Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am inteles, in functie de interes conteaza dovezile sau investigatiile jurnalistice. Care a fost finalitatea acelor investigatii? Au aflat si ceva concret la finalul investigatiilor?

    Pana la una alta avem acel contract din SEAP ce prevede ca serviciile au fost decontate pentru ruta Bucuresti-Jakarta tur-retur. Avem si altceva, palpabil?

    Si mai am o nedumerire: care e legatura cu Kovesi? :-) Alta, bineinteles si accentuez, decat afirmatia unui condamnat pe nume Sebastian Ghita?

    - a fost platit suplimentar prin alte surse (iar Ghita are dovezi ca a facut aceasta plata prin banca, in aceeasi perioada)
    Tocmai ca nu el a facut-o. Conform spuselor lui o firma a platit altei firme care ar fi platit catre Tiriac Air. Si nu are factura (dovada), tot el o spune.
    I have no special talent. I am only passionately curious.

    Comment


    • Deci ma freaca curiozitatea.... care-i treaba cu Tiriac si "binomul"? Nu ca l-as crede sfant pe Tiriac dar implicarea in politica strica afacerilor. Ei bine, Tiriac este prieten cu Ioan Rus.

      Ioan Rus a făcut o serie de precizări după ce în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu de la România TV s-a lansat informaţia potrivit căreia Laura Codruţa Kovesi ar fi avut o întâlnire cu acesta la Cluj, alături de Ion Ţiriac, Dacian Cioloş şi Virgil Ardelean. Potrivit surselor RomâniaTV, grupul respectiv ar pregăti doi candidaţi pentru prezidenţiale, unul de stânga şi unul de dreapta eşicherului politic: Dacian Cioloş şi istoricul Ioan Aurel Pop.

      Iată ce a declarat Ioan Rus: "La mine la cabană doamna Kovesi nu a fost în viaţa ei, Ardelean a fost acum vreo 4-5 ani şi Ţiriac la fel. (...) Am discutat de mii de ori cu Ţiriac şi nu-l interesează politica. (...) În acelaşi timp nu au fost niciodată la mine. Nu a fost nicio discuţie, sub nicio formă. În ceea ce priveşte candidaturile: Ioan Pop Aurel - vorba lui Dâncu, că am vorbit cu el mai devreme - zice: nu vorbeşti tu cu Ciutacu, măcar să ni-i schimbe, să îl pună la mine pe Ioan Pop Aurel că suntem colegi, prieteni şi să ţi-l lase ţie pe Cioloş, să îl susţii tu că sunteţi mai aproape profesional.

      Nu avem nicio treabă. Ce pot să vă spun şi e o bârfă: şi eu am auzit că doamna Kovesi e în Cluj dar nu din motive de acest gen şi din cauza unor probleme de sănătate ale cuiva foarte apropiat din familie. Aşa am auzit eu. [...] Eu sunt membru al Pro România, acest partid va avea candidat la prezidenţiale iar eu voi susţine acest partid şi acest candidat cu posibilităţile mele. Este timp ca în perioada următoare coducerea partidului să-şi aleagă un candidat. Eu sunt doar membru simplu al Pro România."
      Rus si Tiriac au fost parteneri de afaceri:
      După absolvirea facultății, Rus și-a făcut stagiatura ca inginer la Trustul SMA Cluj, apoi a devenit asistent la Politehnica din Cluj-Napoca, unde a parcurs toate gradele didactice până la cel de profesor universitar. După Revoluția din decembrie 1989 a devenit capitalist, înființându-și o firmă de comercializare produse alimentare, îndeosebi conserve. A falimentat în mai multe afaceri până ce s-a asociat cu Ion Țiriac în SC Napoca Construcții, care a devenit una dintre cele mai puternice firme de construcții din județul Cluj. Rus și Țiriac au mai înființat firma RMB Inter Auto, care a devenit reprezentanța Mercedes pe Transilvania.
      Virgil Ardelean este colaborator al lui Tiriac:

      După ce Victor Ponta a devenit prim-ministru, a început să se apropie de acesta și de PSD și chestorul Virgil Ardelean, care, după trecerea în rezervă, și-a înființat un serviciu privat de informații sub acoperirea unei firme de protecție și pază, SC Arvifox Vision Security SRL, în care este asociat cu fiul său Alin. Este de observat și în acest caz, referitor la denumirea firmei, că AR vine de la Ardelean, VI de la Virgil, iar fox este denumirea în limba engleză pentru « vulpe », porecla sa binecunoscută. Această firmă îşi are sediul social în București, Str. Dragoș Vodă nr. 6, Sectorul 2, dar funcționează la sediul firmei lui Ion Țiriac de lângă Ambasada Chinei. Conform unor foști șefi din DGIPI, Virgil Ardelean s-a apropiat de Ion Țiriac în perioada în care Ioan Rus era ministru de Interne în Guvernul Năstase, atunci când ar fi distrus probele care îl încriminau pe fiul lui Ion Țiriac pentru trafic de droguri. Potrivit acelorași surse, în ultimii ani, Ardelean a desfășurat activități pentru acoperirea fraudelor firmei de asigurări a lui Țiriac.
      Aha. Dosarul Jakarta se impute rau de tot. Evaziune fiscala la nivelul Politiei Romane facuta de Tiriac. La inchisoare Tiriac. Sa vedem daca pentru a scapa de inchisoare, esti dispus sa o torni pe Kovesi.

      Comment


      • Originally posted by Silviu View Post
        Am inteles, in functie de interes conteaza dovezile sau investigatiile jurnalistice. Care a fost finalitatea acelor investigatii? Au aflat si ceva concret la finalul investigatiilor?

        Pana la una alta avem acel contract din SEAP ce prevede ca serviciile au fost decontate pentru ruta Bucuresti-Jakarta tur-retur. Avem si altceva, palpabil?

        Si mai am o nedumerire: care e legatura cu Kovesi? :-) Alta, bineinteles si accentuez, decat afirmatia unui condamnat pe nume Sebastian Ghita?

        Tocmai ca nu el a facut-o. Conform spuselor lui o firma a platit altei firme care ar fi platit catre Tiriac Air. Si nu are factura (dovada), tot el o spune.
        Dovada palpabila este ca o firma a cotat un pret mult sub costuri. Asta duce la suspiciuni de "spalare de bani". Asta a dus la condamnari in dosarul ICA. Vad ca iti place sa ignori argumente atunci cand Kovesi este corupta dar altfel jos varanul condamnat. Vad ca subliniezi "condamnat" ca si cum este un sub-om. Normal. Asa este in regimul de tip fascist. Pana una alta, Ghita are dovezi ca avea o relatie de prietenie si cu Kovesi, si cu Coldea. Aceste lucruri nu se pot nega.

        Dovada palpabila este Factura 25 din 11 apr 2011. Facturile se fac in mai multe exemplare. Iar urma banilor (OP-ul cu care s-a platit factura si la care in rubrica detalii se scrie numarul facturii) ramane mult timp in arhiva financiara din sistemul bancar. Acestea sunt dovezi palpabile care nu au aparut in presa. In fapt nimic nu a aparut in presa din dosarul in lucru. Nu s-a stiut nici macar ca Kovesi a primit citatie. Ea singura a spus in presa. Dosarul ramane "strict secret" tocmai pentru ca este vorba de coruptie la cel mai inalt nivel. Dar dovezile sunt usor de gasit in bilanturile contabile. IGPR a confirmat ca nu poate prezenta biletele de avion si OP-urile pentru ca sunt deja la procurorii de caz. Nu vedem multe lucruri din dosar dar eu sunt sigur ca exista pentru simplul fapt ca un astfel de subiect, fie il ingropi (a se vedea EADS-ul, Microsoft-ul) pana cand te notifica "partenerii externi" (Germania sau SUA), fie il documentezi extrem de bine.

        Comment


        • Originally posted by gecmc94 View Post
          Dovada palpabila este ca o firma a cotat un pret mult sub costuri. Asta duce la suspiciuni de "spalare de bani".
          Delirezi putin. O firma a facut o oferta buna statului si asta inseamna spalare de bani. De regula pretul dupa negociere e cu 50-60-70% mai mic decat pretul de lista, ala pe care-l consulti tu online sa-ti faci o idee cam cat costa. Dar banuiesc ca stiai asta.

          Vad ca iti place sa ignori argumente atunci cand Kovesi este corupta dar altfel jos varanul condamnat.
          cred ca avem intelegeri diferite asupra termenului "argument"

          Vad ca subliniezi "condamnat" ca si cum este un sub-om.
          Nu, doar condamnat si fugar. Asta spune tot despre individul in cauza si actiunile lui care sunt defapt ale altora. Acum se spala in public niste rufe si unii cad victime colaterale.

          fie il ingropi (a se vedea EADS-ul, Microsoft-ul) pana cand te notifica "partenerii externi" (Germania sau SUA), fie il documentezi extrem de bine.
          Si a treia varianta: il folosesti pe post de "rahat" de aruncat in anumite persoane folosind o "manusa" pe nume Adina Florea si SIIJ in ansamblul ei.
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • Am inteles, Adina Florea este o "coada de topor".
            Raluca Prună:
            Nu am nicio rezervă în a susține că această manevră este exclusiv una instrumentată politic”.
            „Și să nu ne amăgim. Nu e ceva nou. Numai violența este mai nouă. În aprilie 2016, înainte să propun Președintelui României numirea lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general, Inspecția Judiciară se pregătea de desant la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba. Și magistratura are cozile ei de topor”.
            La ce violenta se refera Pruna doar ea stie. Insa este destul de explicita in a acuza procurorii ca fiind sub comanda politica. Si cei din IJ, si pe cei din sectia speciala. Nu spune nimic de Onea, Negulescu, Man, etc, pe numele carora exista dosare penale si care n-au ciripit inca pentru cine au fost cozi de topor. Dar sper ca o vor face.
            Dar revenind la ce spui tu si Raluca Pruna, va rog pe voi sa imi spuneti cum isi primesc "cozile/manusile" instructiunile? Sub ce forma, in ce fel? Se intalnesc saptamanal la CEx-ul PSD? Vorbesc la telefon? Se intalnesc in parcare?

            Cand Kovesi s-a intalnit cateva minute cu judecatorul ICCJ Horia Selaru, presa a aflat in cateva ore. Cand Cristina Tarcea s-a dus in vizita la Dorneanu, acesta, pentru a evita vulnerabilizarea (fiind constient ca este tinta, asa cum a fost si judecatorul Lazaroiu in intalnirea cu Simina Tanasescu, consilierul de la Cotroceni), a interzis telefoanele si a redus foarte mult lumina. De ce? Pot doar sa speculez ca este constient de noul mod de a falsifica filmarile. Modificarile sunt numite "deep fakes" si exista deja pe Internet cu Trump, Obama, etc.

            Deci, cum isi primesc uneltele comenzile de la oamenii din umbra?

            kovesi-selaru.jpeg

            Comment


            • Uite ce se stie despre Negulescu. Nu ar fi bine sa avem si ceva dovezi, Silviu si Raluca Pruna, despre cum opereaza uneltele anti-Kovesi? Pentru ca altfel doar aruncam cu acel "rahat" si nu facem niciun fel de serviciu justitiei si statului de drept. Ci doar obstructionam justitia.

              „Negulescu s-a laudat ca doamna Kovesi i se adreseaza cu apelativul rasfatatul DNA... Mi s-a laudat ca a mers impreuna cu Iancu Sabin la doamna Kovesi, careia i-a prezentat denunturi impotriva lui Darius Valcov... Seful SRI Prahova Sabin Iancu l-a admonestat pe Negulescu, ca in cursul escapadelor amoroase si bahice se lauda cu informatii din dosare”, sunt dezvalurile bombă

              Fostului procuror general al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, Liviu Tudose, a demascat, într-o plângere penală către Secția Pentru Investigarea Infracțiuniilor din Justiție, modul în care opera Laura Codruța Kovesi.

              Comment



              • Marturii din trecut: Stirile PROTV spun pe 21 apr 2011.
                Fostul presedintele Gelsor Nicolae Popa a fost adus cu o cursa privata de la Jakarta, care a aterizat pe Aeroportul “Henri Coanda” Otopeni in jurul orei 2.20. Aceasta cursa a costat statul roman 120.000 euro.
                Tareee! De unde stiau cei de la Pro TV asta? Iti doresc succes sa obtii tu un pret mai mic cu 70%. Aici delirezi tu, fratioareeee. Nu te-ai ocupat in viata ta de asa ceva dar stii, bineinteles.

                Eu zic sa ii inveti pe toti din lume cum sa zboare un Gulfstream G200 cu urina de cal sau cu noua marca "apa nova clorinata". Ca sa poti reduce costurile. Ca prostii astia de pe planeta nu stiu deloc care sunt costurile operationale (pentru cine nu stie ce sunt acelea, nu sunt cotatiile comerciale din ofertele catre clienti, ci sunt cheltuielile lui Tiriac pentru a face un zbor, deci sub aceste preturi nu iti da nimeni nimic ca ar insemna sa zboare in pierdere). Eu nu cred ca Tiriac Air zbura peste 600 de ore pe an. Ca nu erau miliardarii in floare in Romania. Cred ca este undeva intre 200 si 400 de ore / an. Dar chiar daca zbura 1000 de ore pe an, costul de operare nu scadea sub 3 300 dolari pe ora de zbor. Ori 34 de ore, 112 000 dolari. Cand cineva iti ofera 50% din asta, se numeste afacere suspecta, spalare de bani, mita, spaga, orice vrei tu. Tine minte in caz ca vrei sa inchiriezi asa ceva pe viitor. Acesta este pretul minim, pentru care operatorul nu face niciun profit.
                ChartImgg200.png



                Ipoteza lui Cristoiu pe care am ascultat-o astazi incearca sa justifice "urgenta" extradarii lui Popa. Ne readucem aminte ca de negocierile diplomatice se ocupa ministerul justitiei condus de Catalin Predoiu din dec 2009. Iar Kovesi a intrat pe fir pe la final de 2010. Si totusi, de ce aprilie 2011 a necesitat urgenta?

                16-19 mar 2011: congres in Indonezia unde participa o delegatie romana condusa de Kovesi, fiind si Angela Nicolae, mai tarziu arestata pentru coruptie
                2 apr 2011: Ghita si Vantu se ciocnesc si se ameninta in sediul Realitatea
                21 apr 2011: Popa ajunge in tara.
                29 apr 2011: Sorin Ovidiu Vantu este arestat ca urmare a plangerii lui Ghita pentru santaj; pe scarile tribunalului, Vantu ii spune lui Basescu ca va avea o surpriza
                30 apr 2011: Elan Schwartzenberg preia postul de televiziune Realitatea de la Sorin Ovidiu Vîntu

                Mediafax ne spune povestea, SOV si Popa ajung in inchisoare cam in aceeasi saptamana. Nimic insa nu pare sa lege cele doua actiuni. Extradarea urgenta a lui Popa si batalia serviciilor cu Vantu pentru Realitatea TV.

                Potrivit jurnalului "Evenimentul Zilei", vineri, cu câtevaminute înainte de a fi încarcerat în arest, Sorin Ovidiu Vîntu susţinea că i-a pregătit pentru luni o suspriză preşedinteluiTraian Băsescu, cel pe care-l consideră duşmanul său de ceva vreme.Iar surse apropiate patronului Realitatea Media sugerau că surpriza ar putea fi legată de anunţul public pe care AGA Realitatea Media,întrunită la Viena, ar fi urmat să-l facă luni, mai notează ziarul citat, în ediţia on-line de sâmbătă.

                Conflictul izbucnit între managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, şi patronul Realitatea Media, Sorin Ovidiu Vîntu s-a acutizat la începutul lunii aprilie, la câtva timp după ce primul dintre cei doi a luat o decizie administrativă care l-a iritat pe al doilea: concedierea Oanei Stancu şi Adrian Ursu, realizatori aiemisiunii "Ora de foc" - consideraţi oameni de casă ai "părinteluiFNI".

                În seara de sâmbătă, 2 aprilie, la sediul Realitatea TV a avut loc o ciocnire între gărzile de corp ale celor doi, Sebastian Ghiţădeclarând că fusese ameninţat "cu suprimarea fizică", cerându-i-sesă se retragă de la conducerea staţiei TV. "Am înţeles că, în fapt,avem de-a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activităţi de crimă organizată, spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cuutilizarea violenţei fizice", a spus Ghiţă la câteva zile după aceea.

                Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat în urma unei plângeri înaintată Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a luiSebastian Ghiţă, patronul Asesoft, cel care a preluat din octombrie 2010 managementul Realitatea Media şi care a plătit datorii ale postului şi a făcut investiţii de peste zece milioane de euro.
                Ştirile de ultimă oră, disponibile online. Mediafax.ro iti ofera ştiri interne si externe în timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport

                Comment


                • Avionul lui Tiriac Air despre care vorbim este descris aici https://aviapages.com/aircraft/yr-tii/
                  A fost produs in 2004, deci se afla in al saptelea an de amortizare contabila in 2011, fiind sigur cumparat de nou de Tiriac. Probabil ca s-ar putea scadea la costurile cu echipajul dar chiar daca le reduci cu o treime, tot pe la 3000 de dolari ora de zbor te duci. Cost de operare, nu pret pentru clienti.
                  Presa a scris in feb 2005 despre achizia lui Tiriac

                  Ion Tiriac, doua avioane, doua Elicoptere
                  Pasiunea pentru avioane personale se regaseste foarte bine si in cazul fostului tenisman Ion Tiriac. Astfel, omul de afaceri se poate mandri cu o miniflota de toata frumusetea. Doua avioane, Gulfstream G200 si un Bo-eing 737-300, si doua elicoptere, Augusta 109 si Bell 206, se afla tot timpul la dispozitia sa. Calatoriile cu aeronavele sale sunt incadrate in categoria lux, partenerii sai de afaceri sau prietenii putandu-se bucura de interioare decorate cu tipuri de lemn foarte rare si piele, de sisteme audio si DVD performante, telefoane si acces la internet non-stop. Omul de afaceri a investit in flota sa aeriana aproximativ 100 de milioane de dolari.

                  Comment


                  • Va certati pe avionul lui Tiriac?

                    Comment


                    • Nu, se contribuia la intarirea si consolidarea argumentelor.

                      Alegerea procurorului a inceput cu selectia listei scurte de o comisie. Acum s-a votat in Consiliul European, de catre ambasadori.
                      Un punctaj acordat de reprezentanții ambasadelor statelor membre UE în structura COREPER îl situează pe primul loc pe candidatul francez la șefia Parchetului European, potrivit Antena 3.
                      Jean – Francois Bohnert (Franţa) a obținut 50 de puncte, iar Andres Ritter (Germania) și Laura Codruța Kovesi (România) către 29 de puncte, potrivit sursei citate.
                      Un punctaj acordat de reprezentanții ambasadelor statelor membre UE în structura COREPER îl situează pe primul loc pe candidatul francez la șefia...

                      Comment


                      • N-am urmarit subiectul dar ma asteptam sa fie francezul.... am avut un "filing".

                        Comment


                        • Mare om, mare caracter stimabilul Tudorica Toader. Si stie ce face.
                          Last edited by Gil26; 22 February 2019, 23:19.

                          Comment


                          • Eu recunosc ca am citit doar pe alocuri OUG-ul cu masuri TEMPORARE pentru rezolvarea unor probleme in organizarea interna a resurselor umane din magistratura. O sa il mai citesc, deocamdata n-am comentarii. Cred ca mai degraba unii judecatori sunt de crezut in iritarea lor, nu procurorii. Dar tot judecatorii au cerut pensionarea mai devreme, deci era de asteptat o criza de personal.

                            Este exact ca in cazul SRI care a ajuns sa plateasca 85% din buget, pensii si salarii. Ca plateste pensii "speciale". SRI este prima institutie care incepe sa gafaie din cauza pensiilor speciale ajunse prea mari. Asta este.... Inca astept un partid care sa isi propuna sa le ajusteze la capabilitatile reale ale Romaniei. Sa sa reduca din personalul prea mare angajat la stat.

                            Insa o alta stire mi-a atras atentia. Toata lumea cu TelDrum in gura, ce mare smecherie.... Romanilor, oamenilor, nu va uitati unde trebuie. Si anume la Horga de la PNL. Gabriela Marga Horga a ajuns multimilionara din contracte cu statul la 31 de ani. Iar acum doua zile, Primaria din Sibiu a cumparat ornamente de Craciun cu 300 000 de euro de la aceeasi firma.

                            Un raport al inspectorilor ANAF făcut public recent arată că firma Euro Audit Service SRL Târgovişte a încasat ilegal peste 2,2 milioane de lei în urma unui contract încheiat cu Primăria Târgu Jiu, la care s-au mai adăugat penalităţi de 1,4 milioane de lei. Este vorba despre o firmă controlată de fostul deputat Vasile Horga (în mandatul 2012-2016) şi fost lider, în acelaşi timp, al filialei PNL Târgovişte. La conducerea societăţii se află şi fiica sa, Gabriela Maria Horga (31 ani), mediatizată în ultimii ani drept una dintre cele mai tinere milionare ale României, din contracte cu statul şi funcţii deţinute în numeroase instituţii publice.

                            Potrivit inspectorilor, adaosurile practicate de firma din Târgovişte în contractele cu Primăria Târgu Jiu sunt de ameţitoare, de aproximativ 400%. Astfel, o ghirlandă a fost cumpărată de Euro Audit Service SRL cu 66 de lei, iar suma cerută Primăriei Târgu Jiu a fost de 266 de lei; ţurţurii cu led au costat 94 de lei, iar primăria a fost facturată cu 394 de lei. Reprezentanţii ANAF susţin că preţul a fost supraevaluat de patru ori, situaţie interzisă de legislaţie, iar adaosurile practicate sunt ilegale. De asemenea, firma din Târgovişte avea la data respectivă doar opt electricieni, care au efectuat 5.111 ore de muncă pe care Primăria Târgu Jiu le-a decontat, ceea ce înseamnă că un electrician a lucrat 80 de ore într-o singură zi. Lista ilegalităţilor este mult mai lungă.
                            https://adevarul.ro/locale/targu-jiu...1c1/index.html
                            https://www.turnulsfatului.ro/2019/0...uminat-festiv/

                            Comment


                            • Ce rezolvi scriind aici? Las-o asa! Nu te simti bine daca nu te injura tefeleii? Stai relaxat! Spalatii pe creier nu vor accepta niciun argument si nicio dovada! O vor tine langa.... "hă! hă! "

                              Comment


                              • Fanez, mai bine tefeleu decat un ignorant credul.
                                I have no special talent. I am only passionately curious.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google