Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am ratat această latură a poveștii. Vela vine și ne spune că Orban și Iohannis știau despre protocol.
    „Întâlnirile cu domnul președinte sunt periodice și tema e legată de starea de urgență, chestiuni extrem de serioase. Eu, înainte de a face un lucru, în calitate de ministru, e normal că îl anunț pe primul ministru și pe președinte. Ambii erau la curent cu ce am anunțat aseară. Motivul pentru care am luat deciziile au fost cât se poate de simple: cu toții dorim să evităm aglomerația în seara de Înviere. Biserica a fost foarte deschisă și apreciez acest lucru”, a spus ministrul de Interne, miercuri, la Antena 3.
    Deci, Iohannis a așteptat reacția publică, a văzut reacția celor de mai sus, a electoratului #, a celor care au boicotat referendumul familiei .... Și și-a întors poziția ieșind public și lăsându-i pe ceilalți doi în offside. Așa este în politică.

    Comment


    • Ceva firav începe să se miște în sensul reînceperii unor activități ce fuseseră suspendate. Sunt probabil niște fabrici care încep să prepare componente pentru companiile din Vest care au niște planuri să redeschidă.
      miercuri 795.291 155.675
      joi 862.557 173.834
      luni 952.929 187.548
      miercuri 1.013.522 200.927
      luni 1.046.527 215.656
      joi 901.623 233.798


      Comment


      • Bah, alde (si nu stiu daca are sau nu legatura si cu ALDE) Cercel asta devine din ce in ce mai strain de tot si de toate. Desi vrea sa arate ca se pricepe in toate "virusologul" isi vede de interese si urmeaza "directivele". Ciumatii tot ciumati raman (poate ne mai spune si Mirel ala cate ceva despre asta). Isi poarta crucea pana la capat. Mai rau e ca vor sa puna cruce si altora.

        Comment


        • A auzit cineva de Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (A.U.R.) care solicită demisia sau demiterea lui Streinu-Cercel? Nu. Apoi dați-mi voie să vă spun că singurele ONG-uri sau partide care au ca agendă unionismul nu sunt decât entități de acoperire a securiștilor români (SRI/SIE). Ele sunt mecanismele prin care statul român încearcă (foarte prostește, de obicei) să joace un rol dincolo de Prut.

          Acest partid a fost promovat azi ca având această reacție la programul Vacanța Mare. De alte luări de poziție nu se știe, nu au existat. Nici de sparanghel, de nimic.

          Deci, deja miroase de la 1 km a joc politic cu unelte securiste. Care-i miza? Scorul in scădere al PNL. PMP a crescut foarte puternic și a luat din electoratul mai dur al PNL. Acel electorat care nu este religios și care nu a gustat acordul BOR-MAI. Hai să derulăm puțin mai înapoi.

          Vela ne-a spus că el a comunicat lui Iohannis și lui Orban despre acord. Însă Vela este un simplu executant cu geacă de piele. Nu el face strategia. Săracul nu știa în ce este băgat. PNL și Iohannis au jucat așa. Au făcut acordul cu BOR-MAI și l-au lăsat pe Vela să îl anunțe.
          Asta a scos din minți electoratul radical de tip băsist. Băsescu cere demisia lui Vela: "Marş afară din guvern nenorocitule." PMP marchează puncte. La fel USR. CTP la Digi face spume.
          Iohannis este astfel forțat să iasă la pupitru și să îi certe pe cei doi, pe Orban și Vela. Deși Vela ne-a spus că planul era cunoscut de Cotroceni..... Se reface protocolul BOR-MAI. Dar PNL suferă o lovitură de imagine. Opoziția de dreapta marcheaza puncte importante.

          Atunci, după Paște, în seara zilei, că ce avea românul mai bine de făcut a doua zi de Paște..... apare documentul lui Cercel care era datat 24 martie 2020. Adică vechi de aproape o lună. Și care, după cum am demonstrat, era perfect integrat la timpul lui în evoluția din Marea Britanie care a izolat în case 1.5 milioane de pensionari peste 70 de ani și alte grupuri vulnerabile.
          Imediat apar reacții. Reacția partidului unionist, niște securiști de care nu a auzit nimeni..... Dar stați așa că iese din nou Iohannis de la Cotroceni și ne spune că el apără libertatea, drepturile omului..... Alții sunt cei cu planurile aberante. Nu, PNL îi apără pe români și relaxează România. Scopul evident este de a marca electoral și a recupera niște puncte pierdute în fața PMP și USR.

          eh, cam acestă ipoteză mi se pare cea mai plauzibilă.

