Bieleta Directie Sau Caseta Directie

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• tclau
    replied
    Multumesc pentru raspuns... tind sa le dau dreptate celor cu opticul si nu reprezentantei (care mi-au mai lasat gust amar, dar nu am altundeva unde sa ma duc... si sa am cat de cat incredere). Oricum, voi cauta un alt meserias...

Ieri mi-au aratat ca am joc si la bieleta de la cutia de viteze, dar cauciucul era negru, fara praf (ruptura proaspata)... se poate sa se fi rupt cand au testat piesa sau sa nu intre praful in ruptura? Plus ca suma finala a fost mai mare decat cea prevazuta cu 24 de ore inainte, motiv pentru care unele operatii le-am platit fara sa apara pe factura, iar suma finala s-a apropiat de cea initiala (nu stiam ca cei de la reprezentanta practica tipul asta de discount). Am vazut ca si pretul pentru noile operatiuni ce trebuiesc efectuate au fost negociabile, chiar peste discountul de 18% alocati masinilor peste 6 ani. Schimbul lichidului de frana a fost cam neortodox, dupa parerea mea de amator - inlocuit lichidul din borcan si apoi purjat la cele 4 roti + mi-au zis ca am probleme la ambreaj, dar s-au abtinut cand le-am zis ca-i la fel ca atunci cand era noua. E "foame" mare la reprezentanta? Concluzie (scuze de istorioara): caut alt meserias, dupa ce le propun sa-mi schimbe piesele, iar daca raman cu joc... sa plateasca ei...

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Inlocuieste mai intai bieleta; jocul in caseta se datoreaza uzurii sectorului dintat, pinionului care lucreaza pe acesta, sau bucsei de ghidare la iesirea levierului de comanda. Un oarecare joc trebuie sa existe, altfel cele 2 piese nu ar putea angrena.
    Dupa inlocuirea bieletei, poti observa daca jocul este intr-adevar si in caseta de directie.

Leave a comment:

• tclau
    replied
    Astazi am facut geometria/opticul (pusesem ieri anvelope noi, de vara) si nu mi-au gasit jocuri (nu suna nimica in mers, putin joc stanga-dreapta la roata din stanga, masina ridicata). Dupa cateva ore, am schimbat discurile+placutele de frana (si bujiile) la reprezentanta... si mi-au gasit joc la bieleta directie stanga (!) si, cica, nu voi trece ITP-ul (expira pe 14). Am mers la cei care mi-au facut opticul si mi-au zis ca intradevar am joc, dar in caseta de directie, nu la bieleta. Caseta de directie a fost schimbata, in garantie, in primul an (acum ~5 ani), dupa care cei de la reprezentanta mi-au zis (cred ca la ITP-ul de acum 2 ani) ca am joc, dar ca nu e necesara inlocuirea casetei...

Ce parere aveti?

Leave a comment:

• ibuzescu
    replied
    Lord_Wader, din păcate nu estimez că voi face anul ăsta înlocuirea bieletelor pentru că am alte priorităţi: kitul de accesorii şi ambreiajul. Dacă nu va fi făcut altcineva între timp un filmuleţ cu operaţia asta, promit că o s-o fac eu când mă voi apuca.

Leave a comment:

• lord_wader
    replied
    Din pacate nu 77sky, Cristi a schimbat doar capetele de bara, ei vor sa schimbe si cealalta parte componenta, bieleta care se pare ca nu e asa de simplu si la indemana oricui.Bine... probabil asa a zis si Streulea initial ca e dificil dar i-a iesit
    Sunt in tema si cu acel subiect.

Leave a comment:

• 77sky
    replied
    Nu cumva a facut=o un coleg?

Schimbare capete de bară

Leave a comment:

• lord_wader
    replied
    Ibuzescu sau Octavian, daca va apucati de treaba asta va rog sa faceti macar poze daca nu chiar un tutorial. Multumesc! Ar fi pacat sa nu aratati si altora. Ati fi printre primii care faceti asta acasa.

PS: o bataie infundata ca de bucsa uzata - sau ceva care balangane singur (in special pe sosea denivelata)+trepidatii sus-jos f rapide nu in volan ci dinspre roata dreapta fix sub podeaua pasagerului, ce sugereaza in afara de capat bara care stiu sigur ca e dus? Ca daca tot ma apuc de treaba...macar sa nu constat ca pt un pivot trebuie sa reiau.

Multumesc!
    Last edited by lord_wader; 4 April 2012, 22:05.

Leave a comment:

• ibuzescu
    replied
    Adonis, am și eu două întrebări, te rog, privind înlocuirea bieletelor de direcție în regie proprie:
    1) Ce scule (din cele uzuale) sunt recomandate pentru demontarea rotulei axiale și imobilizarea casetei de direcție în timpul acestei operații ?
    2) Se poate demonta rotula axială din poziția culcat, mașina fiind ridicată doar pe capre, să zicem la vreo juma de metru ?

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Mecanica este, scule este, doar timp nu prea este, nici rampa sau elevator.

O sa vad cat costa manopera in service (la capat de bara e 30 lei de bucata).
    Reconfigurera geometriei stiu ca e 70 lei (in reprezentanta).

Leave a comment:

• adonis33
    replied
    Nu trebuie sa blochezi nimic la caseta ,sa schimbi bieleta de directie....
    jocul este foarte mic si n-ai ce sa distrugi daca lucrezi cu grija la desfiletarea piulitei de la bieleta...fara smucituri,fara lovituri sau tras de cheie ciobaneste brusc....

In plus trebuie sa folosesti o cheie foarte buna...nu decalibrata....iar forta cu care apesi pe cheie trebuie sa creasca usor pana cand brusc vei sesiza ca cedeaza la desfiletare piulita bieletei....In general te vei speria initial la forta cu care trebuie sa apesi pe cheie pentru a slabi bieleta dar dupa o prima incercare usoara...eu zic de antrenament.... a doua incercare o vei relua mai sigur pe tine si cu o forta aplicata usor initial , dar progresiv in crestere, vei fi surprins cand vei simti ca cedeaza brusc la desfiletare....Acesta operatie mecanica ..atentie...se realizeaza pe un elevator sau pe o rampa !

Accesul trebuie sa fie usor catre capatul bieletei/caseta directie...altfel risti sa ti rupi mainile si sa decalibrezi cheia si piulita bieletei de directie .....apoi daca ai facut prostia asta ....sa vezi distractie si munca inutila...cu demontaj posibil al casetei de directie sau taierea bieletei cu flexul ...ca ultima solutie extrema...deci....nu recomand operatiunea asta daca cel ce se incumeta sa o faca nu stie cate ceva din 'mecanica aplicata " nu numai din teorie !!!

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Corect; oricum bucsa e in interiorul casetei, la extremitate, aproape tangent cu marginea corpului casetei.
    Din cate imi amintesc, pe stanga e simeringul , la cele cu servo.

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Pai nici eu nu vreau sa zic prostii (sau cat mai putine ) ) si eu cred ca e una singura situata pe partea lunga a casetei (drepta) ca sa tina cremaliera...poate gresesc .

PS: acum am vazut ultimul post ))

M-am ghidat dupa faptu ca asa era (daca imi duc bine aminte) la Dacia 1300...
    Scoteai siguranta aia cu un cleste cu cioc si schimbai bucsa.

Deci daca ma pun eu sa schimb pe stanga (acolo e bulita) nu risc sa stric bucsa...corect? ))
    Last edited by Octavian; 26 March 2012, 19:44.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Exista o singura bucsa de ghidare a levierului de comanda al casetei; bucsa aceea din teflon se afla in partea dreapta, privind din masina.

Leave a comment:

• Il Dottore
    replied
    nu vreau sa spun prostii dar cred ca bucsa de teflon e una singura si e undeva in interiorul casetei, situata in mijloc si nu la extremitati!

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Am inteles ca nu prea se baga nici sa schimbe bucsa aia de teflon (apropo, e in ambele parti bucsa de teflon ?) .

Tot asa...schimbata caseta.
    Mi se pare idiotenie.

Originally posted by adonis33 View Post
    Am rezolvat problema mea definitiv (pentru macar 3 ani zic eu )
    ....................
    Cost total piese 550 lei (manopera =in regie proprie)
    ....................................
    Foarte bine ce ai facut. Cam asa trebuie procedat !

Bieleta de directie ai schimbat-o tu?

Am inteles ca trebe si dispozitiv de blocare ca altfel cand desfaci cu cheia de 32 risti sa deteriorezi bucsa de teflon din caseta....

La mine e dusa pe partea stanga (partea volan).
    Last edited by Octavian; 26 March 2012, 18:16. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google