Antigelul din bol ??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Xavi
    replied
    Nu va mai certati mai baieti.Forumul e sa inveti nu sa te certi.

Leave a comment:

• Ivan Marian
    replied
    Cum ai vrea sa reactionez daca Einstein ma ia la bascalie. Il rog sa vina acasa la mine cu un termometru omologat,,si pe urma sa vorbeasca. Sau i-am zis OMENESTE sa facem un pariu,,de ce trebuia sa faca bascalie in continuare?
    E greu sa probeze cineva testul asta facut de mine,,de ce atatea comentarii inutile. Acum pe bune...nici tu nu crezi ca antigelul Hepu cu care am facut testul nu e bun? Sau ca am facut eu manarii ( dupa cum ma acuza colegul) de dragul de a face scandal pe aici?

Leave a comment:

• darksid3
    replied
    Nu inteleg ce sari de coor in halul asta. Discutam omeneste, te-am intrebat de curiozitate.

Leave a comment:

• Ivan Marian
    replied
    Originally posted by einstein1984 View Post
    In plus, jos palaria pentru congelatorul ala care face -34 de grade.... Majoritatea fac -10 grade, iar alea industriale fac -21 grade C.
    Originally posted by darksid3 View Post
    Antigelul organic se foloseste numai diluat!
    In poza scrie ca nediluat, punctul de inghet este la -12 grade.
    Daca eu aveam in congelator -10/12 grade atunci ingheta antigelul PUR si ala diluat 1/1 era normal.
    Dar din moment ce ala pur nu a inghetat si ala diluat este ca o bautura SLUSH, cat credeti ca am in congelator?
    Din moment ce antigelul Hepu scrie ca ingheata la -37 de grade diluat 1/1,,si el la -34 este cu cristale/fulgi de gheata in el...voi credeti ca tot -10 grade am in congelator?

Sau mai aveti sa imi spuneti ca nu am amestecat bine antigelul cu apa sau ca nu este bun antigelul Hepu.

Leave a comment:

• darksid3
    replied
    Mariane, ce tip de congelator ai ?

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Eu zic sa faca cineva pariul cu Ivan marian... nu-mi sta in fire sa iau banii oamenilor asa.

Leave a comment:

• darksid3
    replied
    Antigelul organic se foloseste numai diluat!
    In poza scrie ca nediluat, punctul de inghet este la -12 grade.
    Attached Files

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Daca te uiti la graficul din linkul de mai sus, o sa vezi ca chimia si logica sunt 2 lucruri foarte diferite. Repet, ai vreun ambalaj de antigel concentrat pe baza de monoetilenglicol care sa scrie ca nediluat are punct de inghet mai mare de -60 de grade? Fisa tehnica e de asemenea ok.
    Daca vine omul si-ti zice ca unii mai educati decat noi 2 au incercat si nu merge, tu vii si-mi zici ca e logic... n-are rost sa ma chinui sa postez argumente ignorate. Altu crede ca are congelator cu azot lichid si face frig mai rau decat in Alaska...

Leave a comment:

• Niki
    replied
    La umbra...

einstein, ce am vrut eu sa-ti arat era ca diluand antigelul cu o proportie din ce in ce mai mare de apa, punctul de inghet creste.

Luand-o logic, daca cu 80% apa, rezista pana la -8*C; cu 50% apa, pana la -37*C; cu, sa zicem, 20% apa, n-ar fi o temperatura de inghet mai mica?

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Originally posted by darksid3 View Post
    Antigelul folosit fara dilutie, este mai putin eficient decat in amestec cu apa. Am pus pe alt thread (tot despre antigel) un link catre explicatia stiintifica. Daca vreti sa-l cautati, il gasiti, daca nu, revin si aici cu aceeasi explicatie (spusa de altii mai destepti).
    Mai au si altii acelasi google ca mine. In plus, jos palaria pentru congelatorul ala care face -34 de grade.... Majoritatea fac -10 grade, iar alea industriale fac -21 grade C.
    Cred ca poti sa faci ceva pe termometrul ala....
    Last edited by einstein1984; 20 November 2012, 17:26.

Leave a comment:

• Ivan Marian
    replied
    Vad ca la PARIU nu te bagi,,dar esti tare in tastatura cu Alaska
    Ti-am explicat mai toti pe aici ( mai pe direct,,mai pe ocolite ) ca ANTIGELUL pe care noi il bagam in masini nu contine doar ethylene glycol. Deia nu ingheata la -12 grade asa cum sustii tu. Dar pt tine "e GRELE".

Stii cum e,,daca eu iti spun ca esti nelamurit,,nu ma crezi,,daca Xavi iti spune la fel,,iar nu-l crezi,,NIki ,nici pe el,,Alex deja "vorbeste balarii". Deci suntem 4 care vorbim prostii ,,restul e CanCan...O zi buna.

Ps,,poate faci si tu testul ala,,daca nu ai TERMOMETRU ce masoara pana la -50 de grade temperatura,,ti-l dau eu si in felul asta te vei lamuri definitiv.
    Last edited by Ivan Marian; 20 November 2012, 15:08.

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Originally posted by Xavi View Post
    Si pe antigel scrie clar ca nediluat ingheata la -72-74C.
    Ai o poza cu eticheta aia? Ca pe a lui Niki nu zice punctul de inghet pentru o solutie de 100%antigel. Dar vad ca toata lumea crede ca mai mult e mai bun.....
    Ivan marian, nu te mai agita ca un pepsi ca n-ai descoperit o incalcare a legilor fizicii.
    Macar daca ai stii ca antigelul pur (adica fara apa, facand abstactie de aditivii anticoroziune) nu ingheata ca apa intr-o caramida compacta, ci creeaza cristale.
    Uite si de ce : http://www2.gi.alaska.edu/ScienceForum/ASF6/680.html
    Over and out!

Leave a comment:

• Ivan Marian
    replied
    Eu m-am gandit,,altii din cate vad NU s-au gandit si savanti pe deasupra.

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    da v-ati gandit ca poate antigelul nu contine doar ethylene glycol.

Leave a comment:

• Niki
    replied
    Dragul meu Albert, uita-te de cate ori doresti dumneata la primele doua poze din postul #626 si spune-ne ce intelegi din ele.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google