Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nu sunt neaparat secretosi cat trebuie sa tina sub observatie toate componentele, pentru a avea un feedback al componentelor furnizate de externi si interni.

    Comment


    • Originally posted by Mihai2k4 View Post
      DFA Din pacate am patit asta in 3 locatii diferite. Omv, rompetrol partener si la lukoil
      1. Din 10 alimentări, câte sunt fără actualizare nivel?
      2. De obicei cum faci alimentările:
      a) - gol->plin?
      b) - parțial->parțial?
      c) - parțial->plin?
      3. Când nivelul nu se actualizează după alimentare, de obicei ce fel de alimentare este dintre cele enumerate la pct. 2, a---c?
      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

      Comment


      • @ madi componentele au fost sunt si vor fi "tinute sub observatie", m-am referit la cu totul altceva cand am pus ghilimelele de rigoare la "secretosi", iar cine doreste poate sa citeasca sectiunile LoganIII si II chiar de pe acest forum iar "secretizarea" de la L3 poate sa fie inteleasa cu toate implicatiile ei pentru clienti.
        Last edited by Gil26; 3 January 2022, 19:06.

        Comment


        • DFA

          1. pana acum au fost una da una nu, acum ultimile 3 identic, fara actualizare
          a. spre o, sau cand mai este o liniuta (ultimile doua cand deja ma anunta ca low gpl)

          3. da, cand este spre 0. o sa incerc si cand e la jumatate, de la aceasi pompa unde am patit, sa vad daca se schimba ceva.

          Un alt exemplu. La omv, nu a luat-o din prima, ci cand am ajuns acasa, am incercat si a fost ok(dupa 5,6 km) La rompetrol (partener) am mers 150km, am optir-o de 2,3 ori, abia a doua zi a luat-o. La un lukoil, dupa 2 opriri (la pompa fara sa ma deplasez) si a facut update.

          Comment


          • Am impresia ca anumite pompe au presiunea prea mare. Cum alimentezi? Pana cand face clic( nu stiu daca la gaz are asa ceva) sau o anumita cantitate?

            Comment


            • Eu specific la fiecare plin de GPL să lase mașina să oprească alimentarea* - nu să oprească operatorul pompa manual**. Ca să nu intre la bănuieli operatorul îi spun simplu: "bagă până se oprește pompa" ***

              *adică să intre în funcție protecția la umplere de maxim 80% din capacitate;

              **se poate auzi foarte clar când mașina (și nu pompa) întrerupe alimentarea;

              *** deși este evident că nu pompa oprește, dar poate crede că totuși pompa (adică el) controlează operațiunea...;
              Last edited by DFA; 4 January 2022, 15:22.
              Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

              Comment


              • doar asa am procedat si eu. cand a intrebat cat, i-am raspuns pana se opreste. de cand o am, niciodata nu a oprit alimentarea inainte sa se auda acel zgomot al pompeni cand e full.

                Comment


                • Referitor la problema cu ne-updatarea indicatorului de GPL. Eu am patit la a mea prima data cand aveam 1xxx km, tocmai ieseam din tara , eram la Arad, mergeam spre Croatia. M-au trecut apele
                  Si-a revenit dupa ce am tras pe dreapta si am repornit.
                  De atunci s-a mai intamplat de 2-3 ori la alte pompe(Omv, Rompetrol, Mol), nu am observat vreo regula, singura chestie e ca in aproape toate cazurile alimentez cand sunt aproape de zero sau pe zero(adica toate liniutele sunt goale dar inca e pe gpl). La mine, toate cele 3-4 cazuri au fost de acest fel. In una din instante nu a vrut nici dupa prima re-pornire. Am oprit si re-repornit si si-a revenit.
                  Eh, nu e mare problema.
                  Pe vechea masina cu instalatie GPL aftermarket nu am avut acest simptom niciodata in peste 200-300 de alimentari(am vazut ca zicea cineva ca la toate marcile se intampla asta).

                  As vrea sa semnalez o problema pe care am intalnit-o pt a treia oara(prima oara prin august-septembrie, aveam cca 4000 km, acum am 8000).
                  Dupa ce descui masina mi-a aparut in bord eroarea " baterie in mod siguranta". Nu am gasit pe net ce inseamna. Trebuie sa caut si prin manual, nu am avut timp.
                  Prima data era dupa nefolosire cca 7-10 zile.
                  A doua oara nu mai retin , acum s-a intamplat intre Craciun si Revelion, era frig afara, mersesem putin in ultimele 15 zile(3-4 drumuri, unul >50km). Am facut un drum de 200km pana la Brasov, de-abia acolo am observat ca mi-a functionat prima data start/stop la opriri, in rest, aparea pe display "prioritate incarcare baterie".
                  In afara de o camera de bord legata la priza(care oricum taie alimentarea la oprirea motorului), nu am alti consumatori, deci exclud asta sa" fure" curent.

                  Ori bateria are pragul de incarcare pt functionare start/stop setat sus, ori am alta problema. O sa incerc sa masor regulat tensiunea pe ea. La 3 luni si 4000 km aveam cca 12.22V in repaus la cca 48h de la ultima folosire.

                  Comment


                  • "Baterie in mod siguranta" înseamnă un nivel scăzut de încărcare.

                    Adică ceva de genul 50%.



                    Drum lung nu înseamnă că la destinație ajungi cu 100%. Chiar deloc!

                    La drum lung bateria doar este menținută la un nivel acceptabil, de regulă îi conservă nivelul - deci vara poți pleca cu 60% și ajunge la destinație tot cu 60%.
                    Iarna "conservarea" nivelului se face mult mai agresiv și tinde să o aducă către 80%.

                    La 100% o aduce doar dacă folosești mult frâna de motor - pentru se face recuperare de energie la frânare.

                    Stop-Start bagă motorul în așteptare în funcție de MULTE condiții și inter-condiționări, fiind ceva mai permisiv primăvara-vara-toamna, când îți oprește motorul chiar și la 60% (12,2) - dar iarna de regulă nu-ți oprește motorul dacă nu e la minim 80% (12,4V)

                    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                    Comment


                    • la Stepway-ul meu, de care tin sa precizez ca sunt inca foarte multumit, a inceput sa scartaie scaunul soferului. Daca am muzica pornita in masina nu se aude insa fara media pornit, e deranjant. Ati mai intalnit defectul? Este luat in seama la garantie oare?

                      Comment


                      • Sigur ca e!

                        Comment


                        • Originally posted by al3xandr3i View Post
                          la Stepway-ul meu, de care tin sa precizez ca sunt inca foarte multumit, a inceput sa scartaie scaunul soferului. Daca am muzica pornita in masina nu se aude insa fara media pornit, e deranjant. Ati mai intalnit defectul? Este luat in seama la garantie oare?
                          Vezi ce anume scârțâie, scaunul SAU centura de siguranță (cuplată)?
                          Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                          Comment


                          • #mind_blowing ) pare sa fie centura... DFA mi se pare fascinant cat esti de informat. Lucru valabil in toate postarile tale. Multam' fain!
                            Last edited by al3xandr3i; 12 January 2022, 23:36.

                            Comment




                            • Dacă zgomotul e de la cupla șoferului - cea fixată în podea - poți încerca să o ungi cu un spray gen WD40 dotat cu tub flexibil de aplicare, din mai multe unghiuri și apăsând și eliberând mecanismul de blocare/eliberare, în speranța că o să ajungă produsul de ungere în locul care se freacă. Aștepți o perioadă, utilizezi centura, observi dacă mai scârțâie și eventual repeți operațiunea de ungere.

                              Ideal ar fi demontarea cuplei și gresarea ei în interior cu vaselină siliconică (albă, semi-solidă), dar poți avea surprize să se împrăștie piesele prin habitaclu...
                              Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                              Comment


                              • Originally posted by al3xandr3i View Post
                                #mind_blowing ) pare sa fie centura... DFA mi se pare fascinant cat esti de informat. Lucru valabil in toate postarile tale. Multam' fain!
                                Subscriu, as mai adauga ca posturile colegului sunt si foarte bine detaliate si structurate, eu le citesc cu placere\interes si cred ca aduc plus-valoare forumului.
                                Revenind la subiectul topicului, legat de "scartait" cred ca poti sa apelezi si la garantie dar rezolvarea poate sa depinda si de cei din reprezentanta unde mergi (iar despre unele s-a mai "discutat" pe aici).

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google