Posed un logan 1.6 MPI Laureat 2005 la care trebuie sa schimb discurile de frana, discurile sunt pline dar nu stiu ce marime sunt, 238 sau 259.
In docul atasat din manualul service sunt trecute ambele marimi.
Anul trecut am schimbat sabotii de pe spate si aveau 180mm (am montat codul BK43003).
Dupa tablel ca discuri de 238 sunt saboti de 180 iar la discuri de 259 sunt saboti de 203.
TIPURI DE DISCURI DE FRANA - Ce Folosim ?
Collapse
X
-
......
Eu totusi am cateva intrebari pentru cei care tot recomanda alte discuri alte placute pentru ca de cele de origine nu sunt multumiti sau poate chiar nu sunt eficiente.
Asta nu inseamna ca nu exista franare mai buna .
Dar posibil sa dati de 3 ori mai mult.
1. Pun discuri si placute sa tina mai multi km ?
2. Au avut probleme de ovalizarea discului de frana sau sunt deranjati de scartaitul placutelor?
3. Au idee ce sistem de franare au loganurile, (pline , ventilate, van , logan II) de catre ce firme sunt fabricate discurile , placutele
4.Nu sunt multumiti de cat de eficiente sunt franele?
Exista si intrebarea nr. 5 dar , o pun daca raspunde cineva la celelalte 4.
Daca exista nemultumiti de punctul 4, atunci eu propun un test de franare.
Intre discuri ate si placutele ferodo fdb....si discuri si placute de origine dedicate pt masina respectiva
Cine pierde plateste testul
De ce spun asta ?
Pentru ca cei mai multi ignora punctul 4 .
In cati metri. se opreste masina la o franare brusca inte 60-100 .)(.km/h.Last edited by planetara; 10 May 2018, 23:33.
Leave a comment:
-
Vroiam sa nu iti mai raspund [emoji39], vezi ca FDB sunt mai tari si mananca mai repede discul precum cele de origine.
Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
Leave a comment:
-
Salutare din nou
Ce combinatie mi-ati recomanda dintre urmatoarele discuri si placute frana:
Discuri:
- ATE 24.0112-0171.1
- TRW DF4381
- FERODO DDF1502C-1
Placute:
- ATE 13.0460-2834.2
- Brembo P 68 008
- FERODO FDB 845
Multumesc
Leave a comment:
-
Pai eu din fabrica am avut ventilate, am schimbat doar producatorul Dacia pe ATE/Ferodo, la pline nu te pot ajuta fiindca nu stiu [emoji39]
Leave a comment:
-
Ideea era sa-mi recomandati niste modele specifice am vazut 7 modele de brembo 5 de ate... dar fiecare producator are si bune si rele si de aceea am apelat la experienta personala pentru a-mi face niste recomandari.
Ma intereseaza discuri pline, nu vreau alte complicatii
Leave a comment:
-
Si daca tot le schimbi faci o treaba excelenta daca cureti si ungi culisele cu vaselina ATE [emoji6]
Leave a comment:
-
Tot ma plangeam eu acum ceva timp de un scartait la finalul franarii la viteze mici in oras cu combinatia discuri ATE + Ferodo FDB1781, am trecut peste aspectul asta deoarece e din alt film frana fata de cum era inainte, rupe capu' la propriu la o apasare mai serioasa.
Asa cum am primit si eu recomandare, recomand mai departe. In ultima perioada nu a mai scartait, dar e posibil sa mai scartaie, insa trec cu vederea datorita rezultatului bun.
Am exact codurile postate de colegul de mai sus.
Leave a comment:
-
Intrebarea cred ca de fapt este ce discuri ai DORI sa pui: ventilate sau pline ? Din ce am inteles, cele pline merg "direct" si nu necesita modificari suplimentare. La ventilate trebuie schimbat si etrierul.
Legat de asta: cand schimb etrierii imi curge lichidul de frana afara si trebuie si el schimbat banuiesc ?
Leave a comment:
-
Pai ai discuri ventilate sau pline ?
Leave a comment:
-
Salutare,
A venit si randul meu sa schimb discurile de frana dupa ~11ani si 70.000km
Am tot vazut ca recomand lumea TRW, ATE, BREMBO dar nu a mentionat nimeni modelele.
AM vazut Brembo, Ate... si la 80 si la 180 lei deci vin cu o mare rugaminte la voi:
recomandati-mi si mie niste modele de discuri de care ati fost multumiti, de preferat la un pret mai decent ~100 -120 lei.
Daca aveti cunostinata nu ezitati sa-mi recomandati si niste placute care se pupa cu discurile.
Multumesc.
Leave a comment:
-
Ai ceva cu mine, deja nu mai imi pare. Eu nu prea vad multi pe forum care sa posteze ceva asemanator.
Daca am ceva de vanzare o fac pt ca este in plus si vreau sa imi recuperez banii, nu am o afacere.
Eu chiar vreau sa cred ca ajut, alii ajuta dar fac si bani, iar a treia categorie doar bani.Screenshot_20180426-215022_Chrome.jpg
Leave a comment:
-
Apropo de recomandare pe care o faci .Originally posted by dl_dr25 View Posthttps://altex.ro/placute-frana-pentr...gan-410609342r
Sa-mi spui ca tu decat face recomandare , si fiecare sa faca sapturi.
Dar ar trebui sa si le analizezi.
Altex nu mai vinde televizoare vinde placute .Ok nu e nici o problema , sa vanda si leustean.
In poza apare un cod de placute la vanzare alt cod nou.
Si nu in ultimul rand pentru discurile ventilate placutele recomandate au cod:7711130071 care sunt mai moi si nu ataca discul
Leave a comment:

Leave a comment: