TIPURI DE DISCURI DE FRANA - Ce Folosim ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• B997NDL
    replied
    posibil sa se fi ovalizat, daca dupa multiple frane, cand era incins discul, ai trecut prin vreo balta ramasa dupa ploaie.
    la dci sunt ventilate, deci difera.

Leave a comment:

• unicu
    replied
    Un salut prietenesc, tuturor!

Ma puteti ajuta si pe mine cu cateva informatii?

Discul de frana de pe dreapta imi cam face figuri...
    Simt un tremur usor in pedala si se aude ca freaca la franare.
    S-o fi dus? Posibil sa fie si o alta cauza?
    Exista diferente intre discurile de pe Logan 1.2 16v (pline, cu abs) si cele de pe modelele cu alte motorizari?
    Si daca aveti o recomandare...

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    ok. Ms! deci cel mai sigur este sa caut sistem de franare complet pentru VAN pana in 2010.

Leave a comment:

• dsign
    replied
    Placutele difera, evident, de vreme ce sunt alte etriere. De discuri nu stiu nimic

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    Ok. Buna informatia, deci trebuie sa caut etrieri si suporti pentru van pana in 2010. Diferă si discurile+placutele de frână la van>2010 sau astea sunt la fel, ca sa stiu ce sa caut.

Leave a comment:

• dsign
    replied
    Atentie ca la VAN sunt 2 sisteme distincte. Pentru montaj pe Logan normal, sistemul ATE de la VAN se potriveste surub la surub.

Sistemul TRW care s-a montat pe VAN si Pick-up dupa 2010 are alta prindere pe fuzeta, nu ajuta la berlina.

Leave a comment:

• Hirayama
    replied
    Daca treci de la neventilat la ventilat, trebuie schimbati etrieri/port etrieri, indifferent ca e 22 sau alta dimensiune

discuri si placute ferodo sunt bune....orice firma de renume in frane e buna

Este ok sa iei de origine - te scuteste de batai de cap sa gasesti exact codul- stii sigur ca se potrivesc la fix si mai ales ai aici pe forum multe oferte, sunt multi useri care vand asa ceva si de calitate - vezi la bursa

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    La cele de 22 ma gândeam si eu mai erau cele de 20,6 dar am inteles ca si pt ele trebuie schimbati suporti si etrieri???. Placute si discuri ma gândeam sa iau de la ferodo , nu stiu ce sa fac cu etrieri si suporti daca sa iau de origine, dar sunt cam scumpe , sau altceva bun apropiat calitativ ca cele de origine. Mi-ar prinde bine niste informatii in acest sens... Multumesc!!!

Leave a comment:

• Hirayama
    replied
    Am demult pe un logan montat sis "Van"

Avantajele celor de 22 sunt clare, cel putin pt mine- franare mai eficienta, mai ales pe franari lungi, repetate, solicitante.....se supraincing mult mai greu fata de celelalte

Eu folosesc foarte mult frana de motor, insa cand a fost nevoie cu VAN s-a simtit net mai bine decat cu sis classic care era montat

Daca vrei sa-l montezi, iti trebuie etrieri cu port-etrier cu tot, se monteaza direct - bolt on- fara nici un fel de modificare

Daca faci miscarea, ia-ti discuri de 22 noi si placute noi.....de la producatori consacrati- nu petarde

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    salut!

pe masina am discuri pline de 259 mm diametru. vreasu sa ma pregatesc pentru schimbarea cu unele ventilate. acum nu stiu de care; de 20.6 mm grosime sau de van de 22 mm. nelamurirea mea este legata de etrieri si suporti, din ce am citit cred ca in ambele variante trebuiesc schimbati??? acum exista vr-o diferenta de performanta(legat de franare si de fiabilitate) intre cele de 20.6mm si 22 mm??
    si daca trec pe 20.6mm sau 22mm se poate monta suporti si etrieri pe "butucul" roti in locul celor vechi? niste lamuriri mi-ar prinde bine.

multumesc!
    Last edited by mallibu; 24 February 2017, 13:04.

Leave a comment:

• dacia1981
    replied
    Originally posted by Soran View Post
    Referitor la piesele din poze, din cate imi pot da seama discurile sunt ce trebuie, placutele au alt cod fata de cel care este special pentru Logan. Cele din poza se comercializeaza pentru ca au pret mai mic de achizitie.
    Mulțumesc pentru lămuriri, referitor la plăcuțe ,am văzut că acest cod e folosit pe multe site-uri cu referire la logan, asta înseamnă că nu sunt de origine ? S-au se găsesc și de origine cu pret low cost ? Ideea e că sunt foarte mulțumit de ele ,s-au potrivit și am frâne foarte bune față de ce am avut înainte.
    Cât despre comanda pe care am avut-o, am înțeles cum stau lucrurile, din păcate sunt și clienți neserioși. Eu vreau ca anul viitor să comand tot ce înseamnă direcție, bascule,bielete, bucși etc.,dacă aș plăti cu cardul în avans bănuiesc că nu ar fi probleme dar totuși să-mi fie aduse acasă nu să mă plimb eu după ele ,mai ales că aș cumpăra piese de aprox. 1000 lei.

Leave a comment:

• Soran
    replied
    Originally posted by dacia1981 View Post
    Le-am cumpărat dintr-un magazin din Ploiești, din cauza asta am întrebat. Inițial am vrut să le cumpăr de pe un site.....celebru și de origine pe aici. Însă când am dat comanda, mi s-a spus că nu livrează fan curierul în localitatea mea, să vin în Ploiești. Am încercat să-i explic domnișoarei care m-a sunat că am făcut zeci de comenzi pe net în general și mi-a trimis de fiecare dată inclusiv fan curierul dar degeaba și chiar i-am explicat că aș fi plătit mai mult decât cei 20 lei ,tariful fix. Am ajuns în cele din urmă tot în Ploiești dar nici de-al naibii nu am mai luat de la ei.
    Daca localitatea ta figureaza cu km suplimentari se calculeaza automat alte costuri. AWB-urile pentru colete se fac in program si plata vine la factura. Se mentine tariful fix de 20 lei per colet indiferent de greutate insa cu conditia de a exista livrare fara km exteriori. Nu se mai trimit colete cu km exteriori fara plata in avans din cauza persoanelor neserioase care de-a lungul timpului au acceptat un cost mai mare de transport si ulterior cand s-a primit marfa au refuzat coletul firma platind dus intors expeditia.

Referitor la piesele din poze, din cate imi pot da seama discurile sunt ce trebuie, placutele au alt cod fata de cel care este special pentru Logan. Cele din poza se comercializeaza pentru ca au pret mai mic de achizitie.
    Last edited by Soran; 21 December 2016, 11:46.

Leave a comment:

• manujupanu
    replied
    ate o sa pun am inteles ca pe modelelede logan noi tot ate au ,bine ca nu sunt ca cele de la magazin, cred ca sunt mai bune cele dupa masinile iesite din fabrica

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Originally posted by manujupanu View Post
    ... am zis sa pun discuri și placute tot ate ce părere aveți
    Am o parere buna. Pune tot ATE.

Leave a comment:

• 827sam
    replied
    Prima parere e ca nu mi-a ajuns aerul sa citesc cursiv tot ce-ai scris ))
    Ai zeci de posturi pe aici cu tot felul de configuratii, vrei sa vezi daca suntem consecventi in alegeri? ))

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google