Dacia Logan 3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dintre cei care au masina, poate sa verifice cineva, va rog, daca receptorul radio este DAB+? Sau doar DAB? Pe fisele de prezentare nemtesti apare DAB+, insa pe cele romanesti numai "radio DAB". Ar fi o imensa si crasa magarie din partea astora de la Dacia sa ofere DAB+ numai pentru export.
    Verificarea o puteti face cum a specificat colegul nostru DFA pe alt forum:
    Originally posted by DFA,1 Jul 2021, 21:47
    Poți verifica în meniul de licențiere din unitățile Media Display/Nav dacă există licență de la Fraunhofer IIS pentru codecul HE-AAC sau accPlus. Dacă este, tunerul radio suportă DAB+.
    Dacă licența este doar pentru AAC-LC nu e bine, înseamnă că tunerul radio suportă doar DAB (MPEG Audio Type 2 (AAC-LC).
    Orice mențiune privind AAC se referă exclusiv la tunerul radio, pentru că media player-ul din Media Control/Display/Nav nu suportă nici o variantă de AAC, ci doar MP3, WMA și FLAC.
    DABplus.jpg
    Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
    Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

    Comment


    • Pai in Ro transmisia digitala (DAB) este la nivel de experiment, DAB+ nici macar atat ... un motiv suficient pentru aceasta "magarie".

      Comment


      • Mah colegii, voi alceva decit radio dab sau analog nu ati gasit de ascultat ?

        un radio cb sau de pe net ceva muzica de calitate nimic - de nimic nu ???

        Comment


        • Originally posted by oBED View Post
          Pai in Ro transmisia digitala (DAB) este la nivel de experiment, DAB+ nici macar atat ... un motiv suficient pentru aceasta "magarie".
          Nu e suficient, fiindca tot colegul DFA spunea:
          Originally posted by DFA,1 Jul 2021, 21:47
          Directiva EECC din 2018 obligă fabricanții ca toate mașinile noi să implementeze receptoare DAB+ începând cu 21 Decembrie 2020.
          Mașinile fabricate înainte de Ianuarie 2020 care nu au receptor DAB+ pot fi vândute doar până în 21 Decembrie 2020.
          Deci, unitățile Media Control/Display/Nav încalcă directiva EECC/2018 dacă nu integrează un receptor DAB+.
          Ii multumesc colegului citat (DFA) pentru ajutorul dat.
          Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
          Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

          Comment


          • Colegul oBED are dreptate, in Romania serviciul DAB nu este ”momentan disponibil” , iar referitor la ”Ar fi o imensa si crasa magarie din partea astora de la Dacia sa ofere DAB+ numai pentru export” cei de la Dacia au implementat inca pe Logan2 acestea (”egal” de directiva europeana cu DAB+ pe noile modele) si nu cred ca este ”vina” lor ca serviciul nu se poate utiliza (deocamdata) in Romania.

            PS: acum vreo trei ani am activat si eu DAB, TMC si TA (informatii despre trafic, si acesta a fost in Romania la nivel de ”experiment”, vezi Europa FM) evident ca sunt nefunctionale in Romania dar ele si-au facut treaba in tarile cu ”apa calda” (inclusiv la "bavarezi") pe unde am mai ”colindat” (iar cu skinul Carbone "tratat" Medianavul isi ”cauta” implicit aceste servicii).

            Comment


            • Nu ma interesa ceva ce stiu si anume ca DAB e indisponibil la noi. Ma interesa daca receptorul e DAB+, fiindca in fisele Dacia in romaneste este trecut doar "radio DAB", neprecizandu-se standardul cu sau fara +.
              Exact pentru calatoriile afara m-ar interesa si pe mine, dar si pentru ca n-ar trebui facuta diferenta intre masinile pentru Romania si cele "pentru altii". Caci ar fi hilar sa ne plangem ca vestul ne trateaza ca tari de mana a treia (vezi scandalul alimenteleo cu dublu standard), cand chiar firme din Romania ar face-o.
              N-am inteles prea bine, vrei sa zici ca exista DAB+ inca de pe Logan 2? In cazul asta ar fi mai usor de presupus ca si pe Logan 3 e la fel...

              PS: repet, confuzia vine de la faptul ca la noi avem "radio DAB", pe cand la nemti se specifica in fise "DAB+"
              Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
              Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

              Comment


              • Te rog frumos reciteste ceea ce am scris si nu denatura. Unde am afirmat ca "​ca exista DAB+ inca de pe Logan 2?" ??? (cu cate "plusuri" doresti).​​​​​​​​​​​​

                Comment


                • Originally posted by Gil26 View Post
                  [FONT=Calibri][FONT=Arial]cei de la Dacia au implementat inca pe Logan2 acestea (”egal” de directiva europeana cu DAB+ pe noile modele) si nu cred ca este ”vina” lor ca serviciul nu se poate utiliza (deocamdata) in Romania.
                  Tocmai de aceea am zis ca nu-s sigur ce-ai vrut sa spui aici. Poate traduci ce-i cu acel "egal". ;) Sa precizez din nou ca (non)existenta standardului DAB+ in Romania e irelevanta la cerintele mele din postarea initiala. Am explicat destul de clar, dar pesemne ca sunt tot atat de greu de priceput, desi explicatiile mele sunt clare ca buna ziua.
                  Last edited by ursamajor; 3 July 2021, 17:23.
                  Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                  Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                  Comment


