Incidente din trafic-Accidente

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by IancuMIC View Post
    "Acolo" au banda de circulie dedicata; nimeni nu circula pe banda aia, ia afara de mijloacele de transport in comun, eventual cazuri de urgenta legale. In unele cazuri banda aia e delimitata de niste jaloane, printre care n-ai cum sa treci. Doar asa poti sa respecti cu precizie, un orar intr-o metropola.
    Prin urmare exemplul dumitale e cam prost ales.

    Da, doar dacă te referi la orașele mari sau la centrul acestora.


    În suburbii nu există bandă de circulație pentru autobuze, pe motiv de artere înguste. De pildă cazul Bordeaux, oraș format din vreo 40 de orăsele mai mici gen sectoare dar cu poliție proprie, judecătorie proprie, primar, cosiliu local, etc, dar unde, atenție, circulă fix aceleași autobuze care ajung și în centru.

    La fel și în Munchen sau Charleroi... nu peste tot există banda dedicată transportului în comun, aceasta fiind de cele mai multe ori "comună" cu restul participanților la trafic.

    Dar dacă vrei tu să nu crezi, nu te oblig să iei de bună ce am spus în postarea anterioară. Ideea mea era alta și anume de obstrucționarea traficului.
    http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

    Comment


    • la aia cred ca exista prevedere expresa in lege in acest sens, la noi nu mai stiu exact daca e sau nu. stiu ca se discuta despre introducerea acestei prevederi in legea noastra, dar nu mai stiu ce s-a ales de proiect. iar daca e sa fiu sincer pana la capat, nu ma intereseaza prea tare, ca eu nu tin coloana in spatele meu. ii injur in gand pe aia care fac asta si atat
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • Ai dreptate, doar că ce am omis să spun încă de la bun început, ca să nu pară că vreau s-o dau în altele, este că ADP este în subordinea Primăriei de sector, implicit nenea ăla mi-e cumva subaltern...

        Altfel spus, supărarea mea a fost de două ori mai mare pentru că în locul meu putea fi un jurnalist de scandal care mai făcea vreun articol aberant de trebuiau unii de pe aici să dea cu subsemnatul gen "Un angajat ADP conduce șmecherește și ține (invenție) Ambulanța în spate" sau vreun cetățean gen justițiar care punea pe net poză cu ăla în ideea de a discredita instituția.

        Pe de altă parte, dacă aș fi fost într-o mașină cu inscripțiile Primăriei și ar fi văzut însemnele în oglinda retrovizoare, pun pariu că 100% s-ar fi dat la o parte ori ar fi condus cu 50 km/h, asigurând fluența deoarece cunoaște ierarhia prea bine și s-ar fi simțit un pic jenat de situație. Dar cum Loganul meu nu are nimic inscripționat, implicit "ia mai dă-l, mă în aia mea, să stea în spate" a mers așa cu bună știință. Intenționat.

        *d-aia am spus mai sus că am intrat în direct cu șeful lui care mi-a mulțumit apoi pentru relatare

        Și că tot am ajuns aici, nu cred că vreți să știți cum unele instituții ale statului sunt târâte în scandaluri de cele mai multe ori gratuit... Ori din cauză de jurnaliști care omit să dea toate informațiile, știrea cum trebuie, scoțând din context doar ce îi interesează ori din cauza vreunui Dorel d-asta, care deși a fost instruit să facă ceva cum trebuie, își bate joc.

        Să vă mai povestesc cum în urmă cu mai mulți ani, o mașină care aparținea tot de ADP (coincidența dracului, da!), d-aia veche gen "vidanjă" care pe lângă udat florile stropea intenționat și nisiparul din parc, deși erau copii acolo, unul dintre ei al meu?

        Apa știți de unde provine (sau cel puțin de unde provenea la acea vreme), da? Din Dâmbovița sau din lacul din Parcul Tineretului...
        Adică infectă, plină de microbi!

        Să vă mai spun că ulterior angajații râdeau de noi gen "Mare lucru, am stopit plozii. Se usucă ei"? De ce făceau asta? Pentru că aveau chipurile ordin de la șef să ude florile, la acea vreme o amărâtă coală printată cu locațiile, fără antet, fără ștampilă, fără semnătură. Acum lucrurile stau altfel, s-a evoluat mult in admin. locală, dar asta e altă poveste.

        Dar... chiar și atunci, de ce dădeau cu apă pe copii când părinții le făceau semn de minute bune să nu mai stropească?

        Răspunsul lor... "Scuze, dar ce am udat pe lângă flori se poate numi victimă colaterală, exemplu mașina de acolo pe care am stropit-o".

        Deci WTF?

        ***********************

        Poate că m-am îndepărtat de la subiect, dar la fel ca și în cazul șoferului de autobuz de la Ploiești, care a fost catalogat șmecher în postările voastre anterioare, la fel s-a întamplat aici... Mai exact, sunt câte unii care dacă merg cu anumite mașini care au inscripționate însemnele anumite instituții, își pot permit orice. Dar nu e așa. Din acest motiv nu progresăm ca nație.

        Scuzați-mi supărarea...
        Last edited by Catalin S.; 5 October 2018, 14:23.
        http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

        Comment


        • Catalin,

          Nu stiu cum e la voi in Bucuresti. (Clar aia corecti sunt pe cale de disparitie). Dar la noi in "provincie" astia de la institutii sunt dumnezei

          https://www.digi24.ro/stiri/actualit...-raniti-901587

          ghici ce. Nebunu tocmai si-a cumparat o alta masina (Mercedes 2017 model) , a ramas cu permis cu tot. Cred ca a primit o mustrare.

          Asa ca e de admirat ca ai atitudinea asta. (sper ca nu cred colegii ca ma platesti pentru laude)

          „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

          Comment


          • Mda, fix ce ziceam...

            Abia așteaptă presa să facă un articol de senzație, mai ales când are ca subiect vreun angajat al administrației locale sau vreo vedetă din showbizzul autohton, pentru că articolul "vinde", aduce vizualizări, reclamele sunt la locul lor pe site, acestea aduc clickuri, implicit bani, etc.

            Pe de altă parte, cetățenii sunt avizi de can-can, informații bombă, doar că în cazul în care în locul respectivului se afla un cetățean oarecare, poate că accidentul nu ar fi apărut musai în presă. Acum, că ăla este sau era consilier, a făcut din accident știre ce probabil a ajuns și la Digi24, la TV.

            Cât despre atitudine, mulțumesc! Cândva am fost șef de.. ceva, nu mai contează. Ba chiar de două ori. Mi s-a reproșat ulterior că sunt prea dur din cauză de... prea multă corectitudine. Domnule, nu uita că trăim în România, lasă și tu oamenii mai liberi (n.r. să fure, să bage mâna, să "trăiește" și ei mai bine).

            Deci despre ce vorbim aici?
            http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

            Comment


            • Au "uitat" sa spuna ca nu are voie permis de conducere (nu au sapat atat) fiinca a stat 2 ani pe tratamente puternice cu pastile de psihiatrie. Au uitat sa spuna ca a intrat pe contra sens la un drum cu 2 benzi pe send (gen autostrada).

              si au mai uitat sa spuna ca era sub influenta (pastile / droguri ) in momentul accidentului

              dar asta stim noi aici loco.
              DA! cu atitudinea asta la stat nu prea ai viata usoara

              „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

              Comment


              • După vreo 20 de muncă la privat (în principiu în producția publicitară), unde termenele sunt scurte și stricte, nici acum nu m-am adaptat la ritmul "impus" de stat de vreo 2 ani de când sunt prin "zonă".

                Deși finele anilor '90 m-au prins profesor suplinitor pentru o scurtă perioadă, la o școală de cartier... dar acolo vorbim despre altceva.

                În fine... la cât mai puține (spre deloc) incidente neplăcute în trafic!
                http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                Comment


                • Astfel, conform reglementărilor legale, conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză de cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv se pedepseşte cu 2 sau 3 puncte de amendă. Aceasta înseamnă o sancţiune contravenţională cuprinsă între 290 de lei şi 435 de lei. Un punct-amendă este echivalent cu 10% din salariul minim pe economie, respectiv 145 de lei. Pe drumurile publice din România.
                  sursa

                  Comment


                  • Ha ha, asta găsisem și eu și ma pregăteam sa postez același lucru. Știam ca exista asemenea lege dar nu cunoșteam limita de viteza.

                    Comment


                    • Articolul 35
                      (1) Participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu afecteze fluenta si siguranta circulatiei, sa nu puna in pericol viata sau integritatea corporala a persoanelor si sa nu aduca prejudicii proprietatii publice ori private.
                      sursa

                      Comment


                      • Originally posted by Catalin S. View Post
                        77sky, nu mă lasă regulamentul forumului să spun ce aș vrea să spun uneori la adresa unor nemernici... mai ales că am și eu copil pieton care merge la școală și traversează 'juma de oraș...

                        ****************

                        În altă ordine de idei, nenea de mai jos mergea cu 15-20 km/h pe drum destul de circulat unde se merge cu 50 kmh. Ținea vreo 10 mașini în spate. Nu dădea semnal, vorba românului îl durea la $#@!. Nici măcar nu era pe avarii.

                        A mers așa (pentru cine cunoaște zona) de la P-ța Reșita pe Str. Reșița până în capăt apoi a făcut dreapta pe Nițu Vasile (fără semnal) până la intersecția cu Bd. C-tin Brâncoveanu unde a făcut iar dreapta și tot fără semnal. Mai și gesticula că ce am cu el. �� Îl vedeam în oglinda lui retrovizoare cum boscorodea. Totul s-a petrecut pe o porțiune de cam 1 km.

                        Ce e mai trist pentru el este faptul că am intrat în direct pe wazzup fix cu... ȘEFUL lui pe care-l cunosc și care mi-a mulțumit! Măcar atât am putut face.

                        Nu știu cum e cu amenzile, dar știu că există un articol din Codul Rutier, care face referire la decongestionarea traficului și la cei care incomodează în trafic. Știu, șeful lui nu îl poate amenda, dar dacă prin zonă s-ar fi aflat cineva de la Rutieră, cred că l-ar fi sancționat cumva...
                        poate vorbea la telefon omul....

                        Comment


                        • sau vorbea la telefon si avea grija sa nu ii cada scrumul de la tigara in doza de bere...

                          Comment


                          • Mulțumesc, Fanez pentru extrasul din Codul Rutier.
                            Sper că au citit și colegii.

                            *nu de alta, dar credeam că-l ci
                            onfund cu regulamente din alte țari
                            http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                            Comment


                            • N-ai pentru ce. (iti dai seama ca ti-l dadeam pe PM daca era cu dedicatie speciala pentru tine ) Eu asa imi aduceam aminte ca m-a invatat instructorul cand am facut scoala de soferi (inainte sa ajung eu cu cititul la pasajul respectiv).

                              Comment


                              • desi imi propusesem sa nu mai postez in acest forum dupa anumite intrebari retrorice de la anumiti admini, hai totusi sa fim informati.

                                Treaca de la mine si de data asta.



                                http://www.caon.ro/accident-live-vid...arzava/2122743

                                cum au unii cocalari mare mare noroc. Si mai spunem ca unele etnii nu am mancat ceva cand erau mici,

                                „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google