If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Deci recomanzi discurile Brembo pentru Logan. Vreau sa-mi schimb franele ca am senzatia aia de "lipsa de frana" si eficacitate chiar daca stiu ca daca bag piciorul in pedala ar bloca rotile. Totodata voi schimba si placutele + sabotii pe spate dar nu stiu ce firma si tip sa iau.
Dap, m-au surprins si pe mine
Am ajuns la cca 95km, se simte din ce in ce mai mult. Franari moderate, frecvente.
Discurile calde, incat aproape tii degetul pe ele, jantele incalzite (aliaj).
Cel mai mult imi place ca a disparut senzatia aia de lipsa a franarii, lungirea distantei de lucru.
Ce mai, e bine, franare eficienta, nu beton, asa cum scrii tu (ar fi cam exagerat acum), dar buna
Marti am schimbat discurile de frana.
Rulaj de cca 117 kkm, mai aveau cota de tocat, insa fiindu-mi timpul liber, mi-am zis sa trec la treaba.
Ate cu ate.
Au consumat: un set de placute originale, unul de Ferodo 845 si ultimul uzat partial de "origine". Istoric => link
Imaginile cu placutele uzate => link
Pozele cu cele vechi in atasament, uzate uniform. Au stat 3 zile in ploi,
Peste 80% din rulaj este urban, drumuri scurte (pana in 5-7 km).
Sunt convins ca, daca procentajul era mai mic, poate ajungeam la mult mai multi km. Mai mult temperez, incerc sa anticipez traficul.
Am deja cca 50km cu ele, au inceput sa se imperecheze fain, franarea eficienta, inca nu am bruscat-o...
Sunt curios si de comportamentul la uzura, pe termen lung.
Azi mi-am masurat si eu discurile de frana si surpriza, pe exterior am uzura aproximativ 2 mm si pe interior 1,5 mm. Deci 20,6 - 3,5 = 17,1. Am inteles ca latimea minima a discurilor ar fi 17,7 mm.
Care ar fi fost riscurile daca se mai mergea asa cu ele?
Pe suprafata aia ruginita nu se poate da atunci cand este discul nou cu vaselina pe baza de cupru, ca rezista la temperaturi foarte mari (1000 de grade), sau este pericolul sa sara totusi pe disc si aleluia franare?
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Leave a comment: