TIPURI DE DISCURI DE FRANA - Ce Folosim ?
Collapse
X
-
la fel cum eu pun zimmermann si placute ferodo racing premier, asa altii cu ate, unii cu bosch, unii cu trw, unii cu brembo. fiecare cum i se pare. pana nu se fac teste comparative cu aceeasi masina, aceleasi gume, aceeasi incarcare, la aceeasi viteza si la rece si la cald, discutam de 20cm plus/minus distanta de franare din 38m distanta totala.
-
Am folosit discuri Ate cu placute Ate normale si s-au comportat foarte bine , daca nu aveti micrometru pentru masurare puteti folosi un subler cu doua monezi de 50 de bani intercalate fiecare pe o parte.Legat de Brembo am folosit placute odata si nu am fost multumit de franare am revenit la placute originale in scurt timp dar un coleg foloseste Brembo si spune ca nu mai pune altceva pe masina este f multumit
Leave a comment:
-
Subscriu si eu pentru brembo foarte bune in orce situatie, si nu trebuie incalzite ca sa prinda. Prind si la rece.Originally posted by alessandro View PostFostul proprietaral masinii mele a ales sa inlocuiasca discurile cu unele de provenienta low cost.
Consecintele in videoclipul de mai jos.
Urmeasa a fi inlocuite cu Brembo + Brembo.
Dupa ani de experienta in montat schimbat discuri, placute si modificat frane, va spun cu siguranta ca Brembo sunt cele mai bune discuri !
Masina este un Megane 3 Coupe cu discuri de 280. Bataie / abatere masurata...aproximativ 0.5-0.6 mm
Leave a comment:
-
Discurile mele au 10 ani si 73 mii km...sunt praf,franeaza stil abs cu trepidatii in peda' s-au stricat pt ca masina a stat mult pe dreapta nerulata. Maine cumpar altele chiar daca senzatia de franare te pacaleste ca frana tine ...la viteze mai mari risti sa te opresti mai tarziu decat ar trebui,in plus pe partea interioara a discului placuta mai calca foarte putin....sunt si niste pete pe disc ,revin cu poze de la schimbul lor.
Leave a comment:
-
Se pare ca ai avut dreptate la faza cu micrometrul.Originally posted by IancuMIC View PostNu se masoara asa.
Pune un micrometru pe disc, dupa aia vorbim.
Masurat cu micrometrul, discul meu are 18.2 mm la 71.500 km. Placutele l-am schimbat la 46.700 km deci pina pe la 90-95.000 estimez eu ca ar trebui sa mai tina.
Nu este 0,5-0,6 ci este 0,05-0,06 mm. O liniuta la comparator este 0,01 mmOriginally posted by alessandro View PostFostul proprietaral masinii mele a ales sa inlocuiasca discurile cu unele de provenienta low cost.
Consecintele in videoclipul de mai jos.
Urmeasa a fi inlocuite cu Brembo + Brembo.
Dupa ani de experienta in montat schimbat discuri, placute si modificat frane, va spun cu siguranta ca Brembo sunt cele mai bune discuri !
Masina este un Megane 3 Coupe cu discuri de 280. Bataie / abatere masurata...aproximativ 0.5-0.6 mm
Leave a comment:
-
Este normal ca un set de frane facut pentru viol sustinut sa fie eficient la cald. Incearca sa mergi cu DS-uri, sa vezi atunci rugaciuni cand pleci din fata casei si vrei sa te opresti la strada sa acorzi prioritate. Reciti toata biblia pe nerasuflate!
Tie iti trebuie niste frane normale, de calitate
Leave a comment:
-
Din nou...toata treaba e subiectiva...unii merg cu pivotii legati cu sarma si pun ca masinile lor din 2004 merg impecabil si n au nagat un leu in ele...e plin de natarai dastia pe forum.
Pana nu testezi si gasesti combinatia care iti place tie...cum crezi ca ti o va spune cineva care are alt stil de condus alta masina alt tot ?
Leave a comment:
-
Ei.....eu folosesc Mintex dar nu la logan- daca vorbim offtopic
O sa mai studiez problema discurilor &company , m-am saturat de teste....
Apoi si mai frumos este ca vine altul si intreaba...si eventual afla, pe banii tai.....ma gandeam ca poate sunt eu ala de data asta insa nam eu norocul asta
Leave a comment:
-
Nu o sa stii niciodata nimic pana nu le incerci tu sa vezi cum se comporta.
Daca zic de placute Pagid ma omoara lumea cu pietre...si astia fac frane doar pentru TGV uri din toata lumea...niste porcarii de placute
Sau Galfer...care se pun oem pe Range Rover sau Saab uri Turbo de 300 cai
Leave a comment:
-
Da;
La ei in catalog apar doar Max si Xtra....strainii zic ca Max ar frana mai bine cand e incins iar la rece nu tin, inclusiv in romania am vorbit cu cineva despre asta
Xtra zic unii ca e mai mult pt show off.....de fapt la raliu ei folosesc gen Max; orificile alea duc la stress suplimentar in metal (ma refer la xtra) cand se incing (orificiile raman reci) si la franari succesive si violente pot aparea fisuri- de aia ei folosesc la rally tip max....cu alta compozitie insa ma refer la design...
Mie imi trebuie altceva, eu merg mult dar cu franari putine, la rece...
Despre placutele brembo nu am auzit lucruri bune....
Leave a comment:
-
nu cred ca gasesc la 260 (van) ce ai zis tu.....asta pt 16V; la 8V am de 280
Leave a comment:
-
Atunci placutele conteaza mult. Sunt ok Brembo max...da.
Eu as alege Brembo lose cu ventilatie PVT
Leave a comment:
-
Originally posted by alessandro View PostPai ce sa detaliez. Daca sunt montate corect vor avea viata lunga. Sunt dure, au continut ridicat de carbon....
Nu-i problema de montat corect la mine ;
Eu ma refeream la altceva; am auzit despre brembo max ca nu franeaza asa eficient la rece, trebuie incalzite tare inainte si abia apoi tin
Eu nu merg ca la cursele de indemanare.....merg in regim de viteza maxima mult sustinut, am nevoie ca discurile reci sa franeze perfect...fara sa trebuiasca sa le incalzesc intai....intelegi la ce ma refer?
Leave a comment:
-
Pai ce sa detaliez. Daca sunt montate corect vor avea viata lunga. Sunt dure, au continut ridicat de carbon, suporta abuzuri...chiar incinse la rosu incandescent cu placutele corecte si racirea aferenta dupa ce au fost incinse.
Prin montaj corect ma refer la curatarea butucilor, verificarea planeitatii butucilor si strangerea prezoanelor la cuplu.
Leave a comment:

Leave a comment: