Consum Ulei Logan 1.2 16v
Collapse
X
-
Situația din momentul prezent, al treilea furtun înlocuit acu o luna.
Leave a comment:
-
Prima data a apărut la 8200 km, la 8 luni de la achiziție. http://www.loganclub.ro/forum/showpo...postcount=1488
Leave a comment:
-
Aceasi problema o am si eu cu toate reviziile facute la timp(filtre originale ,ulei dacia,elf-5w30)
Pata de ulei pe tabla de la galerie care de fapt e de la garnitura si numai in spatele motorului partea cu bobina,si foarte usoare urme de ulei pe garnitura filtrului de aer.
Partea buna e ca in timp a stationat ,dupa ce am curatat zona intr-un loc,deci nu s-a mai intins.Eu am scris de treaba asta cu ani in urma dar atunci eram putini posesori de 1.2.In garantie am incercat sa o rezolv in 2013 inainte de expirare ,dar m-au trombonit sa o las asa ca nu se va intampla nimic.intradevar pana acum au avut dreptate.
Multi au uitat inclusiv eu ,ca o parte au fost chemati la scurt timp, parca pentru neconformitati la semiconuri supape care in final ducea parca la consum de ulei ( anumite loturi din 2009-2010).Rasfoiti pe aici ca veti gasi colegi cu problema asta care s-au plans la momentul respectiv( 2010-2011?).Tare ma tem ca unii au problema asta, sau o avem ,si nu ne-a mai chemat nimeni.
O alta prostie e cu 4l de ulei la revizii care CLAR ca e peste nivelul maxim in conditiile in care ei spun tot CLAR "A NU SE DEPASI NIVELUL MAXIM".Atunci mi-a aparut si pata de ulei in primul an cand din fabrica a venit cu nivelulu depasit,plus inca un an am mers tot asa cu 4l cu forjele de rigoare vara pe autostrada .Acum pun 3.6 l si e la fix .
Am avut si 1.4MPI 5 ani la care se recomanda 3.3l si daca torni atat nu depaseste nivelul maxim in halul asta cu 4l recomandati la 1.2.
Leave a comment:
-
Eu am schimbat uleiul de 4 ori la 1 an si aproximativ 10 000 Km .
Cam la 2 ani de la achizitie a aparut ulei la garnitura capac culbutori si pe garnitura filtru aer. Masina a mers oras si afara cam 50-50.
Deci, solutia de mai sus nu rezolva problema.
Leave a comment:
-
Am ușoare îndoieli legate de faptul că reviziile facute la 10mii de km te pot scuti de asemenea neplăceri.Sper, totuși, să mă înșel!
Leave a comment:
-
Pai cred ca n-are ce sa rezolve cu internele motorului , totul e sa schimbi uleiul/filtrul de ulei la timp, ca sa n-ai probleme cu simeringuri de supape sau valva PCV.
Ce credeti ca englezii sau francezii sau pe unde se mai comercializeaza acest motor , tin cont de conditiile de exploatare ale motorului ? Nu, si se trezesc ca dupa ce au facut reviziile cum zic ei ca scrie in carte(adica pe la 20-30.000 de km), dar folosit in conditii severe fara ca ei sa realizeze acest lucru s-au trezit cu ulei lipsa , simeringuri terminate etc.
Leave a comment:
-
Din păcate, nu sunt cazuri izolate, ci reprezinta o problema generala pt D4f. Răsfoindind forumul Renault se observă că problema apare si la alte mașini din grup, dotate cu acest motor si asamblate prin alte parti.
E ciudat că în atâția ani de când se produce minunea asta, Renault nu a rezolvat chestiunea. Nu a putut, sau nu a intenționat să o facă...
Leave a comment:
-
Multi nici n-au vazut cat de mic este filtrul de ulei la D4F !! pai cum sa filtreze ulei acel filtru minuscul 20.000 de km ?! pun pariu ca dupa aprox 10.000 de km filtru e deja colmatat si uleiul va trece nefiltrat prin el .
Leave a comment:
-
M-am cam cutremurat ce am citit aci...intr-o comunitate restransa sa vad cazurile astea, e clar ca NU e ceva izolat.
Nu cred insa ca oricusm ai face reviziile tot acolo ajungi. Cred ca 20000 km e mult prea mult intre revizii la motorul asta. Valva aia se blocheaza si semeringurile alea de la supape se duc dracu tocmai din lipsa de lubrefiere corespunzatoare.
Leave a comment:
-
Motoarele D4F care echipeaza Clio 4 spre exemplu tot la Pitesti sunt facute.
Leave a comment:
-
Te inseli amarnic , spre exemplu la D4F am aflat recent ca faza cu scurgerile de ulei si PCV defect sunt de foarte mult timp la masinile Renault inainte sa fi fost puse aceste motorizari pe Logan.
Nu confunda disparitia emblemei "By Renault" cu locatia actuala a "constructiei" motorului , el se asambleaza sub licenta Renault cu piese aduse din FRanta sau ma rog de unde isi au ei fabricile.
Daca se turnau aici piesele ca blocul motor , vibrochenul , axul cu came, bieletele , pistoanele , chiulasele , atunci puteai sa spui ca da sunt facute la Pitesti dar cand doar le asamblezi cu piese din alta parte e cu totul alta treaba.Last edited by prometheus; 24 April 2016, 00:08.
Leave a comment:
-
A nu se face confuzie: actualele motoare nu mai sunt Renault. Sunt facute la Pitesti. 1,2 sau 0,9 de pe Logan nu sunt facute tot acolo unde sunt facute 1,2 si 0,9 de pe Renault. Schimbarea s-a produs cam pe la jumatatea lui L1 Ph2. Tot atunci a disparut si inscriptionarea "Renault" de pe carcasa filtrului de aer si inscriptia "By Renault" de pe spatele portbagajului.Originally posted by aris86 View PostCred ca problemele apar după un anumit număr de km și mașina iese din garanție. S-a dus fiabilitatea renault.
A mai avea un motor simplu de 1,6 8v original Renault de pe loganurile 2004-2010 va fi de domeniul SF-ului. Acelea sunt motoarele cu care a castigat Dacia renumele de motor fiabil.Last edited by balooo; 23 April 2016, 23:50.
Leave a comment:
-
Eu m-am referit strict la valva PCV cu uleiul in carcasa filtrului de aer , de garnitura de la capac se stie de mult ca este cu probleme, pai eu am schimbat garnitura asta la aproape un an de cand achizitionasem masina deci destul de devreme.
Nu zic ca este neaparat vina utilizatorului, dar cu cat schimbi uleiul/filtrul de ulei mai des cu atat sunt sanse mici sa apara probleme, cu acest blestemat PCV , ca ma enervez si cumpar un capac din dezmembrari , ii anulez mizeria de PCV din fabrica, ii fac o gaura in care atasez un T-eu si imi fac PCV extern si sanatate am rezolvat problema for ever.Last edited by prometheus; 23 April 2016, 22:00.
Leave a comment:
-
Nu e așa prometheus, deoarece pata de ulei a apărut relativ repede, aproximativ 9 luni de la achiziție, cu ulei de fabrica și mers preponderent extraurban. Calitatea îndoielnică a materialelor asta e cauza, nu utilizatorul, căci din câți cunosc cu L2 1.2, toți au probleme, chiar asa toți mergem în regim defect.
Leave a comment:

Leave a comment: