Revizii Logan II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Asta se întâmplă acelora care cred că ei sunt cei mai buni "mecanici" și pun ulei pe care ei cred că e cel mai bun ptr motorul lor. E ca și în cazul când îți este copilul bolnav și îl tratezi tu acasă în loc să-l duci la medic ,care știe ce medicamente sa prescrie.

    Comment


    • Originally posted by Vess View Post
      Salut. Da am tot citit pe aici diverse pareri si sincer vineri urmeaza sa duc masina la a 2-a revizie cum ar veni, prima am solicitat-o eu la 10.000 km si am platit putin peste 200 lei pentru schimbul de ulei + filtru ulei, acum la cea de-a 2-a revizie de 20.000 km, la o intrebare la cei de la reprezentanta, mi s-a spus ca la aceasta revizie ar trebui sa platesc intre 600 - 700 lei. Sincer nu mai inteleg nimic, adica pentru inca 2 filtre (aer si habitaclu) trebuie sa mai platesc peste 400 lei.
      Revizia efectuata conform fisei de intretinere nu are cum sa coste doar 200 lei. A fost un schimb intermediar de ulei si filtru care probabil ca nu s-a "contorizat" ca si revizie conform fisei de intretinere.
      De abia acum o sa faci prima revizie cu adevarat, cea la 1 an sau 20.000 km si care o sa-ti asigure continuarea garantiei.

      Comment


      • Originally posted by cataIin View Post
        O chestie ciudată la noi românii, atunci când Dacia te chema la 10k la revizie lumea era nemulțumită că uite în alte țări Dacia te cheamă la 15k sau 20k și vor să ne jupoaie de bani. Sau că producătorul x sau y te cheamă la 15k sau 20k sau 2 ani în România și nu se mai satură Dacia de luat bani. Acum s-au aliniat cu intervalele de service cu cele oferite și în vest și iar nu e bine, că vor aștia de la Dacia să se strice mașinile... cine să ne mai înteleagă? Părerea mea e că nu ar trebui să fie probleme cu motoarele nici cu aceste intervale de service mărite. Gândeștete că în exploatare personală marea majoritate se încadrează la aproximativ 15k pe an. Plus că producătorul oferă contra cost garanție extinsă la 200k km, deci nu s-ar faulta singur dacă acest interval de service ar dăuna motorului.
        Nu-s hater dar ti se pare normal si logic ca la aceesi masina si acelasi motor, cu acelasi ulei care se pune la revizie, sa dea la cele mai vechi interval de 20 mii si la astea mai noi sa dea 30 mii? E ca si cum as cumpara o sticla de suc azi care are termen de valabilitate 2 ani si peste o saptamana cand o iau, cu toate ca e aceesi sticla cu acelasi continut, are garantie 4 ani....

        Cat despre garantie 200 mii cred ca te inseli. Eu am luat 5 ani fara griji si garantie extinsa si am 100 mii maxim. Scrie si aici:
        Descopera programul Dacia All Inclusive si fii lipsit de griji cu garantia si serviciile de intretinere incluse.

        Comment


        • Mie mi se pare normal ca un produs sa aiba un timp o anumita garantie iar ulterior garantia sa creasca (spre exemplu: daca producatorul constata ca in perioada de garantie initiala nu au fost probleme poate decide sa acorde o garantie mai mare).
          Pe de alta parte fiabilitatea unui motor se poate imbunatatii in timp prin cresterea calitatii componentelelor sale (motorul ramane neschimbat ca proiect dar este mai bun pentru ca are piese mai bune).
          Referitor la ulei: daca este corect ales, daca este schimbat la timp si daca este original ESTE PERFECT. Nu conteaza marca. Ma refer la o exploatare normala a masinii. Motorul rezista mai mult decat intreaga masina care oricum ajunge sa fie vanduta de mai multe ori s-au interzisa pe motiv de poluare.

          Comment


          • Uite aici garanție până la 200k km https://www.dacia.ro/servicii/garantie-extinsa.html . Iar eu fac referire că multă lume e supărată acum de ce s-au mărit intervalele la km că se strică motorul...

            Comment


            • Problema nu este nr de km la care trebuie refacuta revizia...ci calitatea uleiului folosit la revizii...mai ales alea "preplatite".
              Asta cu 30 k km revizia e marketing in RO. Putini fac nr asta de km, iar in functie de exploatare uleiul se schimba mai des sau la indicatia CB.

              "Notă: în funcţie de vehicul, autonomia până la schimbul de ulei se adaptează stilului de conducere (rulaj frecvent cu viteze reduse, din aproape
              în aproape, rulaj prelungit la ralanti, tractarea unei remorci…). Distanţa rămasă de parcurs până la următorul schimb de ulei poate deci, în unele
              cazuri, să scadă mai repede decât distanţa parcursă efectiv.
              Periodicitatea schimbului de ulei este independentă de programul de întreţinere al vehiculului: consultaţi documentul de întreţinere al vehiculului
              dumneavoastră
              ."

              "Autovehiculul dvs. este echipat cu un dispozitiv de monitorizare a calității uleiului care vă va avertiza dacă este necesară
              o revizie timpurie în cazul unor condiții speciale de utilizare. Pentru mai multe detalii, consultați documentul anexat".

              Serviciile in RO tind spre ZERO...
              Logan 0.9 TCe 2018

              Comment


              • Originally posted by cataIin View Post
                Uite aici garanție până la 200k km https://www.dacia.ro/servicii/garantie-extinsa.html . Iar eu fac referire că multă lume e supărată acum de ce s-au mărit intervalele la km că se strică motorul...
                Inseamna ca am 200 mii si eu ca am tot Dacia Extenso. O sa ma uit prin acte de curiozitate. Oricum nu fac 200 mii, nici 100 mii in 5 ani, dar asa de info.

                Comment


                • Marea majoritate cumpără all inclusive care oferă 5 ani sau 100k. Ideea e că există și variante cu 200k la producător dar cu alt preț, există acolo un pdf cu variantele posibile si prețurile aferente.

                  Comment


                  • Azi am facut prima revizie (14419 km), la APAN Braila: ulei Elf 5W40, filtru ulei, filtru aer si filtru habitaclu + manopera = 690 lei.
                    Dar avand programul 5 ani fara griji (Extenso + Dacia Easy Service) nu am platit nimic ;)
                    Au completat si lichid de racire - scazuse la minim, de la nivelul maxim (un pic ciudat, dar cica e ceva normal).
                    Totul a durat aproximativ 2 ore.

                    Comment


                    • Cu scazutul antigelului pana la minim s-a intamplat si la mine, cand masina a fost noua, dupa aceasta completare normal ar trebui sa nu-ti mai scada atat de mult sa zic in 2/3 ani , depinde si ce calduri prinzi.
                      sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

                      Comment


                      • Originally posted by Maskatu View Post

                        Inseamna ca am 200 mii si eu ca am tot Dacia Extenso. O sa ma uit prin acte de curiozitate. Oricum nu fac 200 mii, nici 100 mii in 5 ani, dar asa de info.
                        Momentul ăla când nu știi dar ți se pare că:

                        Toate Daciile din generația II (10/2012 - Prezent) dacă au beneficiat de EG12 sau EG24 aka 4 ani sau 5ani garanție au avut numai 100000km. Pentru 200000km plăteai în plus și trebuia solicitat EGul înainde de cumpărare.
                        Attached Files
                        Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                        Comment


                        • Originally posted by djionut View Post
                          Azi am facut prima revizie (14419 km), la APAN Braila: ulei Elf 5W40, filtru ulei, filtru aer si filtru habitaclu + manopera = 690 lei.
                          Dar avand programul 5 ani fara griji (Extenso + Dacia Easy Service) nu am platit nimic ;)
                          Au completat si lichid de racire - scazuse la minim, de la nivelul maxim (un pic ciudat, dar cica e ceva normal).
                          Totul a durat aproximativ 2 ore.
                          Eu am pus singur antigel original, diluat 50/50 cam dupa cateva mii de km de la achizitie. Scazuze aproape de minim. De vreo 2-3 mii nu a mai scazut mult dar presimt ca va trebui sa mai pun din nou putin.

                          Referitor la revizie, cum de ti-au schimbat filtrul de aer si habitaclu? La mine in fisa de intretinere la 0.9 scrie ca se inlocuieste O DATA la 2 revizii.... tot 5 ani fara griji am si eu. Acum masina se aproapie de 10.000 km.

                          @Torque. Multumesc de informatii

                          Comment


                          • Eu intr un an de zile,cred ca am completat de vreo 2 ori borcanul cu lichid de racire...

                            Comment


                            • Originally posted by Maskatu View Post
                              Referitor la revizie, cum de ti-au schimbat filtrul de aer si habitaclu? La mine in fisa de intretinere la 0.9 scrie ca se inlocuieste O DATA la 2 revizii.... tot 5 ani fara griji am si eu. Acum masina se aproapie de 10.000 km.
                              Au respectat programul de intretinere, atasat certificatului de garantie.
                              You do not have permission to view this gallery.
                              This gallery has 1 photos.

                              Comment


                              • Mda nu ma mai mira nimic la Dacia. Eu am la filtrul de aer si cel de polen, sa se schimbe la 2 ani, nu anual... aceeasi masina, acelasi motor, dar avem recomandari diferite de servisare.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google