TIPURI DE DISCURI DE FRANA - Ce Folosim ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• dl_dr25
    replied
    Cum am spus mai sus, traim intr-o tara in care nu ai garantie daca nevasta este originala
    Experiente diverse prin care invatam, acum stau pe ganduri ce placute sa iau cand o sa le vina sorocul la cele de origine.

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    S-a curatat/uns pe-acolo la montaj, timp de 4-5 zile nici un zgomot nimic, si-acum a aparut acel scartait la franare doar la viteza mica si pe finalul franarii.
    Placutele si discurile sunt luate de la sursa sigura, iar pe cutia placutelor am vazut si o holograma si ceva chestii de verificat daca sunt contrafacute, pareau originale.
    Placutele de frana sunt Made in England. Si niste poze din ce am facut cand le-am primit.
    Attached Files

Leave a comment:

• dl_dr25
    replied
    Am incercat eu la placutele ATE, o vreme a fost ok, dupa a luat-o din loc cu scartu si uite cum am revenit la FDB. Experientele sunt diverse si mai nasol ca nu prea ai siguranta produselor originale.

Leave a comment:

• Soran
    replied
    Folositi asta la montaj: http://www.daciashop.ro/service-ment...scartait-frane
    sau un produs similar.

Leave a comment:

• dl_dr25
    replied
    Eu la masina veche am avut discuri originale cu FDB ( 3 seturi ) si a fost super. Dupa am schimbat discurile cu ATE si placute ATE care scartia ca dracu ( date jos dupa 6mii), am schimbat placutele cu FDB si totul a revenit la normal.

FDB 1781 este vorba

Last edited by dl_dr25; 22 April 2018, 17:08. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Originally posted by andreyi View Post
    Discurile ATE si placutele Ferodo FDB1781 comandate acum ceva timp le-am pus acum cateva zile, si la frecat prin oras, scartaie finut pe finalul franarii. In rest, pare ok frana, dar probabil trebuie sa se mai pasuiasca placutele pe discuri. Sper totusi sa nu se accentueze scartaitul.
    FDB 1781 pe discurile de origine; se pupa ireprosabil.
    Viitoarele discuri vor fi tot de origine; nu-mi permit, riscand alte combinatii.

Leave a comment:

• burtosu
    replied
    Inseamna ca placutele au fost contrafacute, alta explicatie nu gasesc, am avut asa ceva pe masina si erau f silentioase.

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    Pai si cat naiba o sa mai scartaie, pana se tocesc de tot? Vad ca se acutizeaza scartaitul cu cat folosesc mai des frana in oras. Ma gandesc numai la cele cateva mii de km de facut in concediu sub asediul scartaitului.

Leave a comment:

• B997NDL
    replied
    la mine scartaiau discuri brembo cu placute fdb 1781.
    cand a trebuit sa schimb placutele am pus oem si nu mai scartaie.

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    Discurile ATE si placutele Ferodo FDB1781 comandate acum ceva timp le-am pus acum cateva zile, si la frecat prin oras, scartaie finut pe finalul franarii. In rest, pare ok frana, dar probabil trebuie sa se mai pasuiasca placutele pe discuri. Sper totusi sa nu se accentueze scartaitul.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    In concluzie: OEM cumparata nu este identica cu OEM din fabrica. AM este sub OEM cumparat din magazin, reprezentanta etc.
    Stiu clar de la producator de amortizoare. Se fac unele pentru echiparea in fabrica si altele pentru echiparea "de origine" cand le cumperi dupa. Tot OEM. Doar ca prima echipare tine X ani sau km, iar oemul cumparat tine X-n ani sau km. (Unde "n" poate fi luni, ani sau tot km).
    Daca un pivot din fabrica te tine 70.000 de km, un pivot OEM cumparat te tine 40-50.000 de km. (Am zis si eu asa... ca exemplu).
    OEM din fabricarea masinii nu este egal cu OEM- ul cumparat din magazin sau reprezentanta.
    Last edited by Fanez; 30 March 2018, 02:22.

Leave a comment:

• sorin1983
    replied
    mai clar de atat nu cred ca gasiti:
    OE: Original Equipment (Genuine)
    Este piesa originală folosită de producătorul auto când mașina a ieșid din uzină. Această piesă poate fi fabricată, sub
    contract, de un furnizor (cum ar fi Bosch, Hella, Mann-Filter, Valeo sau orice alt producător de piese auto), care produce piesa special și exclusiv pentru modelul mașinii respective. Piesele originale vin, de obicei, ambalate de către producătorul auto (Mercedes-Benz, Audi, etc) direct de la furnizorul contractat (Bosch, Mann-Filter, Hella).

OEM: Original Equipment Manufacturer
    Este denumirea dată de producătorul piesei auto care a fost montată de origine pe un vehicul. Acesta are dreptul de a produce aceeași piesă originală, ambalată în ambalajul propriu și ștanțată cu logo-ul său (Bosch, Mann-Filter, Hella, Valeo, etc). Aici apar cele mai multe controverse, deoarece toți știu marca vehiculului deținut, dar nimeni nu știe care este, de fapt, producătorul anumitor componente (casetă de direcție, sistem de frânare, etc). În general, producătorii de piese auto nu beneficiază de marketing agresiv precum producătorii auto.

AM: Aftermarket
    Este orice piesă care nu poartă logo-ul constructorului auto. Toate aceste piese sunt, însă, omologate de organismele internaționale pentru a fi comercializate și oferă un nivel de siguranță ridicat. În funcție de prețul și notorietatea producătorului piesei, calitatea poate diferi, dar marja nu este concludentă în ceea ce privește siguranța autovehiculului și a ocupanților acestora, ci mai degrabă în ceea ce privește numărul de kilometri în care piesa se încadrează în parametrii de funcționare impuși.

nu vorbim aici de gunoaie, chinezarii si alte acareturi inutile sau/si periculoase...

Leave a comment:

• Silviu
    replied
    Originally posted by Fanez View Post
    2. After market e piesa "de origine" cumparata pentru inlocuirea celei din fabrica.
    Aftermarket sunt cele compatibile cu piesele de origine dar necertificate de producator.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Originally posted by planetara View Post
    Nea fane hai sa nu exageram...
    1. care fabrica?...dezvolta
    2. care after-market...
    3. china... pai sunt multe piese facute in china...
    1. Piesa pusa pe masina in fabrica nu este la fel ca piesa cumparata si inlocuita. Chiar daca e "de origine".
    2. After market e piesa "de origine" cumparata pentru inlocuirea celei din fabrica.
    3. Aici am gresit. Ma refeream la piesele facute "in cada", sau in cine stie ce boxa a blocului.
    Originally posted by IancuMIC View Post
    Mai incearca...
    Ma straduiesc.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Originally posted by Fanez View Post
    Nu ma pot abtine!
    Mai incearca...

Leave a comment:

Working...
X