          Comment


          • Mda, cam asa este. Ne-ar fi trebuit cativa Cercei din astia, niste trambitasi ca Mirel, cativa Andrusca. Orlando responsabil cu mierea, in frunte coana mare Veorica si peste noi toti bastanul Draknea. Atunci si virusul asta isi lua Vacanta Mare, isi facea singur catrafusele si disparea si el de pe plaiurile mioritice.

            Comment


            • Ticăloșia PNL este fără rival. Am avut dreptate. A fost un joc politic mizerabil care a ridicat isteric pulsul națiunii prin manipulare. Am simțit cum spuneam de la 1 km manipularea. Încep să se vadă elementele de propagandă. Europa Liberă a preluat lista de controverse generată de Cercel (spirtul, unde are dreptate, spirtul nu este bun pentru dezinfectarea mâinilor, că la ele se referea).... ce mai.... toată propaganda știută, newsweek și alte mizerii.

              Poziția Institutului Balș.
              http://www.ziare.com/stiri/coronavir...candal-1607869
              Este un draft de lucru de acum doua luni de zile. A fost intocmit in cadrul Institutului, dar v-am spus, in februarie, si a fost un draft. Pe baza acestui draft si pe baza altor propuneri s-a construit, ca sa zic asa, metodologia de lucru care a fost dupa aceea pusa in vigoare", a raspuns oficialul.
              Dar ele au fost niste propuneri, care au fost supuse unor discutii si din care a rezultat altceva. Intelegeti? Dvs. cand va apucati de un proiect va scrieti pe hartie 5-10-15 idei, nu? Si dupa aceea le dezvoltati si le confruntati cu realitatea si vedeti ce iese. Asta este aceasta chestie, nu este nimic altceva", ne-a mai spus medicul.
              Naivi din România pe care a ieșit Iohannis să îi prostească de la pupitru că îi salvează de tiranie.... vreau să vă spun că măsurile din acel document AU FOST DEJA IMPLEMENTATE în mare măsură. Vârstnicii de peste 65 de ani sunt izolați, dar nu total cum comunicase Iohannis de la Cotroceni, ci cu pauză de 2 ore de la 11-13. Instituționalizarea celor fără casă nu știu dacă s-a făcut. Eu nu am mai văzut homeless-i pe stradă. Probabil că au fost duși undeva. Iar faza din proiect despre ținerea vârstnicilor doar singuri, cu cei de aceeași vârstă în casa lor.... asta nu s-a mai implementat, ci doar s-a sugerat sub forma unei recomandări "nu mergeți la bunici de Paște, protejați-i".

              Adeverința cu orele de mers a fost VALABILĂ doar până la Ordonanța Militară 3. Eu am completat una din aceea. Trebuia să completezi intervalul orar în care ieși în oraș. MAI a realizat că nu Poliția Locală poate elibera adeverințe, că nu are timp când.... așa că le-au publicat pe site să le completezi singur.

              Bun. Si care-i treaba cu Guvernul Anti-Pandemie? Păi ce spuneam anterior. Medicii nu trebuie sa faca politica sau sa se exprime în termeni politici. Ca nu se pricep si se fac de râs. Dacă documentul este din februarie, era clar că medicii nu știau de "starea de urgență" care avea să fie decretată pe 18 martie 2020. Dar Ministerul Intersectorial Pandemic? Păi acesta există și se numește Grupul pentru Comunicare Strategică sau este poate chiar CNSSU.
              https://romania.europalibera.org/a/g.../30508290.html
              Am cerut Guvernului și ministerului de Interne să ne comunice componența acestui grup, cine face parte din el și în ce bază a fost format. Nu am găsit publicat un act prin care au luat ființă aceste „grupuri”, cine a decis înființarea lor și componența acestora.

              Executivul ne-a transmis că „Grupul de Comunicare Strategică este compus din experți în comunicare ai următoarelor instituții: Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Serviciul de Telecomunicații Speciale. De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică poate fi suplimentat cu specialiști de la alte instituții, în funcție de necesitate”, se arată în răspunsul executivului.

              Reprezentanți lipsă
              Guvernul mai susține că baza legală a constituirii Grupului de Comunicare Strategică este Hotărârea nr. 2 din 24 februarie 2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), document care instituie o serie de măsuri pentru creșterea capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirus.
              Preluarea serviciilor cheie? O poveste de râs din partea medicilor. Daaar.... s-a făcut ceva. Dacă nu ai bani să îți plătești facturile la apă, nu îți taie apa. Deci s-a implementat și asta. In rest, nu plătește statul totul cum zicea documentul.

              Dar faza cu livrarea la domiciliu de Guvern si ONG? Asta nu s-a mai implementat. Asta se face în Suedia, nu la noi. Că la noi sunt prea puține ONG-uri de utilitate publică. Sunt multe cu luminițe pentru proști.

              Dar faza cu "Guvernul asigură tot"? S-a implementat și asta pentru că Guvernul plătește salariile celor în șomaj tehnic.
              Dar carburantul asigurat de Guvern? Asta nu. Dar s-a implementat de unele multinaționale. Acestea, ca să își protejeze salariații care sunt trebuie să vină la birou și sa nu folosească autobuzul, plătesc combustibilul angajaților. Doar unora.

              .... Deci, înțeleg stupoarea celor de la Balș care nu înțeleg isteria.

              Care este miza? Eliminarea lui Cercel. Planul a fost numit... "planul lui Cercel". Iohannis a ieșit contra. Tătaru cică evaluează demiterea. Orban îl distruge pe Cercel.

              Citiți aici despre uriașa minciună care ne-a ținut pe toți conectați. Doar din titluri fake news ale ticăloșilor PNL.
              https://presacurată.ro/2020/04/21/cu...treinu-cercel/

              Pentru jegul și ticăloșia, pentru panica instalată în țară, PNL trebuie demis. PNL este un partid de ticăloși împuțiți. Moțiune de cenzură.
              Last edited by gecmc94; 22 April 2020, 01:53.

              Comment


              • Iar tu esti un extremist . Ai solutii aplicabile ? Propune-le , fa-le publice , erijeaza-te in salvatorul natiunii ! Distrugatori se gasesc usor si peste tot. Claditorii sunt tot mai rari si stii de ce ? De frica distrugatorilor.

                Comment


                • Isteria covid este mondiala . Spiritul gregar al speciei umane se manifesta in toata splendoarea . Dupa , cand va trece , vor aparea surprizele. Pana una alta , SOARELE este aliatul nostru si va dovedi asta .

                  Comment


                  • Originally posted by gecmc94 View Post
                    Ticăloșia PNL este fără rival.....
                    Pentru jegul și ticăloșia, pentru panica instalată în țară, PNL trebuie demis. PNL este un partid de ticăloși împuțiți. Moțiune de cenzură.
                    Foarte corect. Ciumatii pot introduce oricand doresc motiunea de cenzura si demite acest guvern ticalos si imputit. Dar pe cine vor "pune" in locul lor?
                    Ei si cand curgea laptele si mierea si-au dat jos propriile guverne de handicapati, analfabeti si inculti.

                    Comment


                    • Guvern de uniune națională cred că ar fi o idee care merită analizată. Dacă ar fi Iohannis capabil să strunească așa ceva. Dar nu o va face.
                      Ar fi un avantaj pentru că din motive de suspiciune reciprocă, partidele nu ar mai unelti manevre politice machiavelice în aceste timpuri.
                      Sau poftim, guvern de uniune de centru-dreapta: PNL, USR, PMP, ALDE, UDMR și minoritățile.

                      Comment


                      • Originally posted by gecmc94 View Post
                        Guvern de uniune națională cred că ar fi o idee care merită analizată. Dacă ar fi Iohannis capabil să strunească așa ceva. Dar nu o va face.
                        Ar fi un avantaj pentru că din motive de suspiciune reciprocă, partidele nu ar mai unelti manevre politice machiavelice în aceste timpuri.
                        Sau poftim, guvern de uniune de centru-dreapta: PNL, USR, PMP, ALDE, UDMR și minoritățile.
                        De pe vremea lui Caragiale se inceaca...

                        Comment


                        • @ gecmc94 , pai ce faci acum colegu', ii bagi iar la guvernare pe jegosii si ticalosii astia imputiti de la PNL care trebuie neaparat demisi printr-o motiune de cenzura? Bunii tovarasi de la PSD (partidul majoritar actual) nu sunt buni de o "uniune nationala"?

                          Cand spui "manevre politice machiavelice în aceste timpuri" te referi la Ciolacu si alde Tariceanu?

                          Comment


                          • PSD nu este majoritar. Este cel mai mare partid dar minoritar iar acum pare plecat in vacanță.

                            Comment


                            • Bine atunci, daca cel mai mare partid este si minoritar, cine "va trece" totusi motiunea asta a jegosilor?
                              Iar pesedeaua e plecata de mult (poate chiar de la infiintare intr-o "Vacanta Mare"). Si uite ca are si Cercel asta dreptate: hai cu totii intr-o mare vacanta, statu' (degeaba?) deconteza totul.

                              Comment


                              • Astăzi, cei de la putere l-au demis pe Cercel din funcția de șef al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 din Ministerul Sănătății.

                                Tătaru:
                                Noi avem discuţii, sunt propuneri, chiar şi aceste propuneri le gândim, dar n-am putut să fiu de acord cu dânsul. (...) Gândim şi oportunităţi, protejăm persoanele vârstnice, dar nu am putut fi de acord. Apariţia acelui plan de vacanţă nu a făcut decât să extrapoleze anumite gândiri. De altfel, decizia a fost de a-l demite
                                Tătaru minte ca o jigodie. Câțiva s-au prins. Unul dintre ei este Liviu Antonesei. Și el a picat în prima fază și a fost influențat de dezinformările celor de la Mediafax și a multor altora. Scrie după o zi când însă se recuperează și afirmă:

                                După treizeci de ani de politică pluralistă și cît se poate de demagogică, după sutele, miile de dezinformări și manipulări prin care au trecut în această lungă vreme, concetățenii mei, cu excepțiile pe care le poți număra pe degetele cîtorva duzini de mîini și acelea ciunge, au rămas la fel de talentați la înghițirea găluștelor cu care aruncă în ei politrucii. Ai spune că n-au căpătat imunitate la vorbăria și factologia mincinoase, că pentru ei nu există vaccin în această privință. Dacă n-ar avea efecte devastatoare asupra lor înșile și a mentalului public, aș admira cumva această naivitate, acest semn de puritate a minții și sufletului. În mai puțin de o săptămînă li s-au servit două basme, atît de cusute cu ață albă încît te așteptai ca poporul să izbucnească într-un hohot de rîs care să șteargă de pe fața pămîntului această politrucime incompetentă, lacomă și șmecheră. Poate din spirit de simetrie, poate pentru a încerca să dreagă cu a doua pagubele colaterale, dar electorale produse de cea dintîi, una a venit înainte de Înviere, cealaltă la două zile distanță de aceasta. Prima este cea legată de semnarea primului acord dintre Pînză de Corabie și Excesivul…, mai interesat de glorie pămîntească și de gologani decît de sănătatea și viața credincioșilor. Bun, apare știrea despre acord, iese scandal – în mod excepțional pînă și presa de partid și de stat se implică -, după care iese Ficusul național, de-n călare pe un armăsar alb, respinge acordul, îl urechește pe șeful executiv al stării de urgență și declară senin că el nu a știu nimic despre această lucrătură periculoasă. Se negociază al doilea acord, doar oleacă mai puțin periculos decît primul, după care presa de partid și de stat începe un cor de ditirambi la adresa Salvatorului, scriu cu literă mare nu doar pentru că așa suna în gura presei, ci și pentru că evenimentul s-a petrecurt înainte de Paște. Amuzant este să semnalez în trecere că distrugătorul atomic CTP a căzut într-o mare admirație față de Ficus de la începutul epidemiei. Aș numi-o mută dacă n-ar fi atît de excesiv de vocală. A fost una din goarnele care au trîmbițat intervenția salvatoare a Ficusului.

                                În a doua zi de Paște scapă pe piață sinistrul „plan Cercel” de internare într-un fel de lagăre de concentrare, la sfîrșitul carantinei generale, a „bătrînilor”, a persoanelor de peste 65 de ani, care sînt deja discriminate fascist pe criteriul vîrstei. E interesant să aflăm cum va fi scăpat pe piață și de ce documentul are un caracter de eboșă, cu greșeli de tastare și unele lucruri abia schițate. Cert este că documentul scapă, este scăpat, și provoacă un scandal poate mai mare decît în primul caz. Probabil că securiștii lui KiWi vor fi sesizat că prima intervenție a avut un efect pozitiv la partea mai puțin tînără și mai puțin instruită a publicului, efectul fiind mai degrabă dăunător la restul acestuia. Și atunci apare iarăși cavalerul fără pată și prihană și-i salvează pe bătrînii amenințați cu lagărele. De data aceasta răsare și scutierul Lucovid și-l condamnă și el pe criminal. A și văzut că partidul său cade în sondaje și încearcă să preîntîmpine dezastrul electoral din toamnă, sau cînd se vor ține alegerile generale, dacă se vor mai ține. Și criminalul rămîne în funcție, cel puțin pînă acum, deși nu e prima mare tîmpenie pe care o spune sau face de la începutul epidemiei încoace. De unde se vede treaba că va mai fi nevoie și de acest țap ispășitor, că epidemia mai ține o bună bucată de vreme. Cum docomentul Cercelușului pare a data din fwbruarie, cu atît mai mult devine evidentă mînăria….
                                Nu, Cercel nu a mai rămas în funcție. A fost eliminat din acea Comisie. Acum prostimea care alcătuiește electoratul PNL va aplauda frenetic pentru că atât de idioți sunt. Dacă ar fi sobri, cu cât de cât discernământ, ar recunoaște că este o manevră pur electorală. Chiar una jegoasă, puturoasă. Și și-ar vota în continuare favoriții în ciuda acestei mizerii prin care au stârnit panica în rândul populației.... încălcând în acest fel chiar Codul Penal.

