Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cel mai mare popor din lume au fost romanii. Tot ei vor fi cei care vor izbavi lumea in viitor.
    Doar ca noi inca ne numaram paduchii prin satele prafuite, unde daca n-ai vedea antene satelit si stalpi de energie electrica, ai zice ca nu s-au schimbat prea multa fata de evul mediu.

    Comment


    • Salvarea omenirii au fost romanii de la Roma, altfel toata lumea ar fi trait si acum ca acum 2500 de ani. Mare noroc ca ne-au civilizat aia. Cred ca d-aia suntem asa evoluati. Romanii au cucerit aproape 15% din teritoriul Daciei. Ce pacat ca n-au reusit s-o cucereasca pe toata. Am fi fost cei mai minunati din lume. Nu prea inteleg cum am preluat noi limba latina de la mercenarii romani care erau adunati de prin toate colturile lumii...

      via Tapatalk

      Gata stiu! Cotropitorii, invadatorii sau cum vrem noi sa le spunem erau ultra scoliti si super educati la academii importante inainte sa fie trimisi la cotropire.

      via Tapatalk

      Originally posted by mr.K View Post
      Cred ca aici era Atlantida.
      Pe principiul asta Romulus si Remus, fondatorii imperiului roman erau extraterestrii. Asta cred eu.

      via Tapatalk
      Last edited by Fanez; 6 July 2016, 14:46. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Originally posted by Fanez View Post
        Romanii au cucerit aproape 15% din teritoriul Daciei.
        care 15 % ? au luat sarmizegetusa regia, au luat tot.
        vezi ca nu mai era dacia lui burebista.
        tata era de pe acolo, din muntii orastiei. stiu cetatile dacice pe dinafara.
        la noi, romanii au venit cu rezervele.
        in oltenia-muntenia a fost cantonata legiunea a 14-a (semitica).
        semitica= evreii si arabii ( popoare inrudite)
        de aia le place munca oltenilor. si ca sa desavarsim "educatia" au mai venit si fanariotii. si uite asa am invatat sa fim "cel mai drept popor dintre geto-daci"

        Comment


        • semitica= evreii si arabii ( popoare inrudite)
          De la care am invatat noi limba latina...
          Oare de ce n-o fi Italia cu Roma ei cea mai "desteapta", dezvoltata si minunata tara din lume? Ce au zis Italienii?:
          fiindca am vrut sa pastram un "low profile"
          Sub influenta turca am fost de 10 ori mai mult decat sub influenta imperiului roman si uite ca n-avem limba turca.
          Last edited by Fanez; 6 July 2016, 15:48. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • ce am fost mai mult sub turci ?! sclavi ?
            pentru ca civilizatiile se nasc si au declinuri, vezi grecii care au fost mama matematicii si a fizicii. romanii au luat multe de la ei.

            Comment


            • Sub influenta turca am fost de 10 ori mai mult
              Adica mai mult timp. Nu se justifica provenienta limbii romane din limba vorbita in imperiul roman oricare ar fi fost aia. Alte popoare cucerite de romani de ce nu vorbesc romaneste sau latineste? Tocmai pe noi ne-au gasit mai fraieri?

              În general, istoricii români au mers pe pista falsă a cercetărilor făcute de Şcoala Ardeleană că dacii au fost exterminaţi de romani şi noi suntem latini puri. Sigur, în perioada interbelică, curentul acesta latinist, mai mult politic decât ştiinţific, a fost atenuat, sub influenţa lui BP Haşdeu, de istoricii Giurescu, Iorga sau PP Panaitescu, care au presărat şi elemente dacice de continuitate şi chiar o importantă influenţă slavă. A fost comod pentru istoricii români să susţină continuitatea latină şi originea romană a românilor din considerente politice, pentru a avea un loc important în Europa, iar românii ardeleni oprimaţi să aibă drepturi egale cu ungurii şi austriecii în Transilvania.

              Pe Traian nu l-a interesat decât un culoar de ocupaţie spre capitala Sarmisegetuza şi minele de sare şi aur de la Roşia Montana din Munţii Apuseni, ca să-şi umple tezaurul de la Roma. Dacia lui Burebista şi Decebal se întindea de la Tisa, Carpaţii Păduroşi în Slovacia, Bucovina de nord din Ucraina de azi, peste Nistru până la Bug
              http://www.obiectiv.info/se-zguduie-...can_55799.html
              Asa ca n-a cucerit decat (am zis eu cu exagerare) 15% din Dacia. Si da, a venit sa civilizeze neamul de necivilizati care eram. (Intre noi fie vorba, tu chiar crezi ca stramosii tai erau niste salbatici care au fost "civilizati" de niste romani?)

              În concluzie, romanii au cucerit abia o treime din teritoriul ocupat de daci: ei controlau Banatul, o parte din Oltenia, Munţii Orăştiei şi Munţii Apuseni. Dacii liberi au rămas în Partium, Maramureş, Tisa, Bucovina de Nord, Moldova până la Nistru -Bug şi Muntenia. Deci cea mai mare parte a teritoriului Daciei a rămas în stăpânirea dacilor liberi.
              Acum o sa zici ca o treime inseamna mai mult de 15%

              Ceea ce justifica preluarea limbii vorbite de ocupanti.
              Last edited by Fanez; 6 July 2016, 18:22. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • Originally posted by Fanez View Post
                Adica mai mult timp. Nu se justifica provenienta limbii romane din limba vorbita in imperiul roman oricare ar fi fost aia. Alte popoare cucerite de romani de ce nu vorbesc romaneste sau latineste? Tocmai pe noi ne-au gasit mai fraieri?
                Ori esti, ori te prefaci. ce n-ai inteles ? spaniola, italiana, portugheza si franceza sunt limbi latine.


                Originally posted by Fanez View Post
                Asa ca n-a cucerit decat (am zis eu cu exagerare) 15% din Dacia. Si da, a venit sa civilizeze neamul de necivilizati care eram. (Intre noi fie vorba, tu chiar crezi ca stramosii tai erau niste salbatici care au fost "civilizati" de niste romani?)

                Acum o sa zici ca o treime inseamna mai mult de 15%

                Ceea ce justifica preluarea limbii vorbite de ocupanti.
                o treime inseamna 33,(3) (perioada 3, pentru cunoscatori )%. in comparatie cu romanii, dacii erau maimute. vad ca nu ti-a placut deloc istoria. sper ca n-ai dat bacul din istorie.
                Last edited by B997NDL; 6 July 2016, 18:59.

                Comment


                • Acum o sa zici ca o treime inseamna mai mult de 15%
                  Hai sa-ti zic cum am vazut eu lucrurile din ce ai zis:
                  Unu' cu un opel in sant. Vine un loganist. Ala cu opelu' se roaga de loganist sa-l scoata din sant. Loganistul zice: du-te ba... cu nemteasca ta. Ala cu opelu' incepe: fratiuere, tata la opel e tata la reno, daca nu era tata la opel acuma loganul care are motor de reno mergea si acum cu motor pe abur. Ala cu Loganu' se gandeste putin si zice: ai dreptate fratiuer, si motoru' meu de reno rasneste la fel ca al tau de opel, prin urmare hai sa te scot din... sant ca daca nu era opel, loganu' meu mergea pe carbuni. Asa si cu "civilizatia imperiului roman".
                  in comparatie cu romanii, dacii erau maimute. vad ca nu ti-a placut deloc istoria.
                  În general, istoricii români au mers pe pista falsă a cercetărilor făcute de Şcoala Ardeleană
                  Nu mi-a placut istoria (din cauza profesorilor) si n-am reusit sa iau decat 8 la istorie cand am dat bacu'

                  Dacii erau maimute. Au venit romanii si au furat cat aur au putut sa duca si hopa! S-au civilizat maimutele. S-au transformat in uameni.
                  Last edited by Fanez; 6 July 2016, 19:33. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • Daca mergi prin satele din judetele sarace, mai sunt si acum maimute tranzitand spre statutul de uameni. Dar mai e nevoie de cateva mii de ani.

                    Comment


                    • Aia sunt "urmasii romei". Aia sunt stra-stranepotii romanilor care au venit la cotropeala, cei despre care se zice ca s-au stabilit aici. Alea sunt ramasitele alora.

                      via Tapatalk

                      Comment


                      • Cum sa fie aia, urmasii Romei? Urmasii au ramas pe vechiul nucleu, nu in provincii. Nu te mai lua dupa propaganda comunista. Fa un test, ia avionul oriunde vrei prin lumea asta si apoi vezi ce fel de personaje apar pe rutele catre Romania (in special dinspre Anglia, Italia si Spania) si vei avea realitatea cruda, fix in fata ochilor.
                        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                        Comment


                        • Originally posted by darksid3 View Post
                          ...Nu te mai lua dupa propaganda comunista.
                          ..
                          Pai tocmai propaganda comunista zice ca "noi suntem urmasii Romei" si ca ne tragem din Traian si Decebal si ca ne-au civilizat romanii. Romani care au sarbatorit 123 de zile in urma cuceririi unei treimi din Dacia. Asa de importanta a fost "civilizarea daciei". Ei au zis: bai baieti, hai sa-i civilizam pe saracii aia de daci. Dacii au zis: plecati ba cu civilizarea voastra! De fapt n-au zis ca abia dupa civilizare au invatat si ei sa vorbeasca. Le-au zis romanilor: pflu, mrr, ptiu, groh! Si au dat cu pietre dupa ei. Romanilor li s-a facut mila de daci si au zis sa ii civilizeze cu bataia daca aia sunt prosti si nu vor de bunavoie. Apoi s-au gandit ca prea mult aur si prea multa sare strica maimutelor si au zis sa le ia la ei in pastrare. Si uite asa au fost dacii civilizati si invatati sa vorbeasca omeneste. Americanii i-au salvat pe irakieni de dictatura ca le era mila de ei, petrolul n-are nici un fel de legatura. Cubanezii si nord koreenii n-au starnit mila americanilor, bine, nici aici nu vorbim de petrol, ca astia n-au...
                          Romanii au pornit sa cucereasca alte popoare tocmai ca sa le civilizeze, ca prea erau inapoiate. Ba chiar le aduceau resurse popoarelor care nu prea aveau.


                          via Tapatalk

                          Comment


                          • Propaganda comunista e tot ce-ai invatat in scoala, inclusiv faptele de vitejie din toate razboaiele. D-aia e Romania, "prima putere' in lume la ora actuala, d-aia au inventat romanii toate device-urile si d-aia toate limbile se trag fix din motzul din fanta - Romania.
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • mie imi place ascest pasaj :
                              " A nu avea o ocupație este cel mai onorant lucru cu putință, în timp ce a fi agricultor reprezintă rușinea supremă. A trăi din război și jaf este cel mai glorios lucru. Acestea sunt cele mai importante obiceiuri ale lor. "

                              Ce-i ba tarane , nu-ti convine ca eu sunt combinator ?

                              o/____\o
                              (i)
                              .........

                              Comment


                              • ceva frumos: https://www.facebook.com/FaimosulDor...type=2&theater
                                Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google