Montare Alarma Pe Logan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• danielliviu
    replied
    Maat 679 extreme2 - o alarma foarte fiabila care nu face probleme. Un pret normal cu montaj inclus ar fi 250-280 lei.

Leave a comment:

• cristianpaul
    replied
    Salut baieti! O alarma buna, de buget, puteti recomanda va rog?

Leave a comment:

• danielliviu
    replied
    E dificil cu manualele pentru chinezarii. Eu din obisnuinta doar ma uit informativ....

Oricum, firele NU se cositoresc pe masina. Chiar un coleg din Galati care nu m-a ascultat si a cositorit toate firele de la luminile si accesoriile montate in interior a fost nevoit dupa 6-8 luni sa o ia de la capat... firele sunt subtiri (cele de la alarme, nu de pe masina) si cedeaza foarte repede dupa cositorire.
    Exista papuci de conexiune, cleme de fixare cabluri, etc.

Leave a comment:

• gicutabacaru
    replied
    alarma thunder ca205

Revin din nou cu problema alarmei. Azi am rezolvat-o in sfarsit. Dupa ce nu mai detecta nici o usa, deja nu mai stiam ce sa-i mai fac, asa ca am luat-o de la capat si uitandu-ma pe schema electrica data de producator, mi-am dat seama ca pe langa greselile pe care le observasem la montaj, mai are inca unele si mai grave si anume: "declansare portiera negativ" (firul verde) este de fapt "declansare portiera pozitiv" (firul albastru) .
    Si schemele pe care le dau ei acolo sunt gresit notate, pe ambele tipuri de declansari e trecut firul albastru si "-", si reprezinta exact opusul .

Toate firele fiind cositorite, am trecut din conector firul verde de pe 2 pe 3 si totul merge foarte bine.

Nu credeam ca pot sa gasesc astfel de manuale, asadar atentie celor care vor sa-si instaleze singuri alarmele THUNDER. Multumesc pentru informatii si sugestii!

Leave a comment:

• danielliviu
    replied
    Eu zic sa renunti la diode si sa legi direct firul de la alarma la ambele fire B30 si B40.
    Asa cum am spus de multe ori, diodele sunt in plus in acest caz.

Ca informatie cat mai exacta din manualul de service:
    -de la pinul B30 firul se ramnifica in 3, si se duce la usile spate stanga si dreapta precum si la portbagaj.
    - de la pinul B40 firul se duce la usile fata stanga si dreapta.
    Informatia primita de UCh de la aceste 2 intrari se foloseste pentru:
    - aprindere lampa plafon
    - aprindere lampa portbagaj
    - Aprindere martor usi deschise (doar pe contact).

Poti incerca sa legi firul de la alarma de firul care duce de la UCH la tabloul de bord - pinul 12 (mufa cu mai putine fire). Comanda este tot pe minus, dar ledul din bord este alimentat cu +12V dupa contact.
    Last edited by danielliviu; 12 September 2012, 19:11. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• gicutabacaru
    replied
    da, cu anodul comun spre alarma si catodul la fiecare pin in parte.

Leave a comment:

• X@by
    replied
    Ai pus bine diodele?

Leave a comment:

• gicutabacaru
    replied
    Am stat ieri de am verificat cu multimetrul semnalele, si primesc semnal de la portbagaj pe pinul B30, la fel si de la usi ( cand le deschid). Eu am montat si doua diode, una pe 30B si una pe 40B. Diodele sunt 1N5408 de 3 A. Mai departe nu inteleg de ce alarma nu preia semnalul de la portbagaj, dar de la usi da.

Leave a comment:

• big_electro61
    replied
    Originally posted by gicutabacaru View Post
    in primul rand " contactor "ii spun cei de la dacia care au facut manualul
    Cei de la Dacia,doar au tradus manualul si de multe ori prost.

Leave a comment:

• danielliviu
    replied
    Cred ca in final e o problema la legaturile facute incorect.
    Alarma nu trebuie sa se armeze daca o usa e deschisa.
    De asemenea, nu am auzit inca sa se desincronizeze pagerul, mai ales daca primeste si trimite comenzile in mod corespunzator.
    Cine a montat alarma? Ce legaturi a facut la contactele de usi? A legat cumva la plafoniera?

Leave a comment:

• X@by
    replied
    Butonul portbagajului este legat la pinul B30. Uitate daca firul de la alarma este legat, daca este atunci uitate sa faca contact corect.

Leave a comment:

• gicutabacaru
    replied
    in primul rand " contactor "ii spun cei de la dacia care au facut manualul; evident ca e gresita exprimarea in electrotehnica, corect ar fi senzor de contact, sau contact pur si simplu;
    in al doilea rand, martorul din bord se aprinde cand deschid portbagajul, ceea ce inseamna ca acest contact functioneaza( se aprind si plafoniera si lumina din portbagaj).
    De asemenea, alarma functioneaza cand deschid usile din fata sau din spate, insa nu si cand deschid portbagajul, deci alarma e legata corect. E posibil ca portbagajul sa fie conectat pe alt fir si nu pe 30B sau 40B la UCH? Multumesc

Leave a comment:

• big_electro61
    replied
    Eu stiu ce inseamna -contactor-,nu stiu ce vrei tu sa intelegem!

Leave a comment:

• romeo-alex
    replied
    Originally posted by gicutabacaru View Post
    salutare, am si eu o problema cu o alarma thunder ca205, cand deschid portbagajul cu cheia, nu declanseaza alarma, in schimb, daca deschid oricare usa, imi declanseaza. Deasemenea, imi indica in bord cand pun contactul ca portbagajul e deschis, deci contactul functioneaza. Portbagajul se leaga in alta parte la UCH ?, stiam ca e cu usile din spate.
    pai nu prea iti functioneaza contactorul la portbagaj =====> capota portbagajului nu mai apasa pe acel contactor si de asta iti sta aprins martorul din bord

Leave a comment:

• gicutabacaru
    replied
    salutare, am si eu o problema cu o alarma thunder ca205, cand deschid portbagajul cu cheia, nu declanseaza alarma, in schimb, daca deschid oricare usa, imi declanseaza. Deasemenea, imi indica in bord cand pun contactul ca portbagajul e deschis, deci contactul functioneaza. Portbagajul se leaga in alta parte la UCH ?, stiam ca e cu usile din spate. E un logan laureate din 2006.

Si a doua problema e ca se armeaza automat dupa 15 secunde, chiar daca e o usa deschisa, si am dezactivat autoarm din pager. Oare trebuie resincronizat pagerul?

Multumesc

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google