                                Vine și Orban astăzi și confirmă această lucrătură.
                                „Salut decizia cu demiterea lui Cercel. Pe de altă parte a durat cam mult. Puteam să ne mişcăm puţin mai repede. Mai ales după acele grozăvii”, a spus Orban.
                                Puterea este criticată foarte dur de Traian Băsescu. Este acuzată ca nu testează suficient iar noi ne bazăm pe obiceiul românului de a se feri de spital ca dracul de tămâie și își duce boala pe picioare până crapă în pat sau pe stradă. Azi, un sărman din Vaslui s-a spânzurat pentru că primise o amendă pentru că nu avea adeverința, a venit ambulanța, l-au salvat dar la internare l-au testat. Era pozitiv.
                                https://www.libertatea.ro/stiri/dram...vid-19-2967252

                                Traian Băsescu se declară stupefiat de faptul că autoritățile române testează prea puțin... Doar ca să ne imaginăm, avem 10 000 de bolnavi, acești bolnavi au fost testat de cel puțin 3 ori, mai degrabă de mai multe. Ai un test inițial, pozitiv, și două teste finale negative. Deci sunt cel puțin 30-40 000 de teste pentru aceștia. Mai sunt și testările personalului medical unde se folosește metoda de sondaj, se amestecă probele biologice într-un singur lichid care se testează. În total, România a facut până azi doar 100 000 de teste. Iar Cercel era adeptul testării masive, chiar prin sondaj.
                                https://www.cristoiublog.ro/traian-b...rii-din-criza/


                                Replica lui Orban, replica lui Tătaru ne indică, în subtext, că Cercel avea o altă părere decât alții din zona puterii. Acesta va apărea într-un interviu la ora 21. Nu știu cât va spune. În interviul lui Traian Băsescu, acesta spune că politicienii au dat dovadă de prostie și aroganță. Ba chiar că prin ianuarie, cineva de la UE a întrebat toate statele "dacă asta se transformă în pandemie, sunteți pregătiți?". Și nu au fost, deși au răspuns da.

                                Nu persoana lui Cercel este importantă aici. Nu demonizarea lui pentru chestiunea cu spirtul (în acea treabă chiar are dreptate, doar cretinii de ziariști mai aduc subiectul în discuție), nici în cea cu virus de zece ori mai slab (lucru pe care ar fi bine să îl explice). Demonizarea nu vine decât ca parte din campania evidentă de discreditare. Ea, campania asta, ne arată că a fost o făcătură. Demiterea, ruptura exista. Ea se bazează pe ceva iar acel ceva mă interesează pe mine pentru că eu cred că are legătură cu SANATATEA NOASTRA A TUTUROR.

                                Mi-e teamă că Cercel, ca și Băsescu, consideră că redeschiderea fără testare este o crimă. Pur și simplu o crimă. De aceea, atunci când Cercel a vrut să testeze pe cont propriu, cu banii bucureștenilor, au sărit securiștii ca arși. Ca dobitocii. Ca niște teroriști. Și, ca turma, și partizanii liberalilor. Arătând în acest fel că pur și simplu nu au deloc creier.

                                Ar putea fi ca dr Cercel a fost înlăturat pentru că nu colabora suficient cu alți doctori. Dar mi-e teamă că un om a fost înlăturat pentru părerea lui științifică de acum. Și a fost numit dr Adriana Pistol, posibil să fie "yes woman", mai conformistă. Acum o lună spunea ce vedeți mai jos. Sper să mă înșel. La minutul 39 din interviul dat, la întrebarea "sunteți de acord cu metoda comunicată de Boris Johnson care spunea ca bătrânii să fie izolați în case timp de 4 luni... Dr Adriana Pistol: Să știți că din multe puncte de vedere DA. Societatea trebuie să funcționeze. Economia trebuie să meargă... Trebuie să ne asumăm un număr de cazuri mai usoare la cei mai tineri și să îi protejăm pe ceilalți (Tuca adauga: mi se pare corect, să ne protejăm părinții, bătrânii). Nu trebuie să distrugem o economie și o națiune".
                                j6ZcdD2.png
                                Last edited by gecmc94; 23 April 2020, 20:50.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google