Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eu am 4 motrio, si iarna trecuta am fost foarte multumit de ele, nu am avut nici un fel de probleme. Oricum cei care vor teste comparative si vor sa filozofeze pe aceasta tema sa urmeze linkul urmator cu testul comparativ pe marimi ale cauciucurilor.

    Comment


    • Am observat pe aici ca multi se intreaba in ce perioada trebuie echipata masina cu pneuri de iarna sau all season. Am vazut mai de mult o stire despre acest lucru, unde se spune ca perioada ar fi intre 1 noiembrie si 1 martie. Mentionez ca nu cunosc textul legii dar daca asta e perioada mi se pare un pic aiurea, mai bine o puneau 15 noiembrie - 15 martie, asa pe 1 martie in majoritatea zonelor din tara inca e iarna, nu neaparata ca inca exista zapada in perioada aia, ci ca temperaturi, se fromeaza polei, si inca ingheata. In fine, asta e, vrem nu vrem, ne conformam.

      Comment


      • N-auzi. Nu de la 1 noiembrie la 1 martie. La 1 noiembrie intra in vigoare modificarile. Daca pe zapada/gheata esti prins cu cauciucuri de vara esti amendat. Astfel esti pasibil de amenda si pe 1 aprilie (daca ninge la 1 aprilie ca au mai existat cazuri) la fel cum foarte bine poti sa mergi legal in ianuarie daca e cald afara(sa spunem 10 grade ca au existat cazuri). Stirea aia e gresita. Nu scrie nicaieri de 1 noiembrie -1 martie.
        Last edited by Cristi_LCD; 28 September 2011, 08:37.
        Cel mai lent 1,6 8v

        Comment


        • perioada in care trebuie sa-ti pui cauciucuri de iarna este de cand vine iarna (frig, zapada, gheata) pana cand se termina iarna si vine primavara (cald, soare, asfalt uscat). cei care nu pot face distinctia intre aceste 2 anotimpuri au liber de la mine sa-si puna din 1 noiembrie pana pe 1 aprilie.

          Comment


          • OFICIAL:
            Amendă de minim 2500 de lei dacă nu ai pneuri de iarnă între 1noiembrie şi 1 martie!

            Publicat Miercuri, 29.06.2011
            Camera Deputaţilor a adoptat astăzi proiectul de lege prin care conducătorii auto vor fi obligaţi să-şi doteze maşinile cu pneuri de iarnă sau all-season începând cu iarna viitoare.


            Daca până acum vorbeam de o propunere legislativă şi despre posibilitatea ca maşinile să fie obligate să aibă în România anvelope de iarnă în anotimpul rece, de astăzi este oficial. De la 1 noiembrie şi până la 1 martie, proprietarii maşinilor care nu sunt echipate corespunzător cu pneuri de iarnă vor primi amenzi usturătoare care pot ajunge până la 4000 de lei.

            Proiectul de lege 219/2011 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului cu numărul 5/2011 a fost votat astăzi în Camera Deputaţilor, forul legislativ adoptându-l cu 153 de voturi pentru, 123 de voturi împotrivă şi o abţinere. Conform textului legii, un conducător auto care circulă pe perioada iernii fără pneuri dedicate acestui anotimp va plăti o amendă cuprinsă între 2500 şi 4000 de lei. La amendă se adaugă faptul că respectivul conducător auto nu va mai putea să-şi continue drumul, poliţiştii urmând să reţină talonul maşinii în cauză.

            Maşinile cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone şi autovehiculele de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune vor fi nevoite şi ele să fie echipate cu anvelope de iarnă cel puţin pe roţile axei sau axelor de tracţiune.

            Pneurile all-season sunt acceptate de noua lege a anvelopelor de iarnă, deţinătorii acestui tip de cauciucuri urmând să nu fie amendaţi de oamenii legii în cazul unor eventuale controale.
            sigpic
            Batranu'

            Comment


            • Originally posted by Cristi_LCD View Post
              N-auzi. Nu de la 1 noiembrie la 1 martie. La 1 noiembrie intra in vigoare modificarile. Daca pe zapada/gheata esti prins cu cauciucuri de vara esti amendat. Astfel esti pasibil de amenda si pe 1 aprilie (daca ninge la 1 aprilie ca au mai existat cazuri) la fel cum foarte bine poti sa mergi legal in ianuarie daca e cald afara(sa spunem 10 grade ca au existat cazuri). Stirea aia e gresita. Nu scrie nicaieri de 1 noiembrie -1 martie.
              Am specificat ca nu stiu textul legii si ca doar am citit un articol, nu am zis ca este si corect articolul respectiv .

              Comment


              • oricum, dupa cum e textul legii, daca in ianuarie sunt -10 grade cu asfalt uscat poti merge cu anvelopele de vara.
                Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                Comment


                • dar daca pe 2 martie ma prinde viscolul si blochez drumul cu anvelope de vara pe masina , nu patesc nimic?

                  Comment


                  • Iei amenda. Eu cel putin inteleg ca sunt necesare si recomandate anvelopele de iarna in perioada respectiva , iar daca sunt conditii specifice de iarna sunt obligatirii in sensul ca iei amenda daca nu le ai puse dar la fel de bine poti circula cu cele de vara in perioada respectiva daca nu sunt conditii de iarna si risc sa blochezi drumurile.

                    Comment


                    • Pana la urma de cand va puneti anvelopele?De cand zic astia la meteo ca se strica vremea?
                      sigpic

                      Comment


                      • Cand o sa fie temperatura sub 7 grade mai mult de 2 3 zile consecutiv.
                        sigpic

                        Comment


                        • Intre GY Ultragrip 7 + / GY Ultragrip 8 si Vredestein Snowtrack 3 cam care ar fi mai buna?
                          A avut cineva iarna trecuta montate pe masina din cele de mai sus ?
                          Cum s-a comportat masina pe mocirla / zapada / gheata ?
                          Mai putin UG8 ca sunt noi, de anul asta.

                          Comment


                          • eu unu mai astept vreo luna, cel putin pana va scadea dimineata temperatura pe la 4-5 grade. oricum in zona in care stau eu ( Pitesti ) sunt slabe sanse sa ninga pana in noiembrie.

                            Comment


                            • Originally posted by parpales View Post
                              Iei amenda. Eu cel putin inteleg ca sunt necesare si recomandate anvelopele de iarna in perioada respectiva , iar daca sunt conditii specifice de iarna sunt obligatirii in sensul ca iei amenda daca nu le ai puse dar la fel de bine poti circula cu cele de vara in perioada respectiva daca nu sunt conditii de iarna si risc sa blochezi drumurile.
                              Exact, legea zice ca sunte obligati sa avem anvelope de iarna atat timp cat este zapada, gheata sau polei pe jos, nu zice ca daca sunt sub 7 grade sau daca sunt -10.

                              Comment


                              • domnilor este bun acest set de la norauto 15 mil cu tot cu jante ,echilibart ,cauciucuri iarna, valve, http://www.norauto.ro/anvelope-iarna-oferte.php ???? nu prea ma pricep si intreb

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google