Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am vb cu alt coleg care din păcate a schimbat și el la 5000 km volant și cilindru receptor pe garanție,se aprinsese martor verifică sistem antipoluare,mașina imobilizatå,și el zice că volant-ul este cu masă dublă la Logan Eco-g 100.

    Comment


    • o problema intampinata ieri la al meu Stepway, informatie ce poate fi utila si aici avand in vedere ca nu am sesizat "plangeri" de genul: am primit eroare in bord de "verifica apelare SOS" iar becul de la butonul SOS de pe plafonul masinii s-a facut rosu. Am crezut ca e ceva problema si trebuie sa sun la service insa aparent, m-am aflat intro zona fara semnal si masina s-a "panicat". Eroarea nu a disparut imediat nici la oprirea motorului insa astazi nu mai este in bord. Probabil are nevoie de geva timp sa isi dea seamana ca e vorba de lipsa de semnal

      Comment


      • Originally posted by Nick Tizu View Post
        Sa încerc cu scoaterea bornei la baterie pentru 10 minute ? Vreo problema pentru garanție sau îmi va cere cod navigația ?? Nu știu dacă la service a încercat asta ..Dar mi-au părut "amatori" ..
        Media Nav/Display nu (mai) are PIN, la pornire verifică pe CAN Bus să vadă dacă mai e conectată la același VIN care a fost setat din fabrică, dacă da, pornește.
        Deci poți deconecta bateria.

        1. Dar ai verificat tensiunea pe baterie cu mașina nepornită?
        2. Pune pe cineva să pornească motorul și tu măsoară tensiunea pe borne - vezi ca în timp ce lucrează demarorul să nu scadă tensiunea sub 10V - dacă da, bateria trebuie înlocuită.
        Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

        Comment


        • Originally posted by al3xandr3i View Post
          ..... am primit eroare in bord de "verifica apelare SOS" ....D
          Verifică la dealer cu VIN-ul tău, să vadă dacă nu ești și tu pe lista cu rechemare pe această problemă. Preventiv.
          Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

          Comment


          • Originally posted by bestiuta2007 View Post
            Salutare grup, am alimentat cu GPL numai de la Petrom, foarte mulțumit, acum câteva zile am schimbat cu Rompetrol, mașina se comportă la fel de bine, acum chiar sunt în dilemă la care firmă să rămân cu alimentarea!
            Eu alimentez DOAR cu Rompetrol si Petrom/OMV si merge foarte bine. Cand am alimentat de la MOL, pe langa faptul ca mi-a intrat cu mult mai mult GPL, nici nu tragea bine, se simtea diferenta.

            Comment


            • Originally posted by al3xandr3i View Post
              o problema intampinata ieri la al meu Stepway, informatie ce poate fi utila si aici avand in vedere ca nu am sesizat "plangeri" de genul: am primit eroare in bord de "verifica apelare SOS" iar becul de la butonul SOS de pe plafonul masinii s-a facut rosu. Am crezut ca e ceva problema si trebuie sa sun la service insa aparent, m-am aflat intro zona fara semnal si masina s-a "panicat". Eroarea nu a disparut imediat nici la oprirea motorului insa astazi nu mai este in bord. Probabil are nevoie de geva timp sa isi dea seamana ca e vorba de lipsa de semnal
              Eu nu am avut problema asta la Logan dar am primit o scrisoare de la Dacia pentru rechemare in service pentru un defect descoperit de ei la sistemul SOS. Chiar azi am fost, s-au conectat cu laptopul la computerul de bord, am stat cam 15 minute si gata. Probabil o sa te cheme si pe tine sau daca te duci la o reprezentanta o sa stie deja despre ce este vorba.

              Comment





              • Sa ma sperii? Nu am folosit nimic cu motorul oprit. Adică nu am forțat bateria... E prima data când îmi apare în 3 luni de folosinta și aproape 6k km...

                Comment


                • Nu trebuie sa iti faci griji. La fel mi-a aparut si mie azi. Dispare dupa un timp, sau dupa o oprire a motorului.

                  Comment


                  • Originally posted by Mihai2k4 View Post
                    E prima data când îmi apare în 3 luni de folosinta și aproape 6k km...
                    Nu e ceva neobișnuit, a scăzut nivelul de încărcare al bateriei.
                    Poți să-ți faci griji când Stop-Start nu mai bagă motorul în așteptare și mesajele de baterie se îndesesc.
                    E bine să folosești cât mai mult frâna de motor, mașina are o preferință de a încărca bateria prin recuperare de energie la frânare.
                    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                    Comment


                    • da, am tot citit asta. azi chiar asta am facut, am tot folosit frana de motor cand ma apropiam de semafor. Ce e ciudat este ca in alte zile, am asteptat in masina(cu motorul oprit) mult timp, muzica, etc, si nu mi-a dat. azi am mers 15 minute si am oprit. DIn acel moment a inceput O sa ii ard frana de motor in draci

                      Comment


                      • Eu foloseam si la vechiul 1.4 foarte des frana de motor, ajuta si la consum.
                        La asta noua, pe care o am de 5 luni, nu stiu daca mi-a aparut de 3 ori mesaj "prioritate incarcare baterie".

                        Comment


                        • A, era sa uit. tot azi am mai patit ceva a pornit ac-ul singur (nu eram pe auto la clima) si era data la 21 de grade... e normal sa porneasca singur asa de nebun? pe auto inteleg, ca simte umiditate,nsa pe manual?

                          Comment


                          • "Incurcate sunt caile Domnului, fiule!"
                            Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                            Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                            Comment


                            • Originally posted by Mihai2k4 View Post



                              Sa ma sperii? Nu am folosit nimic cu motorul oprit. Adică nu am forțat bateria... E prima data când îmi apare în 3 luni de folosinta și aproape 6k km...
                              Si la masina mea a aparut mesajul intr-o seara dupa cateva drumuri, caldura pornita, dezaburirea si ea pornita de vreo cateva ori. Le-am spus de problema cand am fost la dealer cu masina pentru altceva, au verificat sistemul de management al incarcarii, nu au gasit nimic, au zis ca au gasit o borna nestransa cum trebuie. De atunci nu am mai avut problema respectiva. Imi mai tot apare mesajul cu"prioritate incarcare baterie" cand opresti dar nu e problema, e ceva normal pina se incarca bateria ca sa intre S&S. Si cealalta masina pe care o am si care e tot benzina se comporta cam la fel.

                              Comment


                              • Pe bune daca inteleg de ce cautati nod in papura in orice masinii asteia... Daca mesajul este acolo, insemna ca aceia care l-au programat AU STIUT ca in anumite scenarii poate aparea. Deci, logica, daca aveti asa ceva in procesul cognitiv, spune ca orice mesaj care apare nu arata vreun pericol iminent, ci descrie o stare de activitate a masinii.
                                PS: ma intreb, daca aveati alta masina mult mai complexa decat Dacia, oare goleati farmaciile de Extraveral?
                                Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                                Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google