Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by cioba View Post
    Va salut! Am un L3 eco-G cu 6500 de km la bord, făcuți mai mult pe gpl. De câteva zile, atunci când mașina este in sarcina (la schimbarea vitezelor sau la accelerare puțin mai agresiva) mi se taie gazul și trece pe benzina. Această trecere este agresiva și îmi zguduie puțin mașina și mi-a creat disconfort maxim mai ales în depășiri. Nu se întâmplă foarte des, in afara la apx 50 km, iar urban 1-2 ori în 15 km, dar oricum suficient că sa cred că este o problemă și nu acea `analiza` a sistemului care trece de la gpl pe benzina in anumite condiții. După ce trece pe benzina becul de la comutatorul de gpl clipește și în scurt timp revine pe gpl. Mi s-a întâmplat însă să rămână stins și să nu devină la gpl. Partea proasta este că acest simptom a început să fie din ce in ce mai des și am decis sa merg la service zilele urmatoare S-a mai lovit cineva de aceasta problema?
    Am fost la service. Diagnoza computerizata arata OK. Concluzia; gazul prost. Am schimbat furnizorul de gaz si totul este ok.

    Comment


    • Aceeași problema am avut-o și eu cu portbagajul in vara când chiar plecasem in concediu. Cu portbagajul ticsit de bagaje, am oprit după 10 km sa iau ceva din portbagaj. Scos centura, s-a tras frana de parcare electrică, mă duc la portbagaj nimic. Incerc din cheie, nimic. După alți 300 km când am incercat a mers. Atunci am pus pe seama că erau bagaje și poate vreun bagaj îl bloca, dar nici contactorul nu făcea nimic. Acum in iarna, mă apropii de mașină, se deschide. Mă duc la portbagaj, era închis, apăs pe buton nimic. Apăs pe butonul din telecomandă tot nimic. După un drum scurt de nici 5 km , iar și-a revenit. E cam plina de fițe mașina, mult mai multe ca Logan 2. Până acum am fost de 3 ori în service : o dată siguranță ventilator habitaclu, o dată lipsa tensiune media display, ventilație și o dată pentru portbagaj. Cu excepția siguranței la ventilator habitaclu, celelalte probleme nu s-au manifestat la reprezentanta. Iar răspunsul lor după niște verificări scurte a fost sa revin daca mai apar, că nu au găsit nimic în neregula.

      Comment


      • Ar fi bine sa clipeasca semnalizarile la la Sandero atunci cand actionezi butonul dedicat pentru portbagaj.

        Comment


        • Presupun ca stiti ca butonul dedicat pentru bortbagaj trebuie apasat trei secunde, nu?

          Comment


          • La Logan da, am făcut proba astăzi pe mașina colegului care între timp s-a deblocat. Atunci când a făcut fițe nu mergea descuiat prin nicio metoda. Nu fusese prima data când făcea fițe.

            Comment


            • Pentru urgente rabatezi bancheta si ai acces la portbagaj......Dacia ne pune inteligenta la incercare.

              Comment


              • Originally posted by DFA View Post
                La mine nu a pornit niciodată compresorul cu motorul rece deși se abureau geamurile. Doar cu motorul cald.

                La tine probabil a pornit în acele momente pentru că motorul încă nu apucase să se răcească și afară era încă rece.

                Ar fi fost bine să aibe senzor de umiditate, dar din ce am văzut eu, nu are..., aparent se bazează doar pe diferențele de temperatură și poate pe senzorul de ploaie. Poate.




                Dezaburirea automată ține de siguranță, nu de confort, deci ar trebui să fie executată chiar și în afara modului AUTO.

                Și da, compresorul se oprește singur, re-pornește singur... pentru dezaburire automată - chiar și pe MANUAL.

                Da' de ce nu ții clima pe AUTO? Că își face treaba foarte bine...
                Multumesc !

                Da, o tin doar pe auto. Atunci nu stiu de ce era pe manuela, dar cat a fost observasem treaba asta. Da, face treaba buna pe auto. Nu am avut probleme pana acum, nici cu caldura in habitaclu nici cu aburirea gemurilor. Chiar este ok.

                Comment


                • Originally posted by Doctorutm View Post
                  Aceeași problema am avut-o și eu cu portbagajul in vara când chiar plecasem in concediu. Cu portbagajul ticsit de bagaje, am oprit după 10 km sa iau ceva din portbagaj. Scos centura, s-a tras frana de parcare electrică, mă duc la portbagaj nimic. Incerc din cheie, nimic. După alți 300 km când am incercat a mers. Atunci am pus pe seama că erau bagaje și poate vreun bagaj îl bloca, dar nici contactorul nu făcea nimic. Acum in iarna, mă apropii de mașină, se deschide. Mă duc la portbagaj, era închis, apăs pe buton nimic. Apăs pe butonul din telecomandă tot nimic. După un drum scurt de nici 5 km , iar și-a revenit. E cam plina de fițe mașina, mult mai multe ca Logan 2. Până acum am fost de 3 ori în service : o dată siguranță ventilator habitaclu, o dată lipsa tensiune media display, ventilație și o dată pentru portbagaj. Cu excepția siguranței la ventilator habitaclu, celelalte probleme nu s-au manifestat la reprezentanta. Iar răspunsul lor după niște verificări scurte a fost sa revin daca mai apar, că nu au găsit nimic în neregula.

                  Si eu sunt la a doua intamplare de genul. Nu vrea sa mai deschida usa portbagajului. Ce am observat si a mers, a fost sa ma sui in masina, am dat o tura de bloc si cand am revenit a mers ))))

                  Comment


                  • Ai observat dacă clipesc semnalizările când apeși butonul de deblocare al ușilor și portbagajul rămâne încuiat?
                    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                    Comment


                    • nu mai face nimic. nici becurile, nici din buton(telecoamnda sau portbagaj) pur si simplu e mort. am inchis din telecomanda, am plecat de langa ea, sa se inchida automat. am lasat-o si 5 minute. nu a vrut. si prima data si acum am observat ca doar dupa ce ma misc cu ea putin isi revine(sau poate am avut eu noroc )

                      PS: dar nu este problema. avem solutie de back-up. Bagam sotia dupa ce rabatam bancheta din spate )))

                      Comment


                      • Ai verificat tensiunea bateriei?

                        Nepornirea automată a Media Nav/Display și portbagajul rămas încuiat după deblocarea ușilor sună a probleme cu tensiunea de alimentare generală a mașinii.


                        Cum verific rapid dacă bateria mea e slabă sau defectă?
                        Ce ai nevoie:
                        1. Să știi să folosești un aparat de măsură și să identifici bornele bateriei de 12V;
                        1. Un multimetru, analog sau digital, cu cât mai rapid, cu atât mai bine. Dacă ai un multimetru digital care poate reține valoarea MINIMĂ măsurată pe ecran e PERFECT!!!
                        2. E nevoie de 2 persoane - una măsoară, cealaltă pornește motorul;
                        Procedura:
                        1. Dimineața, ÎNAINTE de a porni motorul, măsurați tensiunea bateriei. Notați valoarea;
                        2. Pune pe cineva să pornească motorul în timp ce măsori tensiunea. Dacă multimetrul poate reține valoarea MINIMĂ măsurată pe ecran activați această funcție. Ajută enorm;
                        3. În timp ce motorul pornește (adică este acționat demarorul) urmărește valoarea MINIMĂ a tensiunii pe care o atinge bateria, nu tensiunea pe care o atinge DUPĂ ce motorul a pornit…;
                        4. Dacă tensiunea MINIMĂ este sub 10V atunci bateria e slabă sau defectă - ea trebuie înlocuită cât mai curând chiar dacă motorul este pornit normal;
                        Dacă bateria încă mai este în perioada de garanție prezentați la service/furnzor valorile tensiunii măsurate la punctul 1 și 3 - în mod normal și ei vor pune bateria pe un tester de baterii - care trebuie să fie compatibil cu bateria mașinii - în cazul Logan/Sandero III bateria este tip L2 EFB (60Ah).
                        Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                        Comment


                        • Nu, nu am verificat.
                          ok, multumesc. Gasesc un prieten care este priceput in ce ai scris mai sus, ii prezint si vedem ce iese!


                          PS: tot zic sa ma prezint la o verificare (azi mi-am luat inima in dinti) si sun si sun... si tot sun de 2 ore la meridian )) nu raspunde nimeni.

                          Pana acum am urmatoarele:

                          1. Scaunul se misca din podea
                          2. Vopsea sarita la portbagaj si langa usa
                          3. Aia cu battery low, start the engine to charge
                          4. Portbagaj care nu se deschide
                          5. Treapta 1 agata si intra greu sau agata si nu intra in primele 30-40 de minute(a facut asa si cand erau 18-20 grade afara deci nu e de la frig)

                          Am zis sa strang mai multe sa nu ma duc pentru fiecare lucru. Vedem daca mai se strang pana raspund aia la telefon.


                          PPS: a dat domnu`, insa la sfarsit de ianuarie abia am loc ))
                          Last edited by Mihai2k4; 16 December 2021, 11:50.

                          Comment


                          • În mod normal bateria e consumabil, se va testa cu tester dedicat și chiar dacă dă replace/înlocuire trebuie pusă pe încărcator și apoi, dacă e tot replace pe tester, poate îți dă fabrica înlocuire... deși dacă nu există OTS vei primi placa cu "e consumabil"
                            Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                            Comment


                            • pai da, inteleg perfect. insa consumabilul asta nici 3 luni sa nu tina?! in fine, am gasit la meridian. wish me luck

                              Comment


                              • Originally posted by madi View Post
                                Ar fi bine sa clipeasca semnalizarile la la Sandero atunci cand actionezi butonul dedicat pentru portbagaj.
                                La Stepway-ul meu merge deblocarea din cheie, trebuie tinut mai mult butonul apasat si semnalizarile clipesc o data.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google