Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pentru a reveni on topic si a intelege mai bine postul #5557 atasez cateva capturi arhivate.
    Nu am mai subliniat nimic dar cred ca este clar de ce, cand si cum. Procedurile se pot citi in totalitate si din documentul .htm pentru 0.9TCe Easy-R (sau se poate genera corespunzator bazei de date folosite). Capturile sunt din Demo pentru masina mea dar configuratia si parametrii sunt "in vivo" (cum tot s-a scris), tocmai de aceea subliniez din nou utilitatea sa. Plus CLiP = soft reprezentanta, DDT = soft ingineri Renault (desi comenzile sunt aceleasi).
    Attached Files

    Comment


    • Chiar nu as vrea sa ma transform in colegul cu care te luai mereu la harta.
      "Pune si Scan Vehicle pe ON sub Demo Mode": Scan Vehicle este situtat (localizat) chiar sub Demo Mode care este prima optiune si care de obicei, sare prima in ochi si este retinuta. Ai dreptate, ar fi trebuit sa adaug si cuvantul "localizat sau pozitionat" ca sa aibe mai mult sens in limba romana, dar am scris de pe mobil in viteza si am facut economie de cuvinte.

      Ce face acel Scan Vehicle si de ce e necesar? Pai la prima conectare, dupa ce instalezi aplicatia, scaneza toata ECU-urile masinii si creaza un fisier numit "savedEcus.p" in folderul "loganSanero2" care este creat in root. La urmatoarele conectari nu mai este necasar sa fie scanat vehiculul pentru ca dureaza mult si de aceea, va fi utilizat fisierul "savedEcus.p". E un fel de cache a aplicatiei. Daca sterg fisierul "savedEcus.p" primesc eroarea "No ECU detected, Fake ELM?".
      Eu daca ar fi sa ma conectez la masina tatalui meu, un Logan Stepway, ar trebui din nou sa pun pe ON Scan Vehicle, pentru ca sunt ceva diferente intre masinile noastre. El nu are cutie Easy-R si atunci nu ar mai aparea in meniul aplicatie "Transmisie Automatica". Nu cred ca ar mai aparea in meniul aplicatie nici optiunea de a dezactiva modul confort pentru stergatorul spate (sa porneasca automat cand dai cu spatele) pentru cu Loganul nu are stergator spate. Poate ar mai fi si alte optiuni in minus sau in plus, dar mie doar astea mi-au venit in minte.

      "Propria experienta" e reprezentata de cel putin 100 de conectari pentru a verifica valorile vitezelor, 3 calibrari complete si corecte si 2 calibrari partiale si incomplete (pe care le-am povestit putin mai sus). Imi place mai mult PyClip decat ECU Tweaker pentru ca, pe partea de calibrare, nu mai trebuie sa dai manual Stop, ci se termina automat si primesti confirmare. De asemeni, toate modificarile posibile sunt doar pentru propria masina.

      Comment


      • nikey ms pt sfaturi eu am inteles ce doreai sa spui cu scan pe on nu trebuie sa aveti discutii pe tema asta multumesc tuturor pt sfaturi voi incerca diseara de pe laptop am primit de la eastcowboy aplicatia pt laptop dar era tarziu si nu am mai incercat

        Comment


        • Colegul Gil26 are vaste cunostine, il apreciez, sfaturile lui m-au ajutat de multe ori, dar mai sufera si de un complex de superioritate. Dar, eu nu o sa intru in jocul lui. Intentia mea e sa ajut la randul meu, cum si eu am fost ajutat de colegii de pe forum.

          Ar trebui sa mearga si de pe mobil si de pe laptop. Cum iti ziceam in privat, de pe mobil mi se pare mai la indemana, deoarce il ai tot timpul cu tine, laptopul banuiesc ca nu. Mai e colegul aurbrz care a reusit sa faca calibrarea tot cu PyClip (LoganSandero2).

          Si eu am trecut prin disperarea ta, pentru ca eram nerabdator sa ii fac calibrare. Nu reuseam sa ma conectez nici cu DDT4all de pe laptop si nici cu Ecu Tweaker de pe mobil. Singurul soft cu care ma puteam conecta era Torque. Poti citi toata povestea mea incepand cu postarea #4995. Aici e doar o parere, dar, cred ca o sa trebuiasca inlocuit ELM-ul, desi rezultatele din ELM identifier sunt identice cu ale mele. Al meu e asta: https://www.emag.ro/diagnoza-multima.../pd/D3RHQ5BBM/

          Comment


          • Si eu am primit ajutor si incerc la randul meu sa ajut atat cat pot si cat stiu. Nu e vorba de superioritate ci de a prezenta lucrurile corect. Fisierele respective se afla in spatiul de stocare intern (memorie dispozitiv), daca aveti acces in root e alta discutie. Apoi cand se conecteaza la o masina diferita este bine (dar nu neaparat) sa se steraga fisierele din dumps, logs si cache (acolo unde este cazul). Iar savedEcu.p corespunztor se poate obtine si fara a fi conectat (bine ar fi din aceeasi baza de date), genera fisierele corespunzatoare si analiza configuratia. Apoi conectat se pot vedea parametrii, salva si compara din diferte perioade de timp.

            Comment


            • Iar softul unor clone pot "pacali" Elm Identifier (vezi si alea "cu toate verzi").

              Comment


              • ala am comandat si eu ai poza cu comanda respectiva dar au trimis altceva poate gresesc eu ceva cand ma conectez voi instala pe alt tel pyren vedem dupa

                Comment


                • ​Am tras acum o fuga la masina si am facut o citire la rece (asa le fac mereu) a valorilor cutiei si surpriza, daca ieri dimineata era 781 (citire in aceleesi conditii) azi a revenit la 779. Am facut o plecare cu pedala de frana eliberata complet si in timp ce masina pleca am virat volanul maxim stanga si a avut o tentativa de trepidare de 1 secunda (m-as fi asteptat sa plece perfect). Am dat cu spatele ramanand cu volanul virat stanga la maxim pentru a reintra pe locul de parcare si am repetat plecarea de pe loc. Cat timp a dat cu spatele, de abia s-a miscat, cu viteza melcului. Am repetat plecarea cu fata exact ca in conditiile primei plecari si acum a plecat perfect. Am dat din nou cu spatele, dar de data asta masina a mers si mai incet si s-a oprit, suprafata fiind perfect plana. A trebuit sa accelerez usor ca masina sa revina pe locul de parcare.

                  Deja teoria mea cu valoarea treptei 1 incepe, incet, incet sa se clatine. Punctul de atingere ambreiaj variaza intre 677 si 676. Punctul de ambreiaj decuplat variaza intre 468 si 469. Incep sa nu mai inteleg nimic...

                  Comment


                  • E perfecta, nu trebuie mai mult, optii decat NO DATA si UNABLE TO CONNECT, ezact pentru asta ai luat degeaba adica

                    zic si eu nu de la mine colegi spun asa daca gresesc ei gresesc si eu, mai multe stiti voi las espertti
                    Last edited by george.sce; 28 August 2020, 11:49.

                    Comment


                    • Eu mi-am dat cu parerea pe privat ca nu e bun ELM-ul, dar am zis sa mai aibe si alte pareri. Cumva pacaleste ELM Identifier deoarece protoculul necesar de comunicare apare verde, dar de fapt nu comunica cu calculatorul cutie de viteze. Din punct de vedere al aplicatiei, nu vad o problema, e corect instalata, ECU.zip e incarcat.

                      Comment


                      • Daca oricum suntem "pe aratura" as fi vrut sa detaliez (punctual) cateva "afirmatii" complet false facute in ultimele posturi (si sunt destul de multe). Dar ma abtin (cine stie cum se mai pot interpreta, desi sunt strict \ absolut tehnice) si voi incerca sa postez cat mai rar pe acest topic.
                        Atasez capturi cu indentificarile a doua clone WiFi si BT (pentru lucruri mai importante o folosesc pe cea USB) si log.txt al celei BT

                        Revenind la "recalibrarea" asta ("subiectul" ultimelor luni de pe acest topic, interfetele si programele astea sunt doar niste "unelte") se pare ca timpul a confirmat cele ce am scris inca din noiembrie anul trecut. Dar desigur ca fiecare procedeaza cum doreste cu\pe propria masina.
                        Attached Files
                        Last edited by Gil26; 28 August 2020, 20:17.

                        Comment


                        • Ala albastru de la emag cu Pic e cel m​​​​​i bun. Este BT. Primul il luasem wifi si l-am dat înapoi la vanzator de pe olx. Confirm ce zice Gil26 cu clonele.

                          Comment


                          • Salut! As dori sa relatez si eu o intamplare nefericita legata de cutia easy-r.Detin un Sandero Stepway 0.9 tce de aprox 1 an si cateva luni, 13000 km la bord. Mergeam spre Alba-Iulia dinspre Cluj si fiind aglomerat, se cam mergea bara la bara.La un moment dat coloana de masini se opreste, opresc si eu, drumul fiind putin in rampa.Piciorul pe frana, cutia in Drive( viteza 1). dupa aprox 1 minut masina din fata porneste, dau sa pornesc si eu si surpriza : motorul se tureaza in gol si eu o iau in spate.Franez brusc si panicat.Opresc motorul, pornesc iar, aceeasi problema.Pe bord nimic.Presat de cei din spate, accelerez mai puternic, ajung pe la 4000 de ture, masina nemiscandu-se, apoi trece in viteza a 2a si usor, usor o iau din loc in fata.Merg 50-100 metri, coloana se opreste, opresc si eu.La pornire, aceeasi problema, doar ca acum pe bord s-a aprins martorul motor portocaliu si martorul acela ce seamana cu o siguranta., iar unde imi arata viteaza apare un E care clipoceste.Opresc masina de tot, pornesc, bag manual intr-a 2a si ma urnesc cu greu pana pe marginea drumului, unde pun avariile si sun dupa tractare.Aparent masina nu vrea sa intre in treapta 1, R e in regula, merge normal, la fel si a 2-A.Momentan masina e in service.Ati patit vreodata asa ceva? Aveti vreo idee care sa fie problema?Pana acuma masian s-a comportat foarte bine, nu am sesizat vibratii suparatoare sau altceva suspect.

                            Comment


                            • S-a mai discutat, intrase protectia de supraincalzire a ambreiajului. Cred ca daca o lasai vreo 15 minute, isi revenea si merge perfect dupa asta.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google