Schimbare Ulei Servodirectie La 1,4; 1,6 Mpi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• mr.K
    replied
    Noi vorbim de ulei servodirectie Logan, nu despre uleiul din cutie de la Honda.

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    si pe mine m-au batut la cap cu distributia. nu am facut-o la fix 4 ani ci la 4 ani si 3 luni la 45 de mii de km. dar la 4 ani m-au avertizat ce risc daca nu o schimb, recunosc ca bagasera frica in mine chiar daca multi mi-au zis ca la 45 de mii curelele nu-s uzate foarte tare, fapt care s-a si dovedit a fi real dupa inlocuire. totul era in stare foarte buna)

si eu ma gandesc ca nu ar fi pierdut ei ocazia de a mai lua niste bani, daca nu specifica inseamna ca o sti ei ceva si ca multe chestii care se vehiculeaza pe aici sunt din folclor, mituri, probabil de la vechiile dacii. eu doar la honda am intalnit termen de schimb numai pt uleiul de la cutie, si la manuala si la automata, la dsgurile de la vw (pt manuale nimic) si la bmwuri tot automate. de servo nicaieri, in nici un manual de intretinere,constructorul diverselor marci, inclusiv premium nu specifica ca trebuie schimbat, doar completat daca e cazul
    Last edited by Guest; 5 January 2014, 20:23.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Originally posted by e.t. View Post
    am dat un mail si la vc sa vedem care e pozitia lor. am mai intrebat si un tip care a terminat tcm-u si la fel mi-a spus ca nu se schimba, ca e circuit inchis in ambele cazuri, ca nu e supus conditiilor uleiului din motor, ca au o rata de degradare extrem de lenta si sa nu fac prostia sa le schimb ca ce o sa pun nu e la fel de bun ca ala pus de fabrica. si el are o skoda octavia 1 din 2003, 250 de mii de km si nu a schimbat niciodata uleiul de servo / cutie si merg bine amandoua, nu agata, nu fac zgomot nimic
    Eu am avut garantie 5 ani la masina, perioada in care am fost nevoit sa fac toate reviziile si inlocuirile, conform manualului de intretinere. La fiecare revizie, cei din reprezentanta imi spuneau ce anume se recomanda sa inlocuiesc; ulei, filtre, antigel, lichid de frana, distributie, etc. Niciodata nu mi-au spus nimic despre lichidul servo, iar eu nu cred ca cei din reprezentantele Dacia s-au gandit sa ma scuteasca de cheltuieli, in schimb m-au avertizat ce risc daca nu inlocuiesc distributia la termen. Cam asta e treaba cu inlocuirea lichidului servo; e pe contul tau, o faci sau nu.

Leave a comment:

• Leo0608
    replied
    @e.t si nicumig21fn mai puneti si voi mana pe o carte de mecanica, ca numai ineptii debitati pe aicea

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    lichidul de servo si frana se schimba daca ai inlocuit subansamble din compunerea sistemului respectiv
    De unde ati scos asta cu toate fluidele se schimba la 4 ani? Ati auzit de STRATEGIE DE MARKETING?? Dupa mine se schimba doar antigelul si anual uleiul motor ,
    Dupa tine, tu fiind cine? Proiectantul sef al masinii? Sau macar inginer auto?

Asa, ca o chestie, pune mana si citeste la cat recomdanda producatorul lichidului de frana schimbarea. 4 ani deja inseamna prea mult.

E treaba fiecaruia ce intelege prin schimbatul fluidelor la 4 ani. Tu faci ce vrei cu masina TA, dar nu ne certa prea tare pe noi ceilalti care nu facem ca tine, ok?
    Last edited by mr.K; 5 January 2014, 19:36.

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    tot citind pe aici m-au apucat si pe mine pandaliile cu schimbul uleiului de servo. am 4 ani si 8 luni si 54500 de km. am fost la reprezentanta, le-am spus ca vreau sa schimb uleiul, nu ca nu se schimba doar daca ai pierderi. bun. am sunat la alt service, le-am spus ce vreau, nu au zis nu dar cati km am cu masina. le-am spus si au zis ca e prea devreme, mai pe la 100 de mii asa, le-am spus si ca dacia nu zice nimic de ulei, mecanicul a zis "pai daca constructorul zice ca nu se schimba atunci nu-l schimbati. daca vreti eu vi-l schimb dar aveti prea putini km". m-am uitat in borcan, nivelul e la maxim, filtrul ala negru sau ce o fi e gol (e normal sa fie gol? banuiesc ca e de bine, inseamna ca nu a strans nici o impuritate; nu are ulei in el decat cativa vapori pe fundul filtrului), uleiul e inca rosu, foarte putin inchis, dar se vede clar ca e rosu si pare limpede asa. pana la urma nu-l mai schimb acum, mi-e frica ca cei de la servicul ala la care merg sa nu faca vreo prostie, sa nu stie sa-l schimbe si sa faca prostii pe acolo. in plus, daca ceva merge bine de ce sa ma apuc eu sa schimb?

m-am interesat cum e si la alti constructori. majoritatea nu zic nimic de schimbat uleiul de la cutie/servo dar mai sunt si unii care spun asta in carnetul lor de intretinere. de ex honda spune ca uleiul de la cutie manuala se schimba la 8 ani sau 120.000 km in conditii de utilizare normala (de fapt asta ar fi si semnificatia acelui filled for life, se prespune ca utilizatorul nu tine o masina mai mult de 8 ani) si la 4 ani sau 60 de mii in conditii de utilizare severe (eu nu duc cutia in 5-6 mii de ture, mai mult de 3-3500 nu depasesc deci intra la conditii normale). de uleiul de servo nu zice nimic ca trebuie schimbat.

am dat un mail si la vc sa vedem care e pozitia lor. am mai intrebat si un tip care a terminat tcm-u si la fel mi-a spus ca nu se schimba, ca e circuit inchis in ambele cazuri, ca nu e supus conditiilor uleiului din motor, ca au o rata de degradare extrem de lenta si sa nu fac prostia sa le schimb ca ce o sa pun nu e la fel de bun ca ala pus de fabrica. si el are o skoda octavia 1 din 2003, 250 de mii de km si nu a schimbat niciodata uleiul de servo / cutie si merg bine amandoua, nu agata, nu fac zgomot nimic
    Last edited by Guest; 5 January 2014, 19:12.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    E o interpretare proprie a unor useri; lichidul servo si cel din cutie, daca vrei il inlocuiesti daca nu, nu. Eu le-am inlocuit pe ambele, nu pentru ca asa scrie la manual , ci pentru ca asa am dorit. Daca bine nu am facut, atunci nici rau n-a fost.

Leave a comment:

• nicumig21fn
    replied
    De unde ati scos asta cu toate fluidele se schimba la 4 ani? Ati auzit de STRATEGIE DE MARKETING?? Dupa mine se schimba doar antigelul si anual uleiul motor , cu toate ca am dubii si aici (nu ca si-ar pierde proprietatile , are aceeasi densitate si dupa 8 ani, asa ne-au spus cei de la Renault sa le schimbam , dar hai sa ne gandim.......dece trebuie schimbat la 4 ani? constructorul cand a construit motorul a observat uzura consumabilelor si a unor subansamble la nr de KM EFECTIVI(nu timp, daca un producator ar da 10 ani la ulei, ce ar face timp de 10 ani???), lichidul de servo si frana se schimba daca ai inlocuit subansamble din compunerea sistemului respectiv , doar atunci, in rest se completeaza iar daca totusi il schimbi trebuie sa speli instalatia si sa schimbi toate garniturile de cauciuc asta daca nu vrei ca urmatorul defect la sistemul respectiv sa fie ""cedare garnituri de etansare"" dece ? simplu toate garniturile care au stat in lichidul/uleiul ""vechi"" isi vor pierde rapid elasticitatea, in noul lichid/ ulei si vor ceda, mai simplu de atat nu se poate. Bafta! Trebiue sa traiasca si producatori, vanzatori si mecanicii dar cei pacaliti suntem noi "" un lucru care functioneaza daca-l desfaci se strica"" Exista Logane in circulatie din 2004 si care nu au schimbat decat uleiul motor si antigelul si continua sa functioneze, raritati?nu doar mentenanta la pret scazut si proprietari care au inteles ca nu tot ce spun cei din service-uri este si adevarat.
    Last edited by nicumig21fn; 5 January 2014, 18:07.

Leave a comment:

• dsign
    replied
    Dar sa pui mana sa citesti 2 pagini mai in spate poti??? Dar sa pui mana pe o carticica si sa citesti, poti???

E mai simplu sa cada mura-n gura, ca la prosti, de pe forum???- nu te simti jignit, n-am nimic cu tine in afara de faptul ca esti lenes...

Pune ulei ATF D2, gasesti in orice supermarket sau la orice magazin de piese auto.

Orice lichid din masina nu tre sa stea mai mult de 4 ani (lichid servo, ulei cutie, antigel). Sa nu mai zic de lichidul de frana care trebuie schimbat MAXIM la 2 ani

Leave a comment:

• VlaD2803
    replied
    Si la schimb, ce fel de ulei trebuie si ce cantitate?1.4mpi 8v

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Ce sa mai completezi, schimba-l.

Leave a comment:

• VlaD2803
    replied
    Va salut. Eu am masina 1.4mpi 8v de 8 ani. Nu am schimbat niciodata uleiul, si acum observ ca volanul se roteste mai greu fata de altadata. M-am uitat la vas, si nivelul din pacate e sub minim. Uleiul este cel original. Cu ce fel de ulei sa completez? Stima.

Leave a comment:

• Tony
    replied
    Salut. Am un 1,5 dci din 2006 48k
    De vreo 10-12 zile am un "bazait" in dreptul farului stinga fata. initial am crezut ca este de la un releu din cutia de linga baterie....dar totul parea in regula. Pe urma am verificat si pare ca bazaitul vine dinspre pompa de servodirectie....care la modelul asta e la mama dracului pe sub baterie. Am completat vreo 30 ml ulei in pompa dar zgomotul persista. Ce ar putea fi? Nu stiu daca este o defectiune grava sau nu. Pretul la o pompa de servodirectie la modelul asta este prohibitiv ....ceva la 3500 roni la unix auto.
    Pot sa merg cu ea asa?
    Multumesc anticipat pentru pareri.
    Cu stima

Leave a comment:

• Khaymera
    replied
    Va salut, dupa ce am citit parerile voastre am decis sa schimb si eu uleiul de la servo, si bine am facut.
    Dupa schimbarea lui parca este alta masina, merge mult mai usor volanul si nu spuneti ca este efectul placebo. Dar bine Loganul meu are 7 ani....si nu a fost schimbat niciodata acest ulei.
    Eu am bagat Aral norma Dexron II D si sunt de parere ca orice ulei se deterioreaza dupa o perioada de cativa ani si chiar daca pare ok trebuie schimbat.
    Attached Files

Leave a comment:

• electrica2000
    replied
    lasa ca am pus eu asa ceva ,uleiul asta ,e cel mai ideal,apropo de buba asta cu sonda,toata gama renault se vaita de asa ceva ca pica pe acolo ,dupa un nr de km,asta e o schimbam si nu va mai contraziceti an uleiuri degeaba ,simplu ulei de servo.
    toata treaba 10 min,pentr u prima oara umblat acolo.

cea veche am i pica ,ca era fisurata catre teava pe hexagon,trebui cheie de 21 si nu 22 ,cum am vazut pe aici.
    Attached Files

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google