deschidere portbagaj din telecomanda

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• bbszilveszter
    replied
    Originally posted by edy28 View Post
    salut ,marius4d poti fi mai explicit cu releul ,releul e numerotat cu : 87a ,87 ,85 ,30 ,86,cum se leaga la alarma ?

cum aflu daca alarma imi da semnal ''+'' sau ''-'' ?
    85 minus, 86 + de la alarma (sigur + scoate), 30 + pentru forta si 87 plecare la motoras!30 cu 87 functioneaza si invers.

Leave a comment:

• edy28
    replied
    salut ,marius4d poti fi mai explicit cu releul ,releul e numerotat cu : 87a ,87 ,85 ,30 ,86,cum se leaga la alarma ?

cum aflu daca alarma imi da semnal ''+'' sau ''-'' ?
    Last edited by edy28; 2 March 2012, 16:40. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• marius4d
    replied
    Mai simplu ar fi sa ne spui daca alarma iti da semnal pe (-) sau (+). De obicei ai semnal(-). Daca da acel semnal, sau fir cum vrei tu sa-i spui, vine legat la bobina unui releu cu 5 picioruse pe care il gasesti si la magazinele auto. Cu un fir de(+) trecut printr-o siguranta il legi la celalalt terminal al bobinei si la contactul normal deschis (NO) al releului. Iesirea contactului NO il duci la motoras sau acuator. Masa acuatorului o iei de pe caroserie.
    Last edited by marius4d; 13 February 2012, 21:40. Reason: Greseli gramaticale

Leave a comment:

• iulyfigm
    replied
    Originally posted by danielliviu View Post
    E de preferat sa pui releu. Foarte rar sunt alarme care au releu pentru canal auxiliar incorporat.
    Nu ai cum sa faci incuiere.descuiere si deschidere din acelasi actuator. Doar modelele vechi (2004 - 2006) necesita un singur actuator pentru deschidere deoarece la aceste modele portbagajul este tot timpul incuiat.
    Azi m-am lamurit cu inchiderea/deschiderea si inchuierea/descuierea.
    Adica merge deschis (cu un actuator) chiar daca este incuiat (butonul este blocat).
    Am testat si sa inchid portbagajul cu yala inchisa si se inchide si incuie.
    Dar am niste nelamuriri.

Mai exact: am o alarma ALCAR H22 si are o iesire pentru actionarea electrica a deschiderii portbagajului din telecomanda. In cartea tehnica mai scrie ca este iesire tip "open collector, activa spre masa, capabilitate maxima in curent de 500mA.
    Eu am masurat tensiunea si la apasarea butonului telecomenzii imi indica 7mV si 2.7mA.
    Tot in carte mai scrie ca este necesar un releu.

Intrebari:
    1. Ce fel de releu si cum se conecteaza?
    2. Cate fire trebuie trase si ce dimensiune?
    3. Trebuie conectate si o rezistenta? Daca da de cat?

Multumesc mult!

Leave a comment:

• bbszilveszter
    replied
    Alarma mea avea relea si siguranta pe iesire... ca prima data am pus releul, dupa aia am vazut ca este siguranta...dar e bine sa pui releu daca nu stii sigur, sau sa vezi specificatiile din carte(cat poate suporta alarma, ce consum are motorasul...)

Leave a comment:

• danielliviu
    replied
    E de preferat sa pui releu. Foarte rar sunt alarme care au releu pentru canal auxiliar incorporat.
    Nu ai cum sa faci incuiere.descuiere si deschidere din acelasi actuator. Doar modelele vechi (2004 - 2006) necesita un singur actuator pentru deschidere deoarece la aceste modele portbagajul este tot timpul incuiat.

Leave a comment:

• iulyfigm
    replied
    Am alarma instalata si are posibilitatea de a trage un fir pentru deschidere portbagaj (actionare prin telecomanda).
    Intrebarea este daca trebuie vreun releu intre centrala alarmei si actuator sau il pot lega direct la actuator?

Multumesc!

Si inca o intrebare: a incercat cineva a instaleze si incuiere/desuiere + deschidere portbagaj cu aun singur actuator?
    Si daca da cum a reusit?
    Last edited by iulyfigm; 22 January 2012, 15:35. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• danielliviu
    replied
    Da, sa muti firul de alimentare legat de casetofon pe siguranta de la inchiderea centralizata. Si sa pui un releu, altfel butonul se arde relativ repede.

Leave a comment:

• milyoana
    replied
    am instalat si eu un acuator la portbagaj am tras fir pana la un buton montat sub reglajul farurilor. problema e ca am tras curent de la casetofon pe care am pus o siguranta, mai trebuie si altceva sa nu se intample ceva?

Leave a comment:

• huffy
    replied
    .

Originally posted by Narcisuc20 View Post
    Daca leg actuatorul la butonul de deschidere usi de la bord direct sa mi se deschida la prima apasare mai am nevoie de altceva?

Masina e model ambiance 2005 si are deschidere doar din cheie fara telecomanda!
    La modelul din 2005 se poate aloca cheie cu telecomanda,ca la modelele superioare si se activeaza din UCH functia pentru deschiderea portbagajului.Iesirea pentru portbagaj e pe UCH la pinul B1(mufa alba).La prima apasare pe butonul DESCHIS al telecomenzii se vor deschide usile,iar la a doua portbagajul.Din interior se deschide de pe butonul de centralizata,tot prin apasare pe deschis.

Originally posted by Spliff View Post
    Salutare.
    Intreb si eu, ca un total necunoscator, fara sa modofic/adaug tije, amortizoare si alte artificii, pot deschide portbagajul din telecomanda la alarma? Nu ma intereseaza sa sara 2 metri capota sau alte chestii de genu, pur si simplu o modaliate de a deschide portbagajul pentru ca vreau sa scot toate incuietorile de pe masina. Din pacare, pentru mine desigur, maine o bag in service pentru mici modificari si o parte din incuietori vor zbura de maine, asa ca daca se gaseste cineva sa-mi spuna daca e posibil pana maine, as aprecia enorm.
    E foarte posibil sa ai fir de comanda pentru portbagaj pe cablajul alarmei.
    Last edited by huffy; 30 October 2011, 23:56.

Leave a comment:

• Spliff
    replied
    Salutare.
    Intreb si eu, ca un total necunoscator, fara sa modofic/adaug tije, amortizoare si alte artificii, pot deschide portbagajul din telecomanda la alarma? Nu ma intereseaza sa sara 2 metri capota sau alte chestii de genu, pur si simplu o modaliate de a deschide portbagajul pentru ca vreau sa scot toate incuietorile de pe masina. Din pacare, pentru mine desigur, maine o bag in service pentru mici modificari si o parte din incuietori vor zbura de maine, asa ca daca se gaseste cineva sa-mi spuna daca e posibil pana maine, as aprecia enorm.

Leave a comment:

• Narcisuc20
    replied
    Si de ce releu as avea nevoie?

Leave a comment:

• danielliviu
    replied
    Mai ai nevoie de un releu. Curentul e prea mare sa-l pui actuatorul direct pe buton.

Leave a comment:

• Narcisuc20
    replied
    Daca leg actuatorul la butonul de deschidere usi de la bord direct sa mi se deschida la prima apasare mai am nevoie de altceva?

Masina e model ambiance 2005 si are deschidere doar din cheie fara telecomanda!

Leave a comment:

• ady_green
    replied
    Multumesc frumos

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google