Schimbare Termostat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• vitriol
    replied
    Al doilea a fost din service Dacia. Asta de e acum pe masina e de la piesenet.ro, dar este identic cu cel care a fost luat din service. Da, este stantat Made in France si Dauphinoise Thomson.
    Se potriveste perfect in carcasa termostatului, deci, niciodata nu s-a folosit silicon.

Iti recomand sa iei din asta si sa nu mai incerci alte mere laudate.

Leave a comment:

• Hirayama
    replied
    Bine argumentat si bine expus.....

Toate termostatele le-ai luat de la piese net? Sau ai avut numai original luat din diverse surse? Era stantat cu "Made in france" sau "Thomson"?

Inca ceva.....cand l-ai montat, venea la fix in carcasa?- sunt unele care nu vin la fix, ramane un luft sus de aprox 1-2 mm....unii pun silicon dar la presiune si mers tot da pe langa...

Chestia e ca pe toate scrie ca deschid la 89.....dar pe DDT constat ca la relanti(fara pic de accelerare) deschide la 82-84.....

Per ansamblu asta inseamna o temperatura medie de lucru mai mica, cam 84 grd....cand ideal ar fi un 87 - pt un motor pe benzina

Apoi mai e o chestie la logan.....la fratii si stramosii lui de la Renault, carcasa termostatului are un scut termic, sa nu se incalzeaza de la collector sau motor.....la logan pt ca e low cost nu au mai pus acel ecran termic...

Leave a comment:

• vitriol
    replied
    Termostat OEM Dauphinoise Thomson de la piesenet.ro. Temperatura de deschidere 89 grade.

Doar din asta am avut pe masina. Primul a fost cel cu care a venit masina si a tinut 3 ani. Al doilea a tinut 6 ani 8 luni. Al treilea e montat de fo' luna.
    Last edited by vitriol; 11 November 2016, 22:15.

Leave a comment:

• Hirayama
    replied
    Voi ce termostate mai folositi?

Ma intereseaza unul care sa deschida corect, am un Gates care deschide pe la 82-84, insa caldura nu prea si la drum intins mai face un 4-2; se incalzeste per ansamblu mai greu....

Am avut un wahler care a ramas blocat pe inchis si unul de origine caruia i sa rupt un brat lateral si a ramas deschis....

Deci ziceti cate ceva de un termostat....

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Originally posted by prometheus View Post
    Glaceol RX Type D (volum %) 30 / 40/ 50
    Punct de gel(C) /- 15/ - 24/ - 36

Eu inteleg de exemplu la un volum de 50% diluare astfel : 50%antigel cu 50% apa distilata , in cazul meu 1l antigel la 1 l apa distilata. Daca gresesc va rog sa ma corectati.
    Este corect.

Leave a comment:

• psanyiro
    replied
    daca punem un termostat Dacia 13oo in furtunul care intra in radiator nu ar fi mai simplu si jeftin?

Leave a comment:

• Moga Sorin
    replied
    Are cineva fotografii cu pozitionarea termostatului la logan dci euro 5 ?
    Multumesc anticipat.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Glaceol RX Type D (volum %) 30 / 40/ 50
    Punct de gel(C) /- 15/ - 24/ - 36

Eu inteleg de exemplu la un volum de 50% diluare astfel : 50%antigel cu 50% apa distilata , in cazul meu 1l antigel la 1 l apa distilata. Daca gresesc va rog sa ma corectati.

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Daca asa scrie si pe ambalajul antigelului, de ce nu?

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Ce procentaj de diluare imi recomandati sa folosesc ? eu as merge pe dilutie 50/50 adica un litru de antigel la un litru de apa demineralizata.
    50% = -36 grade C.

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    E buna, merge.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Ca sa nu mai creez vreun thread sau daca este deja imi cer scuze si rog moderatorii sa mute postul.

Vreau sa schimb antigelul , am cumparat deja 3 sticle de Rx Type D Glaceol , si vreau sa-l diluez cu apa demineralizata.

Intrebare .
    Conteaza daca este apa demineralizata sau apa distilata ? am luat din Carrefour apa demineralizata care pe eticheta imi scrie ca se poate dilua cu antigel.
    Afecteaza in vreun fel sistemul de racire acest tip de apa ?

Leave a comment:

• FlorianYFL
    replied
    Salutare, am si eu o problema de cand am schimbat termostatul. Imi pierde antigel pe la imbinare. Am schimbat 2 garnituri, corpul de la termostat cu unul de origine si degeaba. Ma dispera, daca fac un drum mai lung raman fara antigel.

Leave a comment:

• VIORE_L
    replied
    Wahler am pus si eu...foarte bun l-am montat in decembrie nu scade sub 4 linii.cel de origine made in france este si scump si foarts prost de cand se monteaza.

Leave a comment:

• IceMoon
    replied
    Am schimbat termostatul original cu unul Wahler , anul trecut prin martie, (vezi postul #330). S-a montat usor si inca merge fara probleme !

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google