Care soferi va enerveaza cel mai tare?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nu ma incalzeste e clar, dar prefer ca totusi faptasul sa vada de dupa gratii urmatorii ani.

    In China, acel chinez facea ani grei de puscarie. In USA trebuia sa asigure traiul familiei celui decedat, pana copiii erau majori.
    La noi se da ceva scrie pe o hartie, dupa cum am mai zis, buna pentru frectie la buci.

    Comment


    • si continuarea "Chinezul care la sfârşitul anului trecut a omorât un braşovean pe o trecere de pietoni din comuna Voluntari a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Cetăţeanul chinez l-a abandonat pe bărbatul lovit, care, din cauza rănilor grave, a murit la câteva ore după accident. Vinovatul a aruncat plăcuţele de înmatriculare pe un câmp şi a fugit din ţară. Ulterior, poliţiştii au reuşit să-l identifice cu ajutorul martorilor, însă chinezul a negat că el ar fi vinovat de producerea accidentului, deşi maşina lui avea semne evidente că fusese implicată într-un accident. Braşoveanul omorât era tatăl a doi copii mici, de 3 respectiv 4 ani, singurul întreţinător al familiei. El plecase din Braşov pentru a face lucrări de amenajări, în construcţie, în Voluntari şi urma să se întoarcă peste câteva săptămâni acasă. Din nefericire el nu a mai apucat să facă acest lucru. "http://www.brasovultau.ro/A-omorat-un-brasovean-pe-zebra-si-a-scapat-cu-suspendare-57542.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&u tm_campaign=Feed%3A+bvtaufeed+%28Ultimele+%C5%9Eti ri++-+Bra%C5%9Fovul+T%C4%83u%29
      "light up the darkness" Bob Marley

      Comment


      • Originally posted by mr.K View Post
        Nu doar la contraventii ma refeream ci si la infractiuni.

        Permis suspendat pentru neacordare de prioritate, depasire pe linie continua (in special in curbe), depasire viteza cu peste 50km/h, conducere sub influenta alcoolului, conducerea autovehicolului avand permisul suspendat.

        Asta arata un comportament rau intentionat in trafic, care a dus pana la urma la lovirea unor cetateni pe zebra, ceea ce e foarte grav. Rar e vinovat pietonul calcat pe zebra, de obicei asta se intampla cand respectivul apare pe zebra alergand si sarind in fata masinii aflata la 1-2 metri de zebra, adica efectiv ti se arunca pe capota.

        Dar cum am zis, martorii sunt cei care pot face lumina in situatia in care s-a produs accidentul. Una e sa vii cu viteza, sa faci drifturi, sa ma isi claxonezi eventual lumea de pe zebra sa se dea din fata masinii, ca muschii tai vor sa treaca rapid pe acolo si alta e sa ai o intamplare nefericita.
        Dintre toate alea enumerate de tine mai sus, doar partea cu permisul suspendat constituie infractiune, restul sunt doar contraventii, deci nu intra sub incidenta legii penale.

        Antecedentele arata un comportament in trafic?
        Sa presupunem ca eu lovesc o persoana pe zebra si in sala de judecata mai este cineva care are permisul de conducere de 12 ani (ca si mine) dar el s-a urcam la volan doar in ziua in care a lovit pe cineva pe zebra.
        Judecatorul o sa se uite la mine in "cazier" si o sa vada ca am vreo 10 contraventii pentru depasirea vitezei si pentru oprire neregulamentara. Dupa aia se uita si la el si o sa zica: "aaaaa, vezi? asta a fost cuminte, lui ii dau cu suspendare" iar mie, care am contraventii, o sa-mi dea cu executare.
        Observi de ce nu merge cum ai zis tu?

        Martorii? Martorul nu are niciun cuvant de spus in cazul unui accident. Nicio instanta nu va considera ca fiind o proba de netagaduit marturia unuia care spune ca masina avea peste o suta la ora. La dosar vor fi puse doar expertizele tehnice in care se arata viteza din momentul impactului. Doar nu te astepti ca un judecator sa-l asculte pe unu' care are 4 clase si venea cu sacosa de la piata atunci cand a vazut accidentul.

        Cele mai frecvente cazuri in care un judecator da o sentinta cu executare, sunt cele in care vinovatul este sub influenta alcoolului in momentul producerii accidentului. Daca refuza sa i se recolteze probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei, este la fel de rau ca si cum ar fi baut (cazul X5-ului de pe Calea Floreasca).
        Cunosc, personal, o tipa care face vreo 3 ani de inchisoare dupa ce si-a omorat 2 prieteni. A baut in club, apoi a intrat cu masina intr-un pom.
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

        Comment


        • Taximetristii clar.. dupa ce ca le dai prioritate mai mereu ca asta este pentru ei timpul costa . Nici cand au cedeaza nu se opresc sa treci tu . Mai acum 2 zile veneam dupa drum cu prioritate ce crezi el se baga imi taie fata il claxonez si tot el face figuri punea frane si chesti . La un momendat lam depasit si pana la urmatoare intersectie l-am tinut in 30 km/h si nici nu ma putea depasii ca era aglomerat

          Comment


          • Infractiune e si conducerea sub influenta alcoolului peste o anumita limita.

            Sa presupunem ca eu lovesc o persoana pe zebra si in sala de judecata mai este cineva care are permisul de conducere de 12 ani (ca si mine) dar el s-a urcam la volan doar in ziua in care a lovit pe cineva pe zebra.
            Judecatorul o sa se uite la mine in "cazier" si o sa vada ca am vreo 10 contraventii pentru depasirea vitezei si pentru oprire neregulamentara. Dupa aia se uita si la el si o sa zica: "aaaaa, vezi? asta a fost cuminte, lui ii dau cu suspendare" iar mie, care am contraventii, o sa-mi dea cu executare.
            Observi de ce nu merge cum ai zis tu?
            Ce ai tu pe "cazier" nu-i agravant pentru stabilirea pedepsei.

            Daca aveai permisul suspendat de vreo 3 ori pentru alcool la volan, accidente grave cauzate de tine, dosar penal pentru conducere avand permisul suspendat, da.

            Eu inteleg ce vrei sa zici tu, tu nu vrei sa intelegi la ce ma refer eu. Unii sunt recidivisti, dar rau de tot, vere.

            Cat despre martori, in justitie se iau in considerare marturiile si decide judecatorul cum i se scoala lui.
            De aia ar trebui sa avem JURATI.

            Comment


            • Nu, infractiune este conducerea in stare de ebrietate. Conducerea sub infulenta alcoolului este contraventie.

              Sa nu ai impresia ca scriu aici ca sa ma contrazic cu tine, incerc sa-ti explic care este sistemul din punct de vedere obiectiv (desi am mai spus ca o persoana nu are cum sa fie obiectiva niciodata).

              Recidivist este cel care omoara a doua oara, dupa ce prima data i se da o pedeapsa cu suspendare. Daca ai contraventii in spate nu te poti numii recidivist.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

              Comment


              • Recidivist este cel care omoara a doua oara
                Adica e musai sa-l omoare prima oara, nu ajunge ca l-a schilodit, ca sa fie considerat recidivist cand omoara a doua oara un om pe zebra ? Pai in felul asta, nimeni nu mai face parnaie, ca prima oara primeste cu suspendare.
                La asta ma refeream cand ziceam de conducere sub influenta alcoolului peste o anumita limita. Ebrietatea la unii incepe de la o bere, la altii de la 17 beri, nu poti standardiza ceva de genul asta decat prin alcoolemie.
                Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
                Last edited by mr.K; 28 June 2012, 16:16.

                Comment


                • Pai da si juratii il declara bun de parnaie iar judecatorul la stabilirea anilor de puscarie ii da cu suspendare
                  "light up the darkness" Bob Marley

                  Comment


                  • Sun influenta alcooluilui este atunci cand ai o alcoolemie de pana in 0.8 g/l, iar peste valoarea asta, este stare de ebrietate. Pana in 0.8 g/l nu este infractiune.

                    Ma opresc aici pentru ca nu suntem pe aceeasi frecventa de unda. Eu iti spun care este treaba si de ce este treaba asa, iar tu vorbesti de cum vrei tu sa fie. N-ajungem nicaieri asa.
                    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                    Comment


                    • Ca in USA as vrea sa fie.
                      Daca s-ar pune in vigoare legile americane in Romania, nu ar fi destule puscarii sa-i incapa pe toti.

                      Vitri, noi vorbim acum ca oameni neimplicati.
                      Doamne fereste ca cineva sa fie implicat indirect intr-o tragedie, de partea victimei. Iti garantez ca "ii ia glanda", daca cel vinovat primeste cu suspendare. Si corect ar fi, sa fie cercetat pentru omor si condamnat tot cu suspendare, ca are circumstante atenuante bazate pe stresul emotional.

                      Huidu, care cu buna stiinta haladuia pe contrasens, va lua cu suspendare.
                      Madama lui Paunescu care a depasit dita' coloana de masini pe contrasens, a luat cu suspendare.

                      De ce? E clar dovedita INTENTIA de a fi unde nu trebuie sa fie, adica PE CONTRASENS. SI e mare PROBABILITATEA sa dai peste cineva care circula regulamentar, ca e drum public, nu inchis pentru competitii de raliuri.

                      Asa si la zebra, cand vii cu viteza, cam iti arati INTENTIA sa treci peste oricine INDRAZNESTE sa traverseze.
                      Last edited by mr.K; 28 June 2012, 16:26.

                      Comment


                      • E din codul penal:

                        "Art. 20: Vinovatia

                        (1) Fapta prevazuta de legea penala care prezinta pericol social este savarsita cu vinovatie cand este comisa cu intentie, din culpa sau cu intentie depasita.

                        1. Fapta este savarsita cu intentie cand infractorul:
                        a) prevede rezultatul faptei sale, urmarind producerea lui prin savarsirea acelei fapte;
                        b) prevede rezultatul faptei sale si, desi nu-l urmareste, accepta posibilitatea producerii lui.

                        2. Fapta este savarsita din culpa cand infractorul:
                        a) prevede rezultatul faptei sale, dar nu-l accepta, socotind fara temei ca el nu se va produce;
                        b) nu prevede rezultatul faptei sale, desi trebuia si putea sa il prevada
                        ."

                        Observi diferenta de nuanta dintre intentie si culpa?
                        Chiar daca ei sunt jmecheri naturali si merg ca si cum soseaua ar fi a lor, sunt atat de idioti incat pot sa prevada ca actiunea lor ar putea omori pe cineva, dar nu urmaresc asta. Este exact cazul ala in care multi spun "lasa frate ca eu merg tare ca nu pot sa merg altfel, daca e sa mori, mori si acasa".

                        Aici ar trebui lucrat la obtinerea permisului de conducere. Eu cand am fost sa fac testul psihologic si analizele medicale, acum doi ani pentru categoria A, duduia aia m-a pus sa desenez un copac si sa gasesc nu stiu ce cifre pe o foaie, iar doctorita atunci cand m-a vazut a semnat pe foaie ca sunt apt (probabil ca am ochii frumosi sau ceva) si cica "va vad o persoana foarte spirituala, nu aveti cum sa picati acest test". Si intr-adevar, am vazut toate literele alea, am stat in maini si in limba asa cum mi-a zis ea, dar ma gandeam ca oricine poate trece de testele alea inepte, deci orice scelerat poate sa ajunga sa conduca o masina, sau, mai rau, o jucarie care atinge 200 km/h in 7-8 secunde (in cazul de fata).
                        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                        Comment


                        • Asa si la zebra, cand vii cu viteza, cam iti arati INTENTIA sa treci peste oricine INDRAZNESTE sa traverseze.
                          mr.K, dumneata intelegi faptul ca zebra iti da ca si pieton, PRIORITATE si nu IMUNITATE? Trebuie facuta cumva o diferenta intre cel ce loveste un pieton pe zebra cu 40-50 km/h si cel care goneste inconstient.
                          Acum aproape o luna o fata de 13-14 ani a fost lovita pe trecerea de pietoni din fata restaurantului Pescarul din Galati de catre alta fata de 19 ani, soferita aia avea 9 luni de cand luase permisul si a declarat ca pietonul i-a aparut dintre masinile parcate pe zebra. In cazul de fata pe cine vrei sa bagi la puscarie, tu crezi ca esti ferit de scenariul asta?

                          Comment


                          • "Pietonul a aparut"
                            Frecvent ma intalnesc cu aceste cazuri.
                            Succesiv ar trebui sa se intample astfel: tu, sofer, vezi trecerea de pietoni.
                            Presupui (Da! Presupui) ca acolo este pieton, sau mai multi si dai ochii roata dupa ei, reducand viteza.
                            De vezi vehicule stationate pe acea trecere de pietoni, care iti obstructioneaza campul de vizibilitate ce faci? Accelerezi, cumva?
                            Reduci, mergi atat de incet si la relanti e mult, incat sa poti frana, atunci cand vei vedea un eventual pieton.
                            In aceste conditii, data fiind fragilitatea fiintei umane si viteza data de treapta I poate fi grava...
                            Sotiei, incepatoare fiind, i-am zis din start: Vaneaza trecerile de pietoni! Fii foarte atenta acolo daca sunt trecatori care dau de inteles (sau nu!) ca vor sa treaca, pregatita sa fii, incat sa franezi!
                            Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

                            Comment


                            • Teoria e stiuta de majoritatea, practica insa omoara oamenii, cine trece in tr. 1 pe trecerile de pietoni? In ritmul asta prefer sa ma deplasez taras pe burta, ajung mai repede unde am treaba. Nu e mai usor ca cel ce risca sa iasa cel mai sifonat din intamplarea asta sa se protejeze? Instinctul de autoconservare este prezent in tot ce se numeste viu pe planeta asta, mai putin la romani, care are prioritate, pe persoana fizica eventual...
                              A nu se intelege gresit, nu iau apararea soferilor inconstienti de pe sosele, e pacat totusi ca si pieton sa ajungi cu oase rupte la spital cand puteai sa mai astepti pe trotuar cateva zeci de secunde, am fost la multe accidente rutiere si nu am vazut pana acum nici o victima vindecata de lege.

                              Comment


                              • Eu inteleg ce vrei sa zici, vasile78, in calitate de pieton, sunt primul care ma apar, prin asigurare, nu ma las in pedala soferului care trece pe zebra.
                                In calitate de sofer, prefer sa ma feresc si sa merg chiar si cu viteza melcului, numai sa nu fie vreun eveniment.
                                Doua intamplari, nu fabule.
                                Cunostinta, militian tanar atunci si fara experienta, in misiune fiind, a intrat in intersectie cu semnalale active, crezand ca are prioritate.
                                A facut praf o masina civila, nu cunosc daca si cu vatamare corporala, dar cred ca nu.
                                A platit cu varf si indesat, vinovat fiind, de producerea accidentului.
                                A presupus ca era in misiune si ca lumea trebuia sa faca partie in calea lui. WRONG!
                                A doua era sa o patesc eu, desi nu intru-totul din vina mea.
                                Eram acum vreo doi ani, prin tara, pe la Sibiu. Ajunsesem intr-o localitate.
                                Intru pe drumul principal, ceva lume pe sosea, merg incet, din ce in ce mai multa lume, abia mergeam, cativa cm pe secunda...melc ce sa mai! Inapoi NU era chip sa o intorc.
                                Realizasem, prea tarziu, ca era un fel de festival local, sarbatorire a localitatii.
                                Ma ia la intrebari un politist.
                                Ce cautati aici?!?
                                Si ii raspund: rulez pe un drum public!
                                Sunteti pe drum public, dar aici este o festivitate locala, nu aveati ce cauta aici!
                                Si...ma rog, cum trebuia sa NU fi ajuns aici? Nu cumva postand d-voastra un indicator, la capatul drumului si fiind un coleg acolo, care sa devieze traseul.
                                A tacut, mi-a indicat pe unde sa ies.
                                Am tremurat din toate madularele, pana am iesit de acolo, era puhoi de lume si eu ...motz!
                                Am asteptat ceva, pana s-a eliberat, de am putut disparea.
                                Cred ca m-au injurat toti pietonii cat de tampit am fost de am ajuns acolo si totusi nu era vina mea

                                Si acum sa zambim putin:
                                Nu odata mi se intampla sa acord prioritate copiilor, care sunt in trecere spre scoala si sa imi multumeasca, chiar din buze, insa felul cum a facut-o o copchila de vreo 8 anisori...cu zambet si degetul in semn de ok, mi-a ramas pe retina.
                                Oare cati pietoni (sau noi insine!) multumesc?
                                Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google