Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #1 Fireste ca democratii ar fi finantat cresterea salariului minim cu cresterea taxelor. Cine nu urmareste peisajul politic american mai bine ma crede pe cuvant. Sunt bine informat.
    Congressional Democrats this week released a detailed tax hike plan they will run on this November in the mid-term elections. If they gain control of Congress, Democrats have promised to raise tax rates on families and businesses, bring back the dreaded AMT, and resurrect the death tax for millions.

    S-ar fi marit impozitul pe profit al companiilor de la 21 la 25% si impozitul pe venit maxim de la 37 la 39%.

    #2 S-a comentat pe undeva (era nefericita exprimarea, nu o mai caut, nu era importanta ea in sine ca era un stereotip de propaganda) o idee pe care vreau sa o dezvolt. Pentru ca este important de retinut. UE este un proiect neo-liberal ca doctrina economica. De aia politica de tip protectionist (a la Orban/Ungaria, PSD/Romania, Polonia, Corbyn/UK) este dispretuita din punct de vedere doctrinar de catre elitele UE.

    Este suficient sa va inarmati cu ceva engleza si sa cautati pe net. Va dau eu cateva rezultate. Sper ca veti intelege ceva dar cred, sincer, ca va depasesc materialele pe multi dintre voi. Cine este cu adevarat curios si cu buna credinta, va deschide acest subiect si eu voi discuta deschis si cu interes, reducand la esente problemele.

    Jeremy Corbyn must unite with radical left forces to guarantee that the European Union cannot obstruct a future socialist government. 

    Comment


    • Si #3 pentru ca propaganda trebuia demonstrata, am vazut articolul din ziare despre notificarea primita de la CEDO. Ea scrie asa:
      "I also inform you that the Court has now adopted a new practice, where the proceedings after communication are split in two phases.
      The first, non-contentions phase, allows the parties to explore the possibilities of a friendly settlement".

      Iata despre ce este vorba. Pe 18 dec 2018, CEDO a comunicat noul proces, aflat in teste in anul 2019 (se va decide la finalul anului daca se va mentine). Practic, in prima faza, numita neconflictuala, Curtea nu se baga in cauza. Lasa partile sa discute timp de 12+12 saptamani. Guvernele acuzate au 16 saptamani sa raporteze parerea lor asupra ADMISIBILITATII si MERITELOR cauzei. Scrie mai jos...

      ECHR is to test a new practice involving a dedicated non-contentious phase

      The European Court of Human Rights has decided to introduce a new practice from 1 January 2019 involving a dedicated, non-contentious phase in respect of all Contracting States. The Court will decide whether to continue this practice at the end of a one-year test period. The purpose of introducing such a phase is to facilitate friendly settlements. There are essentially two aspects to this new practice. Firstly, the Court’s Registry will usually make a friendly settlement proposal when respondent governments are given notice1 of applications. Secondly, there will be two distinct phases in the procedure: a 12-week friendly settlement phase (non-contentious), and a further 12-week observations phase (contentious with an exchange of observations). Currently these two procedures run in parallel; Governments are given 16 weeks to submit their observations on the admissibility and merits of a case. Within the first eight weeks of that period they are also required to inform the Court whether they are prepared to conclude a friendly settlement.
      Ce face CEDO acum nu este unitar. Procedura de admisibilitate nu mai mare a fi respectata in faza 1, faza discutiilor dintre parti. Sau lasa partile sa se convinga unele pe altele de admisibilitate sau nu, ca sa nu mai piarda timpul judecatorii.

      Am vizitat azi site-ul ECHR si vad doua decizii de inadmisibilitate pe 31 ian 2019 la un 1-4 ani de la formularea plangerii. Asta se va intampla si cu prostia lui Kovesi, si pe fond (ca nu ea este judecata de CCR si nu a epuizat caile de atac interne) dar si pe forma, expirand termenul de sase luni.
      1. O’Neill v. the United Kingdom
      .
      The application was lodged with the European Court of Human Rights on 13 March 2015.
      2. Williamson v. Germany The application was lodged with the European Court of Human Rights on 28 August 2017.

      Comment


      • Si ca sa parafrazez afirmatiile de mai sus,

        "va las sa va ganditi pana gasesc eu o urma de inteligenta in kovesisti
        unii incearca sa justifice prostiile "alesilor" lor. Poate si din un oarecare interes"

        Kovesi: plagiatoare, inteligenta mediocra, sluga unor lobbyuri occidentale (s-a vazut in cazurile de coruptie occidentale Microsoft, EADS, ca niciun strain nu a fost anchetat) care acum ii fac campanie electorala, inclusiv prin cumpararea unui articol in The Guardian, pentru a ocupa pozitia de procuror european. Asta isi doreste ea si a apelat la aceste lobbyuri care-i intorc serviciile.

        Va fi teribil de distractiv cand Portocala si Ghita vor scoate inregistrarile cu marele procuror-sef european.

        Comment


        • Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a depus în cursul zilei de astăzi un denunţ la DNA în care acuza compania Microsoft, şi pe fostul preşedinte Traian Basescu de constituire de grup infraţional organizat. În denunţ mai sunt menţionaţi foştii ambasadori americani Nicholas Frank Taubman şi Mark H. Gitenstein, dar şi Elena Udrea sau Emil Boc.
          Ce a facut Kovesi cu asta? S-a sters la fundul mare si celulitos. Ba mai mult, DNA a facut presiuni ca Sandu sa fie bagat inapoi la inchisoare desi putea fi eliberat. Asta pentru ca nu s-a indreptat si a facut denuntul suplimentar de mai sus. Ticaloasa de Kovesi. Mizerabila. Hai kovesisti. Cum explicati asta decat prin favoruri facute occidentalilor corupti?

          https://adevarul.ro/news/eveniment/g...330/index.html

          Sa fim sinceri. Basescu a dat spaga americanilor, inlesnind niste contracte sau afaceri, acceptand inchisorile CIA. Si-a cumparat in acest fel imunitatea de dupa Cotroceni. Kovesi a facut la fel. S-a facut sluga pentru a-si obtine imunitatea, acum sub forma de procuror european. Tipic. Clasic.
          Last edited by gecmc94; 7 February 2019, 00:30.

          Comment


          • Mai vreti exemple de interferenta occidentala in justitia si procuratura romaneasca? O interferenta germana? Iata la ce lobby ma refeream la care apeleaza Kovesi in salvarea ei. Acesti lobisti juridici din ambasadele europene.

            https://www.cotidianul.ro/cum-s-a-am...t-din-romania/

            Inițial ”Dosarul Mann” cu nr. 5188/30/2013 s-a aflat pe rolul Tribunalului Timiș, acolo unde au avut loc mai multe înfățișări în camera preliminară. Surse din Baroul de avocați Timiș ne-au spus că judecătoarea din dosar i-a cerut procurorului Antonio-Buzău, în mai multe rânduri, să vină cu precizări la rechizitoriu, ca să înțeleagă care sunt, de fapt, acuzațiile, pentru că ea, ca judecătoare, trebuia să explice inculpaților faptele pentru care aceștia sunt acuzați, ei nefiindu-i deloc clare. Procurorul a promis, de fiecare dată, că va face acest lucru, dar a venit cu precizări care nu clarificau nimic. Aici este momentul în care intervine Ambasada RFG. Dr. Johannes Diectrich, Secretar 1, Șeful Secției Juridice, din ambasadă, se adresează printr-o scrisoare, în data de 13.12.2013, Ministerului Justiției. Efectul scrisorii a fost că instituțiile statului vizate ”s-au executat” imediat, iar procesul a fost strămutat la Tribunalul Arad, acolo unde exista ”respect” pentru munca procurorilor și a reprezentanțelor diplomatice.

            Odată ajuns la tribunalul arădean, dosarul a fost judecat rapid, iar sentința a fost pe placul procurorului și Ambasadei RFG. Sentința, dată în luna iunie 2015, avea să consemneze pedepse cu închisoare pentru toate persoanele trimise în judecată în ”Dosarul Mann”.

            Apelul declarat de către inculpații din ”Dosarul Mann” a fost judecat de către magistrații Curții de Apel Alba Iulia, care a declarat ca nefondate apelurile formulate de DIICOT- Serviciul Teritorial Timișoara, dar și cele formulate de către mai multe societăți comerciale implicate în dosar. Judecătorii au desființat, în parte, sentința penală apelată, sub aspectul laturii penale a cauzei și i-a achitat definitiv pe cei șapte înculpați.
            Ce exemplu mai clar de obstructie a justitiei de catre occidentali? Cate zeci si sute de astfel de cauze se afla in spatele lui Kovesi? Salvarea ei de catre "partenerii occidentali" este imperios necesara.
            Attached Files
            Last edited by 77sky; 7 February 2019, 09:37.

            Comment


            • Ce treaba avea Kovesi cu DIICOT? Ne spune chiar Realitatea (in ea cred kovesistii). Kovesi, Procuror General, cu sau fara prezenta sefului DIICOT, facea ce vroia cu dosarele procurorilor DIICOT prin 2009.

              Invitata in emisiunea \Ora de foc\, fostul procuror DIICOT Angela Ciurea ii acuza pe Codruta Kovesi si seful DIICOT Codrut Olaru ca i-au cerut sa amane ancheta in dosarul privatizarilor strategice.

              Angela Ciurea a spus că procurorul General Codruţa Kovesi i-a ceut "să o lase mai moale" cu dosarul privatizărilor.

              "După obţinerea autorizaţiei de interceptare în primă fază am fost chemată la cabinetul Procurorului general şi mi s-a reproşat că ar fi trebuit să informez în prealabil despre aceste demers pe care am fi vrut să îl facem, cu a cui permisiune am cerut să facem interceptarea fără să se dea nume, se referea la toate cele 16 persoane din dosar", a declarat Angela Ciurea care nu a putut preciza dacă în biroul procurorului general se mai afla şi şeful DIICOT "Nu reţin dacă era şi domnul Olaru sau eram doar eu. Primeam perdafuri des aşa că nu mai ştiu dacă eram în patru ochi atunci sau nu".

              Comment


              • "PSD promoveaza mediocritatea, impostura si tradarea", Nu am spus-o eu ci ideologul partidului Ioan Rus.
                "Bugetul se tot amana pentru ca nu sunt bani". Nu o spun eu ci fostul premier pesedist Tudose.
                Si nici tatucul Iliescu nu il prea are la suflet pe Daddy. El si sleahta au deviat rau de tot.

                Acum Draknea isi beleste si proprii primari. Le-a taiat rau de tot sumele iar pentru am mai salva ceva lei le-a pasat si ajutoarele sociale.
                Obedientul Orlando s-a grabit sa puna in practica ordinele sefului. Deja au inceput sa apara efectele frumoasei ordonante.

                Comment


                • Pai psd-istii sunt revoltati...ca fortele oculte vor sa-i oblige sa renunte la personalitatea lor: ii obliga sa se spele, sa-si faca buda in casa, sa gandeasca. Practic, tot universul comploteaza impotriva lor...de ce crezi ca spun ca singura meserie cu adevarat de viitor nu este IT-ul ci psihiatria

                  Comment


                  • gecmc94, trebuia să te faci regizor că ești bun la construit povesti. Păcat insa că le legi așa la repezeală că să iasă ce trebuie. Nu cred că mai contează și realitatea/adevărul. El e doar unul, cel pe care vrei să-l expui la finalul înșiruirilor de povesti, fara noimă...
                    Last edited by Silviu; 7 February 2019, 11:45. Reason: Shitty web interface for writing posts, that's why!!!
                    I have no special talent. I am only passionately curious.

                    Comment


                    • Silviu asa se intampla cand cineva incearca sa citeasca ceva si nu pricepe ce citeste. Si mai faci si confuzii grave. Astam observat la toti sustinatorii lu' Dragnea care stiu sa citeasca. Mai mult, pentru ca nici nu pricep...dar se cred destepti...degeaba vine cineva care cunoaste bine problema si le explica...nefiind capabili sa accepte ca nu sunt suficient de inteligenti cat sa intelegea...din start incep sa acuze. Ca tot discutam cu o doamna psihiatru...imi spunea ca de regula paranoia, (toti iti vor raul, doar tu vrei binele, tot gresesc, doar tu ai dreptate etc) pe langa schizofrenie, in frecvente cazuri este asociata si cu un grad de inteligenta scazut

                      Comment


                      • Cat dureaza o sedinta, daca nu sunt indiscret?
                        "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                        Comment


                        • Da...clar...pt PSD-isti psihiatru inseamn doar gagiul care prescrie pastile...nici nu va puteit inchipui ca un tip cu o inteligenta minima sa fie prieten cu un PSD-isti...nici ei nu-si inchipuie...sunt prea destepti

                          Comment


                          • bolovan nu l-as acuza pe gecmc94 ca nu stie ce citeste sau ca nu intelege ce citeste sau ca nu e inteligent. Ba din contra. Ce ma intriga pe mine e doar ca le leaga mai tot timpul in asa fel incat rezultatul sa fie cam acelasi. Dar e dreptul lui sa aiba o opinie. Eu nu ma simt jignit in vreun fel de ce spune el. E doar o disputa ideologica (as spune). Daca cred ca nu are sens sa raspund la anumite lucruri pur si simplu le ignor :-) e mai sanatos asa decat sa lansez acuzatii si jigniri.

                            In definitiv aici toti ne dam cu parerea si fiecare incearca sa si-o sustina pe a lui. Politica e o stiinta abstracta (putin foratat termenul) si extrem de subiectiva.
                            I have no special talent. I am only passionately curious.

                            Comment


                            • Ce bine si frumos spus.
                              Eu definesc politica drept o prostituata (sa nu spun altfel) pe care o mai barfim si noi pe aici. Ne mai ciondanim dar e bine sa nu sarim calul.
                              Iar uneori propaganda poate fi si amuzanta.

                              Comment


                              • Originally posted by Gil26 View Post
                                "PSD promoveaza mediocritatea, impostura si tradarea", Nu am spus-o eu ci ideologul partidului Ioan Rus.
                                "Bugetul se tot amana pentru ca nu sunt bani". Nu o spun eu ci fostul premier pesedist Tudose.

                                Acum Draknea isi beleste si proprii primari. Le-a taiat rau de tot sumele iar pentru am mai salva ceva lei le-a pasat si ajutoarele sociale.
                                Obedientul Orlando s-a grabit sa puna in practica ordinele sefului. Deja au inceput sa apara efectele frumoasei ordonante.
                                Gil, nu te contrazic in privinta primei afirmatii. Dar sa stii ca pentru a ajunge la 40%, un partid are nevoie de mediocritate si chiar impostura. Pentru ca asta este natura politicii securiste din ultimii 80 de ani. Au existat vreo 10 ani de entuziasm post-revolutionar dar s-a dus. Orice partid care nu accepta mediocritati, ajunge ca M10.

                                Dar te contrazic in privinta aberatiei spuse de Tudose. Bugetul este o chestiune anuala. El se poate face oricum. Ca doar Ministerul de Finante poate pune stop oricaror cheltuieli cand nu sunt bani. Tudose este un dobitoc. Sa ajungi tu sa citezi un dobitoc securist care a dat doctorate falsificate la Academia SRI ... ne dezamagesti.

                                Primarii din s4 si s5 sunt fericiti cu bugetele. Deci? De unde prostia?

                                Ştirile de ultimă oră, disponibile online. Mediafax.ro iti ofera ştiri interne si externe în timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google