Schimbare Termostat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Guest
    Guest replied
    zic s-o lasi asa, da-i pace

in mod sigur o vor reapuca "palpitatiile" cand o sa se raceasca din nou. ce o sa faci? schimbi termostatele saptamanal?

eventual pune-i o insonorizare pe capota de la disel sau 16v. o sa fie o temperatura usor mai mare prin compartiment iar caldura o va ceda mai greu dupa oprire. posibil sa fie si din cauza compartimentului motor prea aerisit, la alte masini nu mai ai loc sa arunci un ac, sunt intesate de chedere la capota ca sa nu intre aerul aiurea, necontrolat in compartimentul motor, gurile de admisie a aerului pt racirea radiatoarelor sunt mult mai mici.loganul are deschideri prea mari pt radiatoare, motorul nu are nevoie de atata racire.

asta cu fluctuatiile o consider mai mult eroare de proiectare, decat de afisare cred ca afisajul, termostatul si sonda nu au nimic, ele indica corect numai ca antigelul ala e racit prea mult
    Last edited by Guest; 6 November 2014, 14:39.

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    o sa vad ce mai face cand s-o lasa iar frigul, cu toate ca dimineata nu a crescut temperatura cu mai mult de 3-4 grade cand plec eu la servici.

ma gandesc sa caut un termostat care sa deschida la mai mult de 89 grade, daca s-o gasi, undeva la 91-93 grade
    Last edited by mallibu; 6 November 2014, 14:29.

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    nici la mine nu mai fluctueaza deloc ). e si normal, la 20 de grade, e primavara in loc de iarna

eu zic sa-l lasi asa, degeaba il schimbi acum: cand o sa se raceasca, adica de la sfarsitul saptamanii viitoare, fluctuatiile vor reaparea, chiar daca schimbi termostatul. asta e "boala" loganului 1

cel putin asa a fost la mine. de fiecare data cand am schimbat termostatul, cu tot cu antigel, de a-2-a zi, maxim a 3-a fluctuatiile erau la loc.

nu o consider totusi o problema serioasa. pe timp rece, cand motorul nu e inca bine incalzit (de altfel numai atunci am fluctuatiile), e suficient sa scada temperatura lichidului de racire, prin disipare prin radiator, cu 1-2 grade sub pragul minim de 4 linii pt a-ti indica 2 pavele
    Last edited by Guest; 6 November 2014, 14:29.

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    am amanat trecerea cu masina la service pentru ca de vr-o 3-4 zile nu a mai fluctuat liniile la temp. antigelului, urca si acolo ramane, nu stiu ce sa mai zic. ma gandesc sa nu fie de la temp. de afara, s-a mai incalzit cu vr-o 3-4 grade dimineata.. )

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    am urmarit putin comportamentul in dimineata asta si am observat ca furtunul de dupa termostst era cald spre fierbinte atat cat sa poti tine mana pe el cu toate ca la bord aveam 2 linii. am oprit masina sa iau ceva de la un magazin si cand m-am intors sa plec apa urcase la 4 linii. am plecat si dupa vr-o 3-4 km apa a scazut iar la 2 linii si acolo a ramas pana am ajuns la destinatie, inca vr-o 2 km. mentionez ca in tot acest timp am avut data drumu la caldura aproape la maxim si in treapta 2 la aeroterma. caldura baga, dar nu cum am mai auzit pe aici pe undeva "ca sa te friga aerul". eu banuiesc a fi tot termostatul devina, cred ca am avut ghinionul sa fie defect din fabrica, cu toate ca poate fi si sonda. oricum luni-marti ma duc cu ia in service pentru un terter...
    pana atunci o sa mai verific contactele de la mufa sondei de temperatura sa le curat.
    Last edited by mallibu; 31 October 2014, 10:05.

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    asta daca esti sigur ca iti indica bine la bord, cum este in cazul meu nu ma pot pronunta sigur asa la "ochi" daca deschide termostatul cand trebuie pentru ca ma gandesc sa nu fie sonda defecta.. sper ca saptama asta daca nu cel tarziu cea care vine sa ajung la service ca deja imi sta pe cap problema asta. o sa revin cu noutati dupa ce o scot din service...

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Cand conducta de apa care intra in radiator e calda desi tu ai 2 linii in bord.

Leave a comment:

• Ovyd
    replied
    Cand iti dai seama ca trebuie schimbat termostatul ?

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    multumesc de sfat.... o sa verific si treaba asta, si momentul cand deschide termostatul ca sa vad cte liniute indica atunci cand deschide. acu, dupa ce mai fac verificarile astea sa ma decid daca schimb sonda sau ma duc si ii fac intai o diagnoza. o sa revin cu datele problemei dupa rezolvare, daca se rezolva...)

Leave a comment:

• usr1
    replied
    E senzorul de temperatura.....eu cind amveam jocul 2-4-2....problema aparea in felul urmator:
    -crestea la 4 liniute in sarcina apoi daca scoteam din viteza si lasam un pic pe liber imi apareau imediat 2 liniute; cind acceleram la 4000 rpm iar imi apareau 4 si tot asa....consum extraurban 8~9.

Daca aveai probleme cu termostatul trebuia sa ai consum mare si sa nu dea caldura cum trebuie....Ca sfat: cind vii din oras si ajungi acasa pune mana pe furtunul de retur de la radiator si vezi daca frige. Daca te frige inseamna ca e 100% senzorul de temperatura.

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    consumul a crescut putin fata de asta vara, dar zic eu ca ca este normal odata cu venurea frigului, daca in timpul verii consuma la la drum intins in afara orasului undeva la 5% , 2 persoane in masina +bagaje la viteza de 90-100km/h acum in aceleasu conditii consumul se apropie de 6% dar nu sare.

caldura baga, dar nu pot sa spun sigur daca la fel de bine ca inainte sau mai prost, a trecut ceva de iarna trecuta si nu pota sa fac o comparatie relevanta in acest sens.

ce am mai observat ca in vr-o 2 dimineti cu toate ca afara earu in jur de 0-2 grede turatia la relanti a urcat putin peste 1000rpm de obicei urca pana pe la 1300-1400 rpm in conditiile in care era chiar mai cald afara.

mai studiez putin problema si cred ca in ultima instanta ma duc su ia in service sa ii fac o diagnoza, pate se prin baieti de acolo ce are sa nu ma tresesc ca schimb iar degeaba termostatul si/sau sonda...

Leave a comment:

• usr1
    replied
    Daca nu-ti consuma exagerat si mai ai si caldura in habitaclu e dus senzorul de temperatura....vezi ca se gasesc la vanzare la bursa.

Leave a comment:

• lenush64
    replied
    Ai nevoie de o minte luminata,ce poate face o paralela intre temperatura vazuta in calculatorul motorului si cea vazuta pe instrumente.E nevoie a masura valoarea termorezistentelor din senzorul de temperatura,contacte imperfecte ale instalatiei,in cunostinta de cauza,altfel...

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    schimbat termostat, luat din reprezentnta marca dauphinoise thomson, pe masina aveam calostrat. dupa schimbare vad mai des 4 linii dar tot joaca 2-4-2-4, in conditiile in cate pana in schimbare, cu toate ca era mai cald afara deabia vedeam 4 linii si asta rar. ce este de facut, o fi sonda de temperatura??/

Originally posted by Y C S View Post
    Eu l-am schimbat cu unul de origine si tot asa face. Merg de aproximativ o luna cu el schimbat..Sta la doua linii, cand se intampla sa faca 4 nu il tine prea mult si isi revine la 2....De doua ori mi s-a intamplat sa faca 4 si sa ramana acolo, ca pe vremuri....chiar ma dispera.

Mentionez ca am facut si combinatia cu busonul....nici o schimbare....
    aceeasi situatie si la mine... (
    Last edited by mallibu; 27 October 2014, 11:43. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    in aceasta dimineata am observat ca temperatura la apa nu a saltat de 2 linii cu toate ca am mers 30km cu ea si 4 persoane in masina, asta in afara orasului, cum am intrat in oras , din cauza mersului bara la bara a saltat la 4 linii dupa care a scazut iar la 2. eu banuiesc in mare parte termostatul. intreb si eu pe aici ca din ce am mai citit pe forum am inteles ca mai poate fi de vina sonda de temperatura, dar in cazul meu cred ca nu este. masina are aproape 9 ani si d-aia cred ca mai degraba a cedat termoststul. acum as vrea sa iau la fel ca cel de pe masina, de origine, dar nu stiu de care este, daca stie careva vr-un cod, model si pret as fi foarte recunascator...

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google