Consum Ulei Logan 1.2 16v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • prometheus
    replied
    Crezi ca ei sunt singurii acei cativa care au ajuns la acel prag de 100k cu acest motor ? cu siguranta nu, dar in majoritatea cazurilor dintre acesti utilizatori care se plang de un consum enorm de mare de ulei dupa un rulaj mic daca e sa ne luam dupa cerintele/standardele de rulaj la ora actuala pentru un benzinar aspirat , ei sunt acei utilizatori care n-au respectat niste reguli de baza in intretinerea unui motor.
    Sunt milioane de vehicule care folosesc acest motor : Renault/Dacia/Proton crezi ca daca era o problema de consum ulei sa zicem o problema in design-ul motorului cu siguranta acest D4F era demult scos din uz.

    Chiar sunt curios dintre cei care au reclamat acest consum de ulei dupa 90-100k cati dintre ei au folosit un ulei relativ bun sa zicem Elf si filtru de origine
    (Mann) la fiecare revizie ??
    Diferenta dintre un filtru de ulei de origine si un altul aftermarket mai ieftin este enorma!! de la elementul filtrant(calitatea materialului cat si dimensiunea acestuia) la supapa de bypass care la un filtru ieftin se deschide mult mai repede cu toate ca filtrul nu este colmatat la momentul deschiderii supapei.
    Last edited by prometheus; 1 March 2016, 23:25.

    Leave a comment:


  • hasserro
    replied
    Nici eu nu stiu ce ulei s-a bagat in masina, tot la reprezentanta fac reviziile din 20 in 20 de mii, am mai scos joja de cateva ori, dar uleiul e ok la nivel si nici mizerabil nu mi se pare. La ce ture vede motorul acela, ar trebui sa fiu printre primii care se plange de problema cu uleiul. 77 de mii de km in prezent, logan II, mai 2014 fabricatie.

    Leave a comment:


  • aris86
    replied
    Deocamdată putini utilizatori au ajuns la 100000 km. Probabil ca asta e boala lor.
    @prometheus nu te mai repezi sa dai vina pe șofer, în condițiile în care câțiva au afirmat ca au ajuns la 100000 km și le papa ulei la toti.

    Leave a comment:


  • ZFMFLORIN
    replied
    Trebuie sa fie o cauza mai plauzibila la un asemenea consum de ulei...
    Ascutitoarea mea are 43.xxx km si nu consuma ulei intre schimburi. Acu' o saptamana am verificat si este tot pe maxim (ca atunci cand am facut revizia, acum cca. 8000 km). Uleiul utilizat este elf 5w40.

    Leave a comment:


  • aris86
    replied
    Cred ca o sa tin cont de parerile mecanicilor si o sa-l dau jos la 10000 km si o sa pun doar ulei elf, ca dacia oil e zeama lunga.

    Leave a comment:


  • prometheus
    replied
    Mentenanta proasta cel mai probabil ai avut cateva revizii "sarite" la ulei chiar daca tu te-ai dus daca n-ai stat langa ei imagineaza-ti.
    Last edited by prometheus; 1 March 2016, 22:11.

    Leave a comment:


  • aris86
    replied
    Mda, o sa ma uit maine dimineata la nivel, deja m-a cam pus pe gânduri janghina asta de motor.

    Leave a comment:


  • Nicu Boali
    replied
    Scuze, ieri mă grăbeam. Primele revizii până la 80.000 km le-am făcut la reprezentanţă şi nu ştiu ce ulei s-a folosit. La 100.000 am mers la un anumit atelier auto şi am asistat la schimbul de ulei. Cred că uleiul uzat scos din maşină nu era nici măcar un litru şi era foarte mizerabil. Am presupus atunci că cei de la reprezentanţă din neatenţie mi-au introdus doar doi litri de ulei şi probabil, s-a mai consumat pe parcurs restul. Totuşi mă întrebam cum de maşina mea (Logan Laureate) nu indică la bord dacă cumva este vre-o problemă cu nivelul uleiului. S-au introdus 3,5 L ulei 5w-30 (LIQUI MOLY). La 110.000 km am verificat uleiul şi surpriză: joja abia atingea puţin lichidul. Am vorbit cu mecanicul care, la rândul lui, a vorbit cu un inginer de la reprezentanţă şi a spus că motoarele astea de 1.2 sunt cam "păcătoase" şi nu prea ai ce să le faci. Ca primă soluţie vom schimba tipul uleiului şi introducem ceva aditiv. Însă pe mine nu mă prea satisface un astfel de răspuns. De ce? Am avut înainte o Dacia 1310 la care completam la un an 0,5L ulei indiferent de care tip (uneori le şi combinam). Maşina asta are doar 3 ani şi jumătate. Deci, trebuie să fie o altă problemă. ....

    Leave a comment:


  • prometheus
    replied
    Mai multe detalii despre reviziile facute in cati km s-au efectuat ? de care ulei/Filtru de ulei ai folosit ? L1 , L2 , GPL ?
    Asa pot spune si eu ca-mi mananca 4l de ulei la 7000 de km daca nu vii cu mai multe detalii nu te crede nimeni.
    Last edited by prometheus; 29 February 2016, 17:39.

    Leave a comment:


  • Nicu Boali
    replied
    Maşina mea consumă 2,5l la 10.000 km. Am în total 111.000 km parcurşi.

    Leave a comment:


  • Oti
    replied
    Originally posted by aris86 View Post
    Oricum la 4000 km, nu prea avea ce schimb de ulei sa-i faca. Sper totusi ca aceste cazuri sa fie izolate, altfel pare sa nu mai fie atat de reusit acest motor.
    Dupa 4000km rulaj, in bord poate sa aiba 150k, ramane fara ulei.....

    Leave a comment:


  • aris86
    replied
    In cazul acesta, o sa fac si schimbul de ulei mai des la 10000 km.

    Leave a comment:


  • prometheus
    replied
    Sunt izolate !! am mai intrebat taximestristi care au acest motor si au zis ca n-au avut nici o problma pana acum desi au cam 300k cu ele DAR au pus ulei cat de cat bun gen ELF (5w..) schimbat in maxim 10.000 de km si numai filtru de ulei de origine .

    Leave a comment:


  • aris86
    replied
    Originally posted by prometheus View Post
    Oti sa-i faci tu reviziile la timp cu consumabile de calitate si nu vei avea probleme!! e normal sa-ti pape mult ulei dupa acel rulaj DACA pui ulei de care nici nu s-a auzit si-l ti in motor enorm de mult intre schimburi in regim de taxi.
    Oricum la 4000 km, nu prea avea ce schimb de ulei sa-i faca. Sper totusi ca aceste cazuri sa fie izolate, altfel pare sa nu mai fie atat de reusit acest motor.

    Leave a comment:


  • fallax
    replied
    Cunosc posesor de Logan 1.2 cu 110k km. Masina nu consuma ulei si merge ok. Probabil ca motorul de 1.2 nu are anduranța celor de 1.4 sau 1.6, insa daca e servisat corespunzător nu cred ca ajunge sa pape ulei prea devreme.

    Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google