1.0 Sce Vibratie/zgomot La Relanti/mers

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• vali2008
    replied
    Salutare!
    Preferabil ar fi Elf 900 sxr dar 5w40..acum, ca ai pus 5w30 mergi cu el pana la urmatoarea revizie. Exclus 10w40.
    Si eu am analizat mult (plus lectura pe topicul dedicat de ulei) pana sa ma decid si sunt foarte multumit de alegere, nu huruie/tremura..bine, adica nu exagerat avand in vedere ca e in 3 pistoane.
    Bafta!

Leave a comment:

• moru
    replied
    Vreau sa ma fac mai bine inteles. Uleiul Elf 700 ST 10W40 mi-a fost pus la revizia de 2 ani, la reprezentanta Dacia (un service mare din Bucuresti), deci nu l-am ales eu, din contra... chiar am intrebat de ce s-a folosit 10W40 si am primit un raspuns banal pe care n-are rost sa il detaliez.

Ca sa detaliez putin:
    1. masina a venit cu un anume ulei, nu stiu care, dar judecand duba badge-ul Elf de pe luneta, presupun ca Elf, inlocuit la 13000 Km;
    2. la revizia de 1 an mi s-a inlocuit cu Dacia Oil Premium Plus 5W30 (un ulei decent, tot sub brand-ul Total). Comportament: zgomot si vibratii la relanti (rece/cald) normale, motorul suna ceva mai tare in plaja 2650-2900 rpm, in rest totul ok, schimbat la aproape 18400 Km.
    3. la revizia de 2 ani mi s-a inlocuit cu Elf Evolution 700 ST 10W40. Comportament schimbat imediat: motorul se aude mai tare si total diferit la rece, vibreaza tare la relanti (cald / rece) si se aude in permanenta la relanti asa cum stim toti ca se aude / vibreaza la 1100-1200 rpm. In mers, se aude ca si uleiul de fabrica, foarte linistit, electric.
    4. dupa doua zile de la revizia de 2 ani am mers intr-un service si am schimbat uleiul + filtrul cu Elf Evolution 900 SXR 5W30 si filtru OEM Renault. Schimbarile au venit imediat. Vibratiile si zgomotoul au revenit la normal, mu mai zdrangane nimic prin habitaclu, se aude foarte bine in turatie (ca si cu uleiul de fabrica).

Eu voi folosi de aici inainte numai 900 SXR 5W30 pentru motorul asta.
    Last edited by moru; 15 February 2019, 10:32.

Leave a comment:

• mumus
    replied
    Cine naiba mai pune 10w in masini noi? Iarna ala ala e gros cateva minute bune.

Leave a comment:

• danLaza
    replied
    Asta se intampla când utilizatorul consideră că uleiul pus de la service nu e de calitate și pune alt ulei. Fiecare motor are tolerantele lui și fiecare producător recomanda un ulei pentru motoarele lui.

Leave a comment:

• Vess
    replied
    Sincer si la mine au aparut problemele astea dupa schimbarea uleiului, a inceput sa tremure capota la relanti, acum huruitul asta . Ce ulei ai pus?

Leave a comment:

• moru
    replied
    Eu am ramas surprins de cat de mult conteaza vascozitatea, dar si tipul uleiului, cel putin la motorul asta (la celelalte masini am mers intotdeauna numai cu un tip de ulei). Efect placebo clar nu a fost, pentru ca repet, diferentele au fost destul de mari, nu am alimentat cu benzina ca sa pot zice ca e de acolo (aveam aproape full). Cred ca nu exagerez daca zic ca se vede si cu ochiul liber ca motorul vibreaza mai tare cu 10W40 si se aude cu totul altfel la rece. Repet, in mers e absolut ok.

Leave a comment:

• Vess
    replied
    Am schimbat uleiul la 10.000 km elf au pus dar nu as stii sa spun de care. Am inregistrat sunetul cu telefonul dar nu ma lasa sa incarc mp3

Leave a comment:

• moru
    replied
    De curiozitate, ce ulei folosesti in motor? Mie mi-au pus un ELF 700 ST 10W 40 la ultima revizie si motorul vibra mai tare decat cu Dacia Oil 5W30, atat la cald cat si la rece. Efectiv suna ca la 1100rpm in permanenta, deci diferentele au fost majore. L-am schimbat dupa doua zile cu ELF 900 SXR 5W30 si totul a revenit la normal.

Leave a comment:

• Vess
    replied
    Imi cer scuze ca sar peste postarile despre preturi, stele NCAP etc., insa vreau sa revin un pic asupra problemei cu acea vibratie, zgomot, huruit din zona motorului. Ieri am fost cu masina la reprezentanta sa vedem de la ce este acel huruit la turatii cuprinse intre 1000 - 1200 rtm. Ii explic mecanicului problema mea, imi spune "asa o fi cum spuneti dvs", ridica capota, nimic ciudat, eu fiind la volan accelerez usor ca sa ajunga in acel interval, nimic, urmeaza discutia:

- Asa se aude un motor in 3 cilindri, e un pic mai zgomotos...

- Asta stiu si eu, dar daca la dvs. nu s-a auzit nimic(la motor) urcati in masina sa vedeti cum se aude si de aici

Urca si accelerez iar usor si incepe huruitul respectiv, stam aprox. 10 sec si zice:

- Da hai ca m-am procopsit cu o problema care o sa-mi ia ceva timp sa-mi dau seama ce e, insa de la motor nu e, se aude ceva intre bord si motor.

Merg in sala de asteptare si dupa vreo 20 min revine la mine si imi spune sa duc masina saptamana viitoare, m-a programat la prima ora, ca sa nu fie foarte multa galagie in service si sa se uite la ea si seful lui(banuiesc ca dir. general service sau cum s-o numi, cel care s-a uitat la ea avea pe ecuson dir. adjunct service).

In concluzie mai asteptam, cum a spus si el "este o chichita care o sa ne dea un pic batai de cap pana o descoperim". Oricum masina era programata saptamana viitoare si pentru o inlocuire de bara spate si revopsire de aripa fiinda m-a "harjait" unul usor, o sa stea la ei vreo 4 - 5 zile si sper sa-si dea seama de belea.

Leave a comment:

• valioglu
    replied
    abc te inseli. In cazul accidentelor de circulatie conteaza mai putin marimea ci modul in care a fost proiectata si construita masina - zone de deformare, oteluri cu proprietati diferite, etc. Si conteaza foarte mult airbagurile.
    Ia uite aici masina buna vs masina mare dar multa si degeaba: https://www.youtube.com/watch?v=mLLanPwRgio

Scuze de off topic, se pare ca nu sunt prea multe probleme cu mototul de 1.0

Leave a comment:

• gecmc94
    replied
    Ma scuzati dar Duster nu a impresionat in 2011.
    Cu asa ceva nu lua 5 stele la protectia mecanica.
    duster2011.png

Leave a comment:

• danLaza
    replied
    Europenii au legi mai aspre in privința mașinilor mari cu motoare imense. Americanii au alte legi+combustibil mult mai ieftin.

Leave a comment:

• abc
    replied
    Originally posted by t0rquemada View Post
    Airbagurile multe nu însemnă securitate sporită, un bolovan sau un copac căzut îți vor fi fatale indiferent de numărul de airbaguri instalate.
    Corect! (cum dealtfel ma asteptam de la t0rquemada) In primul rand conteaza rezistenta caroserie, apoi modul in care aceasta se deformeaza si mentine "intact" spatiul destinat pasagerilor. Ulterior conteaza airbag-urile. Nu in ultimul rand amintesc un lucru mai putin mediatizat: "conteaza marimea". Masinile cu dimensiuni mari sunt avantajate in "confruntarile directe" cu masinile de clasa mica dar si atunci cand ies in decor. Nu degeaba americanii conduc masinile pe care le conduc. Noi europenii suntem mai zgarciti (ca mentalitate). Abia in ultimii ani ne-am orientat cat de cat spre suv-uri dar continuam sa cumparam la greu compacte in doua volume.

Leave a comment:

• t0rquemada
    replied
    Ambele motoare B4D și H4B sunt "echilibrate" problema vibrațiilor e datorată tampoanelor (motor și cutie) de calitate medie (a se vedea reperele montate pe diesel)

PS:
    Airbagurile multe nu însemnă securitate sporită, un bolovan sau un copac căzut îți vor fi fatale indiferent de numărul de airbaguri instalate.
    În 2013 NCAP avea niște reguli, în 2017 alte reguli.Pe standardul din 2013 Duster ph3 avea 5 stele, a luat doar 3 pentru senzori centuri spate, altfel avea 2,5 stele.

Leave a comment:

• gecmc94
    replied
    Vorbiti din masini diferite cand va referiti la valoarea masinii de baza. Gabrieln vorbeste dintr-un Sandero cu 4 stele NCAP. Daca il credem pe oBED, daciotii din fabrica au inmuiat noul Duster ca sa il faca de 3 stele si la protectia pasagerilor. Lucru straniu.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google