Consum Ulei Logan 1.2 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Oti
    replied
    Sunt la etapa intrebarilor, comparatiilor. Ma hotarasc cu 3 zile inante de revizie, Daca ma incadrez in cost total aprox 350lei in reprez, ramane sa fac rev in reprez Dacia. Am sa folosesc Elf, suspect de ieftin.
    Last edited by Oti; 24 March 2016, 12:11.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Incepi sa experimentezi cum faceam eu , pana la urma m-am oprit la Elf si cu asta o sa mearga pana cand nu mai poate ! Schimbat la intervalele corecte in functie de stilul de mers sper sa n-am probleme nici la 200k!!
    Last edited by prometheus; 24 March 2016, 12:01.

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Texaco? Pietrificat? Incep sa o iau razna. De care? Original, revizie in reprezentanta? Sunt curios, poti sa faci o lista cu marcile de ulei bagate in motor pana acum? Eu vreau sa pun Ravenol dupa Elf, o sa fie probleme? Sa fac o curatare inainte?

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Sa înțeleg ca pana la urma toată problema a apărut de la tipul de ulei folosit și ținut prea mult în motor.

Leave a comment:

• Nicu Boali
    replied
    Salutare tuturor. Ieri mi-am primit mașina de la reparat. Pe lângă problema cu simeringurile mai era o problemă cu segmenții în jurul cărora s-a adunat ulei ce s-a pietrificat și nu mai aveam o ungere corespunzătoare. Uleiul folosit de cei de la reprezentanța ar fi fost mai slab calitativ (Texaco) și faptul că schimbul ar fi trebuit făcut la 15000km chiar dacă indicațiile din manual sunt pentru 20000. E bine totuși că am acceptat o segmentare.

Leave a comment:

• stolniceanulucian
    replied
    Originally posted by Nicu Boali View Post
    Deja chiuloasa e la rectificat şi cu ocazia asta se segmentează şi motorul "că ar fi păcat să nu o facem dacă tot l-am desfăcut" zice mecanicul. Şi m-a asigurat că o să iasă bine.
    Daca nu trebuie segmentare nu o fa. Mecanicul acela incearca sa te imbrobodeasca la niste operatii inutile.
    Au fost foarte multe cazuri cand dupa segmentare motorul a mers mai prost decat inainte.

Leave a comment:

• aris86
    replied
    Originally posted by micutzu666 View Post
    Are "Master" motoare pe benzina?
    Pe motorina, am gresit.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Sunt curios daca toate D4F-urile au problema asta dupa 100k ??Intrebat in stanga dreapta si aflat ca nici vorba de problema asta , acum daca indivizii au fost sinceri habar n-am.

Leave a comment:

• skd_ozenel
    replied
    Semiconuri, simeringuri tot aia. ;)
    Surprinzator, nu a aparut ala care le stie pe toate sa spuna ca e vina utilizatorului, a dat cu pila pe acolo si de aia e. Cand va ziceam ce probleme sunt, tipa ca dim gura de sarpe ca sunt rautacios, nu e adevarat ce zic. Sa arat documentele.

Bime macar ca sunt piese usor de gasit si relativ ieftine si mecanicul s-a prins care e treaba si o rezolvi. Vezi ca reno mai are un obicei prost: angajeaza si ciumpalaci. Roaga mecanicul sa fie atent daca nu au fost segmentii in linie la fante.

Leave a comment:

• micutzu666
    replied
    Are "Master" motoare pe benzina?

Leave a comment:

• aris86
    replied
    Motoarele pe benzina puse pe Renault Master halesc ulei la greu. Cumnatul unei colege pune ulei în motor lunar.

Leave a comment:

• Nicu Boali
    replied
    Anul 2012.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Ce an de fabricatie ? da au fost niste loturi care au avut aceste probleme cu semiconurile de la supape.Eu in locul tau nu acceptam sa faca si segmentare la numai 120k sau cat aveai , pentru ca in nici un caz segmentii noi n-au calitatea celor pusi initial de fabrica.
    Last edited by prometheus; 9 March 2016, 14:47.

Leave a comment:

• Nicu Boali
    replied
    Am primit un răspuns telegrafic cu privire la maşina mea. Problema a fost, din câte am înţeles de la mecanic, nişte garnituri (sau simeringuri) mâncate de la supape. Deja chiuloasa e la rectificat şi cu ocazia asta se segmentează şi motorul "că ar fi păcat să nu o facem dacă tot l-am desfăcut" zice mecanicul. Şi m-a asigurat că o să iasă bine. Vă mulţumesc tuturor pentru comentarii. Nu ştiu dacă chestia asta cu consumul de ulei e o problemă generală la acest tip de motor, ci mai degrabă cred că suntem câţiva care întâmplător am avut o defecţiune prematură a motorului.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Da ai dreptate e senzor de presiune ulei ,cel de nivel este prezent doar pe gama Renault Clio/Symbol/Twingo nu si pe Logan/Sandero.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google