Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am gasit, kwid si triber fabricate de Renault in india
    Best buy in india !

    Cred ca si pe la brazilia gasim asa-ceva similar

    Comment


    • Originally posted by george.sce View Post
      @pistritu
      Chiar ma-i facut curios la ce modele auto Renault - Nisan foloseste easy-er ? pune si tu un link daca esti dragutz !
      Căutați experiențe cu transmisia Renault Quickshift.

      Comment


      • Abia astept sa trec de 2000km sa incerc recalibrarile .

        Comment


        • Nu am mai avut rabdare .
          Pregatit ELM-ul , masina (verificat tensiunea) , PyClip-ul . Am parcurs cca . 2000km de la ultima calibrare . Deoarece inca nu se manifestau tremuraturile am tinut cont de sugestia lui Nickey1982 si am procedat direct la calibrarea treptei I-a . Am facut o captura si am gasit valoarea de 785 unitati . Am procedat la executia liniei , am primit confirmarea executiei..Verific la sectiunea erori si gasesc inregistrate cele doua erori , la injectie si ABS . OK zic si verific din nou valoarea dupa procedura . Exact 785 , aceeasi valoare ca inainte de operatiune . Deci operatiunea nu s-a efectuat desi am primit confirmarea si m-am procopsit si cu erorile . Atasez captura : inainte si dupa(aceleasi valori).jpg

          Comment


          • Descurajat , pregatesc ECU Tweaker 1.74 , sterg erorile din ecu tweacker prin metoda postata de mine undeva mai sus in topic , fac o captura cu datele cutiei .
            Initiez procedura , parcurg cele trei etape , nu aud niciun zgomot de actuatoare . Nu-mi vine a crede , poate lucreaza in "muting" i-mi spun , gasind o scuza .
            Verific din nou in soft valorile cutiei . Bineinteles valorile sunt aceleasi , operatiunea nu s-a executat. Suspectand o greseala din partea mea am repetat cu mai multa atentie operatiunea . Rezultatul ? acelasi . Se pare ca versiunea 1.74 are un bug si exact aici .
            Instalez din nou versiunea verificata de mine in lucru 1.85.
            Reiau operatiunea si ... aud jocul actuatoarelor . Bucurie . Pe bord nu s-a aprins niciun martor iar dupa etapa II-a levierul cutiei a ramas in R . Pt. etapa III-a l-am trecut din nou in N.
            Am scos cheia din contact , am deschis usa sofer si am asteptat stingerea ledurilor . Am dat o cheie motorul a pornit la sfert si am trecut la probarea cutiei printr-o cursa scurta . Totul functioneaza perfect . Am facut o noua captura dupa recalibrare .
            Atentie , daca nu asteptati stingerea ledurilor bord dupa deschiderea usii nu veti putea porni motorul. Inainte_Ecu Tweaker.jpg Dupa Ecu Tweaker.jpg
            PS. Am observat o diferenta mare de 10 unitati (la 2000km) la Touchpoint teaching.
            Last edited by georgstelsib; 15 July 2020, 10:38.

            Comment


            • Iti mai amintesti cumva ce raspuns ai primit cand ai folosit PyClip-ul si ai incercat calibrarea treptei 1?
              Poate totusi e nevoie de o calibrare completa si trebuie trecute prin toate treptele de viteza pentru a stabili corect valoarea treptei 1.

              Comment


              • Mu-mi mai amintesc , Regrat ca n-am facut o captura . Oricum erau doua linii de confirmare si aparitia erorilor pe care nu le-am avut.
                Inclin sa cred ca trebuie trecut prin toate etapele . Dar care ar fi ordinea recomandata?
                Last edited by georgstelsib; 15 July 2020, 11:17.

                Comment


                • Eu am folosit ordinea din PyClip si la calibrarile ambreiajului am obtinut un raspuns din multe cifre (cred ca 6-8 cifre).
                  La calibrarea treptelor am primit un raspuns blank (gol).
                  Am iesit ieri la un test si in parcare la hypermarket chiar am testat vreo 10 plecari cu fata, drept, cu volan bracat partial, la maxim si a plecat perfect de fiecare data.

                  Comment


                  • Ai observat in capturile mele ca s-au modificat aproape toate valorile . Cred totusi ca trebuie facuta recalibrarea completa .
                    Din ceea ce am incercat pana acum inclin spre ecu tweaker care este cel mai simplu de "manipulat" si seamana cel mai bine in actiune cu ce se intampla in recalibrarea din service reprezentanta.

                    PS. Ai auzit clar actuatoarele lucrand ? A intrat in camera marsarier ? Ti-a mmiscat levierul?
                    Erorile injectie si ABS nu cred ca impieteaza asupra operatiunii de recalibrare . Doar erorile la actuatoare si calculator cutie ar putea fi un pericol pentru recalibrare.
                    Last edited by georgstelsib; 15 July 2020, 13:26.

                    Comment


                    • Eu am facut recalibrarea completa si a fost identica cu cea facuta cu laptopul. Daca te uiti la capturile mele si la mine sunt modificari peste tot. Erorile nu conteaza, atat timp cat nu sunt la cutia de viteza.
                      Doar ca eu nu m-am plans niciodata de restul vitezelor, decat de treapta intai si plecarea de pe loc. De aceea ma gandeam ca ma intereseaza doar valoarea treptei intai si ca as putea sa scurtez calibrarea. Dar, probabil se merita o calibrare completa, pentru ca toate schimbarile sa fie optime.

                      Comment


                      • Ar fi fost ideal sa se poată face calibrarea doar pentru treapta 1.Se știe că calculatorul cutiei se adaptează la stilul de condus al șoferului după un timp iar în urma calibrării aceasta invatare dispare.Eu am observat că în urma calibrarii ,schimbarea de trepte are loc la turații mult prea mari iar reinvatarea cu stilul meu de condus are loc după un timp destul de îndelungat.

                        Comment


                        • Mai avem de observat . Daca ar intra mai multi " in hora " asta , poate ne-am lamuri mai repede . Eu nu am observat sa-mi invete observabil modul de condus . Sus , la turatii mari la mine schimba doar in modul Normal . In modul Eco schimba la turatii mai joase . pe care-l folosesc cand nu ma grabesc si la serpentine .
                          Si totusi ar mai trebui sa incercam calibrarea in tr. I-a . Apoi de data asta am observat ca miscarea actuatoarelor a fost foarte clara , nete cu zgomot . Am avut si tensiunea la baterie mai mare (12,1).
                          Last edited by georgstelsib; 15 July 2020, 15:40.

                          Comment


                          • Cum se șterge erorile?
                            Sa zicem ca ne apare eroare de abs, injectie. Cum se procedează?
                            Strict si la obiect.

                            Comment


                            • Strict si la obiect: s-a mai discutat, iar subiectul e mai amplu.
                              (transmisia e prezenta si in alte ECU, atentie).

                              Comment


                              • Gil26 Diferentele intre prima calibrare si a doua calibrare sunt minime. Atasez captura dupa Excel. Cu alte cuvinte, valorile corecte sunt cele imediat de dupa calibrare. Inteleg rostul autocalibrarii, dar in 800 de km uzura ar trebui sa fie minima. Ori autocalibrarea se face prea des si ar trebui facuta din 5 in 5 mii de km, ori e prea agresiva.
                                pistritu cu PyClip e destul de simplu. Daca in captura de mai jos ai altceva decat 0 intri pe acea sectiune, apoi Resets -> Defectiune Memorie -> Execute, se revine la ecranul principal, se mai da o data Scan Errors, pentru a confirma stergerea erorii si apoi se intrerupe contactul. Atentie, raman stocate si erorile de roata desumflata.
                                Attached Files

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google