Manifestarile ABS-ului

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• dsign
    replied
    Dacia Duster are tamburi pe spate si ESP, nu vad unde-i problema...
    Exista de ani de zile Opel-uri, Ford, VW cu tamburi si ESP.

Leave a comment:

• madi
    replied
    Asta nu precizeaza configuratorul , e trecut doar ca optional ESP-ul.

Leave a comment:

• soboBN
    replied
    Mariusnicolae: da, intradevar sunt octavii cu tambur pe spate, cele cu motor 1.4. La fel de bine sunt si de 90 cp 1.9 TDI

madi: nu cumva cand alegi si esp se pun si discuri si se renunta la tambur?

Leave a comment:

• madi
    replied
    Originally posted by soboBN View Post
    Arata-mi te rog Skoda Octavia aia care are tamburi si ESP

Poate ASR, care-i altceva.
    Noul Chevrolet Spark are tamburi pe spate si are si esp optional.

Leave a comment:

• mariusnicolae
    replied
    skoda octavia tour, mai exact vechea generatie de octavia, care acum se vinde sub denumirea de tour
    ce-i drept, esp-ul este optional, la fel si discurile pe spate

edit:
    mea culpa: la generatia actuala de tour vad ca totusi au bagat discurile pe spate in standard si la motorul de 1,4
    nu stiu de ce tineam eu minte ca atunci cand a inceput vanzarea motorul de 1,4 avea tamburi pe spate
    Last edited by mariusnicolae; 11 November 2011, 19:41.

Leave a comment:

• soboBN
    replied
    Arata-mi te rog Skoda Octavia aia care are tamburi si ESP

Poate ASR, care-i altceva.

Leave a comment:

• Seba
    replied
    skoda octavia, ford focus, doar cateva exemple cu esp si tamburi pe spate. nu va mai cacati pe voi cu discurile alea, la 1200 de kile, 0-100 in 13 secunde si vmax de 170km/h n-ai nevoie de discuri pe spate, oricat d emult v-ar placea voua. au studiat unii ani de zile si chiar nu-i rostul de discuri la o masina de carat cartofii la piata.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    De acord,numai ca repet,nu erau cheltuieli imense.La inceput,stiu,s-a mers pe o masina ieftina dar,macar la variantele mai scumpe .Parerea mea era ca odata cu ph2 se putea avea in vedere aceste sisteme.Stii cu e treaba investesti intr-o zona,castigi intr-alta.

Leave a comment:

• soboBN
    replied
    Da, dar ca sa pui si ESP ai nevoie de un loc in consola pentru buton de dezactivare, ca iarna daca ai lanturi trebuie dezactivat, apoi ceva senzori in plus, cablaje, ceea ce implica niste bani in plus, care vin adaugati la pretul final al masinii.

Oricum din 2012 parca trebuie sa aiba toate masinile ESP.
    Apropo, Duster e prima masina cu ESP si tamburi pe spate? Ca alta nu am vazut, decat cu discuri spate

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Tocmai ca n-ar fi fost nevoie de mari achizitii si poate Loganul ar mai fi castigat un pic la capitolul siguranta.

Leave a comment:

• Seba
    replied
    pai esp-ul are la baza tot hardware-ul de abs, doar un soft ceva mai evoluat si niste senzori in plus.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    ESP-ul si ASR-ul ar fi urmatoarele functii care ar urma ABS-ului dupa parerea mea ca o masina sa aiba minime elemente de securitate activa.

Leave a comment:

• vily pisica
    replied
    abs

Originally posted by IancuMIC View Post
    Da, Loganul are ABS si pe spate. Pe fara ia referinta de la rulmenti iar pe spate de la tamburi frana.Avand ABS producatorul,producatorul foloseste deseori expresia...Asistenta la Franarea de Urgenta.
    AFU creste eficienta ABS-ului prin marirea presiunii hidraulice a sistemului de frinare de la prima apasare de urgenta a pedalei de frina.Nu toate Loganurile cu ABS au si AFU.Cred ca s-au bagat la Sandero prima data.

Leave a comment:

• dsign
    replied
    Nimic mai corect si mai frumos spus.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Sa nu ignoram importanta acestui sistem de securitate activa.In conditiile in care sistemul functioneaza corect, si bineinteles viteza adaptata la conditiile de drum,o masina isi pastreaza traiectoria in cazul franarii.Sa nu expunem situatii in care esti singur pe o suprafata mare acoperita cu gheata si vrei sa probezi sistemul, asa cum am vazut deseori.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google