                  • Sper ca este clar: Medianavul de pe Logan\SanderoII are implementat sistemul DAB (fara plus), dar acest serviciu nu este din pacate disponibil in Romania (si evident la fel "egal" de DAB+ pentru noile modele). Daca te ”intereseaza” functia DAB+ (sistemul de transmitere\receptie a informatiilor) impusa de directiva europeana aceasta trebuie sa sa regaseasca pe noile receptoare MediaNav (Control\Display) ale producatorilor auto, cred ca iarasi este clar.
                    Explicatiile tale clare ca buna ziua sunt OK pe alte forumuri, acolo se poarta astfel ”dezbateri” gen ”Caci ar fi hilar sa ne plangem ca vestul ne trateaza ca tari de mana a treia” sau ” n-ar trebui facuta diferenta intre masinile pentru Romania si cele "pentru altii"” ori ” dublu standard”, etc.
                    Iar daca tot te ”intereseaza” dublul standard si ”imensa si crasa magarie din partea astora de la Dacia sa ofere DAB+ numai pentru export” poti sa ma astepti putin si te lamuresti cand primesti masina daca magarii de la Dacia au cerut furnizorului doua repere MediaControlDisplayNav, unul cu DAB (pentru Romania, care nu il are si oricum va fi ”invechit”) sau unul cu DAB+ (care sa corespunda noilor sisteme), sau ma rog altfel spus daca monteaza unul pentru piata interna si\sau altul pentru ”export” (si cat de logic sau "clar ca buna ziua" poate sa fie asta pentru orice producator auto).
                    Numai de bine!
                    Last edited by Gil26; 3 July 2021, 18:02.

                    Comment


                    • ... fudul... ;)
                      Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                      Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                      Comment


                      • No comment!

                        Comment


                        • În România DAB/DAB+ e la fel de util ca și DVB-T/DVB-T2... niște norme impuse de idioți (oameni cu idei).

                          Și da unii au nevoie de DAB+ la fel cum au nevoie de televizor 4K în care baga semnal PAL sau maxim, HDready.

                          Mai grav decât DAB-ul lipsă, e BlueTooth-ul doar 4.2 dar compensează cu Wifi a/b/g/n/ac.

                          PS. Medianavul cu DAB e mai greu cu 100g decât unul care nu are DAB

                          Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                          Comment


                          • Nu se stie ce aduce viitorul in Romania in urmatorii ani. Candva (caci va trebui) se va face si pe-aici ceva in sensul digitalizarii (nu doar la institutiile de Stat ). Insa altii au acel ceva deja si e bine sa poti folosi ceea ce au (DAB+) cand ii vizitezi. Si cum unii ii viziteaza frecvent, e lesne de inteles de ce isi doresc.
                            Un TV 4k cu upscaling bun iti poate arata la dimensiune mare (diagonale de peste 1 metru) si calitate buna/foarte buna un program SD/HD/fullHD. Asta daca nu socotim ca deja exista destul continut 4k disponibil, dar si destule programe TV 4k. Vorba cuiva pe alt forum, parca, de ce sa ne mai luam color cand exista alb-negru. ;)
                            Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                            Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                            Comment


                            • Originally posted by ursamajor View Post
                              calitate buna/foarte buna un program SD/HD/fullHD.
                              As zice sa pastrezi doar FullHD in lista asta. Mai mult, cu upscaling se pierd detaliile (deci calitatea imaginii e slaba desi rezolutia e mai mare) doarece nu ai cum sa le adaugi prin metodele de upscaling curente (interpolare de regula).

                              Offtopic: cresterea rezolutiei unei imagini in mod nativ (adica implicit si nivelul de detalii, nu doar rezolutie) se face folosind Machine Learning (ML) prin tehnicile numite super rezolutie si hiper rezolutie (cam ce vedem prin filme, zoom-ul acela magnific dintr-o imagine mica) dar implica modele ML complexe ce au nevoie de putere de calcul mare (acceleratoare GPU NVidia Volta sau Ampere 100 pentru performante acceptabile). De regula un model ML este antrenat pentru un anumit tip de imagine cu un anumit continut. Live e aproape imposibil de realizat (inca) din punct de vedere technic (putere de calcul mare si lipsa unor algoritmi ce pot fi aplicati la orice fel de continut imaginea sau video.
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

                              Comment


                              • Originally posted by ursamajor View Post
                                Dintre cei care au masina, poate sa verifice cineva, va rog, daca receptorul radio este DAB+? Sau doar DAB? Pe fisele de prezentare nemtesti apare DAB+, insa pe cele romanesti numai "radio DAB". Ar fi o imensa si crasa magarie din partea astora de la Dacia sa ofere DAB+ numai pentru export.
                                There is only 1 DAB module for the Media Nav and that is DAB + Can also be installed later https://translate.google.com/transla...-2018.43802%2F
                                Last edited by eastcowboy; 4 July 2021, 08:44.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google