Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Se discuta în ultimul timp despre lucruri adiacente ceea ce înseamnă ori că problemele sunt sub control ori că se aplica cu succes metodele de inhibare

    Comment


    • Demararea la prima plecare a zilei in tr II-a manual si pastrarea turatiei motorului la cca. 2500 ture este benefica si pentru viata motorului , nu numai pentru eliminarea vibratiilor . Daca nu este suficient , o "curatare " a suprafetelor prin patinarea scurta a ambreiajului este de folos.

      Comment


      • In ceea ce priveste manuala singura pozitie corecta in repaus unde se tine piciorul stang este in acea zona speciala "de odihna" din partea stanga. Cine are deprinderea de a tine piciorul deasupra pedalei de ambreiaj sau in alte pozitii ar trebui sa se dezobisnuiasca rapid. Poate ca la drum lung sau din cand in cand amorteste si-l mai misti un pic punand sangele in miscare dar locul lui este doar acolo. Cine are deprinderea aceasta corect formata nu o sa tina niciodata piciorul in acel loc de unde lipseste pedala de ambreiaj pentru ca, in primul si-n primul rand, este extrem de inconfortabil.

        Comment


        • La masinile cu volan pe dreapta si cutie manuala, din pacate, am avut surpriza, sa constat ca nu exista acea zona si nu prea ai unde sa iti tii piciorul stang, decat pe directia ambreiajului si nu in lateralul lui. Nu iti dai seama pana cand nu conduci una.

          Comment


          • Ca fapt divers, un coleg de la mine de la serviciu si-a luat o Skoda Octavia second hand, cu cutie automata. Masina a luat-o la putin peste 200.000 km. Mi-a spus ca si la el trepida, si a schimbat de curand volanta si nu mai trepideaza deloc, merge ca unsa. Nu stiu ce cutie automata are Skoda, cred ca DSG, dar am retinut chestia cu schimbul volantei..poate pe aici e si la noi problema.

            Comment


            • Puțin peste 9000 de km. Mici trepidații, mici bâlbâieli, nimic cu adevărat deranjant. Montat azi cauciucuri noi de iarnă (Nexen Winguard WH2). Aplic involuntar de cele mai multe ori tehnicile de inhibare a trepidațiilor. Mă declarat mulțumit. Un singur lucru de rahat e ca noul S10 + are bug pe Android auto, nu merge nici mort, dar folosesc vechiul S8 până se va remedia.
              Drumuri bune tuturor

              Comment


              • Ma bucur sa aud asta. Sa vedem pana la revizie ce se mai intampla. La 20000 sau un an?
                Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                Comment


                • Bănuiesc că la un an va fi. Nu cred ca voi face încă 11000 de km până în Mai.

                  Comment


                  • Daca in juma de an ai facut 9000 km, Banuiesc ca mergi mult in afara orasului, si atunci este normal sa nu ai probleme cu cutia.
                    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                    Comment


                    • O alta metoda pe care am descoperit-o la prima plecare si viraj maxim e eliberarea si apasarea usor a pedalei de frana la intervale succesive de 1 secunda. Masina se misca liniar, cred ca pasagerul din dreapta nici nu isi da seama de manevre, decat daca se uita la piciorul soferului.

                      Comment


                      • Originally posted by mumus View Post
                        Daca in juma de an ai facut 9000 km, Banuiesc ca mergi mult in afara orasului, si atunci este normal sa nu ai probleme cu cutia.
                        Multe drumuri în București, minim 6 pe zi (copiii la gradi, școală, activități, cumpărături etc) dar și în afară de 6 ori la mare, de 2 ori la Iași, de 2 la Sibiu, de 2 la Vâlcea plus Pitești foarte des. Statistic balanta ca număr de kilometri înclină spre drumuri extraurbane dar ca percepție mi se pare că merg și foarte mult în București. Se poate spune că mașina este folosita intens și în toate condițiile

                        Comment


                        • Pai mergi combinat, de asta este inca ok. Cei care merg mult in afara orasului nu se plang de probleme, din ce am vazut eu.
                          Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                          Comment


                          • Originally posted by NeMar View Post
                            Ca fapt divers, un coleg de la mine de la serviciu si-a luat o Skoda Octavia second hand, cu cutie automata. Masina a luat-o la putin peste 200.000 km. Mi-a spus ca si la el trepida, si a schimbat de curand volanta si nu mai trepideaza deloc, merge ca unsa. Nu stiu ce cutie automata are Skoda, cred ca DSG, dar am retinut chestia cu schimbul volantei..poate pe aici e si la noi problema.
                            Multi dintre noi care am schimbat ambreiajul, am schimbat și volanta și tot au apărut trepidații după câteva mii de km.Deci nu volanta este buba, mai ales că este volanta simpla și nu prea are ce se strica la ea.

                            Comment


                            • Si de buna ce a fost ....s-a terminat

                              Dacia nu va mai produce din ian 2020 Logan/Sandero cu Easy-R.

                              Deja pe site nu se mai poate selecta "cutie pilotata".

                              Comment


                              • Poate pun edc
                                Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google