Schimbare Termostat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• vitriol
    replied
    Hirayama, ce termostat ai pus pana la urma?

Leave a comment:

• Hirayama
    replied
    Este probabil o masa insuficienta......din cate imi amintesc se curata un fir de masa - se gaseste undeva in spatele bordului , nu tin exact minte locatia......

La mine a avut rezolvare definitiva cu piese aftermarket ( nu originale) si curatarea cablurilor de masa....altii am vazut ca au tras cabluri suplimentare de masa, la mine a mers fara.....

La tine nu cred ca e cazul (inca!) sa te arunci la alt termostat/senzor, cred ca e de la ceea ce ti-am zis....
    Last edited by Hirayama; 7 December 2016, 18:47.

Leave a comment:

• TazMan
    replied
    Am citit mai sus la cineva ca dadea drumul la dezaburire si ii crestea apa la 4 linii, am incercat si eu si functioneaza de fiecare data.

Am pus anul trecut termostat original + senzor apa tot pe original. A mers bine o iarna, acum vad ca urca foarte greu la 4 linii si daca apuca sa urce sare cand la doua linii cand la 4.

Daca dau drumul la dezaburire urca la 4, mai scade o data, de doua ori, si ramane dupa la 4.

Care e motivul de se intampla asa ?

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Cum spune si cristi. .. iti ajung 3 si 3 litri, combinati 50/50 daca antigelul nu e deja combinat (scrie pe el). Sfatul meu este sa cauti apa distilata, nu dedurizata. Merge si dedurizata dar eu n-as pune decât în caz de forta majora.

Leave a comment:

• cristi....
    replied
    daca ai 3l de antigel cu 3 de apa dedurizata e ok. parca vreo 5.5l are capacitate. in orice caz 3 cu 3 e suficient, iiti mai ramane ceva in plus

Leave a comment:

• yo_cristi
    replied
    Pentru Logan 1.4 cu ac, cat litrii de antigel si apa distilata se baga ? si se face mix 50 cu 50 ?

Leave a comment:

• solomonaru
    replied
    Originally posted by Seba View Post
    @solomonaru: apa demienralizata extrage minerale din metale? apa distilata poate fi apa demineralizata, fiind de fapt vapori recondensati, fara metale si alti compusi, insa apa demineralizata nu va fi apa distilata.
    Daca unii au imaginatia bogata si cuvantul "extrage" ii duce cu gandul la mina de carbuni sau dentist, sau mai sunt altii care nu au notiunea cuvantului "mineral", nu e vina mea. Nu o sa stau sa detaliez insa stiu foarte bine din surse clare si de incredere (lucrez cu asa ceva): apa demineralizata nu se foloseste in instalatii ce contin componente metalice iar apa distilata nu va fi niciodata demineralizata, dimpotriva, contine o cantitate de saruri mai mare ce ii dau conductivitate mai mare. Procesele chimice detaliate sunt la dispozitie pe internet, la greu.Din partea mea puteti sa puneti si acid clorhidric in instalatie, eu doar am impartasit ce am am invatat de la altii.

Originally posted by sorin1983 View Post
    eu cred ca mi-a extras mineralele dinr-un furtun ca am impresia ca mai curge cateodata...
    In cazul asta, scoate apa si pune mineralele inapoi in furtun.Simplu.
    Last edited by solomonaru; 23 November 2016, 14:38. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• sorin1983
    replied
    eu cred ca mi-a extras mineralele dinr-un furtun ca am impresia ca mai curge cateodata...

Leave a comment:

• Seba
    replied
    @solomonaru: apa demienralizata extrage minerale din metale? apa distilata poate fi apa demineralizata, fiind de fapt vapori recondensati, fara metale si alti compusi, insa apa demineralizata nu va fi apa distilata.

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    DeBANati-l pe einstein sa poata raspunde.

Si cum extrage mineralele, le dizolva?

Leave a comment:

• solomonaru
    replied
    Originally posted by einstein1984 View Post
    E buna, merge.
    Ba nu merge de loc. Apa dimineralizata este, exact cum spune si denumirea, saracita in minerale. In momentul in care aceasta apa ajunge intr-o instalatie ce contine elemente metalice are tendinta, normala, de a reface echilibrul si de a extrage mineralele din metalele cu care are contact, lucru ce evident inseamna deteriorarea componentelor metalice. Desigur este un proces lent dar cu efect garantat asa ca nu riscati inutil.
    Apa dimineralizata e buna pentru acumulatori.
    Am observat ca apa distilata e tot mai greu de gasit.

Leave a comment:

• Seba
    replied
    acolo incepe sa se curete, dupa 3500

Leave a comment:

• cristi....
    replied
    nu stiu ce sa zic, eu nu sesizez o crestere de consum. pana saptamana trecuta am avut 6.4%, mixt, cu mers mai mult prin oras. am dat o fuga pana la buc, dus-intors, mers normal, intre 90-120km/h, la intoarcere consumul a scazut de la 6.4 la 6.2%, deci am consumat aproximativ 6%; ac ocazional, vreo 10-15% din drum, mai mult pt ciclu normal de mers, sa nu stea prea mult timp neutilizat

fum nu scoate :;grin2:

zilele astea, cand se mai incalzeste putin, vreau sa bricolez o izolatie termica si fonica pt capota de 10mm grosime (ma gandeam la o izolatie pee cu folie de aluminiu). motivul principal e pt pastrarea temperaturii mai mult timp la motor, apoi pt reducerea zgomotului. sa vad cum se comporta, si dpdv fonic si din cel al izolatiei termice.

daca la vara ii va fi prea "greu" sa tolereze izolatia de 10mm, o s-o dau jos. daca ramane tot la 2 linii, o las

calamina nu stiu ce sa zic, daca vrei iti arat niste poze cu bujiile pe care le-am schimbat pe la 10 mii de km, nu-s afumate

o mai si calc din cand in cand, la depasiri la astea regimul de functionare cu care am "invatat-o" e intre 2000-4500-4750rpm
    Last edited by cristi....; 13 November 2016, 19:54. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• Seba
    replied
    daca semnalul ala prost de temperature ajunge la ecu injectie si ala "vede" ca motorul e rece, incepe corectia de imbogatire. toarna benzol ca sa-l incalzeasca. de aici fum, consum crescut, calamina, toate cele bune ce decurg de la mersul supraalimentat cand nu e cazul. eu am vazut diferenta mergand cu 110 spre sevrin cu 2 liniute la temperatura, am consumat fix atat ca si cand am mers cu 130 pe acelasi drum, la aceeasi ora, acelasi trafic. nu-I chiar de negljat sau de mers multa vreme asa.

Leave a comment:

• cristi....
    replied
    de vina pt jocul liniilor nu trebuie sa fie musai musai termotstaul. poate fi si sonda de vina, sau pur si simplu masa insuficienta. eu suspectez ca la mine asta e/a fost. acu vreun an jumate, cum dadeam drumu la dezaburire luneta urca instantaneu la 4 linii, cum opream cu cadea la 2. acu nu mai face asa, ramane la 2 ) ce e mai ciudat e ca asta iarna incepuse sa mai ajunga si la 4 mii in mers (iarna) si toata vara a stat la 2. cool. pe mine nu ma mai deranjeaza, ba chiar vara ma bucur ca motorul merge un picut mai "rece". oricum, nici nu poate fi vorba de "rece" vara, la 30-35 de grade, poate cu 1-2 grade mai putin, nesemnificativ

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google