Navi LG Stock De Pe Logan 2 - Discutii Generale

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Silviu View Post
    liviunvl daca, sa presupunem prin absurd, ar fi asa, ce legatura are asta cu ce am scris eu? Una este sa ai aceeasi harta si alta e sa planifici rute in functie de anumiti parametrii. Mai mult ma refeream si la anumite aspecte de functionalitate unde cele doua aplicatii sunt complet diferite.
    Hartile sunt aceleasi. Waze (fostul FreeMap Israel) este o aplicație software de navigație GPS deținută de Google. Am vrut sa spun ca ambele aplicatii folosesc hartile Google, e logic sa functioneze la fel de bine. Waze are in plus doar avertizari (politie, accident etc.) care vor fi in curand disponibile si in navigatia de la Google maps.

    Comment


    • Waze .Hartile sunt aceleasi , dar algoritmul motorului de rutare este altul . In afara de acestea , indexarea drumurilor in harta este alta , fiind dedicate circulatiei auto . Daca erau la fel ca in google maps(harti) nu-si gaseau justificarea si nici milioanele de useri . In Harti exista deja posibilitatea de a raporta evenimentele rutiere ( un cerc cu un + in oartea dreapta a ecranului) , numai ca daca nu sunt suficienti useri raportori pe traseu nu pea are valoare . Superioritatea Waze este deja recunoscuta , inclusiv de catre "batanii" useri in ale navigatiei GPS inca de la inceputurile acesteia in Romania, trecand rand pe rand prin aproape toate softurile existente.
      Last edited by georgstelsib; 27 February 2020, 09:04.

      Comment


      • Confirm ca algoritmul de rutare e diferit. Am mers in paralel cu Google Maps si Waze de mai multe ori, de curiozitate, pe navigatia masinii si telefon in acelasi timp. Waze e peste Maps de fiecare data. Restul aplicatiilor mi se par slabe tare.

        Comment


        • Originally posted by liviunvl View Post
          Waze (fostul FreeMap Israel) este o aplicație software de navigație GPS deținută de Google.
          Tot pe Wikipedia (de unde ai facut copy/paste) scrie si ca foloseste sistemul de harti de la Google?

          Am vrut sa spun ca ambele aplicatii folosesc hartile Google, e logic sa functioneze la fel de bine.
          Cum spuneam presupunere prin reducere la absurd deoarece Waze foloseste propriul sistem de harti. Dupa cumparare nu s-a schimbat nimic.


          Waze are in plus doar avertizari (politie, accident etc.) care vor fi in curand disponibile si in navigatia de la Google maps.
          In afara de raportarea echipaj politie (aceasta functie nu o sa fie in GMaps) restul sunt toate de ceva vreme buna disponibile in GMaps.

          ~~~

          Waze functioneaza bine doar daca exista utilizatori in zona, altfel rutarea este deficitara pe cand GMaps colecteaza informatii despre pozitie si cand nu ai aplicatia Maps pornita si astfel are mult mai multe informatii disponibile inclusiv despre trafic (e capabil sa identifice cand un telefon este intr-o masina, chiar daca nu exista aplicatia Maps pornita).
          Last edited by Silviu; 27 February 2020, 12:12.
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • Originally posted by georgstelsib View Post
            Waze . Superioritatea Waze este deja recunoscuta , inclusiv de catre "batanii" useri in ale navigatiei GPS inca de la inceputurile acesteia in Romania, trecand rand pe rand prin aproape toate softurile existente.
            Prin "batranii" useri am vrut sa spun ca veteranii navigatiei GPS , cei care au lucrat la imbunatatirea acestora disecandu-le cu pasiune , trec incet incet pe Waze cu regretul ca vechile softuri dragi lor raman ca soft de rezerva.

            Observ ca si "Harti" face progrese prin " Cu masina".
            Last edited by georgstelsib; 27 February 2020, 13:53.

            Comment


            • Originally posted by Silviu View Post
              Waze functioneaza bine doar daca exista utilizatori in zona, altfel rutarea este deficitara pe cand GMaps colecteaza informatii despre pozitie si cand nu ai aplicatia Maps pornita si astfel are mult mai multe informatii disponibile inclusiv despre trafic (e capabil sa identifice cand un telefon este intr-o masina, chiar daca nu exista aplicatia Maps pornita).
              Waze functioneaza bine si daca nu trece nimeni prin zona, face rutarea din istoric, zi si ora.

              Si ca sa raspund si altor colegi:
              Hartile waze si maps nu sunt aceleasi.
              Hartile waze sunt editate zilnic de useri (soferi care merg zilnic cu masina). Daca un drum este blocat, de exemplu, din cauza unor lucrari, in cateva ore sau chiar minute waze va sti si nu te va ruta pe acolo. Daca astazi o noua strada va fi construita, maine waze va afisa acea strada.
              Nici o alta aplicatie de navigatie auto nu are caracteristicile afisate mai sus, care, dupa parerea mea, sunt esentiale unei rutari fara necazuri.
              Singura problema a lui waze, dupa parerea mea, sunt rutarile pe distante lungi. Nu arata nici ETA corect si nici ruta, de multe ori, nu este calculata printre cele mai rapide.

              Comment


              • Am fost de curând în bulgaria, si m a dus navigatia masinii cu hartile ei ,la toate destinațiile dorite fără nici o problemă
                Eu sunt foarte mulțumit de navigația cu hărțile originale ale mașinii

                Comment


                • panselin4 da ai dreptate,navigația mașinii (igo) își face cu brio datoria. Pe mine m-a dus ,fără probleme, prin Germania, Austria și Grecia fără a greși nici o dată. Waze este și pentru vitezomani care vor sa nu primească amendă.

                  Comment


                  • Este important algoritmul softului de navigatie pentru traseele lungi, alaturi de corectitudinea datelor din hartile utilizate. Informatii de ultima secunda privind un ambuteiaj intr-o intersectie sau eveniment pe o trecere de pietoni, politist pe carosabil nu ajuta un conducator de cursa lunga. (O statie le este mult mai utila). Parerea mea este ca Waze este util celor care furnizeaza servicii ... urbane

                    Comment


                    • Pentru trasee lungi niciun soft nu va ruta optim ( desi tine seama de modul rapid , economic , usor , etc.) . Intotdeauna va fi nevoie ca utilizatorul softului sa foloseasca metoda punctelor intermediare care va modifica traseul conform dorintelor utilizatorului. Sugestie : fixati punctul intermediar inainte de intrarea in marile orase sau dupa .
                      Hartile google sunt comune atat softului Harti cat si Waze . Difera doar incarcarea cu informatii . De altfel nu prea sunt multi furnizori de harti rutiere , Here , Tom Tom , Google si alti cativa locali dar care nu conteaza.

                      Comment


                      • Originally posted by danLaza View Post
                        panselin4 da ai dreptate,navigația mașinii (igo) își face cu brio datoria. Pe mine m-a dus ,fără probleme, prin Germania, Austria și Grecia fără a greși nici o dată. Waze este și pentru vitezomani care vor sa nu primească amendă.
                        Sa ma anunti si pe mine cand te scoate naviagatia masinii de pe autostrada cand e un accident in fata. Am ajuns intr-o vara cu 2 ore mai devreme decat un amic, pentru ca m-am luat dupa waze si am iesit de pe A2, el incapatanandu-se sa ramana pe autostrada.

                        Comment


                        • Stormy nu am spus că este cel mai bun,am spus că m-a dus la destinație corect și exact fără conexiune la internet. TMC-ul este activ numai în câteva țări europene,nu peste tot. Până la urmă acest topic este ptr medianav nu pentru alte softuri/aparate. O zi cat mai buna.

                          Comment


                          • Eiii ... si cu TMC-ul este o problema. Daca nu ai DAB . De obicei au o latenta de zeci de minute , uneori mult prea tarziu pentru ocoli .

                            Comment


                            • Dar unde va grabiti asa ? Nu sinteti in concediu cind faceti europa ?? Bucurativa de peisaj cind stati in coloana

                              Comment


                              • Asa cum multi stiu deja au aparut hartile iGO_HERE_Europe_2019_Q4.
                                De la unul care a circulat ani buni de zile cu hartile in torpedou pentru colegii care mai folosesc si doresc am urcat tarile mai uzuale (in limita spatiului disponibil) inclusiv doua licente (desi nu ar fi nevoie) pe: https://www104.zippyshare.com/v/u9K06mgK/file.html

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google