Originally posted by b3bytzu
View Post
TIPURI DE DISCURI DE FRANA - Ce Folosim ?
Collapse
X
-
Salut, detin un logan 1.4 (laureate plus) din 2007 si as vrea sa-i schimb discurile, dar vad ca sunt de 238 mm si 259 mm, ( cele existente sunt discuri pline ) vreau sa iau tot pline si de origine, dar de care, de 238 sau 259 ?
Multumesc !
Leave a comment:
-
Avand in vedere ca un disc neventilat de 259 e gros de 12 mm si unul ventilat (nu de Van) e de 20 mm....ai cam bricolat in el pt grosime....
Ce sa mai zic de ala de van care e de 22 mm...
Leave a comment:
-
wow... ce pot face unii pentru cativa lei economisitiOriginally posted by aurelian68 View PostAm trecut de la discuri pline la cele ventilate ,nu am schimbat suportul etrier ,l-am taiat in dreptul discului sa intre cel ventilat ,cred ca am 6 ani de cand am facut schimbarea,trebuie schimbati etrierii,nu si suportul etrier daca sunt la indemana sau la un pret bun se pot schimba ,mentionez ca frana este cam aceeasi nu vad mare diferenta,dar arata bine printr-o janta de aliaj,spor la treaba. Pana in prezent nu am folosit decat discuri si placute renault nu alte marci,frana este ok.
Daca ai cumparat etrieri pentru discuri ventilate, de ce ai simtit nevoia sa bricolezi si sa nu cumperi si suportii etrierului?
Stii ca puteai schimba doar falca etrierului, nu tot etrierul? Cu un imbus iti faceai treaba.
Totusi, suportul ala e gandit cu o anumita grosime pentru a nu ceda la franare.
Inconstienta aproape de nebunie... te mai si lauzi cu ce ai facut...
Leave a comment:
-
Interesant.....
Dar cum ai taiat? cred ca mai mult ai polizat in lateral ca sa intre pe grosime....
Discurile pline au diametrul de 259, cele ventilate sunt de 259 sau 260 de VAN
Ele difera la grosime, cele de VAN sunt cele mai groase de 22 mm
Oricum interesanta modificarea si mai ales daca a si functionat....
Leave a comment:
-
Am trecut de la discuri pline la cele ventilate ,nu am schimbat suportul etrier ,l-am taiat in dreptul discului sa intre cel ventilat ,cred ca am 6 ani de cand am facut schimbarea,trebuie schimbati etrierii,nu si suportul etrier daca sunt la indemana sau la un pret bun se pot schimba ,mentionez ca frana este cam aceeasi nu vad mare diferenta,dar arata bine printr-o janta de aliaj,spor la treaba. Pana in prezent nu am folosit decat discuri si placute renault nu alte marci,frana este ok.
Leave a comment:
-
Va multumesc tuturor pentru informatii!
O sa va tin la curent cu rezolvarea problemei!
Sanatate si drumuri bune!
Leave a comment:
-
Ba da, teoretic ATE zice ca are un asemenea tratament...
Nu stiu la Logan dar la celelalte la care am folosit ATE a rezistat destul de mult
Imi place ca ATE foloseste asta in standard....brembo si ferodo de exemplu nu....
Nu-mi place ca ATE nu are power disc pt Logan ....indiferent de motorizare....dar in schimb are pt o ragalie de polo de 64cp
Leave a comment:
-
In prima poza vad ca alea noi sunt tratate antirugina. Sau nu e ce cred eu?
Leave a comment:
-
Pe langa placute, am schimbat si discurile ( cu revizie completa frane fata )
Discurile vechi Brembo standard ( VAN grosime 22) - cele noi ATE
Discurile vechi au cam 160 000 km - vreo 3 ani - la franari pe lung incepusera sa tremure, cred ca s-au ovalizat putin
https://ibb.co/b3wUTv
https://ibb.co/cEwk1F
https://ibb.co/iLkpTv
Leave a comment:
-
Chestia asta cu "ovalizat discuri prematur" am patit.o la skoda.Aveam max 40.000 km cu ele(originale).La intrebarea de ce s au ovalizat?...raspunsul..am spalat masina cu discurile incinse..sau am dat in balti..Am incercat varianta cu strunjirea discurilor..Pana la urma am luat altele noi.ATE Power disc.Originally posted by B997NDL View Postposibil sa se fi ovalizat, daca dupa multiple frane, cand era incins discul, ai trecut prin vreo balta ramasa dupa ploaie.
la dci sunt ventilate, deci difera.
Leave a comment:
-
Mai bine o duci la mecanic sau te uiti la ea ca sa fii sigur ca este de la disc.
Eu am scapat de scartaieli si usoare trepidatii cu schimb placute si gresare etrieri.
Placutele erau cele originale de 5 ani si 50 000km.Last edited by cristiboerica; 18 March 2017, 09:01.
Leave a comment:
-
cui dai telefon ? probabil ca platesti in consecinta.
cred ca ar trebui sa stii si tu cate ceva despre piese ca sa nu-ti trimita altceva
si sa nu platesti mai mult decat face.
mi s-a intamplat sa-mi greseasca piesa cu tot cu seria sasiului. nu stiu cum au reusit, dar mi-au schimbat-o fara probleme.
pentru piese, in bucuresti, nu cunosc nimic mai ieftin si mai bine aprovizionat.
Last edited by B997NDL; 17 March 2017, 22:33.
Leave a comment:
-
Nu stiu cum faceti, dar eu cand vreau ceva dau telefon, le spun ce masina am si ei imi dau o oferta cu marci si preturi!
Leave a comment:
-
Respect, Mr. B997NDL!
Nu intentionez sa trec pe discuri ventilate...
Ca am inteles ca trebuie sa schimbi si etrierii...
Ce e curios... Eu nu prea dau in frane...
Inca nu am schimbat placutele de frana niciodata... Si au 5 ani si 61 000 km...
Examinate "ochiometric" is ajunse la jumate. Oricum am sa le schimb. Deja le-am cumparat..."de origine"...
Dar nu stiu ce fel de discuri sa-mi comand.
Leave a comment:

Leave a comment: