Bieleta Directie Sau Caseta Directie

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Il Dottore
    replied
    cand o pica de tot o schimb, pana atunci o sa completez cu lichid, fac aprox 10 mii km / an.momentan am 63 mii, d'aia zic ca mi se pare prematur sa o schimb!

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Din alta discutie cu cei de la service, mi-au spus ca Dacia nu permite sau nu recomanda, reparatii la casetele de directie, asa ca nimeni nu-si baga, cum se spune, pielea la saramura.
    Odata si odata tot va trebui sa ei o masura radicala; ma gandesc ca, la un moment dat va curge si mai tare si atunci...

Leave a comment:

• Il Dottore
    replied
    am mai pus problema asta dar sub o alta forma!
    credeam ca scap doar cu burduful schimbat
    oricum sa dau 1000 lei pe o caseta servo doar ca pierde lichid...
    mai bine completez acolo in borcan sa fie la nivel!
    nu are joc, nu troncane, capetele de bara abia ce le-am schimbat...deci mai merge asa
    am luat si eu legatura cu un mecanic si tot sec mi-a raspuns ca se schimba, de reconditionat cica e mult de munca si "nu iese"
    ms fain pt rasp!
    Last edited by Il Dottore; 26 March 2012, 17:18.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    :NU; asta inseamna ca s-a dus simeringul; am sunat la un service in legatura cu aceasta problema si raspunsul a fost sec "se inlocuieste casata"
    Dottore, parca ti-am mai raspuns tot pe aceiasi tema; daca nu crezi , suna la Dacia.
    Last edited by IancuMIC; 26 March 2012, 17:13.

Leave a comment:

• Il Dottore
    replied
    trebuie sa existe ulei servo in burduful acela care pleaca din caseta directie si imbraca pipa bieleta sau faptul ca exista e semn rau?
    ma gandesc ca s-a fisurat cumva acel burduf ca mereu e umed sub el in partea stanga cum te uiti la compartimentul motor.cam la 1 saptamana completez cu lichid!
    solutii?

Leave a comment:

• adonis33
    replied
    Am rezolvat problema mea definitiv (pentru macar 3 ani zic eu )

am schimbat stg/dr

bucsi brat
    telescoape
    bielete antiruliu
    bucsi bara stabilizatoare
    ambi pivoti
    1 buc bieleta directie/stg
    placute frana

nu se mai aude nici o bataie .......singura bataie la plecarea de pe loc a fost..... in ...buzunar.... dar nu imi pare rau....era necesara schimbarea acestor piese dupa 5 ani de utilizare intensiva a masinii...

Cost total piese 550 lei (manopera =in regie proprie)

Acum trebuie sa merg la Dacia service sa fac reglajele necesare la directie
    si sa cumpar 2 anvelope noi sau f bune pe fata.....

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Originally posted by iulyfigm View Post
    Din poze am vazut ca bieleta de directie are un capat cu o garnitura mare care, banuiesc ca e inspre caseta si aia s-o fi duc.
    Jocul de acolo este, si spre surprinderea mea este mai mare pe stanga decat pe dreapta.
    Si acum va intreb daca jocul este de la bieleta sau caseta. capetele de bara nu au joc (au aproape 2 ani).
    Pentru inceput ar fi indicat sa schimbi bieleta, adica articulatia care face legatura intre caseta de directie si capul de bara (prin intermediul tirantului axial).

Originally posted by danyel View Post
    a stans un surub acolo la caseta(tachet impingator???). Acum directia e putin greoaie dupa ce a fost strans surubul ala.Se poate strica ceva sau tre sa merg sa-l slabeasca la loc? Multumesc!
    Directia merge greu pentru ca pinionul care actioneaza cremaliera casetei este prea aproape aproape de aceasta (reglajul dintre 2 pinioane).
    Exista o limita acceptata intre 2 pinioane, pentru ca acestea sa angreneze usor.
    Cu asa functionare cremaliera se va uza prematur; este compromisul pe care il fac cei de la service pentru a multumi clientul, pentru o perioada, zic eu.

Leave a comment:

• iulyfigm
    replied
    Originally posted by IancuMIC View Post
    Se uzeaza mai greu bieleta; de obicei capul de bara e cel mai supus eforturilor si implicit deteriorarii rotulei.
    E cam greu de depistat jocuri(doar daca sunt foarte mari,)la aceasta piesa, fiind in legatura cu capului de bara.
    Azi am ridicat fata pe cric (si stanga si dreapta) si am facut un joc de roata stanga dreapta si se aude si in acelasi timp se simte o bataie si joc undeva spre caseta de directie. Din poze am vazut ca bieleta de directie are un capat cu o garnitura mare care, banuiesc ca e inspre caseta si aia s-o fi duc.
    Jocul de acolo este, si spre surprinderea mea este mai mare pe stanga decat pe dreapta.
    Si acum va intreb daca jocul este de la bieleta sau caseta. capetele de bara nu au joc (au aproape 2 ani).

Leave a comment:

• danyel
    replied
    Colegilor,in urma cu ceva timp am avut un zgomot la stanga fata...fuguta la service...raspuns direct:caseta.Nu am vrut sa accept si am schimbat service:tot caseta dar cu o mica interventie:a stans un surub acolo la caseta(tachet impingator???). Am ajuns si la al 3-lea service:bieleta...inlocuit rapid si rezolvat problema.Acum directia e putin greoaie dupa ce a fost strans surubul ala.Se poate strica ceva sau tre sa merg sa-l slabeasca la loc? Multumesc!

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Originally posted by adonis33 View Post

am trecut pe partea dreapta si ....uitandu-ma in sus...stupoare.....telescopul meu era tandari.....a curs si sta mai mult atarnat de caroserie.....
    Ai scapat de caseta, dar va trebui sa schimbi 2 telescoape.

Leave a comment:

• adonis33
    replied
    Astazi am muncit toata ziua sa descopar enigma batai infundate din partea stanga......

si dupa ce am verificat ;

capat de bara (schimbat cu o zi mai inainte)
    -flansa amortizor
    -scut
    -evacuarea
    -bucse bascula
    -bucse bara stabilizatoare

am trecut pe partea dreapta si ....uitandu-ma in sus...stupoare.....telescopul meu era tandari....se vede de la o posta ca nu mai este in firea lui...a curs si sta mai mult atarnat de caroserie....deci.......desi bataia o auzeam ca find in stanga....era de fapt in partea drepata....senzatia era una ciudata asemeni bucsilor de brat terminate de la bascula de Dacia 1300.....Akm am rasuflat usurat....ma gandeam cu groaza ca ar putea fi caseta de directie....

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Originally posted by iulyfigm View Post
    Si alea cum le pot testa sa vad daca ele trancane?
    Se uzeaza mai greu bieleta; de obicei capul de bara e cel mai supus eforturilor si implicit deteriorarii rotulei.
    E cam greu de depistat jocuri(doar daca sunt foarte mari,)la aceasta piesa, fiind in legatura cu capului de bara.

Leave a comment:

• iulyfigm
    replied
    Crezi?
    Stii cum e la "doctor": ma doare aici. bun ia asta, dar nu se mai uita si in alta parte.
    Asa ca nu m-ar mira sa nu se fi uitat.
    Multumesc mult chiar am sa verific si revin.

nu mai folosi "quote" cand raspunzi la ultimul post de pe topic, nu are rost sa copiem acelasi post de 50 de ori. mersi.
    Last edited by Seba; 24 March 2012, 00:24.

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Tragi de bieletele alea cu rotile fata suspendate. Daca nu te pricepi, mergi la un service sa ti-o ridice un pic. Cu toate ca cel care ti-a schimbat capetele de bara o fi verificat asta si o fi fost ok.

Leave a comment:

• iulyfigm
    replied
    In afara de capete de bara nu am schimbat nimic.
    Si alea cum le pot testa sa vad daca ele trancane?

Azi am iesit si fiind foarte cald nu se mai auzea trancanitul ala aproape deloc.
    Last edited by Seba; 24 March 2012, 00:22.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google