O duba.
Deci marimea conteaza.
Pai, zice ceva de soferul dubei fara stele NCAP?
De aia spuneam si de G Klasse si Range Rover.
Loganul a fost aruncat in afara drumului, de aici putand rezulta multe explicatii referitor la traumatismul craniocerebral.
Logan 1.6 16v Laureat Sau Hyundai I30
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Acum am citit si eu articolul.
Deci avem asa:
- una bucata CEED impact frontal cu utilitara+ pe lateral, ca doar nu s-o fi botit in spate in halul ala prin efectul de Domino.
Urmari:Au ajuns la noi doua femei, una in varsta de 30 de ani, iar cealalta de 36 de ani. Ambele sunt constiente si stabile. Pacienta in varsta de 30 de ani, pasagera din drepta, a suferit o fractura de bazin si multiple leziuni, fiind internata la Sectia de Ortopedie pentru operatie. Soferita, cea in varsta de 36 de ani, a suferit o fractura de stern si un traumatism toracic.
- Una bucata Logan care a fost mai mult sters de autoutilitara (a se vedea in poze)
Urmari:
O alta victima, din masina Dacia Logan, a fost transportata de urgenta la Spitalul de Neurochirurgie din cauza unui traumatism cranio-cerebral sever.
Acum nu cunoastem datele- poate ala din Logan nu avea centura.... dar eu zic ca Ceedul s-a comportat f bine!
Deci sa inteleg asa:
-ca o masina de 3 stele e de preferat uneia de 5 ca oricum e marketing pur (apropo de tetiere Ceed le are active)
-ESP ul e de fitza- cea mai mare prostie
-Climatronic se poate pune f usor
-Singura diferenta intre cele 2 masini o face sistemul Follow me home care costa 3,000 EUR si nu face
))))))
Am ajuns sa ne dam cu parerea cum sta treaba cu Hummer si ML. Nu inteleg ce treaba are coada vacii cu stampila primariei.
Last edited by eugenmanea; 22 February 2012, 14:17.
Leave a comment:
-
Cezar, crezi cumva ca un impact al genunchilor cu botul masinii care te ciocneste, inseamna ca masina ta s-a deformat bine si absorbit energia?
Stelele NCAP se dau cum se dau, pana si masinile chinezesti au 4 stele, acum.
Nu te scutesc de neplaceri.
Iar faza aia cu masina mica si sigura e valabila la fel de mult cum un Smart are castig de cauza in impactul cu un G Klasse.
Va doresc sa nu probati niciunul vreo stea din dotarea masinii.
Ma-ntreb, Huidu o fi simtit decelerarea?
Daca stai la semafor si intra unul in tine, din spate, e posibil sa suferi fractura de vertebre, doar pentru ca tetiera ta e proiectata/aranjata prost. Lasa vitezele mai mari cumulate, ca totul e doar noroc chior sa scapi.Exact cum a zis si Cezar... conteaza acea decelerare brusca, ea supune corpul la solicitari imense si asa apar leziunile interne... n-ai nicio zgarietura pe tine dar esti mort.
Leave a comment:
-
Daca oamenii din Kia aia au supravietuit, atunci toate sistemele si ranforsarile si-au facut datoria, ca pana la urma la asta se rezuma totul, masina poate sa se faca si cat un cub.. daca traiesti e bine.
Exact cum a zis si Cezar... conteaza acea decelerare brusca, ea supune corpul la solicitari imense si asa apar leziunile interne... n-ai nicio zgarietura pe tine dar esti mort.
Leave a comment:
-
Bre senior K, la ce decelaratii iti supui corpul in cazul unui accident ce presupune deformarea cupolei si altele asemenea, faci ciorbita de ficat, splina sau chiar intestine.
Nu-i de joaca cu decelerarea asta. De accea toate masinile se fac praf si pulbere, insa interiorul ramane compact.
Altfel, aro 244 ar fi cel mai bun, ca doar are tabla groasa nu gluma.
Leave a comment:
-
Il sustin pe nea Ca, sa tii cont cand dai comanda de un G classe, desi sunt sigur ca n-ai refuza vreun Hummer H1, sa ma treci si pe mine pe carnetel
Leave a comment:
-
Ivan Marian intra putin pe www.euroncap.com
Ai sa vezi acolo ca e defalcat...cate puncte se obtin pe pasageri, pietoni, impact lateral, impact frontal. cele mai protejate zone, unde protectia e mica...
Deci intra pe Logan si pe I30.Ceed si poti sa judeci singur.
PS Acum m-am uitat la poza aia cu Ceed. Oamenii aia chiar au avut zile si eu zic ca masina s-a comportat f bine daca au scapat numai cu atat!
Leave a comment:
-
Mai pun odata poza aia, ca Eugen n-are chef sa citeasca din urma.
precizez ca impactul n-a fost lateral, ci frontal.
Pai a trecut prin partea stanga, din fata pana in spate, cu toate ranforsarile.
Nepotu, bine ca exista zone de deformare. Mai nasol e sa fie TOATA masina o zona deformabila, ca sigur te vor culege cu penseta, ala de la SMURD.Attached FilesLast edited by mr.K; 22 February 2012, 14:01.
Leave a comment:
-
Pietonii sa stea in casa, cine-i pune sa umble pe sosele
.
Daca vreti sa le comparati la stelele verzi EuroNcap comparati-le pe bucatele, dupa zonele de pe corpul manechinului. Kia iese mai bine decat Loganul. Restul: centuri cu dinamita, ESP, etc. sunt cancan la coliziunea cu un zid.Last edited by Cristi_LCD; 22 February 2012, 14:00.
Leave a comment:
-
Din cate stiu o masina indiferent de clasa este PUNCTATA sau DEPUNCTATA si in functie de siguranta pietonilor. Adica are 5 Stele daca indeplineste si acest criteriu.
Bun, acu va intreb pe toti: Cati dintre voi care ati cumparat autovehicule v-ati gandit si la siguranta pietonilor ?...Va zic eu,,nici unul ! Asa ca o stea sau doua este data si pt siguranta pietonilor si tare ma intreb daca EUGEN i-a intrebat pe aia de la KIA si despre treaba asta! Sunt sigur ca si-a cumparat masina doar pt el si mai mult ca sigur nu s-a gandit si la pietoni ,,de fapt nu ne gandim nici unul ca nu are rost! Il iei pe pieton pe capota si apoi il dai cu capul de bordura lui Videanu sau il calci pe cap din cauza vitezei dupa ce zboara prin aer ca ghiuleau si cade pe caldaram !
ps..Nepotu..,,in cazul dat de tine nu e bine ca la final ajungi sa fi strivit cu tot cu AIRBAGURI intre alte masini mai mari..In loc sa se deformeze masina si sa absoarba/disipeze energia impactului, o sa te deformezi tu .
Cel mai bine ar fi sa le facem ""DA CURSE"" si sa le sudam custi din bari de otel pe interior
asa garantat mai scapi cu viata si nu vei fi strivit.
Last edited by Ivan Marian; 22 February 2012, 14:00.
Leave a comment:
-
Mr.k iar te chinuie nestiinta si incepi sa debitezi vrute si nevrute. Ai concluzionat tu repede ca nici urma de ramforsari la Ceed si mai mult- galbejitii astia s-au lipsit de niste conserve de orez si au facut caroserie de Ceed.
Diseara o sa pun niste poze cu Ceedul desfacut si sa vezi cam ce ramforsari are.
De ce crezi ca e mai greu cu 250 kg fata de Logan in conditiile in care cutia si motorul sunt mai usoare decat la Logan? Or fi plasticele alea de pe bord cu plumb in ele...
Normal ca intre un SUV si o masina mica SUV ul nici nu tuseste-s-a facut un crash test frontal intre Fiat 500 (5 stele) si Audi Q7 sau ma rog..un suv de la Audi nu mai retin exact -care avea 4 stele si ...ghiciti cine a iesit mai sifonat...
Masinile moderne sunt facute sa absoarba socurile si pe afara sa se faca praf...iar inauntru habitaclu sa ramana intact.
Daca faci un crash frontal intre un Audi 100 si un Megane 3- megane 3 va iesi mult mai sifonat, numai ca ocupantii Audi 100 vor fi morti pe cand cei din Megane 3 au sanse mari sa nu pateasca mare lucru.
Thread ul asta s-a prelungit atat pentru ca in cazul asta sunt cativa care chiar poseda I30/Ceed.
In celelalte vs uri gen Logan vs Skoda Octavia Tour ;Logan vs Chevrolet; Logan vs Opel Astra nu a existat nimeni care sa fie posesor si sa vina cu contra-argumente.
Jap Jap cativa useri ce tare e Loganu fata de Octavia si marea concluzie: Logan e masina fata de Octavia! Topic closed.
Leave a comment:
-
Nepotu, Mercedes aia sunt destui de inteligenti sa lase parti deformabile.
Eu prefer sa nu se lipeasca cupola si tabla din laterala de mine, asa cum e intr-o poza ceva posturi mai inainte.
Leave a comment:
-
Da... o masina mega-ultra ranforsata care sa nu se deformeze deloc e solutia ideala in cazul unui accident auto
! In loc sa se deformeze masina si sa absoarba/disipeze energia impactului, o sa te deformezi tu
.
Leave a comment:
-
Guest repliedgluma ca gluma,dar unii o i-au de buna treaba cu stelele si ajung la ele mai repede decat trebuie.
eu raman la parerea mea ca e un marketing murdar si necinstit ,numai sa creasca volumul vanzarilor.
Leave a comment:

Leave a comment: