Dacia Duster are tamburi pe spate si ESP, nu vad unde-i problema...
Exista de ani de zile Opel-uri, Ford, VW cu tamburi si ESP.
Manifestarile ABS-ului
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Mariusnicolae: da, intradevar sunt octavii cu tambur pe spate, cele cu motor 1.4. La fel de bine sunt si de 90 cp 1.9 TDI
madi: nu cumva cand alegi si esp se pun si discuri si se renunta la tambur?
Leave a comment:
-
skoda octavia tour, mai exact vechea generatie de octavia, care acum se vinde sub denumirea de tour
ce-i drept, esp-ul este optional, la fel si discurile pe spate
edit:
mea culpa: la generatia actuala de tour vad ca totusi au bagat discurile pe spate in standard si la motorul de 1,4
nu stiu de ce tineam eu minte ca atunci cand a inceput vanzarea motorul de 1,4 avea tamburi pe spateLast edited by mariusnicolae; 11 November 2011, 19:41.
Leave a comment:
-
Arata-mi te rog Skoda Octavia aia care are tamburi si ESP
Poate ASR, care-i altceva.
Leave a comment:
-
skoda octavia, ford focus, doar cateva exemple cu esp si tamburi pe spate. nu va mai cacati pe voi cu discurile alea, la 1200 de kile, 0-100 in 13 secunde si vmax de 170km/h n-ai nevoie de discuri pe spate, oricat d emult v-ar placea voua. au studiat unii ani de zile si chiar nu-i rostul de discuri la o masina de carat cartofii la piata.
Leave a comment:
-
De acord,numai ca repet,nu erau cheltuieli imense.La inceput,stiu,s-a mers pe o masina ieftina dar,macar la variantele mai scumpe .Parerea mea era ca odata cu ph2 se putea avea in vedere aceste sisteme.Stii cu e treaba investesti intr-o zona,castigi intr-alta.
Leave a comment:
-
Da, dar ca sa pui si ESP ai nevoie de un loc in consola pentru buton de dezactivare, ca iarna daca ai lanturi trebuie dezactivat, apoi ceva senzori in plus, cablaje, ceea ce implica niste bani in plus, care vin adaugati la pretul final al masinii.
Oricum din 2012 parca trebuie sa aiba toate masinile ESP.
Apropo, Duster e prima masina cu ESP si tamburi pe spate? Ca alta nu am vazut, decat cu discuri spate
Leave a comment:
-
Tocmai ca n-ar fi fost nevoie de mari achizitii si poate Loganul ar mai fi castigat un pic la capitolul siguranta.
Leave a comment:
-
pai esp-ul are la baza tot hardware-ul de abs, doar un soft ceva mai evoluat si niste senzori in plus.
Leave a comment:
-
ESP-ul si ASR-ul ar fi urmatoarele functii care ar urma ABS-ului dupa parerea mea ca o masina sa aiba minime elemente de securitate activa.
Leave a comment:
-
abs
Originally posted by IancuMIC View PostDa, Loganul are ABS si pe spate. Pe fara ia referinta de la rulmenti iar pe spate de la tamburi frana.Avand ABS producatorul,producatorul foloseste deseori expresia...Asistenta la Franarea de Urgenta.
Leave a comment:
-
Sa nu ignoram importanta acestui sistem de securitate activa.In conditiile in care sistemul functioneaza corect, si bineinteles viteza adaptata la conditiile de drum,o masina isi pastreaza traiectoria in cazul franarii.Sa nu expunem situatii in care esti singur pe o suprafata mare acoperita cu gheata si vrei sa probezi sistemul, asa cum am vazut deseori.
Leave a comment:
Leave a comment: