In mufa de la comanda inchiderii nu se intelege nimic. In rest, ar fi cam asa:
Galben - nefolosit
Rosu- alimentare +12V permanent din tabloul de sigurante
Negru - masa - gasesti surubul de masa ori in partea stanga jos sub mocheta ori in spatele ceasurilor.
Maro (ambele)- se leaga la mupa mare alba de la Uch, pinii a8 si a9 (semnalizarile)
Alb - +12V dupa contact, se leaga la firul galben din aceeasi mufa alba din uch.
Pentru restul firelor incearca sa pui o poza mai clara.
Specifica si modelul masinii.
Montare Alarma Pe Logan
Collapse
X
-
schema montaj
Salut
Am reusit sa fac o poza jalnica a schemei de montaj.Pentru cei vederea buna se intelege cat de cat despre ce e vorba.Alarma vreau sa o montez singur.Multumesc celor care vor sa ma ajute.
alarma 2 001.jpg
Leave a comment:
-
Pune schema aici si vedem cum reusim sa te ajutam. Asta daca vrei sa o montezi tu. Daca nu, cauta pe la bursa sau pe la intalnirile locale pe cineva sa te ajute.
Leave a comment:
-
Salut
Am prin casa de ceva vreme o alarma ordinara(cred).Acum 2 saptamani ,baietii de cartier au decis ca ornamentul meu de la portbagaj ar fi bun ptr. ei si au incercat sa il scota(lucru care s-a intamplat partial).In concluzie am zis ca decat s-a se puna praful pe ea in dulap s-a o pun pe masina.
Ma poate ajuta cineva?
Leave a comment:
-
Schema montaj Maat 679 iKey pentru Logan - validata
Leave a comment:
-
Multumesc t0rquemada pentru schema... asta ar explica raspunsul dat de auto100.ro ... Eu am luat schema din manualul alarmei (in principiu, era prea mica pagina ca sa o folosesc, apoi am zis sa o "colorez" si sa o postez... pentru validare si pentru altii care ar avea nevoie de ea)
O sa verific si revin... [asta trebuie sa fie problema... ieri am masurat rezistenta intre pinii de la butonul din consola centrala si aveam cca 1 ohm necuplat... deci rezistenta firelor... trebuie sa fie inversati pinii NC si NO]
Later Edit: Am rezolvat cu inchiderea... in manual sunt inversati pinii NC si NO... masurat si inversat in mufa, e ok acuma
Multumesc tuturor pentru ajutor!
ps. A ramas problema cu butonul iKey... care inca nu merge... cu nicio setare din program 9 (9 apasari pe buton valet)
Later later edit: Am rezolvat si cu butonul iKey... multumesc auto100.ro!
Functia 9 - mod iKey
Functia 10 - activata
Functia 11 - dezactivata
Leave a comment:
-
Ceva nu se pupa.
Poti masura sa vezi care COM,NC,NO pe fiecare comanda? Sau si mai bine poti arunca o privire asupra cablajului (par a fi ceva pini inversati)
Si o schema de pe alt forum(cu pini inversati?!! )Attached Files
Leave a comment:
-
De acord... dar pinii NC, NO, COM nu sunt "conectati" in interiorul alarmei... alarma actioneaza bobina din releu si comuta starile, deci (pentru mine) urmatoarele doua configuratii sunt identice:
1.
NC = nefolosit
COM = masa
NO = uch
2.
NC = nefolosit
COM = uch
NO = masa
Caz in care... ceva nu e in regula (nu neaparat aici... posibil altundeva?) deoarece cu configuratia "1"... nu merge! Sau imi scapa ceva si cele doua configuratii nu sunt identice...Last edited by tclau; 22 April 2014, 22:34.
Leave a comment:
-
Pinii NC (normal closed)sunt pinii care atunci cand releul nu are bobina alimentata contactul este permanent inchis intre normal closed si comun.
Pinii NO(normal open) sunt pinii cere atunci cand releul nu are bobina alimentata contactul este deschis permanent intre normal open si comun.
Cand alimentezi bobina releului se desface contactul intre pinul NC si comun si se face contactul intre NO si comun in cazul tau NO este pinul de la uch si comun este la masa atunci uch primeste comanda inchidere/deschidere pinii A 8 si A17
Leave a comment:
-
Multumesc mult GFN pentru postare&efortul editarii... schema modificata nu e a mea, solutia e identica cu cea data de danielliviu & t0rquemada, dar e la fel de bine venita!
ps. In schema initiala (http://www.loganclub.ro/forum/attach...8&d=1397467781) pinii de la UCH (A8 & A17) sunt in aer (NO), iar la comanda de deschidere/inchidere sunt conectati la "comun" (care e masa), in rest "masa" (pinul "comun") e conectat la pinii NC... care nu sunt folositi... Pentru mine solutia e "identica" cu "originalul", dar asta numai privind din "afara" alarmei... cine stie ce conexiuni sunt in interior... sau aberez?
pps. Am observat si eu raspunsul "inexact" al celor de la auto100 (nu era deloc logic pentru mine), dar ii scuz... "dialogul" a fost in jur de ora 20 (prin email, tarziu, nu am vrut sa deranjez cu telefoane dupa o sarbatoare asa mare.. pentru o problema asa minora... am zis ca o sa-l citeasca maine)Last edited by tclau; 22 April 2014, 22:19.
Leave a comment:
-
Ti-am editat eu cu rosu in schema ce trebuie sa modifici pentru ca sa functioneze bine inchiderea si sa nu mai fie in scurt butoanele de la usi.
aia de la auto100 ti-au zis exact invers
se conecteaza firele cu NO astfel incat cand se anclanseaza releul sa dea comanda uch-ului prin punerea la masa pentru scurt timp(puls)Attached FilesLast edited by GFN; 22 April 2014, 22:08.
Leave a comment:
-
@t0rquemada In schema postata de mine (si folosita) pinii NC nu sunt folositi (pinii marcati cu stelute rosii nu sunt folositi!)
Raspunsul auto100.ro (prin email) este...
"Firele ptr inchiderea centralizata: albastru/ rosu si verde/ rosu nu se folosesc. Albastru/galben si verde/galben se leaga la UCH in locul celor care au fost legate."
albastru/rosu & verde/rosu == NO
albastru/galben & verde/galben == NC
Adica pinii A8 & A17 din UCH stau pe masa ("minus") pana se da comanda de deschidere/inchidere!?!
O sa folosesc recomandarea lui danielliviu (adica invers conectate masa - uch)... pare singura logica posibila (pentru mine).
Multumesc pentru ajutor, tuturor!Last edited by tclau; 22 April 2014, 22:04.
Leave a comment:
-
In schema postata de tine pini de comanda blocare/deblocare sunt pusi la masa (NormalClose) permanent(UCH crede ca butonul e dus cu pluta si il ignora), iar la o comanda din telecomanda pune pinul NormalOpen corespunzator la + .Ce sa inteleaga UCH-ul din asta.
Le legi cum ti-a scris danielliviu
Leave a comment:
-
E neclara schema. NC nu se lega la nimic. NO se leaga la masa. comun se leaga la firele de la uch.
Leave a comment:
Leave a comment: