Ups . Cred ca ma alatur si eu celor cu probleme cu termostatul. Azi la sub 0 grade nu a mai crescut la 4 linii temperatura apei . Am facut un drum fara oprire de 40km si n-a miscat peste 2 liniute la bord . Fie ca e din cauza temperaturilor mai reci , fie din cauza temperaturii apei cert e ca imi indica pe bord consum marit cu vreo 0.8 litri fata de normal
Am instalatie gpl landi renzo pe masina si am si interfata gpl .M-am conectat cu interfata gpl cat timp motorul era incins dupa 40km de mers . Pe interfata gpl indica temperatura gpl 55grade si a motorului 57 grade . Asta arata cand e selectat senzor de temperatura "senzor autovehicul" .
Daca selectez din softul interfetei gpl "senzor Landi" pentru temperatura apei imi indica temperatura gpl 55 grade , temperatura apa in jur de 83 grade. Am stat asa la ralanti peste 10 minute si a crescut temperatura apei peste 87 grade . In tot timpul asta pe bord au ramas afisate 2 linii la temperatura apei .
Care ar fi problema in cazul meu ? termostatul sau vreun senzor . Multumesc .
PS : masina e in garantie , problema asta e acoperita de garantie sa nu platesc nimic ?
Schimbare Termostat
Collapse
X
-
termostatul e un sport de iarna
nu e nimic mai frumos decat sa umblii cu mainile prin apa/antigel la minus cateva grade prin zapada
)
Leave a comment:
-
Salut. Am si eu probleme, cred cu termostatul la 1.6 16v PH2. De cateva zile, ca de cand s-a racit afara, fluctueaza din 2 in 4 liniute, uneori e stabil la 4, uneori la 2, am mers si in afara localitatii si mi-a ramas mai mult la 2 liniute. Caldura parca ar baga, insa cred ca un pic in valuri. La vechiul 1.4 mpi am schimbat termostatul degeaba, era sonda de temperatura. La 1.6 16v e acelasi termostat/sonda de temperatura, procedura de schimbare e la fel?
Leave a comment:
-
Si eu am schimbat termostatul iar, la fel aveam fluctuatii in mers de la 4 liniute la 2, termostatul vechi(de la dealer) il aveam din martie 2010 , cam putin a rezistat.
Leave a comment:
-
se pare ca iar am probleme la liniute , fluctueaza din din 4 in 2 si invers.
am schimbat termostatul in iarna , am luat de origine ...prea repede a picat.
o sa schimb si termostatul si sonda , sa stiu o treaba.
Leave a comment:
-
Eu am schimbat 3 termostate (SCT Germania cu 15 RON , Vernet Franta cu 17 RON , iar acum am unul de origine cu 50 RON) pe care le-am testat in prealabil intr-un ibric cu apa cu ajutorul unui termometru (mai putin pe ultimul , cel de origine), care l-am imprumutat de la cineva si banuiesc ca nu arata valorile reale caci era cam "deteriorat" .
Faptul ca primul termometru era " deteriorat" iar la bord imi arata tot doua liniute m-a facut sa imi cumpar un termometru nou (27 RON de la Romstal)si am vazut ca termostatele deschid la 89 grade , deci termostatele erau toate bune , iar de vina era sonda.
Asa ca am decis sa schimb sonda de temperatura , ziz si facut , am cumparat sonda de origine din dezmembrari cu 30 lei si am schimbat-o ( daca va miscati repede nu pierdeti nici macar 100 ml lichid).
De cand am inlocuit-o totul merge ceas , adica la bord am si eu 4 liniute.
La schimbarea termostatului am folosit o cheie de 10 , iar inainte de inceperea operatiunii am golit antigelul din vas iar pe cel din instalatie l-am recuperat in proportie de 90% cu ajutorul unui pet de 3 l pe care l-am taiat in asa fel incat sa il pot baga sub carcasa termostatului.
La schimbarea sondei aveti nevoie de o cheie de 22 , preferabil inelara cu cot.
Se poate oare ca si vechea sonda sa fie fost buna caci atunci cand am demontat-o s-a auzit un fasait cum a iesit aerul din instalatie , poate a avut un "dop" de aer in acea zona si din cauza aia sa arate eronat? E posibil asa ceva , ca eu am schimbat antigelul inainte?
Leave a comment:
-
care imi zice si mie unde se afla acel termostat? mi a zis cineva ca trebuie chiuloasa data jos dar nu imi vine sa cred
Leave a comment:
-
si eu cand mi-am schimbat termostatul am varsat ceva antigel pe discul de ambreiaj dar patina nu tremura ..
si dupa 1sapt a revenit la normal .. ideea e ca acum iar tre sa il schimb si am sa caut totul unul original de dacia renault cu acel cod pe el..
Leave a comment:
-
am si eu o problema aparuta dupa ce ieri am schimbat garnitura termostatului si am pus niste silicon la acea imbinare.
dupa ce am incheiat operatiunea, am completat cu antigel, am aerisit si cand sa plec am constatat aparitia unei tremurari/poticneli/trepidatii/nu stiu cum sa-i zic, la plecare de pe loc, in treapta I, si pe urma in treptele urmatoare parca n-avea putere deloc, abia, abia se misca. am facut cateva teste si se manifesta la fel pana cand s-a incalzit bine, dupa care si-a revenit aproape total. astazi am repetat testele si la fel, pina s-a incalzit avea aceleasi manifestari. parca da in nas. dupa ce se incalzeste parca nu mai face ( nu sunt 100 % sigur, oricum mult mult mai putin). ce ar putea fi oare? pina sa umblu la termostat nu am sesizat niciodata asemenea manifestari.
ma gindesc ca poate antigelul scurs pe la termostat in timpul inlocuirii garniturii sa fi ajuns pe ambreiaj/disc/placa si sa dea aceste simptome?
daca e asa, e grav? se va evapora pina la urma? sau ce altceva poate fi?
apreciez orice parere. multumesc.
aaa, niste precizari: masina e 1,6, 8v, de aproape 4 ani, cu 40.000 km, mers obisnuit.
Leave a comment:

Leave a comment: