TIPURI DE DISCURI DE FRANA - Ce Folosim ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• planetara
    replied
    ......

Nea fane hai sa nu exageram...
    1. care fabrica?...dezvolta
    2. care after market- origine vorbim de piese de origine dacia nu piese after market originale
    3. china... pai sunt multe piese facute in china si pentru renault si pentru vw... dar sunt piese de origine.
    Va spun din cunostinta de cauza ca au fost probleme foarte mari cu contrafacerea pieselor de origine.
    Dar din moment ce piesele de origine s-au ieftinit nu prea se mai complica lumea sa copieze originalul si sa faca comanda de mii de bucati ,pentru ca profitul este foarte mic si riscurile foarte mari.
    Last edited by planetara; 29 March 2018, 02:03.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Originally posted by IancuMIC View Post
    Eu sunt multumit de cele de origine; am 130 de mii cu ele. Bine, eu franez mai rar.
    Probabil anul viitor le voi inlocui cu altele, de origine, evident.
    Nu ma pot abtine! "De origine" sunt de 3 feluri: 1. Din fabrica. 2. After market. 3. "De origine made in china"!

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    De la magazin de piese auto(il cunosc pe proprietar). Au costat 350 lei toate. Nu am avut niciodata nici un sunet/scartait cu nici un tip de placute/discuri, doar ca la astea ultimele aveam o trepidatie la franare serioasa de la viteza mare care pare ca a disparut odata cu uzura lor.
    Last edited by andreyi; 28 March 2018, 13:30.

Leave a comment:

• planetara
    replied
    .....

#andreyi acele placute le-ai luat de pe forum sau de la magazin?
    Acum am inteles in mare . Problemele sunt cauzate de placute.
    Acum eu zic nu dau cu parul.Acele placute nu scoteau totusi un sunet ciudat?

Pretul discurilor de frana de origine 259mm -200 lei
    Placutele de origine-85 lei
    Deci cam 285 lei la foarte multe magazine cu factura.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Originally posted by planetara View Post
    In continuare nu inteleg de ce se fereste lumea de piese de origine - in discutia de fata de discuri si chiar placute de origine
    Eu sunt multumit de cele de origine; am 130 de mii cu ele. Bine, eu franez mai rar.
    Probabil anul viitor le voi inlocui cu altele, de origine, evident.

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    Si le-am si comandat. Sper sa fie ok.
    Attached Files

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    Daca nici eu nu am pus de origine, dar sunt patit cu placute de frana "de origine" contrafacute, discurile de frana de origine s-au ovalizat nu dupa mult timp (cu placute de origine), noroc ca merg eu mult si cred ca "s-a uzat si ovalizarea" si tot.
    Discurile actuale au un pic peste 60.000 km, au fost rodate corespunzator initial, fara frane brutale,mers cat mai usor, si tot mi s-a zis ca trebuie schimbate.
    Plus ca am zis sa incerc si altceva, in conditiile in care pretul e doar un pic mai mare dar am certitudinea unor produse originale si de la niste producatori renumiti.
    Daca nu voi fi multumit, voi reveni la placute + discuri de origine.

Leave a comment:

• planetara
    replied
    .....

In continuare nu inteleg de ce se fereste lumea de piese de origine - in discutia de fata de discuri si chiar placute de origine
    Sa nu ma intelegeti gresit.
    Nu ca le laud eu si ca sunt multumit eu de franare , ca nu se ovalizeaza
    De exemplu :
    Sistemul de franare la "van " este chiar ate cu placute ate.
    De ce as cumpara discuri ate si placute ate si sa dau cu pana la 50 % mai mult .
    Da ca sunt mai scumpe sunt si mai bune?
    Au o franare mai ferma?Discurile au o durata de viata mai mare
    E o intrebare .
    Chiar sunt curios de detalii de la cei care au montat sisteme after market gen ate ,dar nu striate perforate...

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    Originally posted by 827sam View Post
    https://www.epiesa.ro/disc-frana-dac...prod-10609970/

Cel mai complet catalog de piese auto din Romania ce cuprinde atat producatori OEM cat si aftermarket. Identificare dupa serie sasiu, consultanta de specialitate, retur in 14 zile.

Sunt peste echiparea de fabrica, placutele calca fara niciun fel de zgomot.
    Zilele urmatoare probabil o sa comand pachetul de mai sus, pentru 16v. Intr-o vreme ma gandeam la varianta discuri + placute de origine, dar cred ca raman pe recomandarea de mai sus.

Leave a comment:

• CatalinPPP
    replied
    Pentru Planetara X7L5SRAV451421140

Leave a comment:

• planetara
    replied
    ....

in 2011-2012 cand s-a mai pus acel motor de 1.6 euro 5 pe la rumania pe log an1 ph2 erau discuri ventilate pe toate variantele de echipare.
    normal ca era alta varianta de franare.
    au fost probleme dar multe din cauze exterene.
    discuri inchinse, mers la spalatorie , pus presiune. fix pe jante- discuri.

da-mi seria de sasiu si iti povestesc mai multe .

p.s.
    bineinteles daca ai incredere in recomandarile mele
    si off topic
    si eu caut un renault logan cu aceasta motorizare.

Leave a comment:

• CatalinPPP
    replied
    Salut...ce discuri si placute imi recomandati pentru un Sandero2 2014?....mentionez ca cele originale s.au ovalizat dupa aproximativ 40000km

Leave a comment:

• dsign
    replied
    Asta doar daca nu dai cu ce trebuie atunci cand il montezi.

La fel si cu surubelele mici, daca le strangi ca santieristul gospodar, sigur ca nu le mai desfaci. Alea au un cuplu de 15Nm, parca, adica le strangi cu torxul la mana.

Leave a comment:

• mariusstf
    replied
    Oricum dupa un an se sudeaza singur discul pe fuzeta[emoji23][emoji23][emoji23]

Trimis de pe al meu SM-J510FN folosind Tapatalk

Leave a comment:

• dsign
    replied
    surubelele sunt pentru usurinta la montaj, adica sa nu cumva sa cada discul atunci cand dai roata jos.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google