Bieleta Directie Sau Caseta Directie
Collapse
X
-
Problema e ca la facelift nu mai are bara stabilizatoare și bielete antiruliu iar toate șocurile le preia caseta de direcție. De aceea apar aceste probleme cu casetele de direcție.
-
Sautare, aceeasi problema o am si eu la logan facelift din 2009, aveam zomot cand viram pe drum denivelat am fost la ei mi-ai schimbat caseta de directeie si nu s-a remediat absolut cu nimic, am o bataie in volan cand virez pe drum deniveleat chiar la viteza mica din ce in ce mai pronuntata, daca caseta nu e oare ce ar mai putea fi, am schimbat caseta la 29000 km.
Leave a comment:
-
Salut tuturor, am un logan facelift si cam pe la 20 000km am schimbat caseta de directie, acelasi zgomot pe piatra cubica cand virez spre stanga, mai putin spre dreapta si se si simte in volan. Zgomotul este ca un clinket. Caseta de directie a fost schimbata pe garantie. Acum dupa a doua revizie la aproape 40 000 km acelasi zgomot. Am fost intrebat pe ce drumuri merg (ceea ce a fost deranjant) asta dupa ce prima oara mi-au spus ca cei de la dacia au schimbat producatorul de casete de directie si ca aceia ar fi de vina si dupa revizie mi-au spus ca era de la etriere zgomotul - au observat cand au schimbat placutele de frana. Toate bune si frumoase la 2 zile acelasi zgomot mai proeminent. Sapt viitoare merg sa fac ITP la ei si o sa le sugerez sa rezolve problema.
Daca a mai patit cineva asa si-mi poate recomanda ce e de facut...... Masina e in garantie
Multumesc anticipat
Leave a comment:
-
Si eu am schimbat capatul de bara de pe dreapta pe la 30k. Acum are 80k, n-au joc.
probabil ca acel capat de bara schimbat a luat joc de la mai multe socuri repetate prin gropile de pe marginea drumului.
Leave a comment:
-
La mine se auzea !Stau bine cu auzul ...cel putin pe partea dreapta se auzea o "troncaneala" minora si am fost la service! si mi-a gasit capul de bara dreapta cu un joc usor! Dar l-am zchimbat pe loc! Acum nu se mai aude nimic!?Masina are 42.000 km! Cam repede sa dus ...!Dar la ce gropi avem in Romania asta e de inteles ...
Leave a comment:
-
Vezi ca asta cu ''are putin joc'' e vorba mecanicilor din reprezentante. M-am dus odata sa fac revizia , iar dupa verificarea jocurilor imi spune ca un capat de bara are joc. Inainte cu 3 saptamani schimbasem respectivul cap de bara tot la ei,dupa ce am luat o groapa zdravana, scot factura si zic sa il schimbe pe garantie, au inceput sa se balbaie, a venit dacotecu si a verificat el jocurile si a zis ca e ok si sa inselat mecanicu
Deci verifica de doua ori pana sa aculti ''sfaturile'' mecanicilor.
Pe partea stanga am bieleta si capatul de bara de la 0 km si acum am aproximativ 170.000 kmLast edited by crull; 14 July 2011, 22:08.
Leave a comment:
-
nu prea , majoritatea sar de 100 mii si nu se schimba capetii de bara .
Leave a comment:
-
Problema Capat De Bara Dreapta!
Ati avut careva probleme cu capatul de bara de la suspensia fata?Eu deja am inlocuit unul pe dreapta!
Nu avea joc mare dar necesita schimbat!Am inteles de la mai multe persoane posesoare de Logan ca asta e problema lor frecventa!
Leave a comment:
-
Astazi am incercat si eu sa ma dumiresc de unde provine clampaneala din directie... Am virat maxim intr-o parte si am pus pe cineva sa miste scurt si repede de volan intr-o parte si in cealalta, si eu am stat cu mana pe burduful care imbraca bieleta... Se aude un zgomot metalic destul de pronuntat ca si cum s-ar lovi doua piese una de cealalta si se simte clampaneala si in tija bieletei...Nu stiu sigur insa daca este intr-adevar din bieleta (Doamne ajuta) sau o fi din caseta de directie, si nici nu stiu vreo metoda sa le deosebesc la jocuri. Din ce am inteles, astea cu servo sunt mai robuste, casetele ma refer.
Leave a comment:
-
Dap, iam si schimbat(tot kitul) si am doar 65kOriginally posted by ovitaxi View Postrulmenti de la telescop i-a verificat vreun loganist?
)
.Astea-s drumurile noastre.Stima, Ionut!
Leave a comment:
-
Asta incerc si eu sa aflu de multisor si nimeni nu mi-a dat inca un raspuns elocvent. Am si eu binecunoscutele pacaneli pe piatra cubica, la viteze moderate, in special cu volanul virat. Masina e MCV 1.6 16v, Laureate, februarie 2009, cu 41.000 km. Pacaneala am simtit-o de la inceput, nu cred ca aveam 7.000 km. Am dat roata jos si am verificat capatul de bara tragand cu forta de el de jos in sus si are joc pe directia de strangere cam 4-5 mm. Mentionez ca ambele fac la fel. Am intrebat la reprezentanta, masina fiind in garantie, si mi-au zis ca asa trebuie sa faca, ca au un arc acolo, si ca trebuie sa tragi serios de ele ca sa comprimi acel arc.
Deci pentru a nu stiu cata oara, sper ca acum ma va lamuri cineva... acea piesa de la capatul de bara, care din cate vad eu e tot pe sistemul pivot, e normal sa aiba joc? adica sa poata fi comprimat?
Leave a comment:
-
in mod normal,piesa banuita a fi defecta se schimba de proba,asta gen cap de bara sau bascula.sau,se demonteaza si se verifica pe banc.se apasa pe articulatie ,iar daca aceasta se duce in jos si are joc,se schimba.insa din pacate doar mecanicii vechi stiu treaba asta.cand te duci la un pusti care a facut un curs de o saptamana "la locul de munca",sa nu ai mari pretentii.ma gandesc io ca prostul de ce am vazut atatea loganuri infipte in stalpi si poduri din cauza defectiunilor tehnice.Originally posted by 77sky View PostMasina este in garantie. Nu se admit nici un fel de jocuri la organele directiei, de aceea se schimba in garantie. Dacia aproba astfel de operatiuni. Doar sa nu fie vreun service mai catolic decat papa.
Uite aici patania mea. Asadar una este schimbata de la 23600km iar a doua pe la 30000 km (daca imi aduc bine aminte)
Al doilea cap de bara nu se misca atunci cand trageai de roata, insa in viraj si portiune denivelata simteai bataile in volan (care nu puteau fi decat de la directie). Desi au facut testul de drum si au simtit jocul (loviturile in volan), nu le venea sa creada (nemiscandu-se roata). Abia dupa ce unul s-a urcat la volan alti doi trageau ca apucatii de roata si al patrulea observa, au initiat procesul de schimbare (comunicare cu Dacia si inlocuire efectiva).
Asadar, nu ai voie sa ai jocuri la organele directiei...
Leave a comment:
-
De origine, doar capatul de bara e cam 190 lei/bucata in magazin.Originally posted by RYCHY88 View Postcat costa bieletele de directie, parca si la mine troncane prin gropite sau pe drum pietrificat. si la cat se schimba in mod normal acele bielete?
Lemforder, aprozimativ 100 lei/bucata.
Te va mai costa refacerea geometriei rotilor.
Si eu am avut un scartait dupa iarna 2009/2010 de la mizeria infiltrata, am gresat pivotii capetelor de bara, merg si-acum, la 80k. Cauciucul de protectie e in regula.
Leave a comment:
-
adica ?
cand mi-am schimbat amortizoarele fata(pe la 140.k) mi-am luat si rulmentii noi ... aia vechi nu pareau obositi.
Leave a comment:

Leave a comment: