imi porneasca si dupa un drum de 1km?..timp imi care imi ajunge temperatura la 4 liniute pe bord.
                Limba noastra'i o comoara, in adancuri infundata..
                My ride

                Comment


                • Ajunge la 4 liniute in ce conditii ? Pornire cu motorul rece fara nici o linie pe bord ?

                  Comment


                  • Exact.De cand am pornit(cu motorul rece),intr-un km mi-a ajuns la 4 liniute,iar GMV-ul a pornit dupa km-ul ala dupa doar 2 min de stationare cu motorul la relantiu.
                    Limba noastra'i o comoara, in adancuri infundata..
                    My ride

                    Comment


                    • Buna seara.
                      Am si eu o problema foarte asemanatoare cu cele expuse mai sus. Acum 2 saptamani am observat ca in timpul mersului din 4 linii la temparatura lichidului de racire am ramas cu 2 linii. Am fost la service si dupa ce au pus testerul au ajuns la concluzia ca termostatul se deschide la 83 de grade in loc de 89. L-am schimbat. Dupa cateva zile problema a revenit. M-am intors la service, tester si cica totul e normal: termostatul se deschide la 89 de grade. Pe loc, cu motorul pornit, ajunge sa afiseze 4 linii. De 6 ani de cand am masina, e al doilea termostat pe care il schimb. Cu diferenta ca prima oara dupa ce l-am schimbat problema s-a rezolvat. Astia de la service zic ca e normal din cauza curentilor de aer etc. Eu le-am pus o intrebare, ce fac la iarna? Mentionez ca am un Logan de 1.6 cu 8v. Ce ma sfatuiti?

                      Comment


                      • baieti,eu m-am saturat de astia de la DACIA...am un logan 1.4 MPI Laureate 2010 si de pe la 5000km si pana la 25000 cat am acum...doar 2 liniute mi-a aratat temperatura la bord,indiferent de situatie si anotimp.mentionez ca in acest interval de timp am frecventat lunar Dealer-ul autorizat seda service Caracal pt a remedia situatia iar "domnii'' de acolo m-au linistit spunandu-mi ca e normal sa afiseze asa...sa nu mai spun de faptul ca le-am recomandat sa urmareasca pe net aceasta problema, mi.au raspuns ca acolo isi dau toti meseriasii lu peste cu parerea!am facut si o plangere la vocea clientului...si tot degeaba....deci in concluzie....garantia este doar asa...sa fie!!!!

                        Comment


                        • Salut! si eu am avut aceeasi problema si dupa ce mi-am spus pasul ,, un coleg de forum mi-a spus ce sa fac ca sa depistez problema..
                          asa ca pt cei ce vad variatii de linii.. faceti urmatorul test .. cand arata 2 linii deschideti capota si vedeti ca sunt acolo mai multe furtune dar este unul gros care intra in radiator, ala la 2 linii trebuie sa fie RECE, iar la 4 linii sa fie cald .. daca aveti surpriza cA la 2 linii sa fie caldut t=20 - 25 C .. atunci nu e bine . .. inseamna ca termostatul e de vina si ca nu inchide bine..asta a fost problema mea.. si am schimbat termostatul (pe mine m-a costat 45 lei ..cred!! si am mai luat si un 1L de antigel GLACEOL RX tIP D) pentru ca atunci cand scoateti temostatul (desfaceti 3 suruburi) curge lichidul de racire din vas.. v-as sugera sa acoperiti ambreiajul ca o sa curga ceva picaturi si acolo si apoi o sa aveti surpriza ca va patineaza ambreiajul.

                          In rest bafta multa si atentie, este o treaba care nu necesita mai mult de 30 de min


                          dar in cartea masinii scrie ca este normal ca liniutele sa fie intre 2 si 4, parca si-ar fi luat o masura de precautie si trebuie sa mergi sa le faci scandal acolo ca altfel nu merge doar daca ai ceva prieten la un service - asa merge
                          Last edited by Bogdan20cj; 31 August 2011, 15:18.

                          Comment


                          • Un singur amendament : daca ajunge antigel pe ambreaj nu patineaza ci din conra, are o aderenta al drac de buna, primele plecari de pe loc sunt brutale (testat).

                            PS: si daca vreti sa pierdeti cat mai putin antigel la demontarea termostatului, puneti masina cu botu-n sus, pe un podet ceva.
                            La completare se va folosi cu aprox juma de litru mai putin (testat).

                            Comment


                            • pozitionare termstat la K4M

                              Pentru colegul shakar: locul unde este pozitionat termostatul la 1.6 16v - incercuit cu galben.
                              Este cam in aceeasi pozitie la toate benzinarele.
                              Attached Files
                              Last edited by gl_mmm; 8 September 2011, 21:40.

                              Comment


                              • Salut. Datorită unei probleme cu liniuţele am schimbat la reprezentanţă termostatul în februarie. Totul a decurs normal până acum vreo 2 săptămâni în cca. 30 km rulaţi la un drum (acasă - serviciu) oscilează de la 2 la 4 liniuţe. Cum ştiu care e defectul: sonda sau termostatul ? Eu am garanţie 2 ani la termostat, deci m-aş putea duce înapoi la servis. Dar totuşi se poate să aflu problema şi altfel ?
                                Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google