Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dacă ne întoarcem în timp, în urmă cu aproximativ 2.000 de ani, vom găsi pe actualul teritoriu al României cel mai bun drum din lume.
    Inginerii lui Traian au construit ceea ce a fost considerat pentru multe sute de ani „cel mai bun drum din lume”. Este vorba despre șoseaua care leagă Drobeta-Turnu Severin de actuala localitate Sarmizegetusa.

    E un drum de circa 200 de kilometri. A fost realizat în câteva luni, cu un efort material şi uman imens (ca toate construcțiile antice). Construcţia a fost atât de solidă, cu infrastructură de un metru adâncime, încât porţiuni mari sunt și acum în drumul modern (Drumul European 70 – n.r.) dintre cele două localităţi
    200 km in cateva luni, cu strat de piatra gros de 1 m.
    Iar neispravitii de acum se chinuie cu o autostrada decenii intregi, cand au la dispozitie tehnologie, nu doar munca manuala umana.
    Iar drumul ala rezista si dupa 2.000 de ani, nu se crapa dupa 2 luni de la inaugurare.

    Alt drum, facut inainte de '89. Acum ar dura 100 de ani constructia, probabil.

    Last edited by mr.K; 18 February 2018, 18:01. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • A "murit" Sylvester Stalone.
      „Sylvester Stallone a murit! Actorul a fost găsit mort în locuinţa sa din Los Angeles!”, este știrea care a făcut înconjurul internetului în această dimineață. 
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

      Comment


      • Gheorge Piperea, cunoscutul avocat care se ocupă acum de insolvenţa Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) din Bucureşti, a declarat că centralele de apartament sunt letale, din cauza emisiilor de oxizi de azot.
        Mda, moare lumea pe capete.
        Centralele termice pe gaz sunt foarte daunatoare, in speciale pentru cei de la RADET/CET, care ar muri de foame daca toata lumea ar avea instalate centrale de apartament.

        Sa-i spuna cineva lui Piperea ca si fumul de la cosurile caselor e daunator, trebuie si satele racordate la energia verde a CET.
        Last edited by mr.K; 20 February 2018, 14:57.

        Comment


        • Se pare ca nu vom mai vedea radare pe masini neinscriptionate.

          De asemenea, potrivit documentului citat, dispozitivele fixe sau mobile destinate măsurii vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Mai mult, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei se vor utiliza la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere.
          Ştiri de ultimă oră, disponibile online. Gândul iti ofera ştiri externe si interne în timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

          Comment


          • in principiu, gazul nu emite noxe prin ardere, ci bioxid de carbon si apa. CH4+2O2=CO2+2H2O, reactia in conditii ideale. normal ca la temperatura respectiva apare si niste NO3, dar nesemnificativ, mai ales in centralele cu tiraj fortat. Daca masinile pe gpl sunt mai eco decat dieselele, ma gandesc ca si centralele pe gaz sunt mai ok decat cele pe pacura/carbuni. sa-i spuna cieva si lui Piperea si lui Robu chestiile astea. Piperea are o scuza, e avocat, pe cand Robu e inginer...
            radarele pe masini inscriptionate sunt pt a-i ajuta pe soferii de parlamentari, spp, etc. nu va scadea numarul de accidente, din contra. vor fi in schimb multi multumiti ca scapa mai usor daca merg aiurea...iar suntem noi altfel decat restul lumii.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • @Seba mi-a fost profesor Robu...nici macar inginer nu-l putem numi. Auzeam povesti de profi...cum ca de fiecare data cand aveau ceva proiecte...increcau sa scape de Robu...ca numai prostii facea. Cam asa si-a luat si doctoratul.

              @IancuMIC no cam asa se numeste un leguitor cretin...care are interesul de a transforma o tara in contravenienti. Imi pare anormal sa ai radarele pe masini inscriptionate. Si asa suntem tara cu cel mai mare numar de morti din EU (de fapt, noi si bulgaria avem cat toata europa la un loc)...si ce facem noi? Lasam prostii sa zburde si mai tare.

              Comment


              • Seba, vezi ca legile nu-s scrise de ingineri.
                Iar cand e vorba de o lege, imediat apare si taxa, in cazul asta, taxa pe centrala.
                Totul e legat de malai.

                La mine in targ Veolia face o propaganda privind rebransarea de iti vine sa crezi ca vei primi tu bani ca si client daca iti furnizeaza ei agent termic.
                Last edited by mr.K; 20 February 2018, 16:41.

                Comment


                • adevarul e ca si oamenii sunt retardati. cand am propus la bloc sa luam o centrala de bloc/scara, n-au vrut, ca e scumpa, desi individual, toti am iesit mai scump cu centrale individuale, iar poluarea, s-o recunoastem, e mai mare in cazul a 30 de cantrele mici decat daca folosesti o centrala de bloc. degeaba le prezinti oamenilor cifre, costuri, avantaje, dezavantaje, daca si-au pus in cap ca ei vor lucrul lor, doar al lor, sa aiba apa calda si caldura cand vor ei (de parca n-ar avea, cu centrala pe scara si pompa de recirculare)...
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • Sa vezi in Braila unde toti dispun de centrale termice de apartament , dar toti , la noi s-a dus Radetul de cativa ani buni .

                    Si noi am vrut sa punem centrala pe scara/bloc dar au venit unii , ca de ce sa plateasca pentru altii ca pana la urma atunci cand ai un obiect la mai multe familii este clar ca si cheltuielile /consumul se va impartii la comun si intradevar este si aici un adevar , un alt exemplu in aceasta privinta o reprezinta si declaratul apei , adica cati metri se consuma pe ap. , multi declara mai putin , altii deloc desi consuma si uite asa se ajunge la acel cerc vicios in care tu chiar daca platesti si declari apa la zi din apartamentul tau , ala de langa tine nu declara cat trebuie din apometre si uite asa platesti si apa aluia ca factura de apa canal care vine pe asociatie are un nr. facturati de apa care mereu nu este acelasi cu nr de metri declarati de catre proprietari si uite asa ajungem la : de ce sa fie la comun centrala !
                    Last edited by prometheus; 20 February 2018, 17:05.
                    sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

                    Comment


                    • caldura o platesti dupa repartitoare, pe care le poti pastra de la vechea instalatie centralizata. desigur trebuie sa existe o oarecare incredere intre vecini cadn se declara consumurile de apa. vointa trebuie si-un pic de bun simt. la romani, insa, ultima conditie e problematica
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • Daca presupunem ca avem un bloc a carui acoperis are probleme cu infiltratiile de apa.
                        Reparatiile acoperisului implica participarea la cheltuieli tuturor proprietarilor din condomiu, o sa aflati ca celor de la etajele inferioare " nu le ploua in cap", n-au decat aia de la ultimul etaj sa plateasca reparatiile acoperisului.
                        Daca aia de la ultimul etaj tot au in grija exclusiva acoperisul, daca vor sa-l concesioneze unei firme pentru a-l mansarda, stai sa vezi cum nu mai e nimeni de acord de la etajele inferioare, ca ei nu raspund si nu au treaba cu acoperisul, cum sa fie taiati de la foloase?
                        Cam asta e treaba la romanasi, ei nu inteleg notiunea de proprietar asupra spatiilor comune.
                        Nu ai cu cine.
                        Pe cat posibil, daca locuiesti la bloc, e bine sa fii cat mai putin dependent de ceilalti.

                        Comment


                        • Nu ca nu inteleg..este una...dar egoismul, indiferenta si rautatea...avem inclusiv cromozimo pentru ele...si ne defineste pe noi ca esenta...pacat ca nu se avem in componenta si inteligenta...

                          Comment


                          • Pai inteligenta le-ar spune in cazul de mai sus ca infiltratiile de apa de la ultimul etaj afecteaza structura de rezistenta, ca ruginesc naibii barele de fier din structura de rezistenta a blocului, doar apa isi face loc si prin beton.

                            Nepasarea tipic romaneasca, lipsa de conduita civica, lipsa de reactie, toate astea ne vor tine pe loc inca un secol de acum inainte. Ba chiar vom regresa ca natiune.

                            Tot progresul din ultimii 10 ani a fost ca urmare a inertiei, dupa ce am intrat in UE, sau a obligatiilor pe care le-am avut de indeplinit ca membru UE.
                            Last edited by mr.K; 21 February 2018, 14:48.

                            Comment


                            • Nu va contrazic , dar sper ca fraza "Nepasarea tipic romaneasca, lipsa de conduita civica, lipsa de reactie, toate astea ne vor tine pe loc inca un secol de acum inainte. Ba chiar vom regresa ca natiune." sa nu fie adevarata. Poate ca peste inca cateva generatii sa corectam aceste lacune de educatie. Deja vad unele imbunatatiri si nu cred ca UE e cauza .
                              o/____\o
                              (i)
                              .........

                              Comment


                              • Eu sper ca va reveni la moda seriozitatea, ca de smechereala si descurcareala sunt satul de 28 de ani incoa'.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google