Schimbare Termostat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• mr.K
    replied
    Pai doar ala vreau sa-l dau jos si ma gandeam sa nu smulg cu totul carcasa filtrului. Asa de bine se tine furtunul.
    Ma gandeam sa nu aiba un sistem de prindere mai dubios, de aia intrebam, ca nu l-am mai dat jos pana acum.

Leave a comment:

• Cristi_Xp
    replied
    dar cu ce va incurca carcasa filtrului la schimbarea termostatului ? ca maxim furtunul din plastic trebuie dat jos ...

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    La mine se tine tare furtunul ala, am tras de el de curiozitate sa vad daca iese, dar mi-am zis ca-l dau jos cumva cand schimb termostatul.
    Ma gandeam sa pun niste saibe la suruburile carcasei, dar a fost pe principiul " las-o ca merge si asa".

Leave a comment:

• Cristi_LCD
    replied
    Pune dom'le niste saibe si nu mai tremura. Vorbesc serios. Furtunul care intra in filtru de aer se scoate prin tragere. Are un colier de cauciuc si atat. Dar ma mir ca-i strans la mine e largut iese destul de usor.
    Diseara ma uit la Loganul lu' cumnata-meu ca-i identic cu al meu cu exceptia motorizarii sa vad daca-i diferit.

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Bun asta e clar. Oricum, cu toate suruburile, tremura toata, daca o fortezi cred ca zboara cu totul.
    Ziceam de furtunul ala ce prindere are, niste muchii sau ceva de genul asta, merge tras sau rotit, pentru a fi detasat de carcasa?

Leave a comment:

• ibuzescu
    replied
    carcasa filtrului de aer e prinsă cu şuruburi, nu are cum să iasă

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    L-am gasit ei eu ieri, il cautasem in zona termostatului, ca asa mi se parea logic sa fie.

La 1.6 stau altfel atarnate furtunele, si ai un pic mai mult loc pe langa termostat. M-am uitat la un vecin.

Am fost ieri si am cumparat un termostat CALORSTAT-France, 34 de lei, vedem ce-o fi de capul lui dupa ce-l montez. Are miezu' de cupru.
    Furtunul ala de aer care duce la filtru se scoate prin rotire sau tragere mai serioasa? Ca pare bine ancorat, sa nu scot carcasa filtrului de aer cu totul, cumva.
    Last edited by mr.K; 20 April 2012, 10:48. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• Cristi_LCD
    replied
    Originally posted by mr.K View Post
    Plus ca la motorul de 1.4 e si mai putin spatiu de manevra decat la 1.6, oricum ai proteja, sigur picura ceva si pe ambreiaj.
    Este exact acelasi spatiu, diferentele apar in functie de dotarile masinii nu de motoare(vorbesc de 1,4 si 1,6 8v).
    Oricum ar fi exista si furtun de aerisire, a indicat mariusnicolae cam pe unde.

Leave a comment:

• mariusnicolae
    replied
    Aerisitorul e pe carcasa termostatului doar la diesel, ala nici nu vine separat, vine cu tot cu carcasa.
    La noi e pe furtunul ala care duce la incalzitorul din habitaclu, in zona incercuita cu rosu. E un surub de plastic cu cap in cruce.
    P.S.: si a mea e din 2004, dar nu stiu sa se fi modificat ceva la ele intre timp
    Attached Files

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    O sa ma uit mai atent, la prima vedere n-am vazut nimic de genul asta. Deja vad ca e diferita carcasa, posibil ca la modele din anii mai recenti sa difere un pic aerisirea.
    Al meu e model 2005.

Leave a comment:

• Conservatorul
    replied
    Vezi ca are un buson de aerisire,asemanator cu un capac de ventil,pe circuitul furtunului de la incalzire,undeva in dreptul filtrului de aer.

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    I-a venit randul si termostatului meu la schimbat. M-am uitat dupa ventilul ala de aerisire, dar n-am vazut asa ceva. Carcasele noi care sunt de vanzare am vazut ca au ventilul bine expus. Oricum, alta carcasa de termostat nu pun nici sa ma bati cu sapca uda, sunt prea multe coliere de-alea tampite de desfacut. Cum naiba fac altfel aerisirea?
    Plus ca la motorul de 1.4 e si mai putin spatiu de manevra decat la 1.6, oricum ai proteja, sigur picura ceva si pe ambreiaj.
    Attached Files
    Last edited by mr.K; 19 April 2012, 10:17.

Leave a comment:

• electrica2000
    replied
    daca ami facea si mie mecanicul la schimbare antigel aveam de stat cevatimp an 5 min a fost gata si aierisit clar si am mai pus eu acasa 200g si merge fb

Leave a comment:

• smaci
    replied
    La mine tot sonda era defecta, am verificat cu laptopul. Cand motorul are 80C trebuie sa apara 4 pavele. Sonda originala pe care am avut 4 pavele au aparut doar cand apa depasea 90, 8 C, imi scadea de indata cand deschidea termostatul. Vara nu era problema pentru ca apa urca pe la 94C sau chiar peste. Dar puteti verifica si cu ohmetrul, tablou de bord pin 12 stecher negru se pune plusul, iar minusul pe masa. 50-80C = 927pana la 825 ohm; 80-105C 300-275 ohm; 105-115C=136 pana la 124 ohm. Temperatura de alerta 115=103 ohm

Leave a comment:

• cristiansens
    replied
    Salut! S-a rezolvat si la mine, am schimbat sonda, termostatul si antigelul, sa stiu o treaba. Merge perfect, indica 4 linii si caldura e cum trebuie. "Meseriasii" de la Adras , care m-au sfatuit sa merg acasa linistit, ca nu are nimic, pot sa mearga acasa. Multumesc tuturor pentru ajutor!

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google