TIPURI DE DISCURI DE FRANA - Ce Folosim ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Hirayama
    replied
    Originally posted by alessandro View Post

Dupa ani de experienta in montat schimbat discuri, placute si modificat frane, va spun cu siguranta ca Brembo sunt cele mai bune discuri !

Detaliaza ca este interesant - fara misto

Si eu am Brembo insa nu m-au dat pe spate....am brembo clasice, vroiam sa incerc Brembo max insa nu am auzit lucruri bune despre ele

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    Discuri Brembo, placute Brembo, saboti Brembo, ferodouri Brembo

Leave a comment:

• aleXpeed
    replied
    Deci recomanzi discurile Brembo pentru Logan. Vreau sa-mi schimb franele ca am senzatia aia de "lipsa de frana" si eficacitate chiar daca stiu ca daca bag piciorul in pedala ar bloca rotile. Totodata voi schimba si placutele + sabotii pe spate dar nu stiu ce firma si tip sa iau.

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    Fostul proprietaral masinii mele a ales sa inlocuiasca discurile cu unele de provenienta low cost.

Consecintele in videoclipul de mai jos.

Urmeasa a fi inlocuite cu Brembo + Brembo.

Dupa ani de experienta in montat schimbat discuri, placute si modificat frane, va spun cu siguranta ca Brembo sunt cele mai bune discuri !

Masina este un Megane 3 Coupe cu discuri de 280. Bataie / abatere masurata...aproximativ 0.5-0.6 mm

Leave a comment:

• 77sky
    replied
    Dap, m-au surprins si pe mine
    Am ajuns la cca 95km, se simte din ce in ce mai mult. Franari moderate, frecvente.
    Discurile calde, incat aproape tii degetul pe ele, jantele incalzite (aliaj).
    Cel mai mult imi place ca a disparut senzatia aia de lipsa a franarii, lungirea distantei de lucru.
    Ce mai, e bine, franare eficienta, nu beton, asa cum scrii tu (ar fi cam exagerat acum), dar buna

Leave a comment:

• anto84
    replied
    Originally posted by 77sky View Post

Am deja cca 50km cu ele, au inceput sa se imperecheze fain, franarea eficienta, inca nu am bruscat-o...
    Asa rapid? La mine dupa vreo 1000 km de la schimbarea discurilor am putut sa spun ca am ajuns la frane "beton".

Leave a comment:

• 827sam
    replied
    Placute de frana
    Discuri de frana

Eu as pune mai repede placutele astea cu aceleasi discuri ATE.

Leave a comment:

• danrogo2001
    replied
    Mai știi codurile produselor?
    Sa faci mulți km. În siguranță.

Leave a comment:

• 77sky
    replied
    Marti am schimbat discurile de frana.
    Rulaj de cca 117 kkm, mai aveau cota de tocat, insa fiindu-mi timpul liber, mi-am zis sa trec la treaba.
    Ate cu ate.
    Au consumat: un set de placute originale, unul de Ferodo 845 si ultimul uzat partial de "origine". Istoric => link
    Imaginile cu placutele uzate => link

Pozele cu cele vechi in atasament, uzate uniform. Au stat 3 zile in ploi,
    Peste 80% din rulaj este urban, drumuri scurte (pana in 5-7 km).
    Sunt convins ca, daca procentajul era mai mic, poate ajungeam la mult mai multi km. Mai mult temperez, incerc sa anticipez traficul.

Am deja cca 50km cu ele, au inceput sa se imperecheze fain, franarea eficienta, inca nu am bruscat-o...
    Sunt curios si de comportamentul la uzura, pe termen lung.
    Attached Files
    Last edited by 77sky; 6 May 2016, 09:32.

Leave a comment:

• danrogo2001
    replied
    Am facut rost de micrometru. Sambata le verific din nou.
    Pentru discurile ATE 24.0121-0106.1, placutele de frana ATE ce cod au?

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Buza aia nu e un reper corect, din cauza ruginei; de aia, zic.

Leave a comment:

• danrogo2001
    replied
    Da, pai neavand micrometru, am folosit un subler si am masurat cu ajutorul tijei de adancime diferenta fata de buza dupa care am scazut din total.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Nu se masoara asa.
    Pune un micrometru pe disc, dupa aia vorbim.

Leave a comment:

• danrogo2001
    replied
    Azi mi-am masurat si eu discurile de frana si surpriza, pe exterior am uzura aproximativ 2 mm si pe interior 1,5 mm. Deci 20,6 - 3,5 = 17,1. Am inteles ca latimea minima a discurilor ar fi 17,7 mm.
    Care ar fi fost riscurile daca se mai mergea asa cu ele?

Pe suprafata aia ruginita nu se poate da atunci cand este discul nou cu vaselina pe baza de cupru, ca rezista la temperaturi foarte mari (1000 de grade), sau este pericolul sa sara totusi pe disc si aleluia franare?
    Attached Files
    Last edited by danrogo2001; 5 May 2016, 21:44.

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    pe suprafata de asezare a jantei da, in interiorul tamburului de frana nu!

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google