Navi LG Stock De Pe Logan 2 - Discutii Generale

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Silviu View Post
    Pai si cand folosesti butonul de report cum faci? Nu trebuie sa "manevrezi" telefonul, adica sa-l butonezi? :-)
    Pai daca nu folosesti butonul report in timp ce conduci, ce se intampla?

    Comment


    • Dintr-o alta sursa eu am inteles ca amenda vor lua doar cei care comit o infractiune concomitent cu folosirea telefonului.

      Comment


      • Nu este vorba de surse.
        A se citi litera legi. Lasa loc de interpretare si de abuz si la cat il duce mintea pe Garcea este in stare sa ne arunce in epoca hartilor de hartie pe capota.
        Si eu sunt impotriva celor care vorbesc la telefon, fac selfie sau mai stie ce naiba in timp ce conduc, dar sa interzici folosirea navigatiei este ABSURD.

        Comment


        • C.Mike Unde scrie in litera legii ca nu mai ai voie sa folosesti Waze? Cu link la articol daca se poate. Altfel scriem vorbe fara nici o valoare.

          Comment


          • Si cu statiile CB cum ramane? Microfonul se actioneaza (tine) cu mana (in mana)!

            Comment


            • Originally posted by DannyMC View Post
              C.Mike Unde scrie in litera legii ca nu mai ai voie sa folosesti Waze? Cu link la articol daca se poate. Altfel scriem vorbe fara nici o valoare.
              Am zis ca este interpretabila....Nu eu o interpretez, doar sunt ingrijorat de ce vor altii sa se inteleaga de ex:
              „Este un dispozitiv mobil cu redare text sau video, deci intră și el în categoria dispozitivelor mobile, waze, aplicație GPS, tabletă, navigația mașinii, orice se folosește cu mâna în timpul deplasării se săvârșește practic contravenția aceasta”, a declarat Claudiu Costea.
              Claudiu Costea asta fiind politist la brigada rutiera Bucuresti.(purtator de cuvant).
              Scuze pentru vorbele(cuvintele) fara valoare scrise.


              Comment


              • DannyMC, trebuie sa scrie in litera legii explicit? E suficient ca utilizarea Waze sa fie un efect al unei alte actiuni interzise prin lege (cum ar fi "utilizarea telefonului in timpul condusului") si astfel si utilizarea Waze sau a oricarei aplicatii din telefon este interzisa.

                Utilizare aici inseamna navigarea prin aplicatie (cum ar fi configurare traseu, cautare traseu alternativ etc., toate astea in timpul mersului) si nu folosirea ei gata configurata sau interactiuni minime cum ar fi confirmarea unei rute alternative sugerate de Waze unde faci doar un tap daca-ti convine.

                Ma indoiesc ca vor aplica legea chiar asa de agresiv dar mi-as dori sa ii sanctioneze pe cei ce tin telefonul in mana, mai ales cand vorbesc la telefon si in masina au sistem hands-free dar nu-l folosesc.
                I have no special talent. I am only passionately curious.

                Comment


                • De acord cu ce a spus Silviu . Aplicatia Waze poate fi efectul implicit. La fel si interactiunea cu navigatia in timpul mersului (desi in unele situatii s-ar impune asta). Asa ca dragi colegi nu va mai bateti capul pe acest topic cu actualizari sau imbunatatiri ale Medianavului.
                  Eu totusi cred ca la fel ca orice lege data de alesii nostrii poate fi interpretabila si chiar agresiva (de fapt tanti Veorica doreste sa intareasca organul partidului, atat si nimic mai mult). Insa nici eu nu sunt de acord cu butonarea telefonului sau a oricarui dispozitiv ce poate distrage atentia (de aceea nu am instalat vreun videoplayer pe Medianavul meu) in timpul condusului.

                  Mai interesant cred ca e ce a spus purtatorul de "cuvintele" ale MAI (cu sublinierile de rigoare):
                  "Contravenția se săvârșește atunci când ne aflăm în timpul deplasării, în timpul condusului, atunci se săvârșește contravenția de utilizare a telefonului. Dacă suntem în trafic într-o coloană, într-un ambuteiaj, sau dacă suntem la semafor opriți, atunci putem folosi ce vrem noi”, a explicat reprezentantul Brigăzii Rutiere."

                  Sa intelegem ca si "curcanii", la fel ca toti angajatii MAI se vor supune acestei legi, nu vor avea voie nici ei sa incalce aceasta lege? Sau legea este aplicabila doar pentru ei?
                  Last edited by Gil26; 21 September 2019, 14:54.

                  Comment


                  • Eu cred că cei ce nu au respectat până acum legea(și viața lor și a celor din jur) nu vor respecta nici aceste modificări,cu atât mai puțin politistii,(atât în misiune cât și când sunt liberi de serviciu). Repet asta e doar părerea mea.

                    Comment


                    • (intrebari gluma!) Cati din voi ati gasiti in cartier o masina (e drept a politiei locale!) cu "politisti" in ea care stateau pe internet? Cati nu ati vazut soferul masinii de politie in deplasare cu telefonul la ureche? Cati din politisti au vrut in Politie pentru salariu si cati pentru "chemare"?

                      Comment


                      • Lasand de o parte discutiile despre cum or sa fie aplicate noile prevederi (eu voi folosi in continuare Waze cu telefonul prins in grila rectangulara), revin la navigatia masinii si vreau sa va spun ca am vazut ieri pe o Skoda, un Macrom cu display retractabil care mi-a placut la maxim. Pretul a fost 1000 lei cu montaj inclus. Raportat la putinele mele cunostinte despre astfel de dispozitive, mi-a parut a fi mult peste MediaNavul nostru.

                        Comment


                        • Medianavul a fost conceput pentru un minim necesar ,adică : muzică,hand's free și navigație.restul sunt aplicații inutile in timpul mersului. Cine sta in mașină 2 ore ptr a vedea filme? Pentru mers in in concediu și copii sa stea liniștiți pe bancheta spate,sunt tabletele.

                          Comment


                          • Subscriu. Mai ales la cum se circula pe plaiurile mioritice....

                            Comment


                            • Originally posted by gabrieln1960 View Post
                              Lasand de o parte discutiile despre cum or sa fie aplicate noile prevederi (eu voi folosi in continuare Waze cu telefonul prins in grila rectangulara), revin la navigatia masinii si vreau sa va spun ca am vazut ieri pe o Skoda, un Macrom cu display retractabil care mi-a placut la maxim. Pretul a fost 1000 lei cu montaj inclus. Raportat la putinele mele cunostinte despre astfel de dispozitive, mi-a parut a fi mult peste MediaNavul nostru.
                              Vezi daca medianav-ul tau suporta android auto, atunci scapi de inlocuirea navigatiei. Iti poti pune waze si anumite aplicatii pe care le doresti.

                              Comment


                              • danLaza
                                La cele insiruite de tine as mai adauga si camera pentru mers inapoi care merita si ultimul banut cheltuit la achizitie. Filmulete nu ma intereseaza sa vizionez pe ecranul masinii. Mi-a placut maxim navigatia despre care am pomenit pentru ecranul retractabil si pentru posibilitatea reglarii acestuia pe verticala. Pentru cine nu are navigatie cred ca ar fi o alegere mai buna decat MediaNav (chiar si in varianta noua) la pretul amintit de mine mai sus.

                                @EmanuelO
                                Nu am pus in discutie inlocuirea navigatiei. De ce as cheltui bani pentru a inlocui ceva ce functioneaza foarte bine raportat la ceea ce ofera si la care mai am garantie inca doi ani si jumatate?
                                Varianta mea de MediaNav a fost deja updatata la ultima versiune posibila pentru gen 3 si am inteles ca nu poate fi schimbat sistemul de operare cu cel nou aparut. Singurele lucruri de care as fi eventual interesat ar fi Waze pe ecranul navigatiei si de posibilitatea de a actualiza hartile dar nu la pretul solicitat de Renault. Momentan iau in considerare varianta achizitiei unei licente Menaco/Menavrus sau cum ii spune dar nu am toate elementele pentru a lua o hotarare: pret, posibilitate de Waze pe afisaj, daca hartile se pot actualiza gratuit pe o licenta cumparata si daca da, de cate ori, metodologia de achizitionare si daca se pierde sau nu garantia la MediaNav. Si nu in ultimul rand daca pot face singur instalarea si apoi eventuala actualizare a hartilor.
                                Trebuie sa ma decid intre o licenta de acest fel sau montarea de senzori fata in reprezentanta.

                                Pe telefon am net nelimitat, Waze poate rula non-stop fara costuri suplimentare si cel putin in perioada calda, cand folosesc masiv climatizarea pentru racirea habitaclului telefonul sta foarte bine infipt in aeratorul rectangular. Singura chestie este ca parca as vrea ca si harta prin Waze sa fie vizibila pe tot ecranul navigatiei pentru ca incep sa imbatranesc si ma chioresc cam mult la telefon ceea ce poate sa ma distraga eventual de la condus.
                                Last edited by gabrieln1960; 24 September 2019, 20:16.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google