Consum Logan GPL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• stendor
    replied
    Originally posted by Urs View Post
    Eu nu reusesc sa deschid poza. O fi rasnita mea de calculator de vina ? Nu m-as mira, are "numai" 12 ani de munca.
    Am urcat iar poza

Leave a comment:

• Urs
    replied
    Eu nu reusesc sa deschid poza. O fi rasnita mea de calculator de vina ? Nu m-as mira, are "numai" 12 ani de munca.

Leave a comment:

• stendor
    replied
    Va salut domnilor.
    Va atasez o poza cu evidenta consumului de cand am luat masina. Poate se lamuresc mai bine cei ce vor sa isi puna gpl

Leave a comment:

• nicu001
    replied
    @Urs
    Da, ai dreptate - si eu am incercat reglajul culbutorilor de mai multe ori, dar cum spuneam doar de doua ori s-au gasit diferente "majore". In ceea ce priveste consumul eu am economisit la fiecare 100 km. cam 10-12 lei (depinde de cilindreea motorului), deci la fiecare schimb de consumabile (10.000 km) imi raman aproximativ 1000-1200 lei, bani din care imi permit sa platesc toate darile la stat, asigurare, anvelope, consumabile, etc., etc.)
    Gazul de la Lukoil Suceava este exact acelasi si la Mol, am intrebat baietii de la statii.
    Eu sunt din Solca (Siret e cam la aceeasi distanta fata de SV) si alimentez de la Lukoil - unde daca ai card la ei fac reducere de 10 bani/litru si pretul final e de fapt 2,09 lei/litru.
    Dupa cum spui, eu am montat instalatia in 2012 la BT dar am avut foarte multe de invatat de la Mog pe care l-am sunat de mai multe ori - om de un mare caracter si meserias. Mai am 6 ani garantie la butelie si sa dea D-zeu sa tina buburuza inca 150.000 km (fac anual undeva la 25.000 km, pe benzina nu-mi permiteam mai mult de 17.000 km).
    Da, eu schimb filtrele la 15.000/30.000 km pentru ca prin ele trece o cantitate mai mica de gaz fata de un motor cu o cilindree mult mai mare.

Leave a comment:

• Urs
    replied
    Si la golanul meu 1.4 fabricat in 2005, la care am montat anul trecut in septembrie, o instalatie gpl lovato, (la Iasi la Moog), consumul fata de benzina e mai mare, acum nu stiu daca cu 20 sau 25 %, nu am pastrat o evidenta stricta.
    In schimb sunt de alta parere in privinta culbutorilor. Anual, din 2008 de cand l-am cumparat, fac cate un reglaj la culbutori. Daca pana anul acesta, nu gaseam mari diferente la cei aprox 17.000 km facuti anual, am avut surpriza ca la culbutorii supapelor de evacuare sa nu-mi intre nici macar lera de 0,20, desi in trecut la fiecare reglaj intra, cu mici exceptii, cea de 0,25. Le-am reglat acum la 0,30 si vad vara viitoare la cat le gasesc. Deci parerea mea e ca mersul pe gpl, afecteaza scaunul supapelor de evacuare, in timp se micsoreaza jocurile. Ca e nesimnificativ cu economia facuta, asta e alta treaba. Chiar si cu consumul marit, in cei aproximativ 20.000 km facuti de anul trecut, consider ca cei 2600 ron dati pe instalatie s-au amortizat. De acum merg pe profit inca vreo 8 ani, nu am de gand sa dau golanul la Remat pana nu expira termenul de valabilitate al buteliei.
    Ca veni vorba de filtre, am schimbat personal, in parcare, prima data la 10.000 km cel mic, din vaporizator si m-am speriat cata mizerie am gasit, l-am schimbat imediat si pe cel tip cartus, de filtrare fina si de atunci il schimb pe cel mic la 5.000 km si pe cel mare la 10.000 km. Stiu, o sa spuneti ca e risipa, in cartea de intretinere scrie 15.000/30.000 km.
    Pentru schimb injectoare ar trebui sa ma deplasez la MOOG, cam departe, 200 km, in schimb cu filtrele ma descurc si singur. Mai bine previn deterioararea lor prin schimb mai des de filtre.
    Eu alimentez numai la Suceava, MOL sau Lukoil, (gaz mai curat nu stiu sa fie in alta parte) cu 2,19 ron pe litru, Radauti-ul mi-ar fi mai aproape, dar pretul pe acolo sta de un an la 3,4 ron litrul. Din aceasta cauza mi-am si montat butelie de 90 litri. Sa nu merg saptamanal 50 km pentru alimentare.
    Bafta tuturor !
    Attached Files
    Last edited by Urs; 24 November 2016, 14:59.

Leave a comment:

• nicu001
    replied
    Felicit toti posesorii de motoare alimentate cu GPL !!!
    Pe langa Logan cu care nu am facut prea multi km. din motive strict tehnice, am si un Matiz din 2007 pe care am montat o instalatie GPL Tomasetto STAG 4 Plus-injectoare Waltek cand masina avea 80.000 km.
    Acum Matiz-ul are 200.000 km, din care 120.000 km cu instalatia GPL.
    La cei 80.000 km rulati cu benzina am avut un consum mediu de 5.1 litri la suta (chiar va rog sa ma credeti - stiu ce spun).
    La cei 120.000 km rulati cu GPL, consumul mediu a fost de 6.3 litri la suta, cu precizarea ca am eliminat complet nr. de km parcursi pe benzina, inclusiv distantele de la care GPL a intrat in functiune. Spun acest lucru pentru ca am fost foarte, foarte strict in calcule.
    Ce se adevereste din aceste calcule:
    Motorul alimentat cu GPL va consuma cu 25% mai mult fata de benzina - indiferent de tipul motorizarii, sa uitam de ce spun unii montatori ca va consuma cu 10-15% mai mult.
    Fata de cele aratate, pot spune ca sunt fericit pentru ca am ales varianta GPL.
    Costurile de intretinere ale instalatiei sunt aproape de zero, filtrele le schimb singur fiind foarte, foarte ieftine daca le cumperi online.
    De altfel, la cei 200.000 am reglat de doua ori tachetii (nu s-au gasit diferente majore).
    Motorul functioneaza ca in prima zi cand am cumparat masina, nu consuma ulei, ceea ce este foarte important, si inca ceva: daca sterg cu degetul iesirea tobei de esapament, ramane curat fara urme de funingine.
    In concluzie:
    Motorul alimentat cu GPL si reglata bine instalatia (oricare ar fi) va consuma cu 25% mai mult GPL, dar nu afecteaza in nici un fel functionalitatea motorului. Testat de mine pe motorasul de 0.8 litri al Matiz-ului.
    Sa va fie de bine si la cat mai multi km.

Leave a comment:

• bGy
    replied
    Si ce treaba au dizelistii cu postul de mai sus?

Trimis de pe al meu A0001 folosind Tapatalk

Leave a comment:

• bv01min
    replied
    Stai tu linitit c îi doare la basca pe dizelisti de consumul tu... Symbol 65 cp în 5000 km consum mediu 4.1 . Extraurban. Urban 5.5 -6 Bucureti.

Trimis de pe al meu Redmi Note 3 folosind Tapatalk

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    330 Km cu 30 litri GPL, 90% urban, consum de 9,1%, media pe CB vreo 25 kmh parca, gaz Lukoil, metoda plin-plin(am realimentat si am vazut cati litri am consumat). Smecherie...

Leave a comment:

• bGy
    replied
    Viteza e de vina colegu... La 160 de km/h te atepi la consum de 8?

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    consum foarte mare

motor 1.2, instalatie lovato cu butelie de 42l respectiv 33l 80%
    am alimentat FULL cu gaz rompetrol din arad si am facut 225 km pana la Hateg de unde am alimentat FULL la un noname 27l ( DOUAZECISISAPTE) de unde imi rezulta consum de 12%.

pe autostrada am facut cei 100km cu viteza maxima (150-160km/h) iar restul distantei pana la hateg 100 km i-am facut cu 70 - 130km/h. singur in masina, bagaje cca 50 kg. fara aer conditionat

in arad i-am intrebat pe cei de la statie si au zis ca pompeaza cu 5bar. in hateg nu am intrebat.

sunt socat, nu ma asteptam la asa consum, chiar si la viteza la care am mers

rog un hint, sa fie de vina doar viteza sau...

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    Apropo de diesel, in concediu am mers in tandem cu un Golf 6 TDI 105 cp si un Symbol dCi 65cp. Consumurile pe CB spre finalul concediului au fost:
    - Symbolul - 5,7% (doua persoane, 2 persoane, nu stiu de AC)
    - Golful - 5,9% (4 persoane, AC automat)
    - eu cu loganul - undeva la 9 si ceva media (3 persoane, AC ocazional) - nu am calculat exact pentru ca am tot alimentat de pe unde am prins.
    Regimul a fost unul alert, mers tare pe unde s-a putut, chiar si prin serpentine.
    Multumit de consum si de masina, dar cu tot cu remaparea ma-sii tot e un pic peste la reprize/depasiri din scurt dci65-ul de la Symbol(am inteles ca e si mai usor, roti mai mici, etc), nu mai zic de Golf 6 ce fel rupe asfaltu'.

Leave a comment:

• Andyno
    replied
    Bun consum...sa moara dizelistiii de ciuda )

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    Braila - Mamaia si retur(5 persoane, AC folosit 70% din drum, mers 60-90 kmh prin localitati, tinut 120 kmh extraurban cat s-a putut, era destul de liber) + ceva drumuri in ritm legal Braila - Galati, consum de 9,5%, gaz de la Mol.
    P.S.: la dus, la intrare in Mamaia aveam 93 kmh viteza medie.

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    Am facut plinul la Lukoil Focsani (1,89 lei cu reducere inclusa) - Lepsa - retur tot la Lukoil Focsani - realimentat 14 litri (160 km in total, mers tarisor la urcare) - consum de 8,75%. Cost per 100 km - 16,5 lei, cred ca-i cel mai obtinut de mine, poate la bulgari a mai iesit apropiat.
    Ultimul plin de tot de la Lukoilul respectiv a iesit 8,9%.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google