Care soferi va enerveaza cel mai tare?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Conducere sub influenta alcoolului, depasirea cu mai mult de 50km/h a vitezei regulamentare si cred ca se mai pot gasi.

    Comment


    • Exista o metoda care ar avea mai multe beneficii decat toate pedepsele: 3 ani scoala de soferi ca in Finlanda!
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

      Comment


      • Desi cred ca orele de scoala sunt prea putine acum nu cred ca lipsa bunului simt poate fi compensata prin mai multe ore de scoala. La ce foloseste ca tu ai facut 3 ani de scoala si poti sa parchezi meserias daca te urci mort de beat la volan sau mergi cu 80 unde este limita de 30 pentru ca este o scoala acolo?

        Comment


        • Originally posted by darksid3 View Post
          Exista o metoda care ar avea mai multe beneficii decat toate pedepsele: 3 ani scoala de soferi ca in Finlanda!
          Mai simplu sa se aplice legea! Ai gresit sa te arda!

          Comment


          • Faptul ca aplica legea, nu va stopa numarul celor ce-si pierd vietile. Intr-o tara civilizata, primordiala este cauza finala. Faptul ca un om a murit, nu mai conteaza nici daca il crucifica pe cel care l-a omorat, deci se cauta reducerea drastica, asa cum a vrut si vitriol sa spuna. Daca discutam pentru Romania, unde primesti doi ani cu suspendare ca ai omorat cativa oameni cu bolidul, lucrurile sunt si mai clare.

            Sunt tari unde se admite alcoolul la volan (intr-o rata anume) si culmea e ca nu sunt accidente asa grave cum vezi pe la noi. Care e xplicatia? TIne de un inceput in ceea ce priveste simtul civic, respectul celuilalt din trafic, lipsa cocalarismelor, infrastructura, managementul traficului, etc.
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

            Comment


            • Originally posted by vitriol View Post
              Mda... Chiar ma gandeam ca-mi pierd 5 minute degeaba atunci cand am scris postul ala de azi dimineata, dar sper totusi ca au inteles cel putin 5 oameni din 41 000 (cati are formul asta) la ce anume ma refer.

              Mr.k, si cam ce "antecedente contraventionale" trebuie sa aiba cineva pentru a fi considerat teribilist de catre judecator? Depasirea vitezei legale si stationare in raza indicatorului de "oprire interzisa"?
              Eu am vreo 10 din astea... Te intreb sa stiu si eu daca sunt, sau nu, terbibilist.
              Nu doar la contraventii ma refeream ci si la infractiuni.

              Permis suspendat pentru neacordare de prioritate, depasire pe linie continua (in special in curbe), depasire viteza cu peste 50km/h, conducere sub influenta alcoolului, conducerea autovehicolului avand permisul suspendat.

              Asta arata un comportament rau intentionat in trafic, care a dus pana la urma la lovirea unor cetateni pe zebra, ceea ce e foarte grav. Rar e vinovat pietonul calcat pe zebra, de obicei asta se intampla cand respectivul apare pe zebra alergand si sarind in fata masinii aflata la 1-2 metri de zebra, adica efectiv ti se arunca pe capota.

              Dar cum am zis, martorii sunt cei care pot face lumina in situatia in care s-a produs accidentul. Una e sa vii cu viteza, sa faci drifturi, sa ma isi claxonezi eventual lumea de pe zebra sa se dea din fata masinii, ca muschii tai vor sa treaca rapid pe acolo si alta e sa ai o intamplare nefericita.
              Last edited by mr.K; 28 June 2012, 10:46.

              Comment


              • Hai sa judecam un pic si extrema cealalta, pietonul, el iese de obicei cu caroseria sifonata dupa un accident fie pe zebra sau nu. Nu inteleg cum gandesc unii oameni de se arunca pe trecerea de pietoni ca berbecii, fara sa se asigure macar ca soferul (cocalar sau nu) l-a vazut si/sau are intentia sa franeze. Mereu vad cate unu care ajuns in dreptul trecerii se angajeaza in traversare fara sa se asigure, macar sa opreasca o secunda ca sa-i vada si soferii intentia, ca nu-i marfar sa-l doara sub burta daca il loveste cineva sau nu.
                Parerea mea....

                Comment


                • Pai pe astia ii incadrasem la evenimente nefericite. De obicei batranii procedeaza asa, ca-s obisnuti cu vremurile de demult, cand circulau doar masinile care aduceau marfa la alimentara si basculantele.

                  Copiii sunt o categorie aparte si trebuie protejati.

                  Comment


                  • Foarte adevarat mr.K, dar trebuie protejati cu contributia mai multor minti mature, familia, politia, institutiile de invatamant, soferii. Poti sa-i rupi un os unei persoane (mai ales unui copil) chiar daca o lovesti si cu 10km/h, zilele astea a murit un copil calcat de masina pe DN25 in apropiere de Galati, zona era in afara localitatii, cine trebuia sa-l "protejeze" pe copilul ala?

                    Comment


                    • Copilul ala n-avea ce cauta pe DN, cauzele pot fi multe, explicatii la fel, poate e vina parintilor ca nu l-au educat, dar copiii nu asculta intotdeauna parintii.

                      Dar pe zebra il protejeaza legea.

                      Comment


                      • Toate astea tin de educatia rutiera care ar trebui primita in scoli macar 1 ora pe saptamana.De mici,copii trebuie responsabilizati macar 10% din cele invatate daca prind se va vedea o diferenta.Atunci cand calca pedala mai tare sau bea un pahar de vin macar sa se gandeasca la cauza si efect. Poti face legi oricat de drastice,mereu se vor gasi smecheri care sa le incalce prin asta omorand si oameni.
                        "light up the darkness" Bob Marley

                        Comment


                        • Poti face legi oricat de drastice,mereu se vor gasi smecheri care sa le incalce prin asta omorand si oameni.
                          Legi sunt, dar nu sunt si aplicate. Nu cred ca daca apar saptamanal condamnati la inchisoare cu EXECUTARE pentru infractiuni rutiere, va mai trata cineva superficial o situatie de genul acordarii de prioritate pietonilor pe zebra.

                          Comment


                          • Ce educatie rutiera sa primeasca de la parinti cand la mine in cartier un pusti de 7 ani a trecut de la bicicleta cu roti ajutatoare la atv iar odata mi-a iesit in fata de era sa il bag sub masina
                            "light up the darkness" Bob Marley

                            Comment


                            • Dar pe zebra il protejeaza legea.
                              Si cu ce te incalzeste daca legea iti protejeaza copilul pe zebra si totusi il gasesti la spital accidentat? (ipotetic, Doamne fereste!) In zilele noastre nu prea mai este cazul, dar mai tineti minte in anii 80-90 cate masini ramaneau fara frana sau franau ineficient?
                              Solutia dupa parerea mea este semaforizarea cu buton a fiecarei treceri de pietoni si educatia rutiera a copiilor.
                              In Braila erau inainte treceri din 50 in 50 de metri, si trecea cate un pieton la fiecare 2 secunde, aia nu aveau rabdare sa se stranga macar 2-3 ca sa treaca, aveau prioritate, ii proteja legea...
                              Last edited by vasile78; 28 June 2012, 12:09.

                              Comment


                              • Uite aici o stire cum esti protejat pe zebra:Familia braşoveanului omorât de chinez trăieşte o adevărată dramă "Trebuie să răspundă în faţa legii şi sperăm ca justiţia să-şi facă datoria. Sunt cuvintele rudelor braşoveanului care a fost ucis acum două săptămâni pe trecerea de pietoni din Voluntari de un chinez. Acesta a fost prins la Paris, după ce a fugit imediat de la locul accidentului şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă şi, ulterior, trimis în arest. Chinezul a fost adus în ţară joi seară.

                                Braşoveanul omorât era tatăl a doi copii mici, de 3 respectiv 4 ani, singurul întreţinător al familiei. El plecase din Braşov în primăvară pentru a face lucrări de amenajări, în construcţie, în Voluntari şi urma să se întoarcă peste câteva săptămâni acasă. Din nefericire el nu a mai apucat să facă acest lucru.

                                "Am fost şocată şi m-a marcat zâmbetul chinezului de pe faţă. Atunci când a fost întrebat de reporteri de ce nu aţi oprit să-i daţi primul ajutor. El a răspuns: De ce să opresc? Este o reacţie anormală. Nu ştiu dacă îl pot considera om:" a povestit Corina Munteanu, soţia victimei. "Acest cetăţean trebuie să răspundă în faţa legii pentru că a omorât un om şi nu a oprit să-i acorde primul ajutor. Pentru că şi un câine dacă îl loveşti cu maşina te opreşti şi vezi ce-i mai poţi face. Dar unui om? Eu sper din tot sufletul ca justiţia să facă dreptate" a adăugat tânăra văduvă.

                                Acum sprijinul familiei este bunica. "Deocamdată ne întreţine mama, pe mine şi pe cei doi copii, până când reuşesc să termin şcoala. Soţul meu era singurul care întreţinea familia" a mai povestit văduva.

                                "Chinezul ar trebui să fie adus să vadă ce tragedie a produs, prin uciderea ginerului meu. A privat aceşti copii de dragostea tatălui lor şi nu numai" a adăugat şi Valeria Frunză, soacra victimei. După ce l-a lovit pe braşovean, străinul a abandonat maşina pe un câmp din comuna Voluntari. Apoi în timp record, în numai două ore se afla pe aeroportul din Otopeni, luând o cursă spre Paris, de unde voia să se întoarcă în Asia. Poliţiştii au cooperat cu colegii lor francezi, iar chinezul a fost reţinut la Paris. Procurorii au descoperit că cetăţeanul chinez nu este la prima abatere: trei dosare penale sunt deschise pe numele său pentru ca a condus pe drumurile publice cu permisul suspendat

                                Stiri de ultima ora din Brasov si din Romania, prezentate online pe BrasovulTau.ro. Cele mai noi, hot si cele mai importante stiri din social, eveniment,economic, monden sau sport.
                                Last edited by john Q; 28 June 2012, 12:18. Reason: Automerged Doublepost
                                "light up the darkness" Bob Marley

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google