Functia ESP pe LOGAN 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• t0rquemada
    replied
    E trucaj, glumesc.

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    https://vimeo.com/115992839https://vimeo.com/115993009
    Cine nu vrea nu poate sa faca balans co Logan2 ASR si ESP activ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Leave a comment:

• panselin4
    replied
    Oti, ai expus o situatie nedorita de nimeni, de care ne putem lovi, oricine si oricand, din acest motiv este bine de stiut ca masina din dotare are ceva sisteme care te pot ajuta in asemenea momente
    Si chiar daca sa zicem ai masina de 10 ani,si o singura data te scapa acest sistem de un accident, poate cu urmari urate, deja acel sistem si a facut treaba cu brio- poate acel sistem ti a salvat viata
    Last edited by panselin4; 5 January 2015, 18:46.

Leave a comment:

• gojira
    replied
    Originally posted by eugenmanea View Post
    Cati km se faceau inainte cu Dacia 1310 si mai ales iarna , la ce viteze si unde ne deplasam cu ele?
    Înainte eraţi mai puţini pe şosele, iar elementele de siguranţa pasivă şi activă nu erau aşa evoluate. Intrai în pom cu Dacia la 60 km/h, era cam game over.

Acum avem ABS pe toate maşinile, avem nişte centuri mai deştepte, un airbag, dar suntem şi mai mulţi. O maşină veche nu s-ar integra în peisajul modern prea fericit. La o frână bruscă a unui autovehicul cu ABS, dacă nu se păstrează o distanţă considerabilă, te poţi duce sanie.

Originally posted by bogdan_cr View Post
    ciriie ...trepideaza pedala ...cred ca o sa-l decuplez...
    Şi mie mi s-a părut stupid, nu am înţeles rolul unui sistem care îmi scade drastic distanţa de frânare indiferent de condiţiile climatice sau ale carosabilului. Scoate-i şi direcţia asistată, pune-i roţi pe 13, în 3 prezoane, eventual o cutie cu 4 rapoarte, o faci tu maşină dacă ăstora de la Dacia nu le-a ieşit.

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Cu Matizul, iarna aveam parte numai de senzatii tari, cam de trei ori am pierdut controlul, o data am fost obligat sa ma feresc de ceilalti (4-5) cand toti pe un pod din oras am facut patinaj artistic, am fost singurul care am trecut printre ei nevatamat (noroc chior), ceilalti si-au lasat parti din caroserie pe carosabil....... din acest motiv este bine sa ai ABS+ESP+ASR, ce mai, parca era o masa de biliard si nu este bine sa spui niciodata......

Leave a comment:

• Madutzu25
    replied
    Esp-ul e facut sa ajute, nu sa incurce (chiar ajuta).
    Ma indoiesc de faptul ca toti cei care nu il vor sunt piloti de curse si chiar reusesc sa controleze masina in situatii dificile mai bine decat sistemul in sine. Exista si situatii in care esp-ul "incurca" (derapaje controlate, codus off-road, etc); aspectul acesta nu cred ca se aplica in cazurile de fata.
    Ca o mica paranteza, daca esp-ul nu era prezent pe l2 ne plangeam ca nu exista

Originally posted by panselin4 View Post
    eu sunt de parere ca aceste sisteme sunt foarte utile, si aduc un plus de siguranta
    majoritatea soferilor isi doresc masini mai sigure, care sa ii scoata dintr o situatie dificila daca este cazul
    eu am facut scoala, si am mers primii mii de km cu o dacie 1310, in care nu am ajuns in situatii la limita
    nici cu loganul nu am ajuns in asemenea situatii, insa este reconfortant gandul ca in caz ca se intampla ceva, aceste sisteme te pot ajuta-in limita in care o pot face
    aceste sisteme sunt un progres, zic eu, si ar trebui sa ne bucuram ca am ajuns sa vedem pe dacia asa ceva
    Sa vezi ce frumos era cu 1310 cand derapai spre un pom sau gard si nu aveai ce sa-i faci.
    Last edited by Madutzu25; 5 January 2015, 10:50. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• eugenmanea
    replied
    Si Esp ul e obligatoriu(nu mai zic de abs)

Leave a comment:

• Tinuletz
    replied
    Daca nu ar fi fost utile si impuse de normele UE, noi nu le-am avea .... de ex din 2013 au bagat obligatoriu SERVO

Leave a comment:

• panselin4
    replied
    eu sunt de parere ca aceste sisteme sunt foarte utile, si aduc un plus de siguranta
    majoritatea soferilor isi doresc masini mai sigure, care sa ii scoata dintr o situatie dificila daca este cazul
    eu am facut scoala, si am mers primii mii de km cu o dacie 1310, in care nu am ajuns in situatii la limita
    nici cu loganul nu am ajuns in asemenea situatii, insa este reconfortant gandul ca in caz ca se intampla ceva, aceste sisteme te pot ajuta-in limita in care o pot face
    aceste sisteme sunt un progres, zic eu, si ar trebui sa ne bucuram ca am ajuns sa vedem pe dacia asa ceva

Leave a comment:

• Oti
    replied
    [QUOTE=bogdan_cr;1641089]Toata viata am condus masini fara ABS ( pina la Loganu asta ) si n-am dat niciuna de gard...

Niciodata nu este bine sa spui niciodata.......este de ajuns o singura data.....bat in lemn.

Leave a comment:

• eugenmanea
    replied
    Pentru unii din noi Dacia 1310 ar fi avut vanzari bune daca inca se mai producea si Logan cu ABS si ESP era un moft pentru cei cu mot!
    Si eu am condus Oltcit fara ABS ESP si anvelope de iarna... si bunicii nostri isi faceau nevoile in fundul cartii totusi-intre timp s-a inventat apa calda
    Cati km se faceau inainte cu Dacia 1310 si mai ales iarna , la ce viteze si unde ne deplasam cu ele?

Leave a comment:

• old_radu
    replied
    ...eu cred ca unii care " se baga in seama" nici nu stiu cum functioneaza ESP si ce rol are acesta , cu ce te ajuta ASR-u' , de ce trepideaza pedala frana atunci cand "intra" ABS-ul , etc.
    ...sistemele sunt degeaba daca nu le poti dezactiva ca sa faci drifting

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Nu ramane altceva decat sa ne obisnuim cu ea asa cum este: urata, frumoasa, e a noastra, punem pe bord (faţa) revista TopGear (PlayBoy) si ne bagam "picioarele"......
    Last edited by Oti; 4 January 2015, 20:37.

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    Nu se intampla nimic daca tragi frana de mana.
    Testat de mine.
    Cred ca anuleaza puntea spate in cazul in care frana de mana e trasa si nu mai ia in cosiderare decat rotile fata.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Leave a comment:

• Oti
    replied
    Ne invartim in cerc, reluam discutii de doi ani incoace, propun un studiu de caz:
    Sa ne imaginam ca doua masini cu dotari asemanatoare (ABS+ESP+ASR) sunt impotmolite pe acelasi drum, masina nr.1 reuseste sa mearga mai departe, masina nr.2 nu poate. Cauzele sunt urmatoarele in ordinea:
    1. Pregatirea soferului. In 90% din situatii daca soferul1 se muta la masina2 rezolva problema.
    2. Norocul. Celelalte 10% din situatii.
    3. Motorizarea. Masina nr.1 are o putere mai mare la o turatie mai mica fata de masina nr.2
    daca au acelasi tip de motor continuam....
    4. Calitatea anvelopelor
    5.......
    6. Trebuie verificata solutia cu trasul usor al franei de mana (punerea
    la masa a senzorului de frana trasa).......

Ar trebui formulata sub forma de teorema (ex teorema lui Pitagora) de cineva mai destept si "batuta in cuie" altfel 10 ani tot o sa apara bocitori ca nu le merge una... alta. Este mai usor sa intrebam daca a invatat "lectia".

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google