Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • In modul automat, de multe ori atunci când oprești in trafic de la viteze mai mari,fara sa stai mai mult de 1-2 secunde cutia nici nu​ retrogradează in treapta 1 pleacă cu treapta 2 in continuare.Oare asta cum se contorizează ?Că tot plecare de pe loc se numește.

    Comment


    • @ aurbrz, discutia asta a mai fost de cateva ori pe acest topic. Ultima oara s-a oprit la numarul maxim de contorizari. Colegul t0rquemada a tot invocat contorizarile si CID (de fapt si pe alte topicuri si teme) plecand de la o premiza falsa: Dacia il poate invoca oricand iar clientul este vinovat. De fapt este invers: Dacia trebuie sa demonstreze vinovatia clientului. Colegul i-a ridicat in slavi pe cei de la Dacia iar clientul este „inventiv”, „destept”, etc. (in nota caracteristica a trasului de urechi) fara a aduce argumente concrete. Scopul acestui forum este sa schimbam opinii, idei, sa ne ajutam, iar diversitatea opiniilor este normala si de multe ori benefica.
      In cazul de fata vinovatia clientului este greu de dovedit.
      In primul rand Dacia a facut deja doua update de soft si a schimbat destule ambreiaje pe garantie. Clar ca au o problema indiferent daca o recunosc sau nu.
      Si pentru a demonta de tot mitul contorizarilor atasez o poza in care se vad si treptele de viteza (am uitat sa dau zoom dar am fost corect in rationament). Ultimele doua trepte sunt gearN si gearBW (ce o fi asta nu stiu). E adevarat ca asta este cu programul pe care il am, dar indiferent ce program si interfata are Dacia cred ca citirile vor fi la fel.
      Ei bine, asta iarna am plecat in treapta2 de 4 ori, de 3 ori voit (pentru a testa masina) si o data nevoit (pentru a iesi din nameti). Acest lucru nu se vede in contorizari.
      Apoi am spus ca si programatorul trebuie sa dea cu subsemnatul. Va trebui sa demonstreze ca softul tine cont de toate iteratiile si combinatiile posibile. Greu de crezut ca va putea asta mai ales ca softul a avut lacune inca de la inceput si este limitat si de hardware.
      Pentru ca eu sunt un client si mai ”inventiv”, plec in treapta 2 de cate ori vreau, apoi plec in treapta1, opresc, iar treapta1 si tot asa pana cand contorizarile in treapa1 sunt mai mari decat cele in treapta2. Iar combinatiile pot fi multiple, de aceea am precizat si numarul de actionari ale ambreiajului. Calculul prin diferente prezentat de mine ar fi corect intr-o utilizare normala. Dar eu pot fi cel mai ”inventiv” client si pot folosi si alte combinatii. As vrea sa vad programatorul care prevede in soft toate combinatiile posibile si il implementeaza pe masina (si hardware). Teoretic s-ar putea si asta dar atunci costul EasyR-ului ar sari cu mult peste cei 500 euro.
      Despre inginerul mecanic nu discut pentru ca s-ar lungi mult postul.
      As dori ca si colegul t0rquemada sa vina cu date/fapte/cifre cand spune ca ” Counter-ul de trepte e (și) pentru CID la garanție... e limpede cristal”. Pentru ca postul #4396 nu prea e logic si limpede cristal. Apoi sa dea exemple de clienti „destepti” care se duc in reprezentante doar din placerea si dorinta de a schimba ambreiaje pe garantie.

      Eu pana acum nu am aceste trepidatii, nu le doresc, si nici nu vreau sa ajung in reprezentanta pentru schimb ambreiaj pe garantie (atat cat a mai ramas din ea).
      Attached Files
      Last edited by Gil26; 25 July 2019, 05:56.

      Comment


      • Da, ar mai fi numarul de actionari in N (neutral) si R (reverse) si ambreiaj, dar oricum calculul este alambicat iar combinatiile posibile sunt multiple.

        Comment


        • Si ca sa trecem de la aritmetica la probabilitati matematice as mai adauga si S&S. Ar fi interesant de stiut ce contorizeaza TCU in diferite cazuri.

          Comment


          • Originally posted by Gil26 View Post
            Ultimele doua trepte sunt gearN si gearBW (ce o fi asta nu stiu).
            BW n-o fi BackWard adica man-salier cum ii spune pe la noi la frantzuji ?

            Comment


            • Da, așa e, am Re-venit in postul urmator. Dar nu e așa simplu cum s-a spus: bai desteptilor inventivi care plecați cu treapta 2, vedeti ca se contorizeaza si CID scrie pe voi.

              Comment


              • Eu nu cred ca se poate determina plecarea de pe loc cu treapta 2, decat daca corelezi si cu viteza masinii. Concret, treapta 2 selectata manual, viteza 0 km/h. Ati observat ca daca ai si 1 km/h, nu te lasa sa schimbi din 1 in 2, ci palpaie.

                Comment


                • Originally posted by georgstelsib View Post
                  Problema plecatului in tr.-II-a ...
                  Mult zgomot pentru nimic sau , amenintarea "drobului de sare"
                  Folositi fara frica tr. _ II-a la plecare (atunci cand situatia o cere) , sigur nu veti ajunge la CID. Sunt dispus sa platesc eu inlocuirea kitului in situatia in care reprezentanta va refuza .
                  Acestea sunt "povesti" , pentru cineva care a vazut , tinut in mana , evaluat uzura si stie cum functioneaza un ansamblu . Comparati doar uzura unui ambreiaj manual de catre un incepator si o sa vedeti ca trece de 100 000 km fara probleme. Acesta de care vorbim schimba optimal si doar exceptional din tr.-II-a , de ce este tratat ca o "domnisoara fragila " ?
                  PS. Iar voi deranja pe cineva care crede ca experienta este nerelevanta . Da , este nerelevanta pentru cineva care nu o are.

                  Cunosc Clio 1,4 16v care trage rulota de 8 ani si are aproape 100000 km fara probleme ambreaj. Rulota are 1100 kg goala, dar incarcata in jur de 1300kg. In toti acesti ani a schimbat doar bobinele de inductie care "au murit" pe rand dupa 70000km

                  Comment


                  • Originally posted by Gil26 View Post
                    As dori ca si colegul t0rquemada sa vina cu date/fapte/cifre cand spune ca ” Counter-ul de trepte e (și) pentru CID la garanție... e limpede cristal”. Pentru ca postul #4396 nu prea e logic si limpede cristal. ..
                    Dacia trebuie să demonstreze că tu, utilizatorul X, nu ai folosit corect (conform manulalului) mașina - vezi pasajul evidențiat.

                    Vrei să înseli sistemul (ca majoritatea concetătenilor ce dau tepe la garanție - indiferent de produs), perfect dar fă-o cu cap
                    Attached Files
                    Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                    Comment


                    • De acord . Dar da-mi un citat subliniat din Manualul de intretinere sau din Carnetul de intretinere si garantie ca nu ne este permis sa demaram in tr.- II-a decat de ... 1001 ori , fiindca altfel de la 1002 intram in culpa si... CID-ul ne mananca.
                      Apoi ... care sistem inselam , bietii de noi. Vai de capul nostru !

                      Comment


                      • Originally posted by t0rquemada View Post

                        Dacia trebuie să demonstreze că tu, utilizatorul X, nu ai folosit corect (conform manulalului) mașina - vezi pasajul evidențiat.

                        Vrei să înseli sistemul (ca majoritatea concetătenilor ce dau tepe la garanție - indiferent de produs), perfect dar fă-o cu cap
                        Deci pana acum am fost "destepti", "inventivi", acum suntem tepari ce dorim sa inselam sistemul si o mai facem si fara cap. Bravo!

                        Hai sa lamurim cateva lucruri. Am masina de peste 2 ani, sunt multumit de ea si de modul cum se comporta EasyR-ul. Deasemenea am avut o buna relatie cu cei din reprezentanta (foarte amabili si profesionisti la revizii si de vreo doua ori cand m-am dus cu mici probleme) si cei de la Dacia (care au raspuns prompt la 2 solicitari). Nu am inca trepidatiile astea, am plecat de pe loc de 4 ori in treapta2. Nu cred ca merit toate calificativele de mai sus, desi fiecare poate avea o opinie.
                        Deasemenea mai toti colegii au ales EasyR-ul mai ales pentru un plus de comfort si nu ca sa insele Dacia. Iar daca unii (si se pare ca majoritatea celor ce au postat pe aici sau pe alte forumuri) au problema aceasta a trepidatiilor cred la asta o buna vina o are Dacia care inca se pare ca nu are solutia definitiva. Iar clientul nu cred ca doreste sa piarda timp si nervi (ca doar de aceea a cumparat o masina noua) pentru un schimb de ambreiaj chiar daca acesta este pe garantie (valabil si udate de soft). Iar pentru tine acesti oameni sunt doar niste tepari fara cap.

                        Da, in sfarsit ai admis ca Dacia trebuie sa demonstreze ca eu nu am folosit corect masina. Dar eu "ma ingrijesc sa asigur intretinerea in conformitatea cu prevederile Fisei de Intretinere si Garantie". Ba mai mult am facut reviziile la mai putin de un an si vreo 10 000 km. Si "utilizez autovehiculul conform regulilor si instructiunilor cuprinse in Manualul de utilizare"
                        In acest manual printre altele se precizeaza si asta:
                        În caz de conducere pe un drum alunecos sau cu aderenţă scăzută, pentru a evita patinarea la pornire, este recomandat să treceţi în mod manual M şi să selectaţi al doilea raport înainte de a accelera.
                        Am citat din nou ca se pare ca tot omiti asta. Nu scrie absolut nimic de numarul maxim de plecari in trapta2 pentru ca eu clientul sa ma pot conforma.
                        Si revin la celebra contorizare cu care tot amenitni. Si pe alt forum ai spus asta:
                        Modul de lucru istoric se poate "scoate " din cutie, caz în care poți primi un CID(custumer induced damage) de toată frumusețea dacă se constată că, de ex. pleci permanent cu a2a de pe loc
                        Tot nu ai lamurit cum se poate face acest lucru. Initial ai spus prin comparare si nu ai dat alte detalii pentru a fi limpede cristal pentru toti.
                        Am adus cateva contra-argumente (mai bune sau mai putin) iar tu spui ca doresc sa insel sistemul si macar sa o fac cu cap.
                        Uite ca mai aduc un argument pentru buna ta analiza. Azi dimineata ca sa ies din parcare a trebuit sa comut de cateva ori N-R, N-D treapta1, Deci pot sa "insel sistemul" cu cateva plecari in treapta2. Iar despre modul de calcul cred ca nu are rost sa discutam. Si pana la urma chiar daca ar contoriza corect astfel de plecari si prin nu stiu ce metode sau calcule ar si reusi sa demostreze asta (desi ma indoiesc) ramane faptul ca nu precizeaza nicaieri numarul de astfel de plecari de la care clientul ar fi de vina.
                        Last edited by Gil26; 26 July 2019, 17:59.

                        Comment


                        • Tu ce crezi: teparii astia fara cap cu trepidatiile lor nu ar prefera sa plece normal, sa sa bucure de comfortul oferit, si sa uite de schimbarea ambreiajului (chiar si pe garantie)?
                          Last edited by Gil26; 26 July 2019, 18:09.

                          Comment


                          • Hai ca incerc sa fiu mai limpede cristal si pentru tine, desi dupa logica postului #4396 (si a celor ulerioare) nu cred ca voi reusi.
                            Dacia a proiectat si introdus pe piata aceasta transmisie pentru a oferi comfort la un pret decent. Clientul a achizitionat acest bun pentru a se bucura de el. Initial nimeni nu a dorit sa tapeasca pe nimeni (nici Dacia nici clientul).
                            Unii clienti au intampinat problema trepidatiilor. Dacia nu a reusit sa gasesca o solutie permanenta. A incercat 1-2 update soft si schimbarea ambreiajului (la unii clienti chiar de 2-3 ori).
                            Cat este vina Dacia si cat este vina clientului este greu de apreciat si interpretat corect. Dar cei din reprezentante au propus unor clienti si plata cota parte din costuri.
                            Unii clienti cu aceasta problema au observat ca daca pleaca de pe loc in treapta2 evita sau chiar elimina trepidatiile. Si prefera sa folosesca aceasta metoda, din cand in cand, in loc sa mearga in reprezentanta si sa tot schimbe ambreiaje pe garantie. Iar tu ii numesti pe acestia in fel si chip.
                            Last edited by Gil26; 26 July 2019, 18:56.

                            Comment




                            • Originally posted by t0rquemada View Post
                              Vrei să înseli sistemul (ca majoritatea concetătenilor ce dau tepe la garanție - indiferent de produs), perfect dar fă-o cu cap
                              Deci daca vrei sa nu-ti mai trepideze masina, pe care ai dat 10000+ euro, plecand cu a 2a, inseamna ca inseli sistemul?
                              Wow

                              Comment


                              • Putin off-topic, noul Sandero Stepway 2020: https://youtu.be/GGEiZUgxUQM